[El Greco] Οι Φιλεναδίτσες

Πολύ ωραίες όλες οι κουκλίτσες. να τις χαίρεστε παιδιά. Είδα στο ίντερνετ ότι πουλιούνταν και και κάδρα και κούπες με τις φιλεναδίτσες από την hallmark στην Αμερική.
 
Έχω είκοσι τέτοια κουκλάκια. Με τα κουτιά τους!!! Και τον παραπάνω κατάλογο στα αγγλικά και στα γαλλικά νομίζω! Λοιπόν, το ΣΚ θα κοιτάξω πώς μπορώ να τα βγάλω φωτογραφία εκτός από τα Τσίου-Τσίου που βρήκα κάπου πιο πριν. Στη Ζάκυνθο, στο χωριό από το οποίο καταγόταν ο θείος μου, την επόμενη μέρα του Πάσχα, όταν ήμουν μικρή, γινόταν ένα είδος δημοπρασίας που λέγεται ΙΚΑΝΤΟ (δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα γιατί πια δεν πάω). Σε αυτή τη δημοπρασία, η οποία γινόταν για λόγους καθαρά στήριξης της εκεί εκκλησίας, όλοι έδιναν κάτι το οποίο δημοπρατούνταν. Μια χρονιά, δε θυμάμαι καθόλου πότε, η EL GRECO είχε δώσει ένα κουτί που είχε όλες τις ΦΙΛΕΝΑΔΙΤΣΕΣ μέσα. Δεν ξέρω πώς είχε γίνει αυτό, νομίζω όμως ότι υπήρχε για κάποια χρόνια εκεί ένα εργοστάσιο της EL GRECO γιατί θυμάμαι γυναίκες του χωριού που έπαιρναν δουλειά στο σπίτι από την επιχείρηση. Ας πούμε, τους έδιναν έναν αριθμό από κούκλες να τις ντύσουν ή να κολλήσουν κάτι. Η θεία μου τότε είχε βάλει χοντρό "μέσο" για να κερδίσουμε τις κούκλες :D :D Τον παπά της ενορίας!!!!!!!!!!!!! Είχα τρελαθεί όταν τις κερδίσαμε. Μαζί υπήρχαν τρία κουτάκια με κινεζάκια, έτσι μικρά σαν τα Σπιρτούλια με πορσελάνινο κεφάλι. Τα έχω και αυτά.
 


Οι Φιλεναδίτσες μου... :)

Και αυτές... :) Η μία είναι άσχετη αλλά δεν πειράζει...

Και αυτά τα δύο κινεζάκια και ο πιερότος ήταν μαζί τους στο κουτί... :) ΜΟυ αρέσουν πολύ τα πορσελάνινα κεφαλάκια τους....

FILENADITSES.jpg

FILENADITSES (1).jpg

KINEZAKIA.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε εξαιρετική κατάσταση όλες τους! Τα κινεζάκια και ο πιερότος είναι και αυτά EL Greco; Πρώτη φορά τα βλέπω.
 
Ναι.... Είναι της EL GRECO... Χαίρομαι τόσο που τα έσωσα τελικά.
 
Πίσω
Μπλουζα