Duranovios!

demis

RetroActive
Joined
26 Απρ 2009
Μηνύματα
466
Αντιδράσεις
58
Duran-Duranweb.jpg


Οι Duran Duran ιδρύθηκαν το 1978 από τον Nick Rhodes (Synthesizer) και τον John Taylor (Bass-Guitar). Το όνομα τους το πήρανε από την ταινία “Barbarella” με την Jane Fonda. Μια cult ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1968 που για την εποχή της ήταν αρκετά προχωρημένη. Ο χαρακτήρας του κακού της ταινίας ονομαζόταν Dr. Durand Durand.

Την αρχική τους σύνθεση την συμπλήροναν οι Simon Colley (Κιθάρα) και ο Stephen “TinTin” Duffy (Φωνητικά). Η σύνθεση αυτή όμως κράτησε μόνο για ένα χρόνο καθώς το 1979 ο Duffy (σήμερα συνθέτης του Robbie Williams) και ο Colley φεύγουν από το συγκρότημα για να αντικατασταθούν από τον Roger Taylor (Drums) και τον Andy Taylor (Κιθάρα). Οι τρεις Taylor δεν έχουν απολύτως καμία συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Ο χώρος που έκαναν τις πρόβες τους και την πρώτη εμφάνιση ήταν το night-club “Rum Runner” στο Birmingham. Οι ιδιοκτήτες του club (τα αδέρφια Michael και Paul Berrow) είχαν από τότε αναλάβει το management των Duran Duran μέχρι το 1986. Τα φωνητικά στους Duran Duran τα είχαν αναλάβει κατά διαστήματα οι Andy Wickett, Alan Curtis και o Jeff Thomas, ώσπου μια μέρα του Απρίλη του 1980 ήρθε από αγγελία ο Simon Le Bon στο συγκρότημα για να αντικαταστήσει τον Jeff Thomas.

Η πρώτη κοινή εμφάνιση των Duran Duran με την σύνθεση των Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor, Andy Taylor και Roger Taylor έγινε τον Ιούνιο του 1980 στο μουσικό φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Μετά από αυτό το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία στην Βρετανία (από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1980) ως support band με την τότε δημοφιλή βρετανή punk τραγουδίστρια Hazel OʼConnor. Ήταν τότε που ο Michael Berrow είχε πουλήσει το σπίτι του για να χρηματοδοτήσει την περιοδεία. Παρόλα αυτά, για οικονομικούς λόγους, οι Duran Duran ήταν αναγκασμένοι κατά την διάρκεια της περιοδείας να κοιμούνται μέσα σε ένα παλιό λεωφορειάκι (ένα VW του Roger) το οποίο ήταν στενό επειδή έπιαναν χώρο τα drums. Η οικονομική κατάσταση ήταν τόσο χάλια που ο εβδομαδιαίος μισθός τους από τους Michael και Paul Berrow δεν ξεπερνούσε τις δέκα αγγλικές λίρες στον καθέναν.

Τον Νοέμβριο του 1980 υπογράφουν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την EMI. Οι ηχογραφήσεις του πρώτου Album “Duran Duran” ξεκίνησαν τον χειμώνα 1980-81. Τον Φεβρουάριο του 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο τους single Planet Earth και φτάνει μέχρι την 12η θέση στα charts του BBC. Ωστόσο το δεύτερο single Careless Memories μένει στα αζήτητα.

Το video-clip του τρίτου single Girls On Film μένει από τους υπεύθυνους του BBC εκτός προγράμματος λόγο του ακατάλληλου (για την εποχή του) γυμνού περιεχομένου. Ακόμα και στο MTV (τότε μόνο στην Αμερική) το video-clip του Girls On Film έπαιζε μετά της 11 το βράδυ.

Τον Ιούνιο του 1981 κυκλοφορεί με επιτυχία το πρώτο Album. Τον Απρίλιο του 1982 πραγματοποιείτε η πρώτη παγκόσμια περιοδεία. Το 1983 και αμέσως μετά την κυκλοφορία του δεύτερου Album “Rio” (καμία σχέση με το Ρίο Ντε Τζανέιρο, ούτε και με το Ρίο-Αντίρριο. Ήταν απλά το όνομα μιας γκόμενας), ακολούθησε μια δεύτερη παγκόσμια περιοδεία όπου γέμισαν 51 στάδια μόνο στην Αμερική. Επίσης παίξανε στην Αυστραλία, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

Τον Νοέμβριο του 1983 κυκλοφόρησε το τρίτο Album “Seven And The Ragged Tiger” (7= Duran Duran + Michael & Paul Berrow, Ragged Tiger= συνώνυμο της μεγάλης επιτυχίας που δεν έλεγε να σταματήσει). Μέχρι εκείνη την στιγμή, οι Duran Duran είχαν στο ενεργητικό δέκα επιτυχημένα singles όπως το “Hungry Like The Wolf”, “New Moon On Monday”, “Is There Something I Should Know?” και το “The Reflex” του οποίου η Βʼ πλευρά είχε σε ζωντανή ηχογράφηση μια εκτέλεση της επιτυχίας του Steve Harley “(Make Me Smile) Come Up And See Me”, την οποία στις συναυλίες τους την χρησιμοποιούσαν ως encore.

Το αποκορύφωμα της επιτυχίας τους όμως ήρθε το 1984 με το “The Wild Boys” το οποίο υπήρχε τότε στο Live-Album “Arena”. Πέρα από την μουσική και τις περιοδείες, οι Duran Duran έδιναν μεγάλο βάρος και στην ποιότητα των video-clip τους τα οποία ήταν πανάκριβες υπερπαραγωγές εξασφαλίζοντάς τους έτσι μια συνεχή παρουσία σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές (κυρίως του MTV) και πολλαπλά μουσικά βραβεία.

Στις 25 Νοεμβρίου του 1984 συμμετείχαν στην ηχογράφηση του “Do They Know Itʼs Christmas?” στο Band-Aid του Bob Geldof. Μετά από το Band-Aid και από την ταλαιπωρία της παγκόσμιας περιοδείας, οι Duran Duran αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλλειμα για να ξεκουραστούν. Αποτέλεσμα αυτού του διαλλείματος μέσα στο 1985 ήταν η πρώτη σόλο προσπάθεια του John Taylor με το “I Do What I Do” (μουσικό θέμα από την ταινία «9 ½ εβδομάδες», η ίδρυση των Power Station από τον Andy και τον John μαζί με τον Robert Palmer στα φωνητικά και τον Tony Thompson από τους Chic στα drums. Το single “Some Like It Hot” και το “Get It On (Bang A Gong)” των T-Rex γίνονται επιτυχίες όπως και το Album των Power Station. Παράλληλα ο Simon, ο Nick και ο Roger ετοίμαζαν το δικό τους project που άκουγε στο όνομα Arcadia.

Μετά την κυκλοφορία του Album των Power Station, οι Duran Duran ξαναχτυπάνε με το “A View A Kill” από την ομώνυμη ταινία του James Bond. Το single γίνετε παγκόσμια επιτυχία και μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό κομμάτι από ταινία του James Bond που έφτασε στα charts στην πρώτη θέση.

Ο Robert Palmer αποχωρεί από τους Power Station και την θέση του παίρνει ο Michael Des Barres και οι Power Station πάνε για περιοδεία στην Αμερική. Κι ενώ ο Simon, ο Nick και ο Roger ετοιμάζουν το “So Red The Rose” των Arcadia στο Παρίσι, οι φήμες για το τέλος των Duran Duran γίνονται όλο και πιο έντονες.

Στις 13 Ιουλίου του 1985 οι Duran Duran θα εμφανιστούν ξανά μαζί στο Live-Aid. Αυτό που δεν ήξερε τότε κανείς είναι ότι θα ήταν η τελευταία κοινή τους εμφάνιση…

Τον Οκτώβριο του 1985 κυκλοφόρησε το πρώτο single “Election Day” των Arcadia και η απουσία του Roger από το video-clip ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί φοβόντουσαν. Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε το Album “So Red The Rose” όπου συμμετείχαν μουσικά ονόματα όπως ο Sting, ο David Gilmour, ο Herbie Hancock, η Grace Jones και άλλοι.

Και ενώ όλοι μέσα στο 1986 περιμένουν το νέο Album των Duran Duran σκάει επίσημα η είδηση σαν βόμβα από τον Andy πως αποχωρεί και θα συνεχίσει σόλο σε πιο ροκ ρυθμούς. Κυκλοφορεί το πρώτο του Album "Thunder". Ο Roger επικαλείται προβλήματα υγείας και γίνετε… αγρότης. Τα υπόλοιπα μέλη (Simon, Nick, John) κλείνονται μαζί με τους Warren Cuccurullo (κιθάρα) και Steve Ferrone (drum) στο studio και με παραγωγό τον Nile Rogers ηχογραφούν το Album “Notorious” στο οποίο συμμετείχε και ο Andy Taylor άλλα όχι για συναισθηματικούς λόγους άλλα λόγο κάποιων εκκρεμοτήτων στο συμβόλαιό του. Η επιτυχία του “Notorious” δεν ήταν η αναμενόμενη και ήταν σε όλους πλέον οφθαλμοφανές ότι με την απουσία του Andy και του Roger τίποτα δεν θα ήτανε όπως παλιά…

Τον Φεβρουάριο του 1987 ακολουθεί η παγκόσμια περιοδεία (Strange Behavior World Tour ʼ87) και το 1988 το Album “Big Thing”. Το 1989 κυκλοφορούν το πρώτο τους best of album “Decade”. Στην παγκόσμια περιοδεία του 1988-89 τους ακολουθεί ο drummer Sterling Campbell και μαζί με τον Warren Cuccurullo ως νέα επίσημα μέλη των Duran Duran, κυκλοφορούν το Album “Liberty” το οποίο ήταν το πιο αποτυχημένο Album της καριέρας τους. Οι μέρες της δόξας ήταν πλέον παρελθόν…

Τρία χρόνια χρειάστηκαν οι Duran Duran για να κυκλοφορήσουν το 1993 το “The Wedding Album” (τίτλο που τον έδωσαν τα ΜΜΕ λόγο το φωτογραφιών γάμων των γονέων τους στο εξώφυλλο) με το οποίο γευτήκανε και πάλι τις μέρες της δόξας χάρη της καταπληκτικής μπαλάντας “Ordinary World”. Ο Simon, ο Nick και ο John μαζί με τον Warren ξανααναστήσανε τον μύθο γύρω από το όνομα Duran Duran και το δεύτερο single “Come Undone” ήρθε για να το επισφραγίσει.

Το 1995 με την κυκλοφορία του Album “Thank You” άρχισαν πολλοί fans να ελπίζουν για μια επανασύνδεση και αυτό με αφορμή της εμφάνισης του Roger Taylor στο video-clip του “Perfect Day”. Δυστυχώς όμως ήταν απλά μόνο μια εμφάνιση και τίποτα παραπάνω. Το “Thank You” ήταν ένα Album με διασκευές από τους Lou Reed, Iggy Pop, Elvis Costello, Bob Dylan. Grand Master Flash, Sly And The Family Stone, Led Zeppelin, Public Enemy, Temptations και το “Drive By” που ήταν κατά κάποιο τρόπο μια διασκευή/ παραλλαγή-συνέχειας του “The Chauffeur”.

To 1996 οι ελπίδες για επανασύνδεση καταρρέουν οριστικά με την αποχώρηση του John Taylor από το συγκρότημα. Τα πράγματα φαίνονταν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά ο Simon με τον Nick δεν το βάζουν κάτω και με τον Warren στο πλευρό τους κυκλοφορούν το single “Out Of My Mind” από την ταινία “The Saint” με τον Val Kilmer.

Οι μακροχρόνια σχέση τους με την EMI αρχίζει να φθείρετε και έτσι το 1997 κυκλοφορεί το Album “Medazzaland” μόνο όμως για την αγορά της Αμερικής και όχι της Ευρώπης. Σε ορισμένα κομμάτια του Album συμμετείχε και ο John Taylor, τα οποία είχαν γραφτεί πριν αποχωρίσει. O John ιδρύει το δικό του συγκρότημα (τους Terroristen) και βγάζει το πρώτο του προσωπικό Album με τίτλο “Feelings Are Good”. Παράλληλα μαζί με τους Steve Jones (Sex Pistols), Matt Sorum - Duff McKagan (Guns ʽn Roses) ιδρύουν τους Neurotic Outsiders και κυκλοφορούν το ομώνυμο album το 1996. Αρχικά στο γκρουπ ήταν και ο Billy Idol με τον κιθαρίστα του Steve Stevens άλλα αντικαταστήθηκαν από τους Steve Jones και τον John Taylor. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το δεύτερο Album των Power Station “Living In Fear” με τον John να συμμετέχει στην σύνθεση των κομματιών άλλα όχι ως μέλος του γκρούπ.

To 1998 και ενώ το συμβόλαιο με την EMI είχε λήξη κυκλοφορεί το best of Album “Greatest”. Το 2000 και με νέο συμβόλαιο από την HOLLYWOOD RECORDS κυκλοφορεί το Album “Pop Trash” του οποίου το single “Someone Else Not Me” ήταν το πρώτο single που μπορούσε να αγοραστεί σε μορφή mp3 από το internet. To νέο Album όμως και η νέα δισκογραφική τους εταιρία δεν φέρανε το φως στο τούνελ.

To 2003 και με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυση των Duran Duran έγινε επιτέλους αυτό που όλοι το ευχόντουσαν άλλα κανείς δεν το πίστευε. Οι Duran Duran επανασυνδέονται στην αυθεντική τους σύνθεση και ξεκινάνε μια παγκόσμια Reunion-Tour. To 2004 υπογράφουν συμβόλαιο με την Sony Music (Epic) και μετά από 17 χρόνια κυκλοφορούν το πρώτο κοινό τους Album “Astronaut” το οποίο είχε μέσα τις επιτυχίες "(Reach Up For The) Sunrise” και το “What Happens Tomorrow”. Και επειδή τα reunion ήταν λίγο της μόδας ο Nick και ο Stephen Duffy ξαναβρέθηκαν μουσικά μαζί από το 1978 και ίδρυσαν τους The Devilʼs από την οποία συνεργασία προέκυψε το Album “Dark Circles”.

Στις 23 Ιουνίου του 2005 και στα πλαίσια της παγκόσμια περιοδείας τους, οι Duran Duran έρχονται πρώτη φορά για μια συναυλία στην Ελλάδα (Terra Vibe) την οποία το ελληνικό κοινό θα θυμάται για πολλά χρόνια. Η περιοδεία ήταν μια μεγάλη επιτυχία αφού την παρακολούθησαν πάνω από 4.000.000 θαυμαστές παγκοσμίως και το “Astronaut” πούλησε πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Η επιτυχία ξαναγύρισε και τα χαμόγελα των πιστών οπαδών τους που τόσα χρόνια ελπίζανε και αγωνιούσαν μαζί τους γινόντουσαν όλο και πιο πλατιά.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2006, οι Duran Duran εκπλήρωσαν την υπόσχεσή τους στο ελληνικό κοινό και ξαναέρχονται στην Ελλάδα για μια δεύτερη συναυλία. όμως χωρίς τον Andy. Τρεις μέρες αργότερα το συγκρότημα βγάζει ένα δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνει για δεύτερη φορά την οριστική αποχώρηση του Andy Taylor λόγο ασυμφωνίας χαρακτήρων. Φήμες θέλουν τον Andy Taylor να ήταν δυσαρεστημένος για την συνεργασία με τους Timberlake-Timbaland στο νέο album που θα κυκλοφορούσε το 2007.

Στις αρχές Ιουλίου του 2007 οι Duran Duran συμμετέχουν σε δυο μεγάλα μουσικά event: στην συναυλία μνήμης προς την πριγκίπισσα Diana (η οποία ήταν φανατική Duranόβια) και στο Live Earth το οποίο ήταν μια συνέχεια του Live Aid του 1985. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το album “Red Carpet Massacre” στου οποίου την παραγωγή συμμετείχε το δίδυμο Timbaland-Timberlake. Ο Justin Timberlake συμμετείχε και στην σύνθεση τριών κομματιών μεταξύ αυτών και το “Falling Down” που ήταν και το πρώτο single. To video-clip του “Falling Down” όμως κρίθηκε για ακόμη μια φορά ακατάλληλο από τα MME της Μ. Βρετανίας.

Το 2008 ξεκίνησαν και πάλι μια νέα περιοδεία από την Αμερική μέχρι το καλοκαίρι που τελειώνει στην Ευρώπη για την προώθηση του Red Carpet Massacre. Σίγουρα όμως δεν θα σταματήσουν εκεί και σίγουρα δεν θα απογοητεύσουν το κοινό τους που όλα αυτά τα 30 χρόνια είναι πιστοί δίπλα τους στην όποια προσπάθεια επιχειρήσουν.

duran-y-duran.jpg


Οι Duran Duran μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 85 εκατομμύριαδίσκους!!!





Από: DD Helenic Fan Site: http://www.duranduran.gr

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MGwqgK1fkHs&feature=related]YouTube - Duran Duran - The Reflex (Live in Athens)

Η ευρωπαική τους περιοδεία τους έληξε το Σεπτέμβρη. Προσωπικά είχα την τύχη να τους δω από κοντά το 2006 στην Αθήνα και -απλά- μου επιβεβαίωσαν αυτό που πάντα πίστευα (από τότε που -πιτσιρίκος- πρωτοείδα <καθηλωμένος> στην τηλεόραση το wild boys) : ότι είναι ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα.

Με εκτίμηση

Duranovios
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το 2005 τους είχα δει στο Tera Vibe και πρέπει να πω ότι ήταν καταπληκτικοί!!
 
Αφού υπάρχουν ακόμα αποδεικνύουν το ταλέντο τους και την διαχρονικότητα τους!

respect
 
Ρετρό συγκρότημα που θυμόμαστε όλοι από τα έιτις. Κατάφεραν να αντέξουν στις προκλήσεις των μετέπειτα δεκαετιών.
 
Και για να μην ξεχνιόμαστε.....

Duran Duran Announce Their Stunning New Single “All You Need Is Now.” Available Worldwide Exclusively Via The iTunes Store December 14th, 2010

Taken From Their Much Anticipated 13th Studio Album “ALL YOU NEED IS NOW” Produced by Mark Ronson

9-Track Digital LP To Be Released December 21st Exclusively On The ITunes Store

Extended Physical Release On CD & Vinyl With Extra Tracks To Be Released February 2011

November 11th – London England: The four original members of Duran Duran – John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes and Simon Le Bon – have announced today the global release of their 13th studio album, entitled All You Need Is Now. The 9-track digital LP is due out exclusively on the iTunes Store on December 21st while the expanded physical LP and various format special packages will come in February 2011. The first single from the record, title track “All You Need Is Now,” will be available worldwide on December 14th exclusively on the iTunes Store. Produced by the Grammy Award-winning Mark Ronson (Amy Winehouse, Adele, Kaiser Chiefs, Lily Allen) and mixed by Spike Stent (Madonna, Björk, No Doubt), the record is a return-to-roots homage to Duran Duranʼs most celebrated musical panache.

Πηγή : http://www.duranduran.com/wordpress/?p=17381

...ελπίζω μόνο να πάει καλύτερα από το "Red carpet massacre" Παναγία μου....

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αγορασα το καινουργιο τους cd το ''all you need is now'' και μπορω να πω οτι εμεινα εκπληκτος ,μιλαμε οχι για ενα απλως cd αλλα για το αλμπουμ της καριερας τους ,δεν το περιμενα απο μουσικους με τριαντα χρονια καριερας και στα early 50's τους να εχουν τετοια εμπνευση και να βγαλουν μια τετοια δισκαρα
 
& εγώ είχα πάει το 2005 στο Terra Vibe. Καθόμουν μπροστά και ο Simon σε μία από τις συνηθισμένες βουτιές του στο κοινό έπεσε επάνω μου...
 
Σε κάποια βόλτα στο Μοναστηράκι, χαζεύοντας στα μαγαζιά με παλιά περιοδικά και δίσκους, όλο και το μάτι μου θα πέσει σε κάποιο εξώφυλλο ή αφίσα με τη φωτογραφία τους. Φυσικα, όπως όλοι καταλαβαίνετε, νιώθω σα να βρίσκομαι στα '80ς.

Σαν παλιός καλός φανατικός αναγνώστης του περιοδικού "Αγόρι", θυμάμαι τις ομηρικές μάχες διά αλληλογραφίας, μεταξύ "Ντουρανόβιων" και "Μεταλάδων".
 
Αν κάποια μέρα (ή βράδυ), περάσετε από τον Πειραιά, και πετύχετε ένα μαύρο Insignia,να πέζει τραγούδια των Duran Duran στο "τέρμα"... να ξέρετε ότι είμαι εγώ!!!

Union Of The Snake

Ordinary World

Come Undone

Reflex

Notorious

Wild Boys

Save a Prayer

Rio

Και πολλά άλλα...
 
[video=youtube_share;LZd8-aI9c7M]http://youtu.be/LZd8-aI9c7M

Πάντα μουσικόφιλος και ντουρανόβιος! Παραθέτω το τραγούδι τους απο τις τελευταίες κυκλοφορίες! DURAN DURAN : Girl Panic
 
Γκρουπ-σημαία των 80's...

Ήταν γύρω στο '85, ήμουν 11 χρονών, όταν στο σπίτι γνωστού είδα στο "Μουσικόραμα" το "Wild Boys" και έπαθα πλάκα τόσο από το ίδιο το κομμάτι όσο και από το τρομακτικό- για τα παιδικά μου μάτια- βίντεο κλιπ... Θυμάμαι μετά οτι επί μέρες το τραγουδούσα...

Και για να το ξαναθυμηθούμε:

http://www.youtube.com/watch?v=gCWyYOOS8FQ
 
Ενα πολυ ενδιαφερον αφιερωμα στους Duran Duran σε δυο ωριαια επεισόδια εκανε το BBC τις προαλλες. Το πρωτο επεισόδιο ειναι μια αναδρομη στην καριερα τους και το δευτερο, που βρηκα προσωπικα πολυ ενδιαφερον, ειναι μια παρουσιαση απο το συγκροτημα των επιρροων τους.

maxresdefault.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κολλησα απο το ντοκυμαντερ και ετσι με την βοηθεια του ebay απεκτησα αυτο

P7124055.JPG

Ενα ευχαριστο καλοκαιρινο ακουσμα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
κι εγώ έχω αυτό το cd. πραγματικά στα '80ς υπήρχε καταιγίδα από πολύ καλά έως καλά κομμάτια.αν δεις complilations hits4 πχ. είχαν ένα κομμάτι απ ολόκληρο το άλμπουμ, και συνήθως το άλμπουμ ήταν καλό!

IMG_20180712_0002.jpg
 
Υπέροχο συγκρότημα!! Το μόνο μου παράπονο είναι ότι θα ήθελα να είχαν κάνει σινγκλ το Vertigo do the demolition
 
Όσο κι αν αγαπούσα τη new wave μουσική, ειδικά τη βρετανική, για μένα αυτοί οι πέντε ήταν το κάτι άλλο. Άρχισα να τους παρακολουθώ όταν πρωτοάκουσα στα 11 το wild boys -μάλλον την ίδια εκπομπή που είδε κι ο Σώτος Σώτος πιο πάνω -κι από τότε κόλλησα. Τόσο πολύ που μέχρι και η γιαγιά μου, 80 χρόνων τότε, τους είχε μάθει (την είχα ζαλίσει την καημένη!) Λάτρευα τα video clip τους που ήταν αξεπέραστα, μάθαινα απ' έξω τους στίχους κι ας μην καταλάβαινα πάντα το νόημα, έβλεπα τον Simon στις αμέτρητες αφίσες που "κοσμούσαν" τους τοίχους του δωματίου μου κι ονειρευόμουν τη στιγμή που θα τον έβλεπα και live. Και τον είδα! Εκείνη τη μαγική νύχτα στη Μαλακάσα το 2005 μαζί με αμέτρητους ακόμα fans νομίζω ότι ζήσαμε αυτό που ονειρευόμασταν ως έφηβοι μέσα στη δεκαετία του 80. Κι ας ήταν και οι πέντε τους ήδη σαρανταπεντάρηδες και κάτι ακόμη. Το ταλέντο τους και η ζωντάνια τους ήταν μοναδικά!
Αγαπημένο τραγούδι: Δύσκολη επιλογή αλλά ξεχωρίζω το Save a prayer (ατμοσφαιρική μουσική, όμορφα λόγια και με ένα υπέροχο βιντεο κλιπ γεμάτο από τα μοναδικά τοπία και ηλιοβασιλέματα της Σρι Λάνκα).
 
Τους άκουγα φανατικά και μου άρεσε πάντα να βλέπω τα ιδιαίτερα προσεγμένα για την εποχή βίντεο κλιπ τους. Δεκάδες τραγουδάρες από τις οποίες πραγματικά θα ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα αγαπημένο. Ήταν τρομερά δημοφιλής στα 80ς κι η αίσθηση που έχω είναι ότι τα επόμενα χρόνια κι ακόμα και μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζονται με ένα είδος σνομπισμού επειδή (αδίκως) θεωρήθηκε ότι έδιναν μεγαλύτερη σημασία στην εικόνα τους από ότι στη μουσική τους.

Η συναυλία στο Terra Vibe θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη. Απίστευτα πολύς κόσμος κι απίστευτος ενθουσιασμός. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν τελείωσε αρχίσαμε να φωνάζουμε από κάτω "Please please tell me now" συνέχεια... Και μιλάμε για πάνω απο 20.000 κόσμο. Θυμάμαι ότι κοιταζόντουσαν μεταξύ τους εμφανώς συγκινημένοι κι εντυπωσιασμένοι.
 
Girls on film! κομμάτι για την φωτογραφία. κατά τα άλλα μαλλιά κομμωτηρίου μέικ απ κλπ. αλλά ξετρέλεναν τα κορίτσια.
το κομμάτι έχει ήχους από motordrive. επίσης στο βίντεοκλιπ έχει φόρτωση μηχανής με φιλμ.υπ όψιν όταν βγήκε το κομμάτι δεν είχαν βγει ακόμη autofocus μηχανές, όλα ήταν ακόμη manual! (απίστευτο, έτσι!) γιατί με το autofocus ήρθαν σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα (ή πρώτη ήταν η minolta dynax 7000 το '85).
 
Πίσω
Μπλουζα