Emulators για PSX : μια πονεμένη ιστορία...

keropi

Human RetroDatabase
Joined
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
2.709
Αντιδράσεις
9
Λόγω ενός project, ξανασχολήθηκα μετά από χρόνια με εξομοιωτές για το PSX... δυστυχώς ανακάλυψα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας χωρίς προβλήματα! :eek:

Ο ePSXe με όλα τα καλούδια του και τα plugins του, μαστίζεται από λάθη στα γραφικά που κυμαίνονται από σκουπίδια στην οθόνη εώς και παντελής έλειψη γραφικών σε σημεία των παιχνιδιών!

Ο άλλος "καλός" εξομοιωτής, o pSX ενώ δεν έχει προβλήματα στα γραφικά (σε όσα παιχνίδια τρέχει δηλαδή) έχει ΤΡΟΜΕΡΕΣ ασυμβατότητες με τίτλους..! Το ότι δεν μπορεί να τρέξει σωστά το Symphony of the Night, νομίζω φτάνει και περισσεύει (δεν έχει και γραφικά μαχητών στο Bloody Roar, δεν τρέχει τα Cotton, κτλ κτλ κτλ...)

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό , νόμιζα ότι οι εξομοιωτές για το PSX ήταν σχεδόν τέλειοι πλέον... :(

έχει να προτείνει τίποτα settings/plugins κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία;
 
O pSX (V1.13 final, SCPH1001.BIN BIOS) τρέχει το symphony of the night τέλεια! Επίσης τέλεια τρέχει και τα Crono Cross, Red Alert Command & Conquer, Lunar 1&2, Meta Gear Solid, Final Fantasy (όλα), South Park (όλα) σε full frame rate χώρις το παραμικρό πρόβλημα σε ήχο/video... Το pc μου δεν είναι τίποτα σπουδαίο: AMD 3800 X2, GF9400 GT, SB Audigy 2, 2 GB RAM, Win7 32Bit Ultimate.
 
keropi είπε:
Λόγω ενός project, ξανασχολήθηκα μετά από χρόνια με εξομοιωτές για το PSX... δυστυχώς ανακάλυψα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένας χωρίς προβλήματα! :eek: Ο ePSXe με όλα τα καλούδια του και τα plugins του, μαστίζεται από λάθη στα γραφικά που κυμαίνονται από σκουπίδια στην οθόνη εώς και παντελής έλειψη γραφικών σε σημεία των παιχνιδιών!

Ο άλλος "καλός" εξομοιωτής, o pSX ενώ δεν έχει προβλήματα στα γραφικά (σε όσα παιχνίδια τρέχει δηλαδή) έχει ΤΡΟΜΕΡΕΣ ασυμβατότητες με τίτλους..! Το ότι δεν μπορεί να τρέξει σωστά το Symphony of the Night, νομίζω φτάνει και περισσεύει (δεν έχει και γραφικά μαχητών στο Bloody Roar, δεν τρέχει τα Cotton, κτλ κτλ κτλ...)

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό , νόμιζα ότι οι εξομοιωτές για το PSX ήταν σχεδόν τέλειοι πλέον... :(

έχει να προτείνει τίποτα settings/plugins κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία;
Προσωπικά πιστεύω ότι οι εξομοιωτές του (πρώτου) Playstation, έχουν φτάσει όντως σε εξαιρετικά επίπεδα, μιά και "κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι" απο την εποχή που παλεύαμε να παίξουμε "σωστά" το Tekken 3 στον PSEmu Pro...

Αν και πάει πλέον αρκετός καιρός που έχω να ασχοληθώ, θυμάμαι τουλάχιστον ότι τα graphical glitches του epsxe ήταν σε συνάρτηση με τι plugin γραφικών χρησιμοποιείς, και τι επιλογές του έχεις βάλει.

Αν δοκιμάσεις κάποιο software plugin, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...

Toν pSX δεν τον έχω δουλέψει αρκετά γιατί ήταν πιό καινούριος, απλά τον είχα φορτώσει δοκιμαστικά κάποιες φορές.

Aν θυμάμαι καλά, ήταν ένας αρκετά βολικός "softwerίστικος" emulator, όπως ο παλιός καλός VGS.

Θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο, αλλά πρέπει πρώτα να εντοπίσω τα δισκάκια των συγκεκριμένων παιχνιδιών για να τεστάρω αν όντως υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα ή ασυμβατότητα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ASiC:

http://psx.silvanthalas.com/ntsc-u_current.html

έλαβα υπ'όψιν μου αυτή την λίστα μόλις έτρεξα το Bloody Roar και δεν είχε τους μαχητές... Μιλάμε πάντα για NTSC-U παιχνίδια...

Γενικά διαπίστωσα ότι ο ePSXe έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με απώλεια κάποιων γραφικών και ο pSX πιο αργός σε ότι τρέχει - αλλά το τρέχει σχεδόν τέλεια... δυστυχώς κάποια σπάνια και ΥΠΕΡΟΧΑ παιχνίδια της εποχής όπως το Gunner's Heaven δεν παίζει πουθενά καλά...

billy , αυτό για τον software renderer δεν το σκέφτηκα... δοκιμάζω με αυτόν του P.Bernet και βλέπω πολύ καλά αποτελέσματα! ανώτερο του pSX και μάλιστα full speed σε atom330@2ghz με 1920x1080/16bit ανάλυση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τη εμπειρία μου στο PSX emulation μπορώ να πω πως δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην έπαιξε σε κανέναν από τους δύο. Ο αλγόριθμος είναι pSX και αν δεν παίζει εκεί ePSXe με πειραματισμούς στα plugins.

Για το Gunner's Heaven, αν και δεν το έχω testάρει, εδώ λέει πως παίζει 100% στον ePSXe με χρήση Darkman's D3D driver 0.92.
 
Είμαι βέβαιος ότι έχω παίξει Gunner's Heaven σε ePSXe, αλλά δεν θυμάμαι settings μια και έχουν περάσει 2 χρόνια περίπου. Πάντως σίγουρα δεν είχα βάλει κάτι εξεζητημένο, έτρεξε εύκολα.
 
θέλει τον software renderer στο ePSXe, στο pSX ούτε καν bootάρει... επίσης δεν ήξερα ότι υπάρχουν και άλλα Plugins εκτός του Peter.... xmmmmm
 
ένα μικρό update σε περίπτωση που κάποιος στο μέλλον βρεθεί στην ίδια θέση:

μακράν ο καλύτερος συνδιασμός για psx emulation είναι το ePSXe + P.E.Op.S. Soft GPU plugin.

παίζει και fullspeed σε ΑΤΟΜ 330 σύστημα οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :D
 
Αυτά είναι!!!

Χμμμμμμμμμ.................
 
Εγώ θυμάμαι ότι έπαιζα τα πάντα με τον connectix video game station που ήταν κι εμπορικός.. Εχω και τον epsxe αλλά δεν έχω πολυασχοληθεί..

Μιχάλης
 
Σαφώς και δεν έπαιζε τα πάντα ο VGS, είχε αρκετά προβλήματα συμβατότητας. Για την εποχή του ήταν εξαιρετικός, αλλά έχει ξεπεραστεί κατά πολύ από τον ePSXe.
 
ο ePSXe είναι ο κορυφαίος με ένα ελάττωμα: αν το παιχνίδι έχει CDDA τότε θα ακουστούν ΜΟΝΟ μέσα από τα δικά του spu/cdrom plugins... τρομερή πατάτα χωρίς να το κόβω να φτιάξει σύντομα...
 
Δεν καταλαβαίνω...

...τι εννοείς, keropi;

Σε ποιο παιχνίδι σου παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο;
 
Ace είπε:
...τι εννοείς, keropi;
Σε ποιο παιχνίδι σου παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο;
Tomb Raider 1

Tomb Raider 2

Wipeout

Ridge Racer

και γενικά σε όσα έχουν cd-audio μουσική... μιλάμε πάντα σε vista/7
 
Δυστυχώς...

...έχεις δίκιο.

Μόλις δοκίμασα σε Windows 7 64bit, την original PAL έκδοση του Tomb Raider II: CD Audio, παρέχουν μόνο τα default plugins.

Αυτό θυμάσαι να συνέβαινε και στην 1.5.2 ή στην 1.6.0 έκδοση του emulator;
 
δοκίμασα από περιέργεια την 1.6.0 σε 7/32bit, και πάλι δεν παίζει...

αν έχεις XP μπορείς με sapucdr+eternal spu plugins μαζί να έχεις κανονικά CDDA... τώρα βέβαια τα ΧΡ πεθαίνουν και δεν αποτελούν λύση για να παίζεις ΟΚ ePSXe ΛΟΛ
 
Γραφω εκ μέρους του Saulot, αλλα δεν είμαι ο ίδιος. Είμαι ένας κολλιτός του που ασχολείται εδώ και καιρό με PSX emulation στο PC κυρίως λόγω του Final Fantasy. Το Symphony of the Night είναι ένα από τα πρώτα games που έπεξα flawlessly στον ePSXe αλλά θέλει συγκεκριμμένο plugin και συγκεκριμμένα settings για να το κάνει σωστά.

Καταρχήν θέλεις μια καρτα γραφικών που να υποστηρίζει τα Pete's OpenGL 2 plugins. Πρέπει δλδ να είναι native DirectX 9 καρτα (οτιδίποτε μετά την σειρά 6 της nVidia ή μετά την σειρά 1000 της ati σου κάνει).

Μπές εδώ: http://www.pbernert.com/html/gpu.htm

και κατέβασε το "Pete's OpenGL2 PSX GPU". Αυτό το plugin με οποιονδίποτε υπολογιστή που έχει επεξεργαστή από 3GHz και πάνω και μια κάρτα γραφικών σαν αυτές που ανέφερα πιο πάνω παίζει flawlessly τα πάντα σε max settings.

Θα χρειαστεί να περάσεις το game σε iso μεσω ενώς προγράμματος που ριπάρει CDs και τα κάνει images διότι ειδάλλως θα έχεις κολλίματα. Μετά απο το epsxe απλά εκτελείς "run iso" και επιλέγεις το file και τρέχει κατευθέιαν.

Θα πρέπει οποσδίποτε στα sound settings να βάλεις ως plugin τον eternal SPU ή τον eternal SPU lite και να το τρεχεις με asynch mode.

Στα sound settings θα επιλέξεις να κάνει emulate το XA mode ώστε να παίζει τα XA αρχεια (όλο το soundtrack του Symphony of the Night είναι σε XA).

Στα settings των γραφικών θα επιλέξεις το plugin που σου είπα και θα το ρυθμίσεις ως εξίς:

http://img.photobucket.com/albums/v225/hushypushy/emuforums/ff7config7224jb.jpg

To config αυτο είναι για το FF7 αλλά δουλεύει μια χαρα και για το castlevania. Επειδή το screenshot είναι από παλιότερη έκδοση, κάποια settings μπορεί να τα λέει λίγο διαφορετικά. Παίξε λιγο μαζί τους στο σημείο:

Compatibility:

- Offscreen drawing: 1

- Framebuffer effects: 3

- Framebuffer uploads: 2

Για την ακρίβεια τα fields στο compatibility και όλα στο maximun να τα βάλεις, με το πιο πάνω μηχάνημα θα παίζει μια χαρά.

Αν θές τα 2D sprites και bakcgrounds (δλδ το 95% του castlevania) να φαίνονται καλά στην οθόνη θα επιλέξεις μια ανάλυση πολλαπλάσια του 320x240 (πχ 1280χ960) και θα βαλεις fulscreen filtering και fulscreen smoothing 3-4 στα shader effects. θολώνει τα πάντα, αλλά δημιουργεί ένα πιο ευχάριστο οπτικό αποτέλεσμα. Εναλακτικά, ψάξε για 2sal shaders για αποτελεσματα παρόμοια με αυτά που βλέπουμε σε 2d emulators όπως το zsnes.

Για παραπάνω λέπτομέριες, pm να σου στείλει ο Saulot το email μου. :)
 
να 'σαι καλά φίλε του Saulot , το θέμα γραφικά το έλυσα μια και καλή με το P.e.O.P.S software plugin και ησύχασα , ούτως ή άλλως με το software δείχνει σαν κανονικό PSX :)

Fullscreen 1280X720 με eternal spu 1.50b2 και παίζει πάντα fullframe ακόμα και σε διπήρυνο ΑΤΟΜ... Και με το OGL2 παίζει ΟΚ, αλλά πρέπει να παίζεις με τα settings κάθε φορά ..
 
Λοιπόν, όσον αφορά στο θέμα του CDDA...

...βρήκα εδώ ότι CD Digital Audio, παρέχει ο epsxe σε περιβάλλον Windows 7 και με τον συνδυασμό Mooby και Eternal. Δεν βρήκα ακόμα το χρόνο να το επαληθεύσω όμως.

Είδα επίσης, ότι αναζήτησε και ο keropi την τύχη του εκεί... ;)
 
Πίσω
Μπλουζα