mhmerotategiatipino είπε:
Λοιποοοοον.........Πηρα σημερα τη Ραδιοτηλεοραση. Ειχε το ντουβουντου Κουραμπιεδες. Ποιος ειναι πολυ δυνατος στο Θεατρο της Δευτερας; Το dvd γραφει οπισθεν 26/12/1977 ως ημερομηνια προβολής. Εγω στη λιστα μου (που στηριζεται εστω και εκ του προχειρου στο περιοδικο Επικαιρα) εχω γραψει στις 26/12/1977 προβληθηκε το εργο "Ο επισκεπτης που δεν κτυπησε το κουδουνι". Λεω ΟΚ ισως πρβληθηκε κατι αλλο. Στο τελος του εργου Οι κουραμπιεδες ομως γραφει κοπυραιτ 1983!!! Και οντως 26/12/1983 ειχαμε Δευτερα, ομως τοτε προβληθηκε (ΜΑΛΛΟΝ) Ο Ρομπεν των συνοικιων. Εγω τι κανω τωρα;
Φίλε
mhmerotategiatipino, σου προτείνω να κάνεις τα ακόλουθα:
1) Δυστυχώς, να μην εμπιστεύεσαι (πάντα) τις πληροφορίες που αναγράφονται πάνω στα (κατά το περιεχόμενο πολύ καλά) DVDs της Ραδιοτηλεόρασης, διότι (όπως και αυτή την εβδομάδα), περιέχουν λάθη... Η ημερομηνία που αναφέρει το DVD, 26/12/1977, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη - επιβεβαιώνω ότι εκείνη την ημέρα προβλήθηκε το θεατρικό έργο "Ο επισκέπτης που δεν κτύπησε το κουδούνι" (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει ακόμα διατεθεί με το περιοδικό και το οποίο είναι ασπρόμαυρο). Η σωστή ημερομηνία του θεατρικού "Κουραμπιέδες" δεν είναι ούτε 26/12/1983 (όπως σωστά αναγράφεις, εκείνη την ημέρα προβλήθηκε "Ο Ρομπέν των συνοικιών"), αλλά η 12/12/1983!
Και για του λόγου το αληθές:
2) Να εμπιστεύεσαι την μεγάλη πηγή πληροφοριών
RetroDB. Αν δεις το λήμμα για το συγκεκριμένο θεατρικό έχει την σωστή ημερομηνία:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php?title=%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82
Αυτό συμβαίνει, διότι όλοι όσοι ασχολούνται με την καταχώρηση των πληροφοριών στη RetroDB κάνουν πολύ προσεκτική δουλειά, διασταυρώνοντας στοιχεία, πληροροφορίες και πηγές ("αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει"!!)
Είναι πράγματι αλήθεια όμως. Ο πλούτος των πληροφοριών στην RetroDB είναι τεράστιος.