Ρε παιδες με δουλευετε; Η ΦΙΞ επανακυκλοφορησε τουλαχιστον 3-4 χρονια πριν. Το ξερω γιατι στη μπυραρια που εχω την εβαλα τοτε λογω ιστορικου ονοματος, λογω ελληνικης προελευσης και φυσικα καλης τιμης. Μακαρι να παει καλα με το νεο ξεκινημα γιατι περι αλλαγης ιδιοκτησιας προκειται και οχι φετινη επανακυκλοφορια. Κατα τ'αλλα, οι καρχαριες της αγορας της μπυρας δεν αφηνουν πολλα περιθωρια αναπτυξης και σε μικροτερους παραγωγους γιατι πολυ απλα κανενας δε μπορει να διεισδυσει στην αγορα με μεγαλυτερα μπατζετ απο τις διαφορες πολυεθνικες αλλα και γιατι κατα τ'αλλα, εδω που τα λεμε, οι ελληνικες μπυρες απεχουν κατα πολυ απο τα υψηλα στανταρ αλλων ετικετων απο το εξωτερικο. Εγω συγκεκριμενα, εχω βαρελισια στο μαγαζι τη καπνιστη της CRAFT την οποια θεωρω καλη και ιδιαιτερη ενω και οι υπολοιπες μπυρες της ιδιας ετικετας ειναι καλες. Φιλοτιμη προσπαθεια κανει και η Βεργινα, η οποια μαχεται με οσες δυναμεις εχει τους κολοσσους αλλα κατα τ'αλλα, κατι Β29, Genesis ουτε για αστειο. Αποτυχημενα πειραματα. Μονο η Βιολογικη της Πειραικης κατι λεει αλλα δυστυχως και μονο οι απαγορευτικες ημερομηνιες ληξης τη καθιστουν ιδιαιτερο, επικινδυνο αρα και πιο δυσευρετο προιον. Ο,τι θελετε για μπυρες εδω ειμαστε. Μη διστασετε. Ειμαι και φρεσκος. Μολις τωρα γυρισα απο το μαγαζι εξαλλου.
Επισης κατι ακομη: το προβλημα των μικρων εταιρειων ειναι και η προβληματικη διανομη και διαθεση προιοντος. Αν δηλαδη, ενα καταστημα της επαρχιας κανει καταναλωσεις και δεν υπαρχει τροπος να τροφοδοτειται συστηματικα τοτε πεταξε το πουλακι. Ο πελατης θα πιει μια φορα και μετα θα τη ξαναξεχασει τη μπυρα. Αρα παλι καταληγουμε στο οτι αν δεν εχεις χρηματα ΚΑΙ για να κινησει σωστα τη μπυρα, ακομη και η καλυτερη να ειναι ποιοτικα, το ολο εγχειρημα σκονταφτει πρακτικα. Για ρωτηστε καποιον ο οποιος εχει κανει μια τεραστια επενδυση για να φτιαξει μια μικροζυθοποιια και φυσικα δεν διαθετει χρηματα για καμια δεκαρια φορτηγα για διανομη, τι του ζητανε οι ιδιες οι μεταφορικες για τη παλετα ωστε να κινησει το προιον του. Τα δανεια της Αγγλιας που λενε. Οποτε μαλλον δυστυχως εδω ισχυει οτι αλλος εχει το καρπουζι και αλλος το μαχαιρι. Παρ'ολα αυτα, με μια μικρη αναζητηση στο ιντερνετ θα διαπιστωσετε ποσες ελληνικες μικροζυθοποιιες υπαρχουν οι οποιες κινουνται σε τοπικο επιπεδο. Επισης, τσεκαρετε οσοι μπορειτε και τη Ρεθυμνιακη η οποια ειναι απαστεριωτη και γι'αυτο το λογο ταξιδευει δυσκολα σε περιοχες εκτος Κρητης. Ισως σε λιγα μαρκετ και καβες να βρειτε. Δε κανω διαφημιση αλλα μιας και μιλαμε για ελληνικες μπυρες.....