[El Greco] Τα Ζαβολάκια

Rio Blast

RetroWannaBe
Joined
6 Δεκ 2010
Μηνύματα
124
Αντιδράσεις
67
Ενώ εγώ έπαιζα με τις ώρες με τα παιχνίδια μου μικρός (playmobil, κάστρα και πολιορκητές, στρατιωτάκια κλπ), η αδελφή μου δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ με παιχνίδια. Από τα λίγα που είχε (και έχει κρατήσει ακόμα) είναι αυτό το μαϊμουδάκι:

[edit] Dead imageshack pic [edit] 

Θυμάται κανείς πώς λεγόντουσαν και πότε κυκλοφόρησαν; :what:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταπληκτικό! :D Είχα κι εγώ ένα τέτοιο καφέ σκυλάκι (νομίζω ότι ηταν σκυλάκι!) Κάποια στιγμή νόμισα ότι είναι τα mon cicci http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?446-%D0%E1%E9%F7%ED%DF%E4%E9%E1-80-s&p=54858&viewfull=1#post54858, αλλά δεν είναι. Μετά σκέφτηκα μήπως είναι τα ζαβολάκια



Οπότε και για μένα είναι ένα μεγάλο ερώτημα και όποιος γνωρίζει θα παρακαλούσα να μας βοηθήσει! :) Πρέπει να κυκλοφόρησε τέλη 70 με αρχές 80, γιατί θυμάμαι να το έχω από πολύ μικρή.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάνω στο κουτί τους τα έγραφε ως YOKO YOKO και στα ιταλικά PELOCALDO δεν γνωρίζω αν υπήρχε άλλο όνομα προς το παρών!!!
 
Αλλοίμονο που δεν θα τα ήξερε ο λουτρινο-Άρχωντας των Ελληνικών παιχνιδιών..!!!!! 'Ημουν σίγουρος ότι ο EL Greco Fanatic θα έδινε την λύση και σε αυτό το ερώτημα..!!

Χρόνια Πολλά El Greco Fantastic..!! ;)
 
Πραγματικά είχε κυκλοφορήσει στα τέλη '70 και...

...αποτελούταν από πέντε ή έξι διαφορετικά κουκλάκια, η σειρά αυτή.

Το κάθε ένα είχε και το δικό του όνομα. Αυτό της φωτογραφίας που δημοσίευσε ο Rio Blast λεγόταν Τσίλης ήΤσίτσης ή Ίτσης και το σκυλάκι, που αναφέρει η mitinyworld, μάλλον πιο πολύ σε αρκουδάκι έφερνε, λεγόταν Τσιλιμπίλης.

Τους είχε δοθεί μία γενική ελληνική ονομασία, την οποία δυστυχώς, δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά πρέπει να υπάρχει σε διαφημίσεις των Μίκυ Μάους της εποχής.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ace θυμάσαι από ποια εταιρεία είχαν βγει??
 
Χρόνια πολλά και σε εσένα makisimos:)

Ναι είναι el Greco 100%

Τα πιθηκάκια και όχι μονό (λαγουδάκια λιοντάρια σκυλάκια κτλ..) ήταν 12… 6 μικρά και 6 μεγάλα στο μέγεθος και μονό ένα από αυτά είχε ας το πούμε γυάλινα μάτια κυκλοφορούσε βεβαία σε διάφορα χρώματα ,όλα τα υπόλοιπα ήταν ζωγραφιστά

Τα κουτιά τους μοιάζουν με αυτά από της Pon Pon και Tοu Tοu αλλά πιο μεγάλα

Τα συνάντησα πάρα πολύ καιρό πριν αλλά για άλλη μια φορά με τα τότε μυαλά κολλημένα στο σπιρτουλη και μονο δεν τα αγοράσαμε (μεγάλο λάθος) :(

Στην φωτογραφία βλέπετε την διάφορα ύψους

PELOCALDO.JPG

Δυστυχώς από ελληνικές ονομασίες όπως ξέρεται υστερώ :( αλλά και εμένα κάτι μου θυμίζουν τα ονόματα αυτά ;)

PELOCALDO02.JPG

Μερικά από αυτά μας τα παρουσίασε η Candyforever για πρώτη φορά στο retromaniax :thanx2:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ace είπε:
και το σκυλάκι, που αναφέρει η mitinyworld, μάλλον πιο πολύ σε αρκουδάκι έφερνε, λεγόταν Τσιλιμπίλης.
Χα, χα, είχα τον Τσιλιμπίλη και δεν το'ξερα!!! :D

Τότε παιδιά, πρέπει να είναι τα ζαβολάκια... Το δικό μου σκυλάκι, που πράγματι έμοιαζε πιο πολύ σε αρκουδάκι, δεν ήταν σαν το σκυλάκι του el greco fanatic:xm:. Ειχε πιο μικρή μουσούδα... :xm: Γι'αυτό υπέθεσα ότι δεν ήταν το ζαβολάκι. Αυτά που μας δείχνεις el greco fanatic, τα είδα πριν μήνες σε ένα μαγαζί, χωρίς κουτάκι βέβαια, και μου είπαν ότι λέγονται ζαβολάκια! ;)

Κάποια μέρα, θα βρω το θάρρος να σας πω στο thread "κοιμόμουν αγκαλιά με αυτό" τι απέγινε αυτό το σκυλάκι... Γιατί, εγώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κοιμόμουν με αυτό αγκαλιά, μέχρι την μέρα εκείνη.... :(
 
Είναι επειδή...

mytinyworld είπε:
Το δικό μου σκυλάκι, που πράγματι έμοιαζε πιο πολύ σε αρκουδάκι, δεν ήταν σαν το σκυλάκι του el greco fanatic:xm:. Ειχε πιο μικρή μουσούδα... :xm: Γι'αυτό υπέθεσα ότι δεν ήταν το ζαβολάκι.
...το αρκουδάκι σου, ανήκει στην ίδια σειρά με αυτό του Rio Blast.

Είχα τον Τσιλιμπίλη σε γκρι, αλλά και τον Τσίλη ( ; ) σε μπεζ αν θυμάμαι καλά.

Επίσης είχα και έναν μικρό διαφημιστικό κατάλογο, που ήταν μέσα στα κουτιά τους και παρουσίαζε όλα τα "αρκουδάκια" της σειράς αυτής, που ήταν περίπου έξι όπως προανέφερα.

Αυτά που παρουσιάζει ο El_Greco_Fanatic, ανήκουν σε, πιθανότατα, μεταγενέστερη σειρά.
 
Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι το μεγάλο ροζ αγοραστικέ το 1979 ανήκει στην ίδια παρέα με τα πιθηκάκια με τα γυάλινα μάτια παρουσιαστηκαν σε 3 τουλάχιστον διαφήμισης σε περιοδικά σε μια μάλιστα κρενόντουσαν από ένα φοίνικα όλα παρέα και στις υπόλοιπες 2 ήταν με παιδάκια ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι που τα κρατούσαν αγκαλιά όλα μαζί

Αν κάποιος μας βρει κάποιο διαφημιστικό για να το ξεκαθαρίσουμε ακόμα καλύτερα ;)

Ίδη έχω ρωτήσει να μου βρουν αυτήν με τους φοίνικες ελπίζω να έχω νέα της επόμενες μέρες #)

Η αντίστοιχη ιταλική διαφήμιση αν και είναι μικρή και δεν φαίνετε καλά όμως προς το παρών είναι αρκετή για να διακρίνετε κάτω από το κοριτσάκι αριστερά το σκυλάκι σαν αυτό που η φίλη μας mytiny αναφέρετε με το μικρότερο πρόσωπο μετά είναι το ροζ επίσης σαν αυτό που σας παρουσίασα και μετά είναι αυτό του Rio Blast φυσικά με αλλά ρούχα και τέλος το άλλο σκυλάκι σαν και αυτό που πόσταρα πριν

η διαφήμιση είναι του 1980 ;)

Οπως βλεπετε υπηρχαν και μεγαλυτερα σε μεγεθος !!

yokopelocaldo1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ζαβολάκια

Αυτό το μαιμουδάκι ανήκε στην σειρά της Εl-Greko 'Ζαβολάκια' και το όνομα του ήταν 'Τσι-Τσι! Στην σειρά αυτήν ήταν και άλλα ζωάκια σκυλάκια ποντικάκια κ.λ.π. Παρόμοια κουκλάκια ισως και τα ίδια ακριβώς κυκλοφόρησαν και σαν 'Ζαβολιάρικο αυγό'.Ολα αυτά στα μέσα της δεκαετίας του 1980!
zabolakia1.jpg


[edit] Dead pics [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ότι και να πω είναι λίγο συγχαρητήρια :bow:
 
δεν το πιστευω!!ενα τετοιο μου το χαρισε οταν ημουν περιπου 2-3 χρονων η σπιτονοικοκοιρα μας κ δεν πηγαινα πουθενα χωρις αυτο!μια φορα γυρω στα 6 μου χρονια ξεσηκωσα απο τα μεγαφωνα ενα ολοκληρο καμπινγκ γιατι το ειχα χασει...!!επειδη μου το εδωσε χωρις κουτι δεν ηξερα τι ηταν... να στε καλα κ ευχαριστω για τις πληροφοριες.τωρα στα 25 μου διακοσμει το κρεβατι μου.θα σας ανεβασω οπωσδηποτε φωτογραφια

IMG_7100.jpgπειτε μου οτι ειναι ζαβολακι κ βρηκα την ταυτοτητα της αγαπημενης μου συντροφιας...!!αν ειναι μηπως ξερετε το ονομα του?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αχ, παιδιά, τι να πω!!! Τέλεια! Δεν ξέρετε πόσο καιρό έψαχνα να βρω πληροφορίες γι' αυτό το κουκλάκι! Ήταν το αγαπημένο μου. Απ' ότι βλέπω απ' τη φωτογραφία ήταν ο "Πλάφα" ο λευκός πιθικίτσος. Το έχω ακόμα.
 
lne είπε:
πειτε μου οτι ειναι ζαβολακι κ βρηκα την ταυτοτητα της αγαπημενης μου συντροφιας...!!αν ειναι μηπως ξερετε το ονομα του?
Είναι ο ΠΙΛΑΦΑΣ φαίνεται καλύτερα στη φωτό που φοράει τη στολή νοσοκόμου. Απλά το δικό σου έχει απολέσει το μακιγιάζ του ... μάλλον ήσασταν αχώριστοι οι 2 σας καλή μου Ine!! Χαίρομαι που βρήκες την ταυτότητά του μετά οπό τόσα χρόνια!! Να το χαίρεσαι!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οοοοοοοοοοοο!!!χοροπηδω απο χαρα!! ναι οντως επειδη δε θυμαμαι κ πολλα η μαμα μου μου ειπε πως το κρατουσα μονιμως απ την πεταχτη του μουριτσα! ποσο χαιρομαι, το αγαπω το πιλαφακι μου!
 
Όμως κάτι δεν πάει καλά με την παραπάνω φωτογραφία διότι...

...πώς υπάρχουνε τρία διαφορετικά κουκλάκια με το ίδιο όνομα;
 
Ace είπε:
...πώς υπάρχουνε τρία διαφορετικά κουκλάκια με το ίδιο όνομα;
αν βλεπω καλα στη φωτο, οσα κουκλακια ονομαζονται πιλαφας (μαζι με το δικο μου) ειμαι μαιμουδακια ενω τα αλλα ειναι αλλα ζωακια. ισως γι αυτο...
 
Πίσω
Μπλουζα