FF7: Είναι το καλύτερο RPG που βγήκε ποτέ;

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Να σας βοηθησω και εγω, λεγοντας οτι το FF7 ειναι το καλυτερο RPG που βγηκε ποτε. :p
 
Πάντα αντιδραστικός.... :takethat:
 
Γιατι αντιδραστικος? επειδη οι νιντεντο φαν δεν γουσταρουν το FF7 μονο και μονο επειδη δεν βγηκε τελικα στο Ν64, αλλα στο ps1?

πες μου τωρα οτι δεν ηταν καλο παιχνιδι, αλλα ξερω εσεις της Νιντεντο μονο ζελντα παιζετε, και μετα ρωταει το γκαλοπ "εαν μας εκνευριζει που θαβουν το παιχνιδι που λατρεψατε", τωρα ειναι ερωτηση αυτη?

και δεν ξερω πραγματικα εαν ειναι το FF7 το καλυτερο rpg, για εμενα ειναι το καλυτερο που εχω παιξει, αναμεσα στα ελαχιστα που εχω παιξει (zelda, FF7, FF8, FF9 και λιγο καποια αλλα). Αλλα τελικα οποιο και να ειναι το καλυτερο, εμενα δεν με ενδιαφερει, παλι υποκειμενικη γνωμη θα ειναι, οποτε μην εκνευριζεσαι αδικα LOL, δεν προκειται να υπερασπιστω το FF7, υπαρχουν τοσοι αλλοι να το κανουν, εγω τωρα βαριεμαι μονο που το ακουω.
 
mike είπε:
Γιατι αντιδραστικος? επειδη οι νιντεντο φαν δεν γουσταρουν το FF7 μονο και μονο επειδη δεν βγηκε τελικα στο Ν64, αλλα στο ps1? πες μου τωρα οτι δεν ηταν καλο παιχνιδι, αλλα ξερω εσεις της Νιντεντο μονο ζελντα παιζετε, και μετα ρωταει το γκαλοπ "εαν μας εκνευριζει που θαβουν το παιχνιδι που λατρεψατε", τωρα ειναι ερωτηση αυτη?

και δεν ξερω πραγματικα εαν ειναι το FF7 το καλυτερο rpg, για εμενα ειναι το καλυτερο που εχω παιξει, αναμεσα στα ελαχιστα που εχω παιξει (zelda, FF7, FF8, FF9 και λιγο καποια αλλα). Αλλα τελικα οποιο και να ειναι το καλυτερο, εμενα δεν με ενδιαφερει, παλι υποκειμενικη γνωμη θα ειναι, οποτε μην εκνευριζεσαι αδικα LOL, δεν προκειται να υπερασπιστω το FF7, υπαρχουν τοσοι αλλοι να το κανουν, εγω τωρα βαριεμαι μονο που το ακουω.
Καταρχάς σου κάνω πλάκα με το αντιδραστικός. Δεν στην λέω. Αλλά μιας και ρωτάς θα σου απαντήσω. Οχι δεν μου αρέσει το FF7 γιατί δεν μου άρεσαν ποτέ τα JRPG. Σε αντίθεση με κάποιους που είχαν amiga και δεν ήξεραν τι είναι αυτά τα games εγώ είχα παίξει ένα, δύο στο NES/SNES και δεν μου άρεσαν. Βλέπεις παρόλο που με θεωρείς Nintendo fanboy, ούτε το FF3 μου άρεσε, πράγμα που θεωρείται βλασφήμα στον κύκλο των SNES fans. Οπότε όση διαφήμιση να είχε και όσα FMVs να του βάλανε πρέπει σώνει και καλά να μου αρέσει το FF7? To είδα και αυτό, το έπαιξα και το προσπέρασα. Δεν το έθαψα, όπως βλέπεις ψιλο-πλάκα κάνουμε εδώ, αλλά στην ουσία είπα ότι εμένα δεν μου αρέσει το genre γενικότερα.

Συγνώμη για το off topic, ήθελα να απαντήσω, δεν το συνεχίζω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Γιατι αντιδραστικος? επειδη οι νιντεντο φαν δεν γουσταρουν το FF7 μονο και μονο επειδη δεν βγηκε τελικα στο Ν64, αλλα στο ps1?
Μας ρωτησες αν το θελουμε; Οχι!

Στο N64 ητανε να βγει το FF6-2 και οχι το 7.

Δεν θα μπορουσαμε να ξεπεσουμε αλλωστε, απο το "φιλετο" του FF6 δεν ειναι δυνατον να απολαμβαναμε το "ξεροκοματο" του FF7.
 
Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια! ΛΟΛ

εγω ξερω οτι η square την αφησε στα κρυα του λουτρου την Νιντεντο, εβγαλε το FF7 στο ps1, και εκανε και δηλωσεις "δεν ασχολουμαστε με κατι κονσολες που δεχονται ακομα cartidge!!!". Δεν ξερω για το 6, δεν μπορει να ειναι καλυτερο ενα παιχνιδι του SNES απο ενα ΠΑΡΟΜΟΙΟ του ps1, υπαρχει διαφορα στο hardware. Μετα βγηκε και το 6 στο ps1 και ολοι ηρεμησαν. Και ξερετε γιατι εγω νομιζω οτι ειναι τοσο καλο το FF7: γιατι με τα FMV και το στησιμο του, αρεσε και σε παικτες που δεν παιζουν RPG, οπως εγω. Εγω ειχα παιξει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ* rpg ελαχιστα, το πρωτο που επαιξα παρα πολυ, το τερματισα και το αγαπησα ηταν το zelda link to the past, απο εκει και περα οταν επαιξα το FF7 μου αρεσε τοσο που ετρεξα να αγορασω μετα το FF8 και το FF9, και δεν μου αρεσουν καθολου τα RPG ! Για αυτο και θεωρω οτι το FF7 ειναι σπουδαια στιγμη στην ιστορια του gaming.

*πραγματικο rpg ειναι αυτο που λεει η λεξη, εχεις μια ομαδα με ατομα που ειναι διαφορετικα, δεν μπορει ο κλεφτης να εχει πιο δυνατη μαγεια απο το μαγο, οπως π.χ. στο FF7, ουτε φυσικα να εχεις μονο εναν χαρακτηρα οπως στο zelda. Και αυτα τα RPG ηταν σε μπουντρουμια, με κατευθυνση με "βελακια" κτλ οπως στο επιτραπεζιο dungeons and dragons, απο αυτα τα επιτραπεζια προεκυψαν τα παιχνιδια rpg, με κινηση με βελακια, γυρους, ζαρια κτλ. Το zelda μαλλον ειναι ενα action/adventure παιχνιδι, με τιποτα RPG αφου δεν υπαρχει το "R" του role, δεν υπαρχουν ρόλοι απο διαφορετικους χαρακτηρες. Και μην αρχισετε τωρα, δεν μειωνει την αξια του παιχνιδιου εαν λεγεται action/adventure ή RPG, αυτα τα εχουμε καθιερωσει για να συννενοουμαστε.
 
Μα φυσικά και το Zelda ήταν action/adventure. Δεν νομίζω να λέει κανείς πως είναι καθαρό RPG. Και κανείς δεν είπε ότι το FF7 δεν ήταν σημαντικό για το gaming. Ήταν στην ουσία το παιχνίδι που έκανε τα jRPGs mainstream.

Ομως υπάρχουν και καθαρά RPGs με έναν χαρακτήρα, όπως υπάρχουν και με real time μάχες.

Το Baldur's Gate 2 (από τα καλύτερα RPGs) είχε party αλλά στις μάχες όριζες τι θα κάνει ο καθένας από πριν και οι μάχες ήταν real-time αλλά μπορούσες να κάνεις pause και να αλλάξεις τακτικές. Αυτό μου άρεσε πολύ σε αυτό το παιχνίδι. To turn-based combat δεν μου άρεσε ποτέ σε τέτοιου είδους παιχνίδια, μόνο σε strategy του τύπου Disciples/Heroes μπορώ να παίξω έτσι.

Τόσο το Baldurs Gate όσο και το Disciples 2 δεν έχω δει κανέναν να τα θάβει μέχρι στιγμής, ευτυχώς. :p Παιχνιδάρες με φοβερό art direction, ειδικά το Disciples 2.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εισαι τυχερος που δεν εχω ασχοληθει με τα Baldurs Gate και Disciples 2, εχω το φτυαρι ετοιμο :armed:

Και γιατι να τα θαψει καποιος? πρεπει να ειναι παιχνιδια που δυσκολα αντιπαθεις, απλα ισως να μην "τραβανε" τοσο τον πολυ κοσμο, αλλα αυτο δεν ειναι λογος για θαψιμο.
 
Ορίστε Mike, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 μέρες που μας βάζουν τιμωρία... :p

Ωχ, άντε να βγάλεις άκρη τώρα που ο τίτλος λέει "FF7, το καλύτερο RPG που βγήκε ποτέ". Όρεξη να υπάρχει...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ποιος μανιακος (ρετρομανιακος, απο το retromaniax) εκανε αυτο το θρεντ?

μπορει να ειναι, μπορει και να μην ειναι, αλλα εγω δεν μπορω να ξερω, οταν εχω παιξει ελαχιστα RPG (κατι shinning force, secret of mana, καποια στο ps2 κτλ) δεν γινεται να ειμαι ο πιο σχετικος στο θεμα. Εχει και ψηφοφορια? ε τοτε να ψηφισω οχι εναντι στις δηλωσεις μου ΛΟΛ
 
Το 7 είναι ένα αξέχαστο παιχνίδι. Το καλύτερο όμως είναι "η σκανδάλη του χρόνου" του συστήματος διασκέδασης της Νιτέντο, και το ξέρετε.
 
Λοιπόν, το VII δεν το έχω παίξει...

Το πρώτο JRPG που έπαιξα ήταν το VIII, με τον Squall και τη Rinoa, και αυτό γιατί όταν πήρα χαμπάρι αυτά τα παιχνίδια, ηταν τότε που έβγαινε το VIII...

Μαγεία!

Μου άφησε ανεξίτιλα σημάδια... Σημάδια που σου αφήνουν οι μεγάλοι τίτλοι...

Έκτοτε πήρα το IX και το X...

Διαμάντια...
 
Αυτο θα μπορουσε να ειναι και ανεκδοτο.

ΤΟΤΟΣ: Mπαμπα εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νου σου κατεβαζει για λυσε μου μια απορια.Μηπως το FF VII ειναι το καλητερο RPG που βγηκε ποτε;

ΠΑΤΕΡΑΣ: MΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :p :p:p:p:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Το FFVII κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει πως προκυται για ενα πολυ καλο RPG αλλα μεχρι εκει.Δεν ειναι ουτε FF VI (ΙΙΙ),ουτε FF V και αν δεν ηταν το πρωτο τρισδιαστατο FF και δεν κυκλοφορουσε σε μια νεα κονσολα θα ηταν απλα ενα μετριο παιχνιδι της σειρας FF αλλα και ενα πολυ καλο RPG απο την αλλη.Aν το FF VI (ΙΙΙ) οπως το ξερουμε ηταν τρισδιαστατο μπροστα του το FF VII θα ηταν απλα ενα ακομα FF.
 
Το Final Fantasy IV μονο σε μενα αρεσε; :p Το θεωρω ισαξιο(για μενα καλυτερο) του VI... Απο εκει και περα εμενα το FFVII δεν με τρελανε... Τα highlight της σειρας για μενα ειναι τα IV , VI , VIII και X. (Βεβαια δεν εχω παιξει αρκετα ακομα το 2 ,το 3 , το 9 , το X-2 και τα τελευταια που εχουνε βγει σε ps3,xbox360)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για μένα το FF7 δεν είναι απλά ένα παιχνίδι!!Είναι...αυτο το οποίο...το οποίο με έκανε....βασίκα δεν περιγράφεται αυτό που βίωσα με αυτον τον τίτλο πίσω στο 1997.Ναι είναι χαλαρά(για μένα τουλάχιστον)το καλυτερο rpg παιχνίδι όλων των εποχών
 
Ενα ενα τα πραγματα.

Καταρχας εχουμε 2014. Αυτο περι η Square "αφησε την Nintendo γιατι δεν ειχε CD" ειναι.. ρετρο.

Η ιδια η Square εργαζοταν πανω σε συνεχεια του FFVI τουλαχιστον δυο φορες, μια για το Snes και μια για το N64.

;Η $ony ειχε σκασει ηδη μπολικα $/? μεταξυ αλλων στη Square, και τους ειχε παρει απο το χερακι στα περι αποκλειστικων κυκλοφοριων. Δεν ειναι φαινομενικα αμεσα σχετιζομενο με το θεμα μας, αλλα θα ξεκαθαρισει το τοπιο λιγο παρακατω.

Το Final Fantasy VII σε αντιθεση με οτι πιστευει το 85% των οπαδων του, δεν ειναι το πρωτο της σειρας. Επειδη το αμερικανικο/ιαπωνικο 7 μοιαζει με τον αριθμο 1, δεν το κανει και αυτοματος το πρωτο οπου κυκλοφορησε ποτε. Το αναφερω διοτι πολλοι παραδοξος το πιστευουν και αυτο.

Η σειρα Final Fantasy, εχει δει πολυ καλα παιχνιδια. Με καλυτερο τους πιθανοτατα το υπεροχο Final Fantasy VI, διχως φυσικα και τα υπολοιπα να πανε πολυ πισω. Αυτα ηταν τα παιχνιδια για λιγους, παιχνιδια δυσκολα και απαιτητικα, με ενδιαφερουσα υποθεση, πολυ διαλογο, ακουστα απο πολλους, αλλα αγαπημενα σε λιγους.

Και μετα ηρθε το Final Fantasy VII. Οπου τουλαχιστον τοτε, ηταν πιο διαφημιζομενο παιχνιδι στην ιστορια των βιντεοπαιχνιδιων. Οτι σελιδα και να διαβαζες, εβρισκες κατι για το Final Fantasy VII. Η $ony μεσα απο μια ανηκουστη εκστρατεια, ειχε χρημαδοτησει την "διαφημιση και υποστιριξη" για τον τιτλο οπου απο οτι φαινεται ηταν και ο λογος οπου γυρισε ο τροχος υπερ του playstation σε εκεινη την γενια.

Δεν εχει σημασια αν δεν ειχες ιδεα ακομα και για βιντεοπαιχνιδια, ο τυπος ηταν τοσο χειμαρωδης για το Final Fantasy VII οπου σου εκανε ξεκαθαρο οτι πρεπει να το παρεις. Οπως και εγινε.

Δεν εχει σημασια οπου ο τιτλος ακομα και για εκεινη την εποχη, αντικειμενικα ηταν προβληματικος. Απαραδεκτη κινηση με απαισια pre-rendered backgrounds, απαισια σχεδιασμενοι χαρακτηρες, και προπαντως ασχημα γερασμενο για σημερα.

Δεν εχει σημασια οπου κυκλοφορησαν οντως πολυ καλα παιχνιδια στο playstation προ του Final Fantasy VII. Vandal Hearts, Suikoden, Persona ειναι γρηγορα παραδειγματα, ανωτερα της λαιλαπας του συνεφουλη και της παρεας του.

Δεν εχει σημασια οπου κυκλοφορησαν οντως πολυ καλα παιχνιδια στο playstation μετα του Final Fantasy VII. Lunar: The Eternal Blue, Parasite Eve, Vagrant Story ειναι γρηγορα παραδειγματα, ανωτερα της λαιλαπας του του συνεφουλη και της παρεας του.

Δεν εχει σημασια οπου κυκλοφορησε λιγο καιρο επειτα, το τελειοτερο 32bit παιχνιδι σε εκεινη την γενια. Ηταν το Panzer Dragoon Saga. Η τελειοτητα σε εικονες και ηχους. Το ανεπαναληπτο. Η $ony ειχε αποφασισει πως τα εντυπα θα διατηρουσαν αντιθετη αποψη απο την αληθεια. Τα καταφεραν. Το παιχνιδι δεν πουλησε. Ηταν σκληρο, επιβλητικο και τεχνικο για το mainstream κοινο της γενιας του Final Fantasy VII.

Δεν εχει σημασια οπου δεκαπεντε χρονια σχεδον μετα, ο κοσμος του Final Fantasy VII το μονο που ξερει να λεει ειναι "ξαναβγαλτε το Final Fantasy VII". Λογικο ειναι. Δεν παιζανε παιχνιδια πριν, ειναι το πρωτο τους αρα και το πρωτο της σειρας αλλωστε.

Θα μπορουσα να το συνεχισω μεταξυ σατυρας και κριτικης για αρκετα ακομα. Αλλα στη πραγματικοτητα η αληθεια εχει γραφτει απο τους ιδιους τους φιλους του εκτρωματος. Το Final Fantasy VII ειναι ενα pop τερατουργημα. Ενα προιον για την μαζα και τα πληθη, με επιφανιακες οριακα αρετες, και με αναμασημενα χαρακτηριστικα απο προηγουμενους τιτλους. Δεν ειναι παραξενο οπου υπαρχει καπως τελευταια η ταση του να βλεπουνε οι υπνωτισμενοι οπαδοι του, την αληθεια. Δεν εκανε τιποτα το Final Fantasy VII καινουργιο απο οτι γνωριζαμε τοσα χρονια πριν.

Πλυν του να αποδειχτει και να εφαρμοστει η τραγικη αληθεια. Το χρημα και η διαφημιση κινησαν τα νηματα. Και το Final Fantasy VII ηταν η πιο τρανη αποδειξη αυτου.
 
@ Getta Robo: Είχε όμως πολύ ωραία μουσική, ειδικά στον τελικό :)

Να πω κι εγώ μία ιστορία σχετικά με το παιχνίδι που κάπως έχει σχέση με αυτά που λέει ο Robbo. Φίλος μου λοιπόν που είχε το PS1 περίμενε πως και πως το παιχνίδι αυτό, αφού οι διαφημίσεις και τα reviews τον είχαν πείσει ότι είναι το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Βέβαια δεν είχε ιδέα τι είναι τα jRPG. Εγώ πάνω κάτω ήξερα τι είδους παιχνίδι είναι μιας και είχα παίξει παρόμοια στο SNES/NES οπότε δεν με ενδιέφερε τόσο, δεν μου άρεσε ποτέ το genre. Aλλά παρόλα αυτά ήθελα να το παίξω από περιέργεια, να δω για ποιο λόγο όλη αυτή η υστερία.

Ετσι λοιπόν το αγόρασε και μας κάλεσε όλους να το παίξουμε. Η μέρα εξελίχθηκε κάπως απογοητευτικά μπορώ να πω. Ήμασταν 4 άτομα και πέρα από τα FMVs, το παιχνίδι δεν άρεσε σε κανέναν. Βέβαια ήταν και το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν turn based jRPG ένα είδος που κανείς, εκτός από μένα, δεν είχε ξαναδεί οπότε τους φάνηκε πολύ ξένο και περίεργο. Εγώ είδα πάνω κάτω αυτό που περίμενα αλλά απογοητεύτηκα λίγο στο θέμα των γραφικών. Περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά τέλος πάντων. Πέρα από αυτό, δεν μπορώ να κρίνω το παιχνίδι μιας και δεν με ενδιαφέρει το genre.

Το θέμα όμως είναι το παιδί που το αγόρασε. Μιας και έσκασε ένα σωρό λεφτά και αφού το περίμενε και τόσο καιρό, είπε να ασχοληθεί μαζί του μπας και τον κερδίσει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά κατάφερε και το προχώρησε αρκετά, όμως ποτέ δεν το τελείωσε. Απλά το παράτησε. Και δεν το ξανά έπαιξε ποτέ, από ότι ξέρω τουλάχιστον τότε. Το περίεργο όμως σε όλη την φάση είναι ότι όταν τον ρωτάγαμε να μας πει την γνώμη του για το παιχνίδι μας έλεγε ότι όντως το θεωρεί από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών!!! Γιατί? Αφού στον ίδιο δεν άρεσε ιδιαίτερα... το παράτησε στην μέση εξάλλου. Και εξακολουθεί να είναι άσχετος με το genre. Και όμως η γνώμη του αυτή είναι. Και παρόλο που εμείς το ψιλοθάβαμε (ίσως άδικα γιατί, όπως είπα, δεν ήμασταν του genre) εκείνος με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να μας πείσει ότι είναι ένα αριστούργημα... Με λίγα λόγια τα περιοδικά τον είχαν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγματα και ότι η γνώμη του δεν μετράει τελικά.

Οπότε κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει ότι αυτό το παιχνίδι είναι το καλύτερο όλων των εποχών και άλλα παρόμοια, μου έρχεται πάντα στο μυαλό εκείνος ο φίλος μας. Βέβαια, δεν αποκλείεται πολλοί jRPG φανς να θεωρούν όντως το παιχνίδι ένα αριστούργημα. Δεν μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια σαν σύνολο και δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα του είδους. Δεν ξέρω αν είναι όντως τόσο καλό ή όχι, δεν με ενδιαφέρει. Προτιμώ να παίξω ένα RPG του τύπου Baldur's Gate. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η anime αισθητική στα jRPG έτσι κι αλλιώς, πέρα από το gameplay. Ειδικά στα πιο μοντέρνα FF. Τουλάχιστον το FF7 ήταν λίγο πιο cartoon, τα μοντέρνα FF είναι ότι πιο κακόγουστο έχω δει...

Πάντως η μάχη με τον Sephiroth, η μουσική, το στήσιμο και τα spells ήταν εντυπωσιακά, αν και κάποια από τα spells ήταν τόσο υπερβολικά που έκαναν τα cartoons του Road Runner να μοιάζουν με ρεαλιστικά ντοκιμαντέρ :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ηταν μαλλον το καλυτερο ολων των εποχως, για τον λογο που αναφερει ο robbo, ενα προιον για τη μαζα, οταν καταφερνεις να κανεις ατομα που δεν ξερουν τα jRPG να το παιξουν ενα jRPG, ειναι το μεγαλυτερο βραβειο. Αλλωστε το οτι θεωρειται παγκοσμιως το καλυτερο, δεν ειναι ωφειλεται στους ελαχιστους που ηξεραν και επαιζαν RPGs, ωφειλεται σε ολους τους αλλους που δεν ηξεραν τα RPG, απο αυτο και μετα ολοι εμαθαν και την κατηγορια, συνεχιζαν να παιζουν RPG και γενικα ανεβασαν την κατηγορια σε αλλο επιπεδο πωλησεων και διαδοσης.

Imgema είπε:
Ειδικά στα πιο μοντέρνα FF. Τουλάχιστον το FF7 ήταν λίγο πιο cartoon, τα μοντέρνα FF είναι ότι πιο κακόγουστο έχω δει...
Πάντως η μάχη με τον Sephiroth, η μουσική, το στήσιμο και τα spells ήταν εντυπωσιακά, αν και κάποια από τα spells ήταν τόσο υπερβολικά που έκαναν τα cartoons του Road Runner να μοιάζουν με ρεαλιστικά ντοκιμαντέρ :p
Συμφωνω απολυτα, σε καποια πιο καινουργια FF το ολο στησιμο και οι χαρακτηρες παραηταν κιτς, κακουγουστοι και προσπαθουσαν να δειχνουν cool, συγχρονοι και στα προτυπα της νεολε(ρ)ας, μονο ipad δεν ειχαν.

Η μουσικη της τελικης μαχης ηταν κατι απιστευτο για την εποχη, κανονικη συμφωνικη ορχηστρα ηχογραφημενη δεν εβλεπες τοτε σε παιχνιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mike είπε:
Ηταν μαλλον το καλυτερο ολων των εποχως, για τον λογο που αναφερει ο robbo, ενα προιον για τη μαζα, οταν καταφερνεις να κανεις ατομα που δεν ξερουν τα jRPG να το παιξουν ενα jRPG, ειναι το μεγαλυτερο βραβειο. Αλλωστε το οτι θεωρειται παγκοσμιως το καλυτερο, δεν ειναι ωφειλεται στους ελαχιστους που ηξεραν και επαιζαν RPGs, ωφειλεται σε ολους τους αλλους που δεν ηξεραν τα RPG, απο αυτο και μετα ολοι εμαθαν και την κατηγορια, συνεχιζαν να παιζουν RPG και γενικα ανεβασαν την κατηγορια σε αλλο επιπεδο πωλησεων και διαδοσης.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά το ότι το παιχνίδι εισήγαγε τόσο κόσμο στο genre δεν σημαίνει ότι είναι ντε και καλά το καλύτερο. Θα μπορούσαν πχ να προωθήσουν κάποιο άλλο jRPG με την ίδια επίθεση από διαφημίσεις και τώρα θα μιλούσαμε απλά για κάποιο άλλο παιχνίδι. Μπορείς να πεις ότι η διαφήμισή του ήταν η καλύτερη όλων των εποχών.

Και το Wii Sports εισήγαγε πολύ κόσμο στο gaming. Πόσοι non-gamers ξεκίνησαν με το Wii σε αυτήν την γενιά? Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι το καλύτερο game όλων των εποχών. To Mario Bros στο NES εισήγαγε πολύ κόσμο στα platforms (αλλά και στα games γενικότερα στην Αμερική) αλλά δεν το λες το καλύτερο, τουλάχιστον σήμερα. Έχει ξεπεραστεί πια. Και πόσοι μπήκαν στο λούκι των FPS με τα CoD? Πιο παλιά τα FPS ήταν πιο δύσκολα/περίπλοκα αλλά τώρα, άτομα που ποτέ δεν παίζανε FPS παίζουν CoD μανιωδώς. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι το CoD είναι το καλύτερο FPS που βγήκε ποτέ, έτσι?

Ολα αυτά τα παιχνίδια είναι αυτό που λέμε "σημαντικά". Που άλλαξαν τα δεδομένα. Η ποιότητά τους όμως έιναι άλλο θέμα, ξεχωριστό. Κάποια από αυτά ίσως να είναι όντως τα καλύτερα στο είδος τους. Πχ το Mario 64 θεωρώ ότι ξεπεράστηκε μόνο στα γραφικά όσον αφορά τα 3D platforms (γνώμη μου). Και δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στο ότι το FF7 μπορεί να είναι όντως το καλύτερο στο είδος του γιατί δεν έχω δική μου γνώμη. Απλά διαφωνώ στην όλη λογική.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι η διαφημιση ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ δεν επαιξε ρολο. Το πηρα τυχαια, και εαν δεν αξιζε δεν θα επιαζε τοσος κοσμος, ουτε θα ακολουθουσε μετα την σειρα αγοραζοντας τα 8,9 κτλ, ουτε φυσικα θα εκτοξευε το ειδος RPG στα υψη.

Αρα η γνωμη σου ειναι οτι δεν ξερεις εαν ειναι το καλυτερο (οπως και εγω) αλλα σιγουρα ειναι το πιο σημαντικο, με την μεγαλυτερη επιρροη.

Εγω μετα το 7 ακολουθησα την σειρα αγοραζοντας τα 8 και 9, και προσεξε ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ τα RPG. Αυτο δεν το κατεφερε σε εμενα ουτε το link to the past, που το αγαπω, αλλα δεν με εκανε να αγορασω το επομενο.

(Ισως εαν ηταν σε κονσολα της Ν με CD και αντιγραφες να το επερνα ΛΟΛ)
 
Πίσω
Μπλουζα