Dreamcast or Playstation?!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας nicked
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Το Saturn είχε προσωπικότητα; I rest my case, δεν βγάζει κανείς άκρη με τους Segaκηδες.

f2bnp είπε:
Το Saturn είχε προσωπικότητα; I rest my case, δεν βγάζει κανείς άκρη με τους Segaκηδες.
Αν και είσαι αρκετά ως πολλά χρόνια νεότερος από εμένα, μάλλον έχεις ασθενή μνήμη. :P

ΕΔΩ έλεγες τελείως άλλα σχετικά με το Sega mentality (σελίδες 1 και 2 του thread). Άσε που στο παρόν thread συζητούσαμε για DC/PS1 και πετάχτηκες να πεις μια "εξυπνάδα" για το Saturn χωρίς να κολλάει πουθενά...

I rest my case γενικώς...και ως Segaκιας σε διαβεβαιώνω ότι δεν θέλω να βγάλει άκρη κανείς μαζί μου. Προσπάθησα πάντως να απαντήσω "αντικειμενικά" (όσο αυτό γίνεται) στην αρχική ερώτηση του thread. Αλλά εφόσον προκλήθηκα μπορώ να απαντήσω και στα δικά σου OT...

Πάντως μέχρι τώρα κανείς δεν μου έχει απαντήσει γιατί το "ΓΟΥΑΟΥ!" PS1 με τις σούπερ πωλήσεις και το τρελλό hype πίσω του έχει λιγότερα από τα μισά posts στο forum σε σχέση με το underdog και "'άποτυχημένο" Saturn. Που είναι όλοι αυτοί που το αγόρασαν; Αν θέλετε την άποψη μου, αγόρασαν το next best thing που κυκλοφόρησε και απλά το ξέχασαν σε κάποιο ντουλάπι.

Η πράξη 15 χρόνια μετά δείχνει ποιός είχε προσωπικότητα. :diablotin:

Προφανώς και δεν το ξέχασα. Είμαι σίγουρος πως θα βρεις και άλλους εκθειασμούς μου περί SEGA σε αυτό το forum από παλιότερα χρόνια. Αλλά οκ όσο περνάνε τα χρόνια μεγαλώνω και συνειδητοποιώ τις μ@%#*&ς που έλεγα. Όσο για την "εξυπνάδα" ένα αστειάκι ήτανε και πιστεύω πως είναι και αρκετά φανερό μάλιστα. Άλλωστε όντως δεν παλεύονται πλεον τα γραφικά των πρώτων τίτλων που βγήκανε για αυτές τις δύο κονσόλες.

Εγώ πιστεύω πάντως πως ο λόγος που δεν μιλάνε τόσοι πολλοί για το PS1 είναι διότι προχώρησαν παραπέρα. Εαν τους πιάσεις την κουβέντα σίγουρα θα το εκθειάσουν. Άλλα αυτοί πλέον παίζουν στο PS3 ή σε κάποια άλλη κονσόλα ή στο PC ή και καθόλου. Απλώς οι SEGAκηδες μείνανε με το παράπονο και εδώ και χρόνια προσπαθούν να βρουν τον λόγο που απέτυχαν το Saturn και το Dreamcast παταγωδώς.

Anyway, ας ανοίξουμε άλλο thread άμα είναι να μιλήσουμε περι Saturn αν και η αλήθεια είναι πως δεν έχω καμμία όρεξη πια και κακώς ίσως ρίχνω λάδι στην φωτιά.

Δεν υπάρχει κονσόλα χωρίς τη δική της "μαγεία", δηλαδή προσωπικότητα.

Maddog είπε:
Που είναι όλοι αυτοί που το αγόρασαν; Αν θέλετε την άποψη μου, αγόρασαν το next best thing που κυκλοφόρησε και απλά το ξέχασαν σε κάποιο ντουλάπι.Η πράξη 15 χρόνια μετά δείχνει ποιός είχε προσωπικότητα. :diablotin:
Ευπειθώς αναφέρω ότι λιώνω σε CRT με RGB scart τα Castlevania Sotn, Kurushi, Wipeout, Fluid, Music/Music 2000, N20, X-2, Tekken 1/2/3, Soul Blade. G-Police To Dream το έχω με VGA σε Plasma 50'' για Virtua Striker, Soul Blade, NBA on NBC κλπ. Πάντως στα περι προσωπικότητας, η μόνη κονσόλα που νομίζω ότι διαθέτει, είναι αυτή που γράφει πάνω της Amiga :darkglasses:

Στο δια ταύτα, όλες είναι καλές, όλες έχουν καλά παιχνίδια, αλλα ο καθένας απο μάς προτιμά ίσως μία απο αυτές για δικούς του λόγους/προτιμήσεις. Τώρα για το χρονοντούλαπο, αφού γνωρίζεις ότι η συνέχεια των Playstation είχε backwards compatibility, είναι λογικό να παίρνει κάποιος το καινούργιο και να φυλάσσει το παλιό, εφόσον τα παιχνίδια του παίζουν. Η Sega εχμ...πώς να το πώ, μετά το Dreamcast.....

[video=youtube;09s-c2JVI40]

Όλες οι κονσόλες πάντως έχουν χαρακτήρα, και κυρίως, παιχνίδια για λιώσιμο -αλλα και παιχνίδια για πέταμα.

Η amiga ηταν κονσολα δηλαδη,ενδιαφερον.

Επαναλαμβανω,το playstation και γενικα η sony δεν εχουν προσωπικοτητα,τη διαφορα στα home videogames την εκαναν παντα η sega και η nintendo,η sony και η microsoft τα χαλασανε.

Οποιος καταλαβε,καταλαβε.

Chahn είπε:
Η amiga ηταν κονσολα δηλαδη,ενδιαφερον.
cd32.jpg

Αυτή μονάχα, ναί ήταν.

Σιγουρα ομως δεν αναφερονταν σε αυτην...

Ναι εσυ ειχες γραψει για την προσωπικοτητα της amiga,οχι αλλος,λαθος μου.

Νομιζα ομως πως αναφεροσουν στην 500 ή την 1200,το cd32 τι προσωπικοτητα να εχει?Ηταν κονσολα μερικων ports

ΟΚ, καταρχήν το έγραψα αστειευόμενος (γιατί είναι τελείως άλλη γενιά κονσολών έτσι και αλλιώς) ,επίσης στοχευμένα στο cd32 (είπα κονσόλα που γράφει πάνω Amiga) αλλα και ταυτόχρονα ήθελα να αποδείξω πως στον καθένα αρέσουν ειδικότερα κάποια πράγματα. Όπως σε εμένα η Cd32 ας πούμε. Το ότι είχε ports εντωμεταξύ, δέν την καθιστά μή κονσόλα ! Δηλ. τα παιχνίδια του Dreamcast που είναι arcade ports τί καθιστούν το Dreamcast, ένα άψυχο arcade για το σπίτι ; Καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ. Όπως και να έχει, εμένα μου αρέσουν όλα, και φυσικά σε κάποια έχω αδυναμίες, οπότε τα περι χαρακτήρα γενικότερα είναι όπως και να το κάνουμε προσωπικά ζητήματα....

Ά, και να μήν ξεχάσω....

AmigaBillboard--article_image.jpg

-Μήν τα πάρετε τώρα πλάκα κάνω :) -

To θεμα με το cd32 ηταν οτι ειχε σχεδον μονο ports και μαλιστα οχι απο arcade αλλα απο τις αλλες amiges,το dreamcast ειχε και φοβερα arcade ports και μοναδικα παιχνιδια δικα του και παιχνιδια που κυκλοφορουσαν και σε αλλες κονσολες,ας μη συγκρινουμε οποτε ανομοια πραματα.

Το cd32 ηταν ενα βδελυγμα και για το κοινο της amiga ακομα,απορω πως το υποστηριζεις :)

Γιατί γράφει Amiga πάνω !!! (κατα το γιατί έχει αθηναικες πινακίδες στο ΑΜΑΝ άν έχεις δεί). Όχι και βδέλυγμα πάντως. Σιγά, μια 1200άρα είναι σε μορφή κονσόλας με Svideo είναι, πρακτικότατη για μεταφορά και βολική άν την εξοπλίσεις και με κανα floppy. Συνεπώς δέν είχε ports per say, αλλα αυτούσια αμιγκοπαίχνιδα. Mια αμίγκα για παιχνίδια -σκέτο-. Επίσης το ανέφερα γιατί εξαρχής είναι άκυρη η σύγκριση PSX με DC. Όσο για την απορία σου, τσέκαρε σε αμιγκο-φόρουμ πόσοι πλέον ρωτάνε ή ψάχνουν για cd32, δέν νομίζω να βρείς κάποιον που να το εξορίζει το μηχανάκι. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Είμαστε Offtopic κάργα και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη απο τους Σεγκάκηδες και τους Σονάκηδες !!

h sony k microsoft μπηκαν στισ κονσολεσ για να τα οικονομησουν... η σεγγα εδειξε παρολο που πηγενε για λουκετο εβγαλε το dc που ειναι γαμω τισ κοπνσολες κ ακομα προσπαθω να καταλαβω γιατι ειδικα το σατουρν το εφαγε το ps... αλλωστε η σεγγα ειχε κ ενα κοινο που περιμενε το διαδοχο του μεγγα ντραιβ ενω η σονυ ηρθε απο το πουθενα... δεν ξερω... πιστευω οτι το σατουρν ειχε πολυ καλυτερουσ τιτλους απο το ps ... εκτοσ οτι το ps μονο που θα ριξεισ ενα μπινελικι θα χαλασει ενω το σατουρν σκυλι...

PLAYSTATION και τελος.

Εχει αφησει εποχη, ειναι το μηχανημα που βριζουν οι περισσοτεροι ανθρωποι στον κοσμο,

λογω των χαμενων ωρων που τους εχει φαει.

Δεν ειναι φυσικα καλυτερο απο το dreamcast, ουτε το ps2 δεν ειναι καλυτερο απο το dreamcast.

Αν δεν εχεις playstation, σου λειπει ενα τεραστιο κομματι της συγχρονης video-game ιστοριας.

Το dreamcast ποτε δεν ειχε τετοια επιρροη στην ανθρωποτητα.

(στα γραφω εγω που εχω γινει φανατικος οπαδος του dreamcast).

Το πρόβλημα με το Playstation ειναι οτι με αυτό ξεκίνησε το mainstream gaming. Πλέον δεν αγόραζαν την κονσόλα μόνο οι gamers αλλά και όλοι όσοι ήθελαν να είναι στην μόδα, οι gadgetακηδες κλπ. Θυμάμαι φίλους που έβριζαν τα games την εποχή των 8 και 16 bit αλλά παρόλα αυτά απέκτησαν PS1 για να παίζουν fifa, να κανουν λίγο button-mashing στο Tekken 3 και να απλώς να δουν (όχι να παίξουν) το gran tourismo. Και πολλοί από αυτούς απέκτησαν PS2 ή PS3 αργότερα για να παίζουν Pro.

Mπορεί να είναι σύμπτωση αλλά από τους δικους μου φίλους και γνωστους, όσοι έχουν σήμερα PS3 είναι όλοι oι casual gamers της παρέας. Και σχεδόν όλοι είναι "κολλημένοι με την μπάλα" ποδοσφαιρόφιλοι και παιζουν μόνο Pro. Λες και το Pro δεν έχει βγει στο XBOX. Αλλά ειναι και τι προστάζει η μόδα και οι κονσόλες της sony ήταν πάντα ένα μοδάτο gadget. Εμένα πάντως το PS1 δεν μου άρεσε και τόσο, το PS3 δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά το PS2 είναι από τα αγαπημένα μου (SH2, Shadow of Colossus, Okami).

Όσο για το Saturn και την προσωπικότητά του ειναι απλό. Εφόσον η κονσόλα απευθυνόταν μονο σε gamers και η sega δεν την έκανε mainstream και λόγω του μικρού αγοραστικού κοινού (και εδώ που τα λέμε αδικήθηκε λίγο) , είναι λογικό το fanbase να είναι πιο δεμένοι και ίσως πιο "hardcore" που λέμε και λόγω του underdog status που έχει, λογικό να λένε πολλοί πως έχει προσωπικότητα. Κι εγώ συμφωνώ εν μέρη.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν ξεκινάει θέμα SEGA vs whatever, το whatever είναι καταδικασμένο!!! :)

χαβουζα παντως εμεις εδω πανω θεσσαλονικη και γυρω περιοχες λεμε την αθηνα,που σημαινει νομιζω λεκανι λακα,εγω προτιμω και της δυο κονσολες,το ps1 θα το χαρακτηριζα παμφαγο και το dreamcast πιο εκλεπτυσμενο.

Μάλιστα, τώρα το γυρίσαμε σε Θεσσαλονίκη vs Αθήνα...

Ασχολίαστο. ::)

Πίσω
Μπλουζα