[El Greco] Ρομπέρτα

Eleni_ponaki

RetroWannaBe
Joined
29 Ιαν 2011
Μηνύματα
102
Αντιδράσεις
11
Παιδιά,αυτή είναι η μικρή μου Ρομπέρτα της Ελ Γκρέκο.Το κουτί είναι σε άθλια κατάσταση,αλλά δεν κρατιόμουνα να την φωτογραφίσω και να σας την παρουσιάσω!!Τώρα θα πάω να της κάνω μια γενική καθαριότητα...Ξέρει κανείς χρονολογία της κούκλας??

Προβολή συνημμένου 29587
 
Eλένη μου η κούκλα σου είναι πανέμορφη, να τη χαίρεσαι!! :) :) :) Όσον αφορά τη χρονολογία της... μάλλον δν μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα.. Πάντως, έχει το μπλε διαβατήριο, αν διακρίνω καλά μέσα στο κουτί, οπότε πρέπει να είναι αρκετά παλιά, πριν τη δεκαετία του 80 σίγουρα...
 
ουάου!ευχαριστώ Φραουλίτσα .Τι είναι το διαβατήριο αυτό?έχει σχέση με τα παλιά της Ελ Γκρέκο?Θα την ανοιξω τώρα ,αν και βλέπω μέσα έχει κάτι σαν σκουλήκια :xm:

Λοιπόν.Στο διαδβατήριο το όνομα Ρομπέρτα είναι γραμμένο με το χέρι με στυλό!!Αλλά το κουτί δεν είναι ανοιγμένο ,που πάει να πει ότι κάποιος το είχε γράψει στο εργοστάσιο!!!Επίσης το κείμενο είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα.Δυστυχώς δεν αναγράφεται χρονολογία.Ίσως ο Makisimos να μπορεί να την χρονολογήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΑΝ δεν κάνω λάθος αυτό το διαβατήριο πρεπει να ήταν το πρώτο σήμα της El Greco (το θυμάμαι να το έχω δει και στην κούκλα Αλίκη Βουγιουκλάκη που στα σίγουρα ήταν η πρώτη της εταιρείας). Οπότε, λογικό είναι να είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα και με στυλό το όνομα, μιας και αρχικά η παραγωγή ήταν αρκετά περιορισμένη, απ'όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ακριβή χρονολογία δε νομίζω πως μπορεί να πει κανείς μιας και δεν αναγράφεται ποτέ στα κουτιά, αλλά πάνω κάτω εγώ θα την έκανα 75 και πίσω. Με κάθε επιφύλαξη πάντα...
 
Ωραία!Μπήκε και αυτή στον μικρό μου θησαυρό!Να και το διαβατήριο!

P2091153.jpg

Πάντως πιστεύω ότι κάποιος αρμόδιος θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να έχει κάνει επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας με όλα τα προϊόντα και την ιστορία της.

P2091152.jpg
 
Πολύ όμορφη κούκλα..!! Να την χαίρεσαι..!!! Δεν χρειάζεται να πω εγω κάτι επιπλέον, με κάλυψε η Φραουλίτσα, είναι του 70, με βάση το καρτελάκι..!! :D
 
Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθειά σας!!!!

Να και η κούκλα τεράστια!!Είναι γλύκα!

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απλα πανεμορφη Eleni_ponaki!!!Με γεια!!!! :)

Οσο για το θεμα του αρμοδιου και του ιστοχωρου που θα επρεπε να υπαρχει, με ολα τα ντοκουμεντα της εταιρειας, ωστε να διασωθει ενα κομματι της ιστοριας των ελληνικων παιχνιδιων ειναι ενα θεμα που εχει τεθει πολλες φορες εδω στο φορουμ μας. Αφου λοιπον κανεις δεν ενδιαφερεται απο τους αρμοδιους, το Ρετρομανιαξ κανει αυτο ακριβως το λειτουργημα, διασωνει τις αναμνησεις και τις αρχειοθετει μεσα απο τις φωτογραφιες που ποσταρετε στα αλμπουμ σας και ολες τις πληροφοριες που μαζευουμε εδω! :)

Eleni_ponaki εχεις την καλοσυνη να μας πεις τι υψος εχει αυτη η κουκλιτσα σου?
 
Ευχαριστώ Αναστασία μου! :D Έχει ύψος 28 εκατοστά.Τα μάτια κουνιούνται.Στο κουτί από πίσω γράφει (φαίνεται σαν σφραγίδα και όχι τύπωμα):

GENERAL GRAFT LTD (και διεύθυνση αλλά δεν θα την αναφέρω εδώ)

CABLES: GRECOCRAFTS

MADE IN GREECE
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ όμορφη κουκλίτσα, να τη χαίρεσαι!

Τα μαλλιά της φαίνονται τέλεια :)
 
Ευχαριστώ Gazzy μου!!!Είναι σε πολύ καλή κατάσταση η κούκλα.Το κουτί μόνο που είναι λίγο μουχλιασμένο,αλλά με λίγη συντήρηση θα το διορθώσω ;)
 
Πανέμορφη κουκλίτσα και να τη χαίρεσαι καλή μου!!! Εγώ δεν την θυμόμουν καθόολου! Ευτυχώς ανέλαβαν οι μετρ του είδους!!!
 
Eleni Ponaki μήπως θα μπορούσες να δεις στο σβέρκο της κουκλας σου αν αναγράφει"el greco" ή ένα γράμμα "Ζ" ????? Έχω προσέξει ότι κάποιες μεγάλες κατα κυριο λόγο ρετροκουκλες της Ελ Γκρεκο δεν αναγράφουν το γνωστό λογότυπο της el greco αλλά ένα Ζ μέσα σε έναν κύκλο..!! Τι ειναι αυτό οεο?? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Για παράδειγμα αυτή εδώ η κούκλα που είχα ποστάρει στο θρεντ http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14901-%CC%F0%FC%EC%F0%E9%F1%E1%F2-%F4%E7%F2-El-Greco-%29%29&p=262305&viewfull=1#post262305 έγραφε το σήμα Ζ...!!! Και εδώ θέλω την βοήθεια του donkix2000 να μας πει αν στις κουκλες που ειναι στα υπόλοιπα παρόμοια κουτιά, έχουν το ίδιο μαρκαρισμα..!!

Νομίζω κάπου είχε πάρει το μάτι μου και την ΜΥΤΙΝΥ που ανέφερε κι αυτη οτι ειχε κι αυτη μια ....

Για δώστε όλοι ένα χεράκι να λύσουμε το μυστήριο...!!!
 
λοιπόν,μία πολύ όμορφη(και πολύ βρώμικη ακόμα)κούκλα στο ίδιο γνωστό κουτί,ύψους 45 εκ.παρακαλώ,είναι made in Japan!!! και είναι ομιλούσα αλλά χωρίς μαρκάρισμα στο σβέρκο.

Ο Μπόμπιρας της φωτο http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14901-%CC%F0%FC%EC%F0%E9%F1%E1%F2-%F4%E7%F2-El-Greco-%29%29

όπως επίσης και 3 ακόμα όμορφες κούκλες(2 απο αυτές υπάρχουν στο παραπάνω κείμενο)είναι όλοι μαρκαρισμένοι με το λογότυπο της εταιρίας.

Λυπάμαι...κανένα Ζ... :)
 
Εμ τι να πω πια, κι εμένα μία μου έπεσε στα χέρια και δεν ειναι καν Ελ Γκρεκο αλλά...Ζ...!!!!! Αρχίζω να τα παίρνω με αυτην την εταιρεία..!! Γρρρρρρρρρρρρρρρρρ.......

Thanks DonKix... ;)
 
makisimos είπε:
Eleni Ponaki μήπως θα μπορούσες να δεις στο σβέρκο της κουκλας σου αν αναγράφει"el greco" ή ένα γράμμα "Ζ" ????? Έχω προσέξει ότι κάποιες μεγάλες κατα κυριο λόγο ρετροκουκλες της Ελ Γκρεκο δεν αναγράφουν το γνωστό λογότυπο της el greco αλλά ένα Ζ μέσα σε έναν κύκλο..!! Τι ειναι αυτό οεο?? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?Για παράδειγμα αυτή εδώ η κούκλα που είχα ποστάρει στο θρεντ http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14901-%CC%F0%FC%EC%F0%E9%F1%E1%F2-%F4%E7%F2-El-Greco-%29%29&p=262305&viewfull=1#post262305 έγραφε το σήμα Ζ...!!! Και εδώ θέλω την βοήθεια του donkix2000 να μας πει αν στις κουκλες που ειναι στα υπόλοιπα παρόμοια κουτιά, έχουν το ίδιο μαρκαρισμα..!!

Νομίζω κάπου είχε πάρει το μάτι μου και την ΜΥΤΙΝΥ που ανέφερε κι αυτη οτι ειχε κι αυτη μια ....

Για δώστε όλοι ένα χεράκι να λύσουμε το μυστήριο...!!!

Λοιπόν, για δείτε αυτό!

http://www.answerbag.com/q_view/1366732

http://www.zapfcreation.com/en/corporate/about-zapf-creation-ag/history/
 
Μytiny μας έκανες την καρδιά περιβόλι....!! :(

Δηλαδή έχω δυο μεγάλες ρετροκούκλες που αγοράστηκαν για Ελ Γκρεκο και μας βγήκαν γερμανικές???? Γρρρρρρρρρρρ....................!!!

Τι να πω, τελικά για πολλά κλωτσίδια είναι αυτη η εταιρεία, αρχίζω και χάνω πάσα ιδέα γι αυτην... Μέσα στην λαμογιά..!! Τα κουτιά γράφουν made in Greece by El Greco και μονο Ελληνικές δεν ήταν..! Τι να πω πια..!!!! Νομίζω ότι όντως μόνο η ΛΥΡΑ έφτιαχνε αληθινό Ελληνικό παιχνίδι..!!

Πάντως ΜΥΤΙΝΥ σε ευχαριστούμε, πραγματικά έδρασες αστραπιαία και μας έλυσες μεγάλο μυστηριο..!! :) Πραγματικός ντετεκτιβ..!! :D
 
Τελικά από όλους έπαιρνε η el Greco:( :cry:

Και έχω μερικά καμμάτια από Zapf Creation αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί με τίποτα :xm:

Λοιπόν περίμενα να το διασταυρώσω πρώτα για να το γράψω ..ψάχνοντας ανακάλυψα ότι και με την ιταλική furga είχε σχέσεις η el greco σε ένα μοντέλο από μικρές κούκλες χρησιμοποιούσε το κεφάλι της Laura8)

Tο καλούπι από το σώμα είναι το ίδιο με της Laura αλλά τουλάχιστον γράφει el greco και φυσικά το Furga στο πίσω μέρος είναι ελαφρώς σβησμένο σαν τα pony με το HK

Παιδία το έλεγξα πολύ καλά με 2 από αυτές που έχουμε και μια που μας βρήκε η mytiny:thanx2: όλες είναι το ίδιο :eek:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ξέρω για την FURGA, μην ξεχνας ότι οι Αγκαλίτσες της Ελ Γκρεκο γράφουν πίσω στο κεφάλι FURGA...!!!

Απογοήτευση μεγάλη...!!! :(

Εl Greco Fanatic όταν μπορείς να βγάλεις καμιά φωτό αν μας διαφωτήσεις θα ήταν ότι καλύετρο για την ανακάλυψή σου..!!
 
Προσπάθησα αλλά το Furga που είναι σβησμένο δεν φαίνετε καθόλου στην φωτογραφία πρέπει να βρω άλλη λύση8)

Furga.JPG

Αν προσέξετε ότι τα χαρακτηριστικά είναι ίδια ακόμα και κει που χωρίζουν τα μαλλιά αλλά τα μάτια είναι διαφορετικά δεξιά η Furga έχει αυτά τα γατίσια μάτια με τις περίεργες βλεφαρίδες ενώ από el Greco είναι τα κινά που φορούν η πιο πολύ τυχερουλιδες

IMG_3111.jpg

el greco.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα