Dreamcast or Playstation?!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας nicked
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Imgema είπε:
Το πρόβλημα με το Playstation ειναι οτι με αυτό ξεκίνησε το mainstream gaming. Πλέον δεν αγόραζαν την κονσόλα μόνο οι gamers αλλά και όλοι όσοι ήθελαν να είναι στην μόδα, οι gadgetακηδες κλπ. Θυμάμαι φίλους που έβριζαν τα games την εποχή των 8 και 16 bit αλλά παρόλα αυτά απέκτησαν PS1 για να παίζουν fifa, να κανουν λίγο button-mashing στο Tekken 3 και να απλώς να δουν (όχι να παίξουν) το gran tourismo. Και πολλοί από αυτούς απέκτησαν PS2 ή PS3 αργότερα για να παίζουν Pro.
Mπορεί να είναι σύμπτωση αλλά από τους δικους μου φίλους και γνωστους, όσοι έχουν σήμερα PS3 είναι όλοι oι casual gamers της παρέας. Και σχεδόν όλοι είναι "κολλημένοι με την μπάλα" ποδοσφαιρόφιλοι και παιζουν μόνο Pro. Λες και το Pro δεν έχει βγει στο XBOX. Αλλά ειναι και τι προστάζει η μόδα και οι κονσόλες της sony ήταν πάντα ένα μοδάτο gadget. Εμένα πάντως το PS1 δεν μου άρεσε και τόσο, το PS3 δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά το PS2 είναι από τα αγαπημένα μου (SH2, Shadow of Colossus, Okami).
Προσωπικά πιστεύω πως αυτός ήταν ο λόγος που το psx έγινε τόσο δημοφιλές και κατέρριψε αρχικά το saturn και μετά το dreamcast. Θυμάμαι και εγώ πολύ κόσμο που πριν το psx δεν ήξεραν καν τι θα πει κονσόλα, και όταν βγήκε "πωρώθηκαν" τόσο πολύ με τα "ποδόσφαιρα", "ραλλάκια" και λοιπά mainstream παιχνίδια της εποχής σε επίπεδο ποδοσφαιρικού οπαδισμού, άσχετα αν τα ποιο πολλά από αυτά τα παιχνίδια δεν παίζονταν λόγο χειρισμού, κάμερας κλπ.

Στο αντίθετο στρατόπεδο από την άλλη, δεν είχε ή δεν θυμάμαι να είχε αρκετά παιχνίδια αυτού του προσανατολισμού. Το saturn είχε "ποδόσφαιρα" και "ραλλάκια" παρόμοια με αυτά του psx, όχι όμως στην ίδια ποσότητα. (Μην ξεχνάτε πως το mainstream κοινό έπαιζε ΜΟΝΟ με κόπιες...) Από την άλλη στο dreamcast όλοι μας ξέρουμε πως η ea σνόμπαρε αυτό το format, εταιρία η οποία εκείνη την εποχή ότι και να έβγαζε θα πουλούσε. Τι κι αν βγήκε το nba 2k και virtual striker που ήταν καλύτερα από τον ανταγωνισμό, το mainstream κοινό ήξερε μόνο fifa και nba live άντε και το iss pro αν ήταν λίγο "ψαγμένοι", και αυτά ζητούσαν.

Γιατί, σήμερα, οι περισσότεροι τι παίζουν; Μπες στο site του 1ns0mn1a και δες τι ζητάει ο κάθε κόπανος που θέλει λαπιτόπι. Να "σηκώνει κανένα pro". Το PS1 του σήμερα είναι το αστραφτερό φορητό που παίζει pro.

Ανάθεμα και αν ξέρουν τίποτε άλλο. Και βέβαια όλα τα ευρά η ορθογραφία των τύπων που ζητάνε κάτι τέτοιο. Από το τίτλο του thread κάνει "μπαμ" σε στυλ: "Φωριτο αναμαισα σε τρια ποιο να δοιαλέξο" και βέβαια πάντα "να παίζει pro".

Sorry για το offtopic, αλλά τουλάχιστον εγώ δεν μίλησα για πόλεις - χαβούζες.

Maddog είπε:
Well said...
Που στέλνω την μίζα; :)
Χεχεχε...

Αν ρίξεις μια ματιά στην υπογραφή μου, θα καταλάβεις οτι το προηγούμενο ήταν σαρκασμός!!! ;)

Αν λάμβανα σοβαρά υπόψη την υπογραφή σου, δεν θα έπρεπε να σου μιλάω καν φίλε DINO. :P

My story ...

Το Δεκεμβρη του 1994 ο κολλητος μου αγοραζει απο γνωστο το PS1 (τοτε γνωστο σαν PSX) το γιαπωνεζικο (η αρραβωνιστικια του γνωστου ηταν Γιαπωνεζα και του εστελνε πραγματα απο Japan) 360.000 δραχμες παρακαλω lol (μετα απο 2 μηνες αγοραζω και γω!)

Ridge Racer, Tekken, Ark The Lad, και ενα σωρο αλλα παιχνιδια ... ειχαμε παθει σοκ! Και ειχαμε ξετρελαθει με το μηχανημα!

Οταν ηρθε στην Ευρωπη μετα απο περιπου 2 χρονια και αρχισε να μαθαινει και η κουτση μαρια τι σημαινει PS1 και το βλεπα μεχρι και στα περιοδικα να διαφημιζεται ως "status symbol" ξενερωσα εντελως. Ποδοσφαιρακια, μπασκετακια και ενα σωρα @@κια games ...

Ναι το PS1 εχει τρελη σαβουρα ... αλλα εχει και φοβερα διαμαντια!

H σαβούρα είναι συνυφασμένη με τo πόσο mainstream είναι η κάθε κονσόλα. Το Wii σε αυτό το τομέα, δεν έχει ταίρι για παράδειγμα, μεγάλο μερίδιο έχει το PS1 και το PS2.

Το shovelware είναι μια καλή αρπαχτή που ποντάρει στον αδαή, ο οποίος αγοράζει κονσόλα και δεν ξέρει που πάνε τα 4. Αυτοί δεν νοούνται και δεν πρέπει να νοούνται gamers.

pooky(1) είπε:
H σαβούρα είναι συνυφασμένη με τo πόσο mainstream είναι η κάθε κονσόλα. Το Wii σε αυτό το τομέα, δεν έχει ταίρι για παράδειγμα, μεγάλο μερίδιο έχει το PS1 και το PS2.
Το shovelware είναι μια καλή αρπαχτή που ποντάρει στον αδαή, ο οποίος αγοράζει κονσόλα και δεν ξέρει που πάνε τα 4. Αυτοί δεν νοούνται και δεν πρέπει να νοούνται gamers.
Ακριβως. Καλημερα :)

Maddog είπε:
Αν λάμβανα σοβαρά υπόψη την υπογραφή σου, δεν θα έπρεπε να σου μιλάω καν φίλε DINO. :P
Ψήνομαι να βάλω avatar τον πιτσιρικά μου με το DUALSHOCK στα χέρια... :)

(Θες να σου κόψει τη καλημέρα;;;;; )

Θα βάλουμε τους πιτσιρικάδες να καθαρίσουν. Όποιος κοπανίσει τον άλλον πιό δυνατά στο κεφάλι με το χειριστήριο, κερδίζει. ;)

Maddog είπε:
Θα βάλουμε τους πιτσιρικάδες να καθαρίσουν. Όποιος κοπανίσει τον άλλον πιό δυνατά στο κεφάλι με το χειριστήριο, κερδίζει. ;)
οποτε οποιος εχει XBOX1 με το πρώτο χειριστήριο νικάει...

Όχι ρε συ.

Η "μάχη" θα διεξαχθεί με τα όπλα της "φυλής". Δηλαδή ο δικός μου με το χειριστήριο του DC και του DINO με το Dualshock. :)

ΥΓ: πάντως μια και το έθεσες, δεν κερδίζει με τίποτα το χειριστήριο του XBox 1. Σε μάχη με όλα "μέσα" θα κέρδιζε κανένα Tomahawk ή το custom του Ιορδάνη.

κι εγώ που νόμιζα ότι σε αυτό το thread θα έβγαινε εύκολα νικητής το dc...

...μα υπάρχει άτομο που έχει dreamcast και ps1 και έχει συνδεδεμένο στην tv του, εν έτη 2011, το ps1;!

Haros είπε:
κι εγώ που νόμιζα ότι σε αυτό το thread θα έβγαινε εύκολα νικητής το dc... ...μα υπάρχει άτομο που έχει dreamcast και ps1 και έχει συνδεδεμένο στην tv του, εν έτη 2011, το ps1;!
Όχι βέβαια, παλαβός είναι;

Θα έχει το PS2 ή το PS3 ή ακόμα και το PC συνδεδεμένο :D

Δεν μπορεί να τα έχει και τα δύο συνδεδεμένα?! :) :P

Haros είπε:
κι εγώ που νόμιζα ότι σε αυτό το thread θα έβγαινε εύκολα νικητής το dc... ...μα υπάρχει άτομο που έχει dreamcast και ps1 και έχει συνδεδεμένο στην tv του, εν έτη 2011, το ps1;!

attachment.php

Μπα, μωρέ, κανένας!!!!!!!!

Εγω εχω συνδεδεμενο το PS1 αλλα για audio-CD μονο. Τα πρωτα ειχαν κορυφαιο DAC και εχει γινει και modded το συγκεκριμενο και βγαζει ηχο σαν cd player πολλων χιλιαδων ευρω ;)

Ναι υπαρχει ατομο, φυσικα εγω.

Παιζω αποκλειστικα με το ps1 (C&C κυριως) και στα διαλειματα λιγο megadrive και SNES.

Eιχα συνδεμενες μια εποχη ολες τις "καινουργιες" κονσολες, επαιξα λιγο gods of war κτλ αλλα τα μαζεψα.

Και εγω εχω συνδεδεμενο στην ΤV το Dreamcast διπλα απο τα Xbox360,PS3 και το PS2

Πίσω
Μπλουζα