Τελικά αξιώθηκα και το έπαιξα και εγώ ! Μπορώ να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ ! Εντάξει , αν αγνωήσει κανείς τους λόγους που ξεσήκωσαν τις φεμινίστριες (μέχρι και εγώ κόντεψα να γίνω φεμινιστής με εκείνα που είδα ! ... ) τότε μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο παιχνίδι . Το μόνο που με ενόχλησε ήταν σε εκείνη την πίστα στην οποία βγαίνεις έξω από το κτίριο και αντικρίζεις κάτι λεοφωρεία των οποίων οι ρόδες είναι πιξελιασμένες λες και βγήκαν από το Doom II ! Κάτα τα άλλα , όλα ήταν ωραία · η μουσική , οι μεγάλοι (και άσχημοι και κακοί) αντίπαλοι , το χιούμορ του Δούκα με τις ατάκες του , μέχρι και οι πίστες που είχαν μικροαποστολές (π.χ. να τηλεκατευθύνεις κάποιο τηλετευθυνόμενο ή να είσαι ο ίδιος μέσα στο τηλεκατευθυνόμενο ! ) τις απόλαυσα αφάνταστα ! Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί τόσα κακά σχόλια για τις πίστες στην έρημο . Εμένα μου φάνηκαν οι καλλύτερες που έχω δει . Ευχαρίστως θα έπαιζα και τη συνέχεια ! Εξάλλου τι να τα κάνω τα φοβερά γραφικά όταν η απόλαυση που μου δίνει είναι αρκετή ; Έπαιξα και το Crysis 2 , αλλά δε με γέμιζε καθόλου . Ξανά και ξανά τα ίδια . Στο Δούκα όμως η ποικιλία ήταν πολύ μεγαλύτερη . Θεωρώ λοιπόν πως επρόκειτο για ένα πολύ απολαυστικό παιχνίδι , και ας μην είχε τα καλλύτερα γραφικά της εποχής . Άλλωστε , το να κατακρίνεις τα γραφικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι , είναι σαν λες σε έναν άντρακλα σαν το Δούκα πως κακώς κάνει και καπνίζει ! Ε , αυτά δεν γίνονται ! Θα δείτε · στα χρόνια που θα έρθουν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα στέκεται επάξια δίπλα στα υπόλοιπα της σειράς .
Υ.Γ. : Εγώ το έπαιξα μετά την αναβάθμιση χάρη στην οποία μπορείς να κουβαλάς όχι δύο , άλλα τέσσερα όπλα !