Dream Theater

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
585
Μόλις πρόσφατα ήρθε στην κατοχή μου το τελευταίο cd των DreamΤheater: “A Dramatic Turn of Events”, το οποίο έχω λιώσει από το συνεχές repeat στη δουλειά, στο αυτοκίνητο & στο σπίτι!

Και συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε θέμα για μια από τις κορυφαίες μπάντες του progressive metal όλων των εποχών!

 


Προβολή συνημμένου 46445






Λίγη Ιστορία:


Ξεκίνησαν την καριέρα τους το 1985, όταν οι John Petrucci, John Myung & Mike Portnoy, σχημάτισαν τους Majesty και ενόσω παρακολουθούσαν ακόμα το Berklee College of Music της Μασσαχουσέτης. Τελικά η μπάντα μετονομάστηκε σε Dream Theater και κράτησαν αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα! Ακολούθησαν κάποιες αλλαγές στο σχήμα του συγκροτήματος με καταληκτικές προσθήκες τον James LaBrie & τον Jordan Rudess.


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Portnoy εγκατέλειψε τη μπάντα και τη θέση του πήρε ο Mike Mangini.

 

 


Προβολή συνημμένου 46447


 


Θεωρείται ως μια από τις πιο “τεχνικές” μπάντες και όχι τυχαία, καθώς οι γρήγορες εναλλαγές, τα μελετημένα σόλο, οι δημιουργικές γέφυρες προσδίδουν μια γοητεία και αποκαλύπτουν την άρτια γνώση όχι μόνο των οργάνων που συμμετέχουν, αλλά και της μουσικής που παίζουν γενικότερα.

 

 


Ο Petrucci θεωρείται από τους κορυφαίους κιθαρίστες στον κόσμο - 6 φορές συμμετείχε στο G3 Tour, ενώ το 2009 ανακηρύχθηκε το Νο 2 ανάμεσα στους 100κορυφαίους Metal Κιθαρίστες! Ο μέχρι πρότινος drummer, Portnoy, έχει κερδίσει 23 βραβεία από το περιοδικό “Modern Drummer”, ενώ και ο διάδοχός του, Mike Mangini έχει στο ενεργητικό του 5 ρεκόρ WFD.


Τέλος, ας μην ξεχάσουμε ότι ο Myung ψηφίστηκε ως ο καλύτερος μπασίστας στον κόσμο σε ψηφοφορία που έγινε τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο του 2010.

 


Προβολή συνημμένου 46446


 





Προσωπική άποψη:



Από τις μπάντες που δεν μπόρεσα να σχηματίσω άποψη με το πρώτο άκουσμα. Ακόμα και τώρα, χρειάζεται νʼ ακούσω τουλάχιστον 3-4 φορές το κάθε άλμπουμ για να διακρίνω αγαπημένα τραγούδια. Συνήθως διακρίνω αγαπημένα μουσικά τμήματα (π.χ. από ένα τραγούδι,από το 7ο έως το 9ο λεπτό) και σιγά-σιγά αρχίζει και σχηματίζεται το τραγούδι στο μυαλό μου. Μπορώ να πω ότι τα σόλο τους είναι πολλές φορές τεράστια (και κουραστικά ίσως, υπό κάποιες συνθήκες), αλλά πρέπει να είναι εκπληκτικοί πάνω στην σκηνή.


Αν με ρωτούσατε για τη μπάντα, θα σας έλεγα περισσότερο ότι είναι αυτό που οι ξένοι ονομάζουν “acquired taste”. Δηλαδή κάτι, που όσο περισσότερο το δοκιμάζεις (ακούς), τόσο περισσότερο σου αρέσει! Η φωνή του LaBrie βγάζει πολύ καλό συναίσθημα & δε μπορεί νʼ αφήσει ασυγκίνητο κανέναν ακροατή.


Ξεκίνησα να τους ακούω το 1998. Το πρώτο μου άκουσμα ήταν ο δίσκος “Images & Words” (ο οποίος θεωρείται και ο υψηλότερος σε πωλήσεις), όμως αυτόςπου έμελλε πραγματικά να με κάνει φανατική οπαδό, ήταν όλος ο δίσκος “Awake”. Μπορώ να πω ότι τελικά είναι μια μπάντα με διαχρονική αξία & όπως συζητούσαμε πρόσφατα με την άλλη φαν των Dream Theater, είναι από τα λίγα συγκροτήματα που κάθε νέος δίσκος τους, είναι καλύτερος από τον προηγούμενο.

 


Προβολή συνημμένου 46448


 





Δισκογραφία:






Video Clips / Music Tracks:


 

 


Pull Me Under (Images & Words)


[video=youtube;mipc-JxrhRk]


 

 


Trivia (και όχι απαραίτητα αληθινά!):


-Λέγεται ότι τα μέλη του συγκροτήματος συναντιούνται μόνο στις συναυλίες! Τόσο οι ηχογραφήσεις τους, όσο και οι πρόβες γίνονται απομακρυσμένα & όχι ταυτόχρονα!


-Υπήρξε κάποια στιγμή η φήμη ότι ο LaBrie κινδύνευε να πάρει τα“παπούτσια” στο χέρι από τον Petrucci. Αναγκαστικά, είχε κάνει μαθήματα φωνητικής και επιπλέον πρόβες!


-To “Take Away My Pain” γράφτηκε κατά κάποιο τρόπο για τον πατέρα του Petrucci.


-To αληθινό μικρό όνομα του LaBrie είναι Kevin (James, είναι το μεσαίο του!). Όταν ήρθε στην μπάντα, ήταν μέλος και ο Kevin Moore! Για να μην αποτελείται η μπάντα από 2 Kevin & 2 John, επέλεξε να χρησιμοποιεί το James!


-Το όνομα του συγκροτήματος το έδωσε ο Howard Portnoy, πατέρας του Mike! Ήταν το όνομα από ένα θέατρο που γνώριζε στην Καλιφόρνια & κατεδαφίστηκε.




 


Official Site:http://www.dreamtheater.net/

 


Πηγές:

 


Wikipedia


FunTrivia

 


 
Aπο τις κορυφαιες μπαντες του ειδους, και του εν γένει χώρου. Νομιζω πως το Images and Words ήταν , ειναι και θα ειναι αξεπεραστο...

Thumbs up !!!!
 
Ήμουν φοιτητής το 1999 όταν βγήκε το Metropolis Pt.2:Scenes from a Memory και ήταν και η πρώτη μου επαφή μαζί τους,το είχα λιώσει το cdάκι.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπαντα που ακουω αλλα ποτε μου δεν αγαπησα πραγματικα.Με την δινει που απο ενα σημειο και μετα την ειδαν και πολυ σταρ οτι εμεις ημαστε και κανενας αλλος και το Metal ημαστε εμεις κτλ,Τριχες κατσαρες.Δεισκος που εχουν κανει τα τραγουδια πιο ''ραδιοφωνικα'' επειδη ετσι το ηθελε η δισκογραφικη τους ηταν ο ''Falling into infinity'' που δεν μαρεσε και πολυ.Συμφωνω με τον φιλο Tantalo και θεωρω και γω κορυφαιο δισκο τους τον ''Ιmages and words'' .Mαρεσε πολυ επισης η ενεργεια τους να καλεσουν τον Barney Greenway των μεγαλων Napalm Death για να διασκευασουν μαζι το Damage inc των Metallica.
 
πολυ καλη μπαντα αλλα οχι και αγαπημενη

και εμενα η πρωτη επαφη ηταν το Metropolis Pt.2:Scenes from a Memory.

Πολυ καλη η παρουσιαση σου D@redevil!!
 
όντως πολύ καλό συγκρότημα αλλά προσωπικά,αν και λιώνω συχνά τα 3 πρώτα τους άλμπουμ,δεν θα έλεγα ότι είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες.στο χώρο που είναι άλλα συγκροτήματα μου αρέσουν περισσότερο...
 
Μ'αρέσουν καποια από τα τραγουδάκια τους αλλα δεν τρελαίνομαι. Βασικά δυσκολεύομαι να χωνέψω το είδος του progressive, γι'αυτό και ενώ π.χ. μ'αρέσει πολύ η φωνή του Tate, δε μ'αρέσει το είδος της μουσικής που παίζουν οι Queensryche. Δηλαδή θ'ακούσω σήμερα ενα κομμάτι τους αλλά δε με νοιάζει αν θα το ξανακούσω ποτέ. Γούστα είναι αυτά.
 
Συγκρότημα που μπορώ να ακούω με τις ώρες! Τι να ξεχωρίσεις? Την κιθάρα? Τα ντραμς? Το μπάσο? Τα πλήκτρα?

Τους είδα πρώτη φορά το 2005 στο θέατρο γης και μαγεύτηκα!!! Και τολμώ να πω οτι ο LaBrie έβγαλε καλύτερη φωνή από ότι στους δίσκους του.

 
Αμφιταλαντευόμουν αν τελικά θα το έγραφα -προτίμησα να μην το κάνω, για να μην προιδεάσω! :)

Τελικά όμως είναι από τις παράξενες μπάντες που ή θα έχει φανατικούς οπαδούς ή θα έχει αδιάφορο κοινό (με την έννοια ότι άκουσαν ένα-δυο άλμπουμς, αλλά δεν ήταν αρκετά να τους κρατήσουν!).

Ομολογώ ότι κι εγώ χρειάστηκε να τους δώσω δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, αλλά τελικά κέρδισαν μια θέση στην καρδιά μου!

P.S. @Imperium: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καθώς και όλους τους υπόλοιπους για τα σχόλια! :)
 
D@redevil είπε:
Αμφιταλαντευόμουν αν τελικά θα το έγραφα -προτίμησα να μην το κάνω, για να μην προιδεάσω! :)
Τελικά όμως είναι από τις παράξενες μπάντες που ή θα έχει φανατικούς οπαδούς ή θα έχει αδιάφορο κοινό (με την έννοια ότι άκουσαν ένα-δυο άλμπουμς, αλλά δεν ήταν αρκετά να τους κρατήσουν!).

Ομολογώ ότι κι εγώ χρειάστηκε να τους δώσω δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, αλλά τελικά κέρδισαν μια θέση στην καρδιά μου!

P.S. @Imperium: Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καθώς και όλους τους υπόλοιπους για τα σχόλια! :)
για το περίεργο φαινόμενο με τους ακροατές τους πιστεύω ότι φταίνε (πέρα από το είδος της μουσικής που παίζουν που ως progressive θέλει μερικά περάσματα για να βγάλεις τα συμπεράσματά σου) διάφορες επιλογές που έχουν κάνει κατά καιρούς,από ότι έχω δει σε κάποιους (λίγους) δεν αρέσει τόσο η φωνή του τραγουδιστή,άλλοι έχουν πρόβλημα με τις διαφοροποιήσεις που έκαναν στη μουσική τους σε κάποιες κυκλοφορίες,σε άλλους δεν αρέσουν οι μπαλάντες κτλ...

εμένα για παράδειγμα μεγάλο πρόβλημά μου με το συγκρότημα είναι οι αρκετές μπαλάντες τους,οι περισσότερες (όχι όλες) είναι πολύ γλυκερές και εμπορικές για τα γούστα μου,αν ήθελα να ακούσω μια μπαλάντα τέτοιου είδους θα περίμενα να ακούσω μια από τα δεκάδες καψουροσυγκροτήματα που περιλαμβάνουν οι κονσερβαρισμένες playlists του kiss (my a** #) :D ) fm, όχι από ένα από τα μεγαλύτερα progressive metal συγκροτήματα (αν έπαιζαν neo-prog ή symphonic prog τότε δεν θα μου φαινόταν περίεργο...) ....

ΥΓ1 όχι ότι άλλα συγκροτήματα του χώρου δεν έχουν,απλώς νομίζω ότι οι theater έχουν λιιιγες (=πολλές :D ) παραπάνω.

ΥΓ2 ελπίζω να μην παρεξηγηθείτε με τη γνώμη μου για το γνωστό και μη εξαιρετέο ραδιοφωνικό σταθμό και τις μουσικές επιλογές του,είναι όπως είπα απλώς η γνώμη μου :D
 
Συμφωνώ με την άποψη του Krem13 για τις μπαλάντες τους. Προσωπικά δεν τις ακούω καθόλου! Άντε κανα 2 μόνο.

Επίσης πολλοί δεν αντέχουν τα μεγάλης διάρκειας τραγούδια τους.
 
Πολυ καλοι μουσικοι!...Αλλα,αρκετα κουραστικοι...

Ειδικα η φωνη του Labrie στα 'ψηλα' , απο παλια μου "καθοταν στο στομαχι".

Οπως επισης και αυτα τα μακροσυρτα fusion/jazz solo...

Προσωπικα,νομιζω οτι μεσα στην τεχνικη τους αρτιοτητα,απο καπου χανουν 'ποντους'.

Αν ειχαν αλλον τραγουδιστη, θα μου αρεσαν σιγουρα περισσοτερο...

http://www.youtube.com/watch?v=S7qMe6erRPU

http://www.youtube.com/watch?v=ad_chktqWLo&feature=related
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και είμαι βαμμένος Progressiβας, και έχω στην κατοχή μου δισκογραφίες Dream Theater, Fates Warning, Watch Tower, Conception κ.τ.λ. (και τα περισσότερα σε βινύλια) Μπορώ να πώ με λύπη, ότι στα τελευταία albums τους οι Dream Theater με κούρασαν, διότι επαναλαμβάνοντε :( . Φυσικά σέβομαι και εκτιμώ την πορεία τους και τις επιλογές τους... όπως, Mike Mangini που είναι ΘΕΟΣ!!! Όποιος τον έχει δεί με τον Steve Vai θα καταλάβει για το μουσικό του επίπεδο, και όχι οπά τα Παγκόσμια ρεκορ ταχύτητας στα "Single Stroke Roll (WFD)" που δεν μπορούν να εφαρμοστούν εντός μουσικής. :headbang: :headbang: :headbang:
 
Καλησπέρα σε όλους και όλες.

Είναι μία μπάντα που αν αφήσεις απ'έξω όρους,τεχνική,νότες,ιδιώματα,παρακλάδια,εξώφυλα,και

λοιπές κατηγοριοποιήσεις και ακούσεις"με την καρδιά σου ανοιχτή" κάτι θα ανακαλύψεις που να σου αρέσει...

Είναι ένα απο τα συγκροτήματα "που σε βάζουν" να σκεφτείς.

Σε όσους-όσες δεν αρέσουν, Ok..

Στους υπόλοιπους-υπόλοιπες.......DreamTheater rules!
 
φλύαροι-υποτονικοί-κουραστικοί
 
Φίλε grinder.

Θα ήθελα να υποστηρίξω οτι έγραψα παραπάνω.

Άν το καλοσκεφτείς , δεν υπάρχει μουσική , που να είναι φλύαρη-υποτονική-κουραστική.

Όλα είναι θέμα γούστου και αγάπης.Ότι αγαπάει ο καθένας μας ακούει...Απλά εγώ αγαπάω να ακούω theater!

Με εκτίμηση :headbang:
 
Πίσω
Μπλουζα