theoritikos
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 128
Προσωπικά πιστεύω πως αυτός ήταν ο λόγος που το psx έγινε τόσο δημοφιλές και κατέρριψε αρχικά το saturn και μετά το dreamcast. Θυμάμαι και εγώ πολύ κόσμο που πριν το psx δεν ήξεραν καν τι θα πει κονσόλα, και όταν βγήκε "πωρώθηκαν" τόσο πολύ με τα "ποδόσφαιρα", "ραλλάκια" και λοιπά mainstream παιχνίδια της εποχής σε επίπεδο ποδοσφαιρικού οπαδισμού, άσχετα αν τα ποιο πολλά από αυτά τα παιχνίδια δεν παίζονταν λόγο χειρισμού, κάμερας κλπ.Imgema είπε:Το πρόβλημα με το Playstation ειναι οτι με αυτό ξεκίνησε το mainstream gaming. Πλέον δεν αγόραζαν την κονσόλα μόνο οι gamers αλλά και όλοι όσοι ήθελαν να είναι στην μόδα, οι gadgetακηδες κλπ. Θυμάμαι φίλους που έβριζαν τα games την εποχή των 8 και 16 bit αλλά παρόλα αυτά απέκτησαν PS1 για να παίζουν fifa, να κανουν λίγο button-mashing στο Tekken 3 και να απλώς να δουν (όχι να παίξουν) το gran tourismo. Και πολλοί από αυτούς απέκτησαν PS2 ή PS3 αργότερα για να παίζουν Pro.
Mπορεί να είναι σύμπτωση αλλά από τους δικους μου φίλους και γνωστους, όσοι έχουν σήμερα PS3 είναι όλοι oι casual gamers της παρέας. Και σχεδόν όλοι είναι "κολλημένοι με την μπάλα" ποδοσφαιρόφιλοι και παιζουν μόνο Pro. Λες και το Pro δεν έχει βγει στο XBOX. Αλλά ειναι και τι προστάζει η μόδα και οι κονσόλες της sony ήταν πάντα ένα μοδάτο gadget. Εμένα πάντως το PS1 δεν μου άρεσε και τόσο, το PS3 δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά το PS2 είναι από τα αγαπημένα μου (SH2, Shadow of Colossus, Okami).
Στο αντίθετο στρατόπεδο από την άλλη, δεν είχε ή δεν θυμάμαι να είχε αρκετά παιχνίδια αυτού του προσανατολισμού. Το saturn είχε "ποδόσφαιρα" και "ραλλάκια" παρόμοια με αυτά του psx, όχι όμως στην ίδια ποσότητα. (Μην ξεχνάτε πως το mainstream κοινό έπαιζε ΜΟΝΟ με κόπιες...) Από την άλλη στο dreamcast όλοι μας ξέρουμε πως η ea σνόμπαρε αυτό το format, εταιρία η οποία εκείνη την εποχή ότι και να έβγαζε θα πουλούσε. Τι κι αν βγήκε το nba 2k και virtual striker που ήταν καλύτερα από τον ανταγωνισμό, το mainstream κοινό ήξερε μόνο fifa και nba live άντε και το iss pro αν ήταν λίγο "ψαγμένοι", και αυτά ζητούσαν.