Μικρά - μικρά που θυμάμαι από παλιές Eurovision .... Όμως ... μη ρωτάτε "ποια χρονιά συμμετείχαν τα παρακάτω τραγούδια"΄[πάντως, σχεδόν όλα από τα 80ς, άντε κι από αρχές 90ς], "σε τι θέση τερμάτισαν" κλπ κλπ ... Αυτά δεν τα θυμάμαι καθόλου ... Πάμε λοιπόν :
- Πολύ μού άρεσε η συμμετοχή της Γαλλίας με ένα τραγούδι La Femme ["Η γυναίκα"] !!! Το είχε τραγουδήσει ένας αξιοπρεπέστατος Γάλλος τραγουδιστής, που είχε εμφανιστεί στη σκηνή ντυμένος "στην πένα" και είχε τραγουδήσει για ... τη γυναίκα !!! Το τραγούδι αυτό το θυμάμαι να τερματίζει κάπου στη μέση ...
- 'Αλλη συμμετοχή που θυμάμαι : Της Ελβετίας !!! Πολύ μού είχε αρέσει το γεγονός ότι οι Ελβετοί είχαν κι έναν βιολονίστα που έπαιξε ένα μικρό σόλο στο βιολί επί σκηνής !!! Αλλά και το τραγούδι, ήταν αρκούντως μελωδικό !!! Όσο, δε, προχωρούσε η ψηφοφορία, έβλεπα ότι το τραγούδι της Ελβετίας ελάμβανε λιγοστούς ψήφους !!! "Βρεε ... μα ... τόσο διαφέρουν τα μουσικά μου γούστα από αυτά των υπολοίπων Ευρωπαίων ???", σκεφτόμουν .... 'Ωσπου ήρθε η στιγμή της Ελλάδας να ψηφίσει !!! Και ... το Δωδεκάρι το έδωσε - ναι, καλά το μαντέψατε - στην Ελβετία !!! "Ααααπ, εδώ είμαστε, τελικά εμείς οι Έλληνες έχουμε ωραίο γούστο στη μουσική", σκέφτηκα ....
- Επιστρέφουμε στη συμμετοχή της Γαλλίας !!! Πολύ μού άρεσε μια μαυρούλα, που εκπροσώπησε τη Γαλλία !!! Το τραγούδι που τραγούδησε ονομαζόταν "Τα μπλουζ των λευκών και των μαύρων" και στον τελευταίο στίχο η μαυρούλα τραγουδούσε δυναμικά "I'm black" κι εκεί ... τέλειωνε απότομα το τραγούδι !!!
- Πριν την παρουσίαση κάποιου τραγουδιού, πολύ μου άρεσαν οι σκηνές, που έδειχναν το "πώς πέρασε τη μέρα της η αποστολή της χώρας που πρόκειται τώρα να διαγωνισθεί" [π.χ. ποια αξιοθέατα της πόλης, όπου διεξαγόταν ο δαγωνισμός, επισκέφθηκαν, που έκαναν βόλτες, σε ποια ρεστοράν έφαγαν, τι έκαναν για να χαλαρώσουν κλπ ... Επειδή έχω πολλάααα χρόνια να παρακολουθήσω Eurovision δεν γνωρίζω αν ακόμη η εκπομπή με τον διαγωνισμό δείχνει ακόμη τέτοιες σκηνές] !!! Και όταν ο διαγωνσμός διεξήχθη στο Δουβλίνο, είδαμε την αποστολή κάποιας χώρας να συναντιέται σε ένα εξοχικό μέρος με τον Chris De Burgh και να ανταλλάσσουν χειραψίες !!! Η δε φωνή της κας Μπόκοτα αφηγείτο : "... και επισκέφθηκαν τον γνωστό Ιρλανδό τραγουδοποιό Chris De Burgh" !!! Με το που είδα αυτή τη σκηνή ευχήθηκα από μέσα μου στο τραγούδι αυτής της αποστολής "να σκίσει" ....
- Θυμάμαι μία συμμετοχή της Τουρκίας : Είχαν συμμετάσχει με ένα τραγούδι, κάπως σαν τσιφτετέλι, που έλεγε : "Di di da da da di", κάτι τέτοιο τελοσπάντων .... Το ερμήνευαν 3 ή 4 συμπαθέστατοι, με πολύ γλυκά χαμόγελα τραγουδιστές !!! Το δε βιντεοκλίπ του, για την προώθησή του, είχε γυριστεί, μεταξύ άλλων, και στην Έφεσσο [άραγε υπάρχει ωραιότερος αρχαιολογικός χώρος στον κόσμο ???] !!! Έδειχνε τους συμπαθέστατους, γλυκύτατους καλλιτέχνες να περπατάνε χοροπηδώντας δίπλα στα αρχαία της Εφέσσου, φορώντας λευκά ρούχα και ψάθινα καπελάκια, και να τραγουδάνε το εν λόγω χαρούμενο τραγούδι !!! Εμένα πολύ μου άρεσε .... "αααα, αξίζει την πρωτιά, πολύ ωραίο τραγούδι, πολύ μου αρέσει, τόσο αυτό, όσο και οι Τούρκοι καλλιτέχνες που το ερμηνεύουν, αλλά και το βιντεοκλίπ, υπέροχο, πολύ όμορφο", σκέφθηκα !!! Και το τραγούδι αυτό, όμως, τερμάτισε αρκετά χαμηλά ....
- Και τέλος ... θα αναφερθώ στη συμμετοχή της Γιουγκοσλαβίας στα τέλη των 80ς !!! Η Γιουγκοσλάβα τραγουδίστρια ήταν ένα πανέμορφο, ξανθό κοριτσάκι σαν τα κρύα νερά .... ίδιο η Μέριλιν Μονρόε !!! Επίσης, είχε υπέροχη σκηνική παρουσία, και φορούσε ένα καταπληκτικό ροζ φόρεμα [αρκούντως αποκαλυπτικό] !!! Το τραγούδι της ήταν σε ποπ/ροκ στιλ και η μόνη λέξη που θυμάμαι ήταν η λέξη "σοκολάντα" [ως γνωστόν, εκείνα τα χρόνια οι ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν με τη μητρική τους γλώσσα] !!! Ίσως το πιο όμορφο κορίτσι που είδαμε να περνάει από τη Eurovision :flower: :flower: :flower: ....