Duke Nukem Forever

Other_Reality είπε:
Γκόμενες, βρισίδια, attitude, και πίου-πίου με τον βαρύμαγκα Δούκα. Δέν περιμέναμε το Half Life 3 !
Το Duke Nukem 3D δεν ήταν ΜΟΝΟ αυτό, αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου και ακόμα και αυτό στο παιχνίδι του 1996 ήταν πιο αστείο. Το παλιό παιχνίδι είχε τρομερό level design, κάθε πίστα ήταν Puzzle. Το καινούριο;
 
Δυστυχώς ήταν χειρότερο απο ότι περίμενα και δεν περίμενα και πολλά..... Ο Jedah έχει δίκιο, το level design του καινούριου Duke είναι για πέταμα. Δεν είδα καμία πίστα (όσο έπαιξα) που να έχει κάποιο ενδιαφέρον ούτε σχεδιαστικά αλλά ούτε από άποψη gameplay. To ίδιο πρόβλημα το είχε και το Conduit στο Wii. Ενα τεχνικά όμορφο game που όμως δεν είχε κανένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά. Ο σχεδιασμός και το level design είναι πολύ πιο σημαντικά από την μηχανή γραφικών και τα textures.

Εδώ όμως και τα γραφικά ήταν επίσης αίσχος. Θολά, low resolution textures που πολλές φορές αργούν να φορτώσουν, jaggies και το χειρότερο.... χάλια frame-rate. Το παιχνίδι είναι από τα λίγα που έκαναν τα μάτια μου να κουραστούν. Βέβαια το έπαιξα στο 360. Αν το έπαιζα σε κάποιο καλό PC (όχι το δικό μου) τα προβλήματα στο frame-rate δεν θα υπήρχαν και με μπόλικο antialiasing θα έστρωνε λίγο η εικόνα. Αλλά και πάλι η γενική ασχήμια και το κακό level design θα έμεναν. Δεν νομίζω οτι αν έβγαινε το παιχνίδι 3 χρόνια πριν θα είχε διαφορά. Ακόμα και πολύ παλιότερα FPS στο 1ο XBOX είναι πολύ πιο όμορφα (Chronicles of Riddick πχ).

Άλλα προβλήματα ήταν τα μεγάλα και συχνά loading screens και το γεγονός ότι μπορείς να έχεις μόνο 2 όπλα. Καλά, ο ρεαλισμός τους μάρανε, λες και το υπόλοιπο παιχνίδι είναι ρεαλιστικό.

Δυστυχώς με αυτά και με αυτά το παράτησα χωρίς να το τελειώσω (το νοίκιασα και το πήγα πίσω την επόμενη μέρα). Δεν το προχώρησα πολύ μακριά αλλά έπαιξα αρκετά chapters (περίπου 5 ώρες) για να μπορώ να σχηματίσω γνώμη. Δεν ξέρω αν το παιχνίδι γίνεται καλύτερο/πιο όμορφο/πιο ενδιαφέρον στο τέλος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το έπαιξα καί εγώ, και συμφωνώ με τον Other Reality απο πάνω.

Χαλαρώστε, its Duke (το είπαμε καμμιά 20 φορες οταν κατι μας φαινόταν .... Duke!)

Δεν πάει για βραβείο, ούτε για να μωρφώσει τις επόμενες γενιές.

Πραγματικά, τι περιμένατε?
 
Saulot είπε:
Πραγματικά, τι περιμένατε?
Κάτι λίγο πιο όμορφο και πιο ενδιαφέρον ίσως. Καλύτερο level design, καλύτερα γραφικά ώστε να περνάνε σαν μέτρια και πιο ομαλό frame-rate (αρκετά εύκολο αν αναλογιστούμε τα μέτρια γραφικά). Και να μπορείς να έχεις όλα τα όπλα επάνω σου φυσικά (αυτό ειδικά ήταν τελείως αψυχολόγητη κίνηση από τους developers, Duke χωρίς οπλοστάσιο δεν γίνεται).
 
Εγώ πάντως ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος fan του Duke3D. Προτιμούσα τα platformers. Θεωρώ τις πίστες του Duke 3D υπερβολικά χαοτικές σε βαθμό να ψάχνεις για συγκεκριμένα switches ή keycards για πολλή ώρα. Πάντα με εκνεύριζε αυτό και ποτέ δεν το θεώρησα καλό level design. Από την άλλη θεωρώ πως το level design του DNF είναι αρκετά καλό σε ορισμένα σημεία και ποτέ δεν πέφτει χαμηλά. Ειδικά οι πίστες που γίνεσαι μικροσκοπικός, αυτές που οδηγάς το offroad και οι πίστες στο Hive μου άρεσαν πάρα πολύ.

Όσον αφορά τα γραφικά, τεχνικά είναι μέτρια, αισθητικά τα θεωρώ απαράδεκτα όμως. Παρόλα αυτά πιστεύω πως συνηθίζονται αρκετά γρήγορα (σε PC το έπαιξα). Πάντως αυτό που με είχε απωθήσει αρκετά ήταν το γεγονός πως προβάλλονταν ελάχιστο gameplay και μόνο ο Duke και οι γκόμενες. Οκ ρε παιδιά , αλλά το παιχνίδι είναι η ουσία, ο Duke και οι ατάκες του είναι το κερασάκι στην τούρτα!
 
Ένα πολύ καλό review και μιά πολύ καλή δικαιολόγηση του 4/10.
 
Saulot είπε:
Ένα πολύ καλό review και μιά πολύ καλή δικαιολόγηση του 4/10.
Μάλιστα. Και μιλάει το άτομο που πέρσι εκθείαζε το καινούργιο XCOM...

Γιατί όλοι τρώτε τόσο κόλλημα με τον περιορισμό 2 όπλων; Εντάξει και εγώ θα ήθελα όλο το οπλοστάσιο αλλά τελικά μια χαρά δουλεύουν και τα δύο όπλα. Αυτό που λέει ο τυπάς στο video ότι πρέπει πάντα να κουβαλάς ένα rocket launcher μαζί σου δεν ισχυεί, πάντα όταν είναι να πολεμήσεις boss σου έχει το κατάλληλο όπλο δίπλα. Επίσης δεν δείχνει να καταλαβαίνει πως όταν αλλάζεις μηχανή γραφικών, ουσιαστικά αναγκάζεσαι να ξαναρχίσεις από το μηδέν, όπως και έγινε δηλαδή 4-5 φορές με το DNF. Το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκίνησε το 2007 και τελείωσε το 2009. Η έκδοση του 2001 ή του 1998 ουδεμία σχέση έχει!
 
Μπαστα, το review μου αρεσε, δεν συμμερίζομαι, την αποωή του πλήρως.

Βασικά μου άρεσε που τεκμηρίωσε την βαθμολογία του σε αντίθεση με το περιοδικό στο παραπάνω review που έβαλε στο wicher 2 9,5.

Το κόλλημα με τα 2 όπλα το καταλαβαίνω γιατί δέν είναι Halo ή BC2 που παίζεις ρόλο (recon, assault etc) αλλα One Man Army, άρα ζητάνε και One Man Armory...

Γιά την μηχανή γραφικών δέν εχω να πώ κατι, αλλα σε γενικές γραμμές δέν με χάλασε. Αλλα απο την άλλη δέν αξίζει τα λεφτα στα οποία πωλείται τώρα, όταν πεσει στα 10-20? μπορεί και μόνο για PC.
 
ναι οντως οι περρισοτεροι γυρω στα 4 το δινουν,καλα μια ζωη ο duke ηταν κατω την μετριοτητας..θυμαμαι ακομα της εποχες ps1 που επαιζα τον land of babes και τοτε χαλια ηταν,απλα ο duke ειναι καλτ και μετρουσε τοτε
 
Δεν πειράζει , η σνέχεια , Duke Nukem For Ever and Ever , θα είναι πολύ καλλύτερη !

Λέμε τώρα :p !
 
Τελικά αξιώθηκα και το έπαιξα και εγώ ! Μπορώ να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ ! Εντάξει , αν αγνωήσει κανείς τους λόγους που ξεσήκωσαν τις φεμινίστριες (μέχρι και εγώ κόντεψα να γίνω φεμινιστής με εκείνα που είδα ! ... ) τότε μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο παιχνίδι . Το μόνο που με ενόχλησε ήταν σε εκείνη την πίστα στην οποία βγαίνεις έξω από το κτίριο και αντικρίζεις κάτι λεοφωρεία των οποίων οι ρόδες είναι πιξελιασμένες λες και βγήκαν από το Doom II ! Κάτα τα άλλα , όλα ήταν ωραία · η μουσική , οι μεγάλοι (και άσχημοι και κακοί) αντίπαλοι , το χιούμορ του Δούκα με τις ατάκες του , μέχρι και οι πίστες που είχαν μικροαποστολές (π.χ. να τηλεκατευθύνεις κάποιο τηλετευθυνόμενο ή να είσαι ο ίδιος μέσα στο τηλεκατευθυνόμενο ! ) τις απόλαυσα αφάνταστα ! Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί τόσα κακά σχόλια για τις πίστες στην έρημο . Εμένα μου φάνηκαν οι καλλύτερες που έχω δει . Ευχαρίστως θα έπαιζα και τη συνέχεια ! Εξάλλου τι να τα κάνω τα φοβερά γραφικά όταν η απόλαυση που μου δίνει είναι αρκετή ; Έπαιξα και το Crysis 2 , αλλά δε με γέμιζε καθόλου . Ξανά και ξανά τα ίδια . Στο Δούκα όμως η ποικιλία ήταν πολύ μεγαλύτερη . Θεωρώ λοιπόν πως επρόκειτο για ένα πολύ απολαυστικό παιχνίδι , και ας μην είχε τα καλλύτερα γραφικά της εποχής . Άλλωστε , το να κατακρίνεις τα γραφικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι , είναι σαν λες σε έναν άντρακλα σαν το Δούκα πως κακώς κάνει και καπνίζει ! Ε , αυτά δεν γίνονται ! Θα δείτε · στα χρόνια που θα έρθουν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα στέκεται επάξια δίπλα στα υπόλοιπα της σειράς .

Υ.Γ. : Εγώ το έπαιξα μετά την αναβάθμιση χάρη στην οποία μπορείς να κουβαλάς όχι δύο , άλλα τέσσερα όπλα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επαιξε κανεις το DLC (Doctor Who Cloned Me) να μας πει τι ψαρια πιανει?

 
Βρήκα εδώ την επίσημη ιστοσελίδα , αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω . Το κατέβαζεις από πουθενά ; Το αγοράζεις ;
 
5 ευρά σήμερα στο steam το forever
 
μια χαρά προσφορά είναι απο το 20ρικο που κάνει... και όλα τα HalfLife πακέτο έχουν 6.99 ;)
 
Mιά χαρά είναι τα 5 και τα 6 ευρώ για download. Τόσο πρέπει να κάνουν όλα χωρίς κουτιά, μάνουαλς, εξώφυλλα και DVD's. Βλέπω κάτι downloads με 60 και 70 ευρώ (μπείτε PSN και γελάστε μέχρι συγκοπής) και με πιάνει φρίκουλο !!!
 
βάλανε και το Arkham City -50% , 25ευρώ....
 
Τελικά το The Doctor who cloned me πώς το παίρνει κανείς ; Μήπως δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ;
 
Πίσω
Μπλουζα