Dreamcast : TOP 100 games

Δυστυχως μαλλον το φοβερο shenmue δεν μου ταιριαζει. Επειδη εχω coin-op καταβολες, (στην Τζορτζ, και σε ουφαδικα της Ακαδημιας με ηξεραν με το μικρο μου, παρεδιδα και μαθηματα!) παιζω πιο μικρα παιχνιδια. Κανα giga wing, dynamite cop, street fighter κτλ. Εδω το σκεφτομαι να ξαναξεκινησω το finalfantasy8 στο playstation, και βαριεμαι. Ασε που θα αγορασω και δευτερο, καινουργιο! dreamcast μην παει χαμενο!

Και κατι ασχετο: μετα απο πολυ καψιμο, η γεματη με saves MMU βγαζει το μηνυμα "chance battary" και τσιριζει. Υπαρχει περiπτωση να χασω τα saves που φτιαχνω εδω και μηνες? ή δεν επειρεαζει η αδεια μπαταρια τα saves?
 
mike, τα saves σου δεν θα χαθούν. Είχα και εγώ την ίδια απορία(αγωνία) την πρώτη φορά που μου συνέβει.
 
Εμένα το DC ήταν απο τις λίγες κονσόλες της αγαπητής Sega που δεν είχα στην κατοχή μου. Τώρα οι μοναδικοί λόγοι που θέλω να το αποκτήσω είναι δύο: Για να παίξω επιτέλους αυτό το "Sonic Adventure" (καθότι βετεράνος των παιχνιδιών "Sonic The Hedgehog") καθώς φυσικά και για λόγους συλλεκτικούς.
 
Πιστεψε με, θα βρεις πολλες δεκαδες λογους στη πορεια
 
Εαν καίγεσαι τόσο για το Sonic Adventure παίξε την έκδοση στο PC,το Sonic Adventure DX.Είναι χειρότερο αλλά κάνεις την δουλειά σου.
 
Θα τολμήσω να πω για το έπος του Suzuki πως ήταν ό,τι πιο κοντινό σε sandbox game προ GTA εποχής. Δεν το συζητώ για σενάριο, αισθητική etc. Gameplay wise πρώτη φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με τέτοια κλίμακα σε 3d και ελεύθερη κίνηση εντός αυτής. Έπιανα τον εαυτό μου να ξυπνά το πρωί και να πηγαίνει στο arcadeάδικο για Hang on. Btw 70 million dollars είχε κοστίσει όχι αστεία. :)
 
f2bnp είπε:
Εαν καίγεσαι τόσο για το Sonic Adventure παίξε την έκδοση στο PC,το Sonic Adventure DX.Είναι χειρότερο αλλά κάνεις την δουλειά σου.
Φίλε μου έχω ακούσει πώς το χουν καταστρέψει πολύ σε αυτή τη μεταφορά! Εξάλλου όπως είπα και πρίν ήμουν απο μικρός "segas" και θα ήθελα να την είχα στη συλλογή μου!

Αλλά και πάλι έχοντας ακούσει διθυραμβικά σχόλια γι αυτόν τον τίτλο, έχω πάλι τις επιφυλάξεις μου γιατί έχω παίξει αφενός το ντέμο του εν λόγω παιχνιδιού και αφετέρου και πολλά "πρόσφατα" τρισδιάστατα σόνικ (ναι αυτά που ήταν μια σκέτη απογοήτευση) και δεν παρατήρησα καμια ουσιαστική διαφορα με το sonic adventure...γι αυτό και διατηρω καποιες επιφυλαξεις..

@wally

Tι άλλους λόγους μπορεί να χει κάποιος σήμερα εν έτη 2009 για να αποκτήσει DC?
 
To ποιοτικοτερο, κατ αναλογια, παλμαρε τιτλων. Arcade conversions που η 7η Γενια ξεχασε. Την τελευταια κονσολα με σαφη προσανατολισμο στο hardcore κοινο.
 
Και τα κορυφαία 2D fighters και shooters όλων των εποχών. Πριν παρασυρθούν τα πάντα στην λαίλαπα των πολυγώνων οριστικά και -μάλλον- αμετάκλητα.
 
Maddog είπε:
Και τα κορυφαία 2D fighters και shooters όλων των εποχών.
Δηλαδή θές να πείς πως μπορούν να ανταγωνιστούν και σημερνινά παιχνίδι;
Γενικά μπορεί κάποιος να αναφέρει παιχνίδια που αξίζει να έχει κάποιος στη συλλογή του και να "βλέπονται" ακόμα και σήμερα;
 
Το shenmue το εχω στο xbox (το απλο) και ειναι φοβερο παιχνιδι αλλα αρκετα δυσκολο...

Σχετικα με το παιχνιδι :

Shenmue

Ανάπτυξη AM2

Έκδοση SEGA

Κυκλοφορία 1999

Είδος Action/ adventure

Πλατφόρμες Dreamcast

To Shenmue του Yu Suzuki, γνωστού δημιουργού διαφόρων τίτλων ανάμεσα στους οποίους τα Outrun και Virtua Fighter. Ο τίτλος κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Dreamcast το 1999 και ως εκείνη την εποχή ήταν η πιο ακριβή παραγωγή παιχνιδιού. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη Yokosuka της Ιαπωνίας το 1986.
 
Λοιπόν θα σου καταθέσω τις δικές μου προτιμήσεις:

3D Fighting Games: Dead Or Alive 2,Mortal Kombat 4 Gold,Power Stone 1+2,Soul Calibur,Virtua Fighter 3tb

2D Fighting Games: Capcom VS SNK Millennium, Street Fighter 3 2nd Impact και ακόμα καλύτερο το 3rd Strike,Street Fighter Alpha 3,Marvel VS Capcom 1+2

FPS : Outtrigger(μόνο για Multi μετράει),Half Life (δεν παλεύονται τα loading times όμως),Unreal Tournament,Quake III

Platform : Evil Twin,Sonic Adventure(μακριά από το 2!),MDK 2,Jet Set Radio,Rayman 2

Action : HeadHunter,Resident Evil Code Veronica,Dino Crisis,Spiderman(πλακίτσα έχει),Propeller Arena,Soul Reaver

Racing: Metropolis Street Racer,Crazy Taxi 1+2 (τελείως arcade btw)

RPG: Skies Of Arcadia(επικό απλά),Grandia II (άλλο φοβερό παιχνιδάκι),Phantasy Star Online

Sports : NBA 2K2,Virtua Tennis 1+2(ακόμα και εαν δεν έχεις σχέση παίξε θα ξετρελαθείς),Tony Hawk's Pro Skater 2,Sega Extreme Sports

Από ιαπωνέζικα top-down με αεροπλανάκια παίξε το Ikaruga.Περισσότερα δεν ξέρω :p
 
Dimitrios είπε:
Δηλαδή θές να πείς πως μπορούν να ανταγωνιστούν και σημερνινά παιχνίδι;
Ανετότατα! Μπορώ να σου πω πως στα shooters και στα 2D fighting,τα μόνα ίσως που τα έχουν ξεπεράσει, είναι οι HD εκδόσεις τους που βγήκαν πρόσφατα...

Dimitrios είπε:
Γενικά μπορεί κάποιος να αναφέρει παιχνίδια που αξίζει να έχει κάποιος στη συλλογή του και να "βλέπονται" ακόμα και σήμερα;
Η λίστα στο πρώτο ποστ του παρόντος thread, είναι ικανοποιητική... ;)
 
Πίσω
Μπλουζα