Eurovision

Ο 39ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου του 1994 στο Point Theater του Δουβλίνου με παρουσιαστές την Cynthia Ni Mhurchu και τον πρόσφατα αδικοχαμένο Gerry Ryan


25 συμμετοχές ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τον Κώστα Μπίγαλη και τους SEA LOVERS με το ((Τρεχαντήρι)) και η Κύπρος με την Ευρυδίκη και το ((Είμαι Άνθρωπος και Εγώ))



Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού είδαμε τους εκπροσώπους των εθνικών επιτροπών να δίνουν τα αποτελέσματα



Δείτε την έναρξη την Ελληνική και Κυπριακή συμμετοχή την ψηφοφορία και το νικητήριο τραγούδι της Ιρλανδίας (για τρίτη συνεχόμενη φορά)



την μετάδοση έκανε η Δάφνη Μπόκοτα για την Ε.Τ. 1


http://www.youtube.com/user/papadvasil
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξερω τι λεει ο εγγλεζος σχολιαστης του BBC , αλλα η Γαρμπη (1993)δεν πιανει μία μπροστα στην :sealed: Βικτωρια Χαλκιτη (1994 φωνητικα) .....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλοι μου, είδατε εχθές τον διαγωνισμό; Το Ελληνικό τραγούδι και το νικητήριο πως σας φάνηκε; Εμένα το ελληνικό μου άρεσε, στο σκελος που δεν είχε το ραπ κομμάτι, νομίζω οτι αυτά τα δύο μέρη ήταν ασύνδετα. Μου άρεσε επίσης και η ψηφιακή διακόσμηση πίσω από τον τραγουδιστή, με τους αρχαίους κίονες. Όσον αφορά το νικητήριο τραγούδι, έχω να σχολιάσω τα εξής:

Πρώτον, μου φαίνεται οτι πάλι εργάστηκε πυρετωδώς η πρώην-σοβιετική παρέα, καθώς αυτοί ψηφίζονται μεταξύ τους (όπως και οι πρώην γιουγκοσλάβοι) και

Δεύτερον: Ανεξάρτητα από το αν ήταν καλό ή όχι το τραγούδι που βγήκε πρώτο...τί δουλειά έχει το Αζερμπαϊτζάν σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος; Επειδή εγώ πιστεύω οτι το εν λόγω κράτος ανήκει στην Ασία! Φυσικά το τελευταίο σχόλιο ισχύει για 2-3 κράτη ακόμα.
 
Ειναι για τον ίδιο λόγο που το Ισραήλ παίζει στη Euro legue. Φαντάζεσαι Ισραήλ-Ιραν στην Τεχεράνη?
 
Αν και δεν βλέπω ποδόσφαιρο, για ΑΥΤΟ το ματς θα έκοβα εισητήριο. :p
 
Και θα φορούσες Bomb Squad outfit?

Τεσπά όπωε είπα και στην πάρέα με την οποία το "παρακολουθούσαμε", η eurovision ειναι η πιό συμαντική εκδήλωση τραγουδιού που βλέπεται πιό ευχάριστα στο mute....
 
Το Αζερμπαϊτζάν ανήκει -τυπικά και ουσιαστικά- στην Ευρώπη. Οπως και οι υπόλοιπες χώρες της Υπερκαυκασίας (Αρμενία, Γεωργία). To ότι είναι Μουσουλμάνοι δεν παίζει ρόλο, μια και ίδιου θρησκεύματος λαοί υπάρχουν και αλλού στην Ευρώπη (βλέπε Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Τώρα για τους φαν της Γιουροβίζιον που θα αναγκαστούν να τρέχουν του χρόνου στο Μπακού, θα 'χει πλάκα αν μη τι άλλο.
 
Εγώ δεν ανέφερα κάτι για το θρήσκευμα, το κριτήριό μου είναι καθαρά γεωγραφικό. Η γεωγραφία που είχα μάθει εγώ τουλάχιστον, μου δίδαξε οτι οι προαναφερθείσες χώρες ανήκουν στην Ασία, τώρα αν με πολιτική απόφαση τις εντάσσουμε εδώ, είναι άλλο θέμα. Όπως επίσης αν κάποια άλλα κράτη έχουν προβλήματα με τους γείτονες, με αυτή την λογική, και η Καμπότζη μπορεί να έχει προβλήματα με την Μιανμάρ, οπότε να έρθει και αυτή να συμμετέχει στην Ευρώπη :)
 
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως δεν έχει επέμβει ακόμα το ιππικό να διακόψει τη συζήτηση, αφού η ανάλυση της φετινής Eurovision κάθε άλλο παρά εμπίπτει στο πλαίσιο του GRM... Όμως επειδή αργά ή γρήγορα θα γίνει και θα σβηστεί και το δικό μου post, ας σχολιάσω που τρώγομαι:

seleukos36 είπε:
Δεύτερον: Ανεξάρτητα από το αν ήταν καλό ή όχι το τραγούδι που βγήκε πρώτο...τί δουλειά έχει το Αζερμπαϊτζάν σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος; Επειδή εγώ πιστεύω οτι το εν λόγω κράτος ανήκει στην Ασία! Φυσικά το τελευταίο σχόλιο ισχύει για 2-3 κράτη ακόμα.
Το "φυσικά" μου άρεσε. :D

Σου συνιστώ να στείλεις ένα email στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να τους ενημερώσεις ποιες χώρες επιτρέπεται να βρίσκονται στην Ευρώπη, να ξέρουν πως να πορευτούν βρε παιδί μου οι άνθρωποι.

Πες μας όμως τους κανόνες που θα θεσπίσεις να γνωρίζουμε κι εμείς. Με ποια λογική το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει δουλειά στην Ευρώπη;

Λόγω φυλής; Έχει δει πόσες φυλές υπάρχουν στην Γαλλία;

Λόγω θρησκείας; Ξέρεις πόσοι μουσουλμάνοι είναι Άγγλοι υπήκοοι;

Λόγω ιστορίας; Για 70 χρόνια ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης.
 
Διεγραφησαν καποια offtopic μηνυματα. Ας συνεχισουμε ontopic.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους Χουανίτα και Στάρμπακ που μου θύμισαν τα τραγούδια "L' oiseau et l' enfant". Συμμετοχή της Γαλλίας το '77, save your kisses for me, Αγγλία 1976 και την συμμετοχή του Λουξεμβούργου το 1965 με την France Gall. τα βρήκα στο γιου-τιουμπ, και μετά από μετατροπή παίζουν στην θύρα usb του αυτοκινήτου :) Το save your kisses for me πρέπει πάντως να το είχα ακούσει σε κάποια διαφήμιση, ίσως με άλλα λόγια... είναι πολύ τρυφερό τραγούδι, το τραγουδάει ένας πατέρας στο τρίχρονο παιδί του και του εξηγεί οτι πρέπει να πάει στην δουλειά, αλλά θα επιστρέψει και τον/την αγαπάει πάρα πολύ. Γιατί δεν συναντάμε παρόμοια τραγούδια στην Γιουροβίζιον σήμερα άραγε;
 
23 χώρες συμμετείχαν στον 40ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision


που πραγματοποιήθηκε στο Point Theater του Δουβλίνου (Ιρλανδία)



στις 13 Μαΐου 1995



Την παρουσίαση έκανε η Mary Kennedy



Η Ελλάδα συμμετείχε με την Ελίνα Κωνσταντοπούλου και το τραγούδι



((Ποια Προσευχή)) και η Κύπρος με τον Αλεξ Παναγή και το τραγούδι ((Στη Φωτιά))



Δείτε την έναρξη την ψηφοφορία την Ελληνική και Κυπριακή συμμετοχή



και το νικητήριο τραγούδι



την μετάδοση για την Ε.Τ. 1 έκανε η Δάφνη Μπόκοτα


http://www.youtube.com/user/papadvasil
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο "ποια Προσευχη", ειχαν ερθει στο σχολειο μας και διαλεξαν δυο αγορια για να γυρισουν το βιντεο κλιπ. Ο σκηνοθετης (ή καποιος αλλος υπευθυνος) πρεπει να ηταν απο την περιοχη μας. Τα αγορια μετα ειπαν οτι η Ελινα ηταν αρκετα μικροκαμωμενη. Το βιντεο κλιπ του τραγουδιου ετυχε να το δω καποια στιγμη, δεν θυμαμαι ομως να ειδα τους συμμαθητες μου
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήμουν φέτος ένα όμορφο τραγούδι της Σερβίας και η Κύπρος .. κερδίζοντας κάτι και δεν μας άρεσε!
 
Μαλλον δεν ξερεις και πολυ καλα Ελληνικα αγαπητε. Αν κρινω απο την υπογραφη ειτε εισαι απο Ισπανια (?) ειτε εισαι bot (οποτε θα καθαριστεις με συνοπτικες διαδικασιες :) )
 
Ευχαριστώ όλους και ειδικά τον ¨FORD¨, για τα ιστορικά γεγονότα που παραθέτετε!

Το σχόλιό μου είναι ότι από τα τέλη του '90 βλέπουμε μια γεωγραφική μετατώπιση όσον αφορά την πρώτη πεντάδα, ενίοτε και το νικητήριο τραγούδι (Ανατολή), μία ποιοτική καθίζηση και μία έμφαση στο θέαμα εις βάρος της μουσικής.

Μήπως σ' αυτά η Ελλάδα χρωστάει τον τίτλο της;
 
WalkerYannis είπε:
Ευχαριστώ όλους και ειδικά τον ¨FORD¨, για τα ιστορικά γεγονότα που παραθέτετε!Το σχόλιό μου είναι ότι από τα τέλη του '90 βλέπουμε μια γεωγραφική μετατώπιση όσον αφορά την πρώτη πεντάδα, ενίοτε και το νικητήριο τραγούδι (Ανατολή), μία ποιοτική καθίζηση και μία έμφαση στο θέαμα εις βάρος της μουσικής.

Μήπως σ' αυτά η Ελλάδα χρωστάει τον τίτλο της;
Φοβάμαι ότι θα ξεφύγουμε από το σκοπό του θρεντ, όμως δε νομίζω ότι η Eurovision έχει πλέον (κι εδώ και αρκετά χρόνια) να κάνει με τη μουσική ή το θέαμα! Δυστυχώς, άλλα είναι τα κριτήρια της επιλογής των νικητών.

Απλά, είναι ωραία να το βλέπεις σαν show (και προσωπικά ξεχωρίζω ακόμα μερικά καλά τραγούδια), αλλά σίγουρα όχι σαν έναν αξιοκρατικό διαγωνισμό τραγουδιού.
 
D@redevil είπε:
Φοβάμαι ότι θα ξεφύγουμε από το σκοπό του θρεντ, όμως δε νομίζω ότι η Eurovision έχει πλέον (κι εδώ και αρκετά χρόνια) να κάνει με τη μουσική ή το θέαμα! Δυστυχώς, άλλα είναι τα κριτήρια της επιλογής των νικητών.Απλά, είναι ωραία να το βλέπεις σαν show (και προσωπικά ξεχωρίζω ακόμα μερικά καλά τραγούδια), αλλά σίγουρα όχι σαν έναν αξιοκρατικό διαγωνισμό τραγουδιού.
Εχεις απολυτο δικειο Μαριανα.Εγω παντως την μονη φορα που ειδα καπως σοβαρα Eurovision ηταν οταν πηραν μερος οι lordi.Oχι οτι ηταν η ειναι καμια αξιοπροσεκτη Hard rock μπαντα αλλα γιατι ηταν κατι το διαφορετικο ως προς τα μουσικα ακουσματα της Eurovision και εσπαζε την μονοτονια.Φυσικα πιστευω οτι ο μονος λογος που κερδισαν ηταν η εμφανιση τους και οχι το τραγουδι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε άλλα posts,αλλά η ΕΡΤ έχει στο αρχείο της τις Eurovision από 2000-2009 αλλά πρόκειται να ανεβάσει και τις πιο παλιές!
 
Πίσω
Μπλουζα