[El Greco] Στρουμφοτηλέφωνο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας makisimos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

makisimos

RetroMasteR
Αντιδράσεις
193
Δεν έχω καμιά φωτογραφία από αυτό το παιχνίδι κι αυτός είναι ο λόγος που ανοίγω αυτό το thread, μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι ή έχει κάποια φωτογραφιά..!!!!

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, πρέπει να είχε κυκλοφορήσει από ΛΥΡΑ, χωρίς σιγουριά όμως στα μέσα της δεκαετίας του..!!!

Όταν γύριζες τα νούμερα (ήταν σε στυλ παλιού τηλεφώνου που γύριζες εκείνο το στρογγυλό με τα νούμερα), μιλούσε η στρουμφίτα, μπαρμπαστρουμφ κ.λ.π και έλεγαν κάποιες ατάκρες..!!

Αν πάλι θυμάμαι καλά ήταν σε χρώμα μπλε και το στρογγυλό με τα νούμερα ήταν άσπρο και είχε φωτό με τα στρουμφάκια..!!!!!

Για βοηθε'ιστε γιατί δεν βρίσκω την παραμικρή πληροφορία και φωτογραφία..! :(

Λοιπον αμα το ψαχνει ο Μακισιμος αυτο το τηλεφωνο πρεπει να αξιζει πιο πολυ και απο το i-pod 8)

Είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτό Αναστασία μου, γι αυτό και ψάχνω αλλά δεν βρίσκω το παραμικρό..!!! :(

Και ναι θα έδινα οτιδήποτε από την συλλογή μου αν το έβρισκα..!

Έψαξα κι εγώ να σου το βρω. Αντ' αυτού βρήκα μια μουσική φωτογραφική μηχανή. Άσχετο αλλά ίσως παρηγορητικό. Λίιιιγο;

picture.php

Καθόλου άσχετο!Είναι συλλεκτικότατο!Και τώρα που το λες,ο κύκλος θα μπορούσε να μοιάζει με παλιό καντράν τηλεφώνου!

Παντως απο τη διαφημιση αναρωτιομουν τι στο καλο ηταν. Ηλπιζα βαθια μεσα μου να ειναι καποιο συστημα τεχνητης νοημοσυνης με την οποια θα μπορουσες να συνεννοηθεις.

Αλλα ημουν ηδη σε μια ηλικια οπου η λογικη εκανε δειλα δειλα την εμφανιση της, και διατηρουσα αμφιβολιες για αυτη μου τη φαντασιωση ;)

Ακομα εχω την απορια πως στο καλο παιζοταν και τι εκανες.

Σε τι αναφέρεσαι Rakeesh? Πες μας ότι θυμάσαι από την διαφήμιση.....!! Είναι σημαντικό να δώσεις στοιχεία και την παραμικρή, έστω και αστεία, λεπτομέρεια..!!!

Γι αυτό το παιχνίδι, το στρουμφοτηλέφωνο, δεν υπάρχει το παραμικρό στο ιντερνετ, οπότε ότι και να έχεις να θυμάσΑΙ από αυτό ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..!!

Η διαφημιση ειχε κατι παιδια με ενα ταμπλω (μαλλον καθετο) με στρουμφακια πανω. Τωρα δε θυμαμαι τι ειχε το ταμπλω, αν ειχε πιονια κλπ αλλα εχω την εντυπωση οτι ειχε καλωδια, οπως σε τηλεφωνικο κεντρο

Κάτι μου θυμίζει όλο αυτό!Μήπως όταν συνδεε κάποιος δύο καλώδια μεταξύ τους,ακουγόταν μια φωνή από κάθε στρουμφάκι?Μήπως τα καλώδια ήταν σαν το φωτεινό παντογνώστη?Κάπου πρέπει να το έχω δει,σε κάποιο σπίτι αυτό!

Πο πο μου ανατρέπετε την κοσμοθεωρία μου για το στρουμφοτηλέφωνο..!

Τι σοκ κι αυτό που περιγράψατε..!!! Το είχα στο μυαλό μου ΠΟΛΥ διαφορετικό..!!!! Σχεδόν σαν τηλέφωνο...!!!

Και να ήταν από την ΛΥΡΑ , ή και αυτό στην φαντασία μου άραγε???

Χμμμμμ ήμουν πολύ μικρός όταν το είχα δεν θυμάμαι και πολλά..!! :(

Μάλλον τίποτα δεν θυμάμαι τελικά..!! :D

ΚΡΙΟΣ πολύ όμορφο το παιχνίδι που πόσταρες...!! Σαν κάπως να με ηρέμησε η φωτό σου..!!!! Ελληνικό είναι? Θυμάσαι από ποια εταιρεια και ποιας χρονολογιας??

Μίλησα με έναν συλλέκτη από Θεσσαλονίκη, μήπως και κάνει το θαύμα του και μας το βρει..!!!! Για να δούμε..!!!!!!!!!!! Η Θεσαλλονίκη λέμε είναι πολύ μπροστά σε αυτά..!!!!

Στην Πάτρα ένα μαγαζί ήταν αποθήκη παιχνιδιών και πουλούσε playmobil (Lyra 3ης γενιάς),pin y pon και άλλα παιχνίδια της Lyra (είχαν βρει κάποιοι γνωστοί μου τα ψαράκια με το Βουτσά),αλλά μόλις πέρασα πριν μερικούς μήνες και είδα ότι πουλάει παλιές αντίκες,ραπτομηχανές κλπ.Μάλιστα έχει μείνει η ταμπέλα απ'έξω που φωτίζει,και δείχνει από τη μία πλευρά playmobil και από την άλλη pin y pon!

Βρέθηκαν αυθεντικές πληροφορίες..!!

Καταρχάς ξεκινάω λέγοντας ότι οι πληροφορίες που είχα καθώς και η μνήμη μου με πρόδωσαν..!!!!!

Το τηλέφωνο που σας περιέγραψα στην αρχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τοΣτρουμφοτηλέφωνο..!!!!!!!!!

Να ευχαριστήσω την Κατερίνα από την Κεφαλλονιά, για τις Αυθεντικές πληροφορίες με ανατριχιαστικές λεπτομέριες..!!!!

Θυμόταν τα πάντα γι αυτο το τηλέφωνο, μιας και όπως μου ανέφερε είχε ρίξει πολύ κλάμα κάποια Χριστούγεννα, γιατί την έβαλαν να διαλέξει ανάμεσα στο Στρουμφοτηλέφωνο και στις Γλυκοπατάτες..!

Και ευτυχώς διάλεξε το πρώτο..! Για αν έχουμε εμείς τώρα να λέμε..!! :D

Μου έδωσε σχεδόν συνέντευξη..!!!

Αναγράφω τα λόγια της όπως ακριβώς μου τα είπε...

"Ήταν σε μέγεθος λίγο πιο μεγάλο από 10άρι laptop, κοντά στο 15άρι αλλά πιο φουσκωτό, όχι τόσο πλακουτσό σαν τα laptop.

Όπως το κοιτάμε από ψηλά, τέρμα αριστερά ήταν το ακουστικό που ενωνόταν με το υπόλοιπο σώμα του τηλεφώνου με καλώδιο σπιράλ, στην μέση είχε μια οθόνη με μια ροδέλα με όλΕς τις φιγούρες από τα στρουμφάκια και η οποία γύριζε, και εμφανιζόταν κάποιο στρουμφ, καθώς έπαιρνες το ανάλογο στρουμφάκι τηλέφωνο. Τέρμα δεξιά τώρα είχε τα κουμπιά με τα νούμερα όπως τα σημερινά τηλέφωνα-ΟΧΙ ΚΑΝΤΡΑΝ- σε χρώμα κίτρινο. Όλο το άλλο τηλέφωνο είχε χρώμα κόκκινο και ο πάτος ήταν κίτρινος. Με συγκεκριμένα νούμερα έπαιρνες το ανάλογο στρουμφάκι π.χ 536 έπαιρνες την Στρουμφίτα, γυρνούσε η ροδέλα, εμφανιζόταν στην οθόνη η φωτογραφία της στρουμφίτας και μάλιστα έλεγε την ατάκα "ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ Η ΣΤΡΟΥΜΦΙΤΑ". Υπήρχαν όλα τα γνωστά στρουμφ και ο Δρακουμέλ. Καθένα από αυτά έλεγε και μια ξεχωριστή ατάκα ενώ ο συνδιασμός των πλήκτρων για να πάρεις τηλέφωνο ήταν διαφορετικός για κάθε στρουμφ. Είχε κυκλοφορήσει και διαφήμιση γι αυτό το παιχνίδι στην τηλεόραση."

Πιο κατατοπιστική περιγραφή δεν γινόταν..!!!

Σ ευχαριστούμε Κατερίνα, έβαλες το λιθαράκι σου στην διάσωση ενός ακόμη παιχνιδιού,.,..!!!

Γιατί δεν ήρθε κανείς ε????

Ήρθα εγώ! Μόνο που.... δεν το ξέρω το εν λόγω παιχνίδι καθόλου! :P :P :P Ευχαριστούμε λοιπόν την Κατερίνα για τη λεπτομερή περιγραφή που μας (μου) δίνει τη δυνατότητα να το μάθουμε (μάθω)!

Ήρθα εγώ!!! :) Αλλά δεν θυμάμαι τίποτα για το Στρουμφοτηλέφωνο εκτός απ' το όνομα του... :( Γι' αυτό έμεινα σιωπηλή...

Με τις πληροφορίες της Κατερίνας όμως κάτι σαν να ξύπνησε μέσα στο μυαλό μου...

Πότε περίπου είχε βγεί στην αγορά θυμάσαι?

Το 1986 εκεί γύρω..!!! Έκανε πάταγο..!!!!!!!

Και είναι από τα ελάχιστα που δεν μπορώ αν βρω φωτογραφία και πληροφορίες..!! όπως και για την Λύρα, λες και τις κατάπιε τις πληροφορίες το net..!!!!!!

Βέβαια για την Λύρα, η ΚΑΒΙΑ θα κάνει τα θαυματουργικά της..είμαι σίγουρος!!!!!

Μάγια γιατί αυτό το ψευδώνυμο??? FAN της Μάγιας???

Μakisime με την Μάγια είχα μια σχέση λατρείας από μωρό... Και επειδή δε μπορούσα να πώ το ρ μικρή έλεγα πως με έλεγαν Μάγια (απ΄το Μαρία) :)

Το '86 ε; Μα πώς δε θυμάμαι τίποτα; Τότε ήταν που είχα γεμίσει όλο το σπίτι με "κολλητήρια" Στρουμφάκια και με κυνηγούσε η μαμά μου να σώσει τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά... Άρα λογικά θα είχα εκφράσει ενδιαφέρον και για το Στρουμφοτηλέφωνο, δε μπορεί...

γεια σας και απο εμενα...το θυμαμαι αμυδρα το τηλεφωνο αλλα δεν το εχω βρει πουθενα...κριμα..θα ηταν πολυ ωραιο να το ξαναβλεπαμε μετα απο τοσα χρονια!!!!

Μάγια, σου έχω στείλει πριβέ μήνυμα..!! Δες το..!!

Στρουμφοτηλέφωνο makisime κι αυτό :) για να ηρεμίσεις κι άλλο. Το πλησιάζουμε

picture.php

Κρίμα να μη μιλάει και η γάτα του Δρακουμέλ. Πάντα με έκανε να γελάω. Θα μπορούσα να της τηλεφωνώ κ ά θ ε μ έ ρ α! Πολλές φορές χαχα!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα