Double Dragon

Shadowdancer2501

RetroAdept
Αντιδράσεις
31
Τι να πουμε για το διαμαντι αυτο...Το πρωτοειδα σε καραβι απο Καβαλα για Θασο και απο τοτε μου εγινε μανια.Οπου το συναντουσα με αφηνε ταπι.Αργοτερα οταν το ειδα σε βιτρινα για 6128 αρχισα να πιστευω στην ανωτερη δυναμη "ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ".Πολυ καλη η μεταφορα!ΛΙγο πιο μετα το ειδα και στην Αmiga.Δεν τρελαθηκα,να πω την αμαρτια μου, το γουσταρα πιο πολυ στον 6128.Απειρες ωρες διπλου με φιλους.Ειχαμε φτασει σε σημειο τετοιο που στις αποκριες ειχαμε ντυθει Βilly kai Jim.Μιλαμε για πωρωση,αγαπητοι συναδελφοι.Το 2 ηταν καλο αλλο δεν ειχε την ατμοσφαιρα του πρωτου.Το 3 ηταν για τα σκουπιδια.Τωρα πια φιγουραρει στο MAME και μου χαριζει ακομα στιγμες με τα φιλαρακια μου 20 χρονια μετα...Για μενα αποτελει την επιτομη των fighting games.

Υ.Γ παω να παιξω μια πιστουλα ετσι για το καλο του post.Να δω πως θα παω δουλεια αυριο

Ναι πραγματι υπαρχει αλλα ειναι λιγουλακι Β.Δεν τρεχει τιποτα ομως,αν εισαι fan πρεπει να τη δεις.Αγκωνια...ετσι ετσι!Τωρα τις ριχνω στον γιγαντα ΜR.T της πρωτης πιστας ,burn my f****** brain out

Εγώ το είχα πρωτοδεί σε λούνα-παρκ.

Μου φαινόταν τόσο ψαρωτικό παιχνίδι,

που νόμιζα ότι οι πιτσιρικάδες που το παίζανε,

ήτανε όντψς σφίχτες που πλακώνανε τους κακούς !

Πραγματικά επικό game !

To Renegade έκανε την αρχή, αλλά το Double Dragon πραγματικά "απογείωσε" την Technos (την σύγκριση την είχε κάνει θυμάμαι και ο Λεκό, στο αντίστοιχο review του Pixel).

Οταν το πρωτοέπαιξα, μου είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση τα διάφορα αντικείμενα που μπορούσες να μαζέψεις για να τα χρησιμοποιήσεις εναντίον των αντιπάλων σου. :D

Πιάνεις τον κάθε αντίπαλο από το κεφάλι και του βαράς στα μούτρα γονατιές... ή γυρίζεις μία αγκωνιά σε αυτόν που βρίσκεται από πίσω σου...

και εκεί που χαλαρώνει το φιλαράκι σου στο διπλό του παίζεις και αυτουνού δυο-τρεις. :D

...στο τέλος έτσι κι αλλιώς ήσουν αναγκασμένος να το κάνεις, για να δεις ποιός απο τους δύο θα "κερδίσει" την γκόμενα !! :D (μόνο στο διπλό, βεβαίως)

να προσθέσω και μερικά αγαπημένα μου της ίδιας φιλοσοφικής σχολής, ελάτε να σας κεράσουμε σφαλιάρες...

Punisher

GoldenAxe 3 The revenge of Death Adder (Υπάρχει 100% σωστό emulation?)

Cadilacs & Dinosaurs

Aliens VS Predator

Final Fight

Warriors of Fate

Όλα τα παραπάνω είχαν αρκετούς τρόπους να ξυλοφορτώσεις τους αντιπάλους σου και να βγείς ατσαλάκωτος.

Παιχνιδαρα παιδια πολυ εικοσαρικο ειχα ριξει!!!Προσφατα το τελιωσα

για χιλιοστη φορα στο mame!

Θυμαμαι τους γιγαντες που εβγαιναν μονο με αγκωνιες...Πολλες φορες

ο συνδιασμος στο πατημα των πληκτρων δεν επιανε και ετρωγες πολυ ξυλο

χε χε!!!

Oντως το Double Dragon μου ειχε κανει και μενα μεγαλη εντυπωση οταν πρωτοβηκε στα ουφαδικα(1987)...

Αλλα η εκδοση για τον Amstrad6128, φιλε Shadowdancer, ηταν επιεικως απαραδεκτη. Καμμια σχεση με το original. Bεβαια θα μου πεις απ τον 8μπιτο A6128 του 1990 τι να περιμενες :D

Το 2 ηταν πολυ καλυτερο, για Α6128 ηταν, θα ελεγα, τελειο.

Ευτυχως στο ΜΑΜΕ υπαρχει ολοιδιο.

Προσωπικα το τελειωνα με ενα μονο νομισμα(και ποντους γυρω στις 118.000, το μαξιμουμ δηλαδη) αλλα στην εκδοση του ΜΑΜΕ δε γινεται...Δυστυχως στη τελευταια πιστα, πριν τον διαδρομο με τα ακοντια υπαρχει αυτη η βλακεια με τα τουβλα που βγαινουν και σε διαλυουν:rolleyes:

ΥΓ. Αν θες μπορουμε,μεσω kailera, να παιξουμε μαζι...

ΥΓ2. Επισης να προσθεσω οτι στο διπλο του ΜΑΜΕ, στο φιναλε της αναμετρησης ο χρονος ειναι απειρος.

@Giorgos

συνονοματε ηταν τετοια η εκπληξη και ο ενθουσιασμος μου οτι μπορουσα επιτελους να "δερνω" στην οθονη του σπιτιου μου, που οντως το εβλεπα πολυ καλυτερο απο οτι ηταν.Πραγματι το 2 ηταν αριστο για 6128.Μη ξεχνας ομως οτι στο πρωτο D.D η εκδοση για 6128 ειχε αλλη μουσικη απο την arcade εκδοση.Ενδιαφερουσα η προταση σου για διπλο.Εγω θα πω και κατι αλλο...γιατι να μην βρεθουμε οσοι μπορουμε απο το forum σε ενα net cafe και να κανουμε ενα τουρνουα ,οπως τον παλιο καλο καιρο που καναμε ολοι καποτε στα ουφαδικα???Στην εποχη του world of warcraft kai tou counter strike θα εχει φαση να βλεπεις ενα ματσο 30ρηδες να παιζουν DoubleDragon

Κοιταξε... χωρις τι πετρες που βγαινουντο τερματιζουμε ολοι με ενα credit..(με τις αγκωνιες) Aλλα ποσο μπορεις να το πας σε ποντους?

Ποιο αλλο παιχνιδι ειχες ταραξει ή ειχες hi score, συναδελφε παλαιμαχε ουφολογε?

Nομιζω οτι εχουμε πολλα να πουμε !!

@giorgos

η λιστα αναλογων τιτλων ειναι μεγαλος και αξιολογος...

punisher,final fight,knights of the round,cadilacs and dinos,dragon ninja,dungeons and dragons,ninja combat,ninja gaiden...kai και αλλα που δεν μου ερχονται στο μυαλο αυτη τη στιγμη.

Δεν ξερω ρε παιδια...αριστο το mame,αλλα μου εχει λειψει η φαση να παω με τουσ φιλους μου σε μπλιμπλικαδικο ,να "σπασω" ενα χιλιαρικακι σε εικοσαρικα και να γινει κολαση.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ειχαμε γινει διεθνως ρεζιλι που απαγορευσαμε τα arcade.Ασε που εμειναν ανεργοι τοσοι ανθρωποι.Τωρα πια η κοινωνια μας ειναι ασφαλης απο τα arcade.Τωρα πια καθε ανηλικο εκει που θα εκανε το εγκλημα να παιξει ενα pacmanaci,μπορει να "χαθει"μεσα στο χαος του internet και να γινει καλυτερος ανθρωπος με πορνογραφικες ιστοσελιδες και πνευματοκα σκουπιδια.ΜΠΡΑΒΟ...ρε δε ντρεπομαστε λεω εγω.

Αγαπητοι συναδελφοι αυτης της ηλεκτρονικης παρεας,ζητω την κατανοηση σας για το ξεσπασμα μου.

Απόλυτα σωστός και απόλυτα δικαιολογημένος.

Το Ελληνικό δαιμόνιο έκανε πάλι το θαύμα του. Εξορίσαμε τα arcades και εξορκίσαμε το κακό. Λες και όταν μαζευόσουνα με τους φίλους σου και έπαιζες κανένα Double Dragon έκανες κανένα έγκλημα. Δεν πειράζει έτσι είναι τα πράγματα. Όσο κυβερνιόμαστε από ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με την σύγχρονη ελληνική κοινωνική πραγματικότητα και τα σύγχρονα προβλήματα που αυτή αντμετωπίζει, φαινόμενα σαν και τον εν'λόγω νόμο θα είναι ολοένα και πιό συχνά.

Σε λίγο οι πολιτικάντηδες του σήμερα (σε όποια παράταξη και αν ανήκουν) θα προχωρήσουν και στο επόμενο βήμα. Θα κυρήξουν το internet παράνομο και θα απαγορεύσουν κάθε μορφή επαφής με αυτό. Θα μας επιβάλουν, ταυτόχρονα, να βλέπουμε πάνω από 8 ώρες τηλεόραση την ημέρα, μια και η τηλεόραση αποδεδειγμένα προσφέρει σωστή πληροφοόρηση, και κάθε μήνα θα περνάμε εξετάσεις για το πόσες γκόμενες άλλαξε ο κάθε ηθοποιός και ποιό είναι το κασέ του κάθε ατάλαντου "τραγουδιστή" που μας παίρνει τ'αυτιά με το που θα ανοίξεις το χαζοκούτι.

Επίσης κάθε Κυριακή υποχρεωτικό εκκλησιασμό, υποχρεωτικό ύπνο κάθε βράδυ στις 9 και απαγόρευση κάθε συνάθροισης πάνω από τριών ατόμων.

Παραπέμπω στο κομμάτι των Sepultura με τίτλο "Mass Hypnosis". :(

Shadowdancer2501 είπε:
Με είχε καταστήσει σαφώς φτωχότερο !

Έπαιζα καθημερινά στο "ουφάδικο" !

Αυτό και το GEMINI-WINGS.

Επίσης μέγιστη αρρώστεια με CABAL !

exetlaios είπε:
Εγώ το είχα πρωτοδεί σε λούνα-παρκ.
Μου φαινόταν τόσο ψαρωτικό παιχνίδι,

που νόμιζα ότι οι πιτσιρικάδες που το παίζανε,

ήτανε όντψς σφίχτες που πλακώνανε τους κακούς !

Πραγματικά επικό game !
και εγω το έιχα πρωτοδει σε λούνα παρκ και συγκεκριμένα σε αυτό που ήταν (είναι ;) στο φάληρο. Επαιξα ένα διπλό με ένα άλλο μικρότερο πιτσιρίκι που αντι για τους αντιπάλους χτύπαγε τον δικό μου χαρακτήρα! :)

Τα ηλεκτρονικά (ουφάδικα) αρχίζουν δειλά-δειλά να κάνουν την επανεμφάνιση τους.

Όμως ποτέ πια δεν θα είναι το ίδιο...

Πως κανουν την επανεμφανιση τους? Αφου δεν εχει αρθει η απαγορευση.

Κι οπου τα δεις να ξερεις οτι ειναι παρανομα.

Υποψιν οτι αυτος ο νομος εγινε για προστασια δηθεν απο τους "κουλοχερηδες"...

Α ρε 30φυλλοπουλε τι μας εκανες!

Για να γυρισουμε τωρα στο θεμα μας, ειχε προλαβει κανεις να παιξει στα ουφαδικα το double dragon 2? Aπ οτι ξερω αποσυρθηκε στα γρηγορα,ειχε ομως πολυ φαση, στο τελος λεει,παλευες με τον χαρο...που ηταν αορατος. Ακομα θυμαμαι δυο τυπους στου τσιμογιαννη που ριχνανε σωρο τα 20ρικα στην τελευταια αυτη πιστα...και τελικα δεν την εβγαλαν.

Ασε που ηταν και αναποδο το 2 ! Επρεπε να πατας τα κουμπια και τους μοχλους αναποδα!

Κάτι περίεργο γίνεται με το double dragon 2 και στο mame... με ένα κουμπί μια βγάζει κλωτσιές μια μπουνιές.... Τι gameplay είναι αυτό;;;;;

ambu_dare είπε:
@AA+Διάβασε το λίγο προσεχτικά μέχρι το ΤΕΛΟΣ... ;)

Εννοείται φίλε μου ότι αυτά τα ξέρω ως φανατικός του Golden Axe. Απλά η version του Modeler που είχα δεν είχε σωστή εξωμείωση των Background. Ισως το φτιάξαν.. όταν βρω χρόνο θα το κοιτάξω.

Υ.Γ.

Πολύ καλός και ο Callus emulator και πολύ πολύ ποιο γρήγορος από το MAME. Μάλιστα έπαιζα σε 486/66 σε DOS τα final fight κ.τ.λ. Τα 32Bit ανεβάσαν δυσανάλογα τις απαιτήσεις σε CPU.:mad:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα