Game sequels που μας απογοητευσαν

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.787
Αντιδράσεις
4.266
Πολλες φορες, το/τα sequel(s) καποιου αγαπημενου παιχνιδιου μας απογοητευσε/αν.

Λεω να θυμηθουμε μερικα...
 
Το WWF Wrestlemania, στον Atari μου, δεν ήταν και ΤΟ παιχνίδι, αλλά τρωγόταν...

Μετά ήρθε το WWF Europen Rampage, σαν sequel και έχασα την πίστη μου...

Απαράδεκτο παιχνίδι...
 
Δυσκολη ερωτηση. Με μεγαλη επιφυλαξη θα ελεγα οτι το Broken Sword 2 ηταν καπως υποδεεστερο απο το 1. Το 1 μου ειχε φανει τοσο ρεαλιστικο, βαθυ και πλουσιο με ανατροπες, το 2 τα πηγαινε αρκετα καλα, σαν 'αντιγραφο' αλλα με αρκετα λογικα κενα που δεν υπηρχαν στο 1.

Μπορει να Λαρρυ να μη τα εχω παιξει με τη σειρα, αλλα πιστευω οτι αν επαιζα το 2 μετα το 1 θα απογοητευομουν. Πολλοι ειχαν κραξει το Λαρρυ 2 για την απουσια σεξ. Επισης το Monkey Island 2 με ειχε απογοητευσει με το σουρρεαλισμο του, ειδικα με το αμφιλεγομενο τελος.

Το Lands of Lore 1 το ειχα προχωρησει πολυ, αλλα το 2 δεν μπορεσα να το "χωνεψω" και ποτε δεν το προχωρησα πολυ. Το ιδιο ισχυει με το Masters of Orion 3 που ηταν υπερβολικα πιο περιπλοκο απο τα 1 και 2. Και πιο τραγικη περιπτωση ηταν το Quest for Glory V, το οποιο ειναι το μονο της σειρας που δεν μπορεσα να τερματισω (ενω ημουν φανατικος παικτης των 4 πρωτων).

Με επιφύλαξη τα παραπάνω, γιατι στις περισσότερες περιπτώσεις τα sequels δεν ηταν υποδεέστερα απο τους προκατόχους τους. Ηταν απλα διαψευση προσδοκιας ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τomb Raider 2,3,4 i guess, το πρωτο μεστην θολουρα του ηταν καπως Linear και παιζοταν ,στα sequels λογω της θολουρας χανομουν αναμεσα στα τετραγωνισμενα πολυγωνα.
 
Εχω δεκαδες στο μυαλο μου. Θα βαλω οσα μου ακτεβουν στο μυαλο και μπορω να γραψω σε δεκα λεπτα...τα υπολοιπα σε δοσεις

Splinter Cell

Θυμαμαι οταν κυκλοφορησε το πρωτο στο XBOX1 το Νοεμβρη του 2002. Ολοι ειχαν μεινει παγωτο τοσο για το gameplay του οσο και για την επιστευτη δουλεια στον τεχνικο τομεα. Μια UT2 ρυθμισμενη να γαζωνει στο XBOX απο τους μερακληδες της Ubisoft Montreal. Ηταν απο τα παιχνιδια που εδειχναν τα δοντια της πλατφορμας. Μετα απο καποιους μηνες αρχισε να βγαινει και σε αλλες πλατφορμες. Οι κονσολικες εκδοχες απειχαν ενα χαος και κατι απο την εκδοση του εξμποξοκουτου. Ακολουθησαν τα επικα Pandora Tommorow και Chaos Theory (ομιλω παντα για τις XBOX1 εκδοσεις).

Ολα εδειχναν οτι παμε για ενα saga...Ομως για λογο ακατανοητο η σειρα αλλαξε προσανατολισμο και φιλοσοφια, δεν κυνηγουσε πια το technical excellence και με το Conviction απωλεσε και τους τελευταιους εναπομειναντες φανς των πρωτων παιχνιδιων (ισως κερδισε ομως και αρκετους καζουαλαδες).

Μακαρι να ανανηψει...

Ninja Gaiden

Δεν γινεται μετα τα Ninja Gaiden, Ninja Gaiden Black και Ninja Gaiden 2 να κυκλοφορουν τα Sigma και Ninja Gaiden 3!

Δεν γινεται η κορωνιδα του hack n slash να κατρακυλα φετος σε button masher!

Και μιλαμε για μια σειρα που απαιτει σεβασμο. Κατ εμε, δεν θα βγει ανωτερο παιχνιδι στον τομεα αυτο απο το Ninja Gaiden Black.

Ο Itagaki ειναι μια ιδιοφυια. Πρεπει να ασχοληθεις πολυ με τα πονηματα του για να καταλαβεις ποσο δικαια παιχνιδια ειναι. Δικαια αλλα απαιτουν και παικτες με @@. Κανεις casual δεν θα το αγαπησει, κανεις casual δεν θα το αντεξει. Τα Ninja Gaiden διαλεγουν τους παιχτες και οχι το αντιθετο.

O Itagaki εφυγε και η Tecmo πηρε την παραξενη αποφαση να συνεχισει το franchise της πιο δυσκολης και απαιτητικης σειρας ever. Κακως.

Dead or Alive Xtreme Voleyball

και μιας και πιασαμε τον Itagaki...Το DOAVB ηταν ενα show-off του XBOX που ηταν και αρκετα διασκεδαστικο αν και casual. Περιμενα (εγω, η γυναικα μου, η κουνιαδα μου, ο μπατζανακης μου και λοιποι) η συνεχεια του στο 360 να μας καταπληξει με τα γραφικα της αλλα ηταν ενα παιχνιδι χειροτερο απο αποψη gameplay και τεχνικως βαρετο...και μαλιστα στα 30 καρε!

Need for Speed

Υπεροχο ξεκινημα στο 3DO, παιχνιδι που ακομα παιζω στην ηρωικη κονσολα! Αργοτερα ηρθε το καταπληκτικο Porsche Challenge. Θυμαμαι να το πρωτοφωτρωνω με τον αδερφο μου στην φρεσκοαγορασμενη Voodoo και να μενω καγκελο. Ανεξηγητα μετα η σειρα πηρε την κατω βολτα. Χαζο κοντρες, "rpg" και sandbox στοιχεια (ο θεος να τα κανει), θλιβερο τεχνικα και πολυ νυχτα ρε αδερφακι.

Nα αναφερω εν ταχει και τα Saboteur 2 (σπαστο animation, χαζοδυσκολο, μπερδεψουρα, αργοοοο - χαλασε ολα τα καλα του πρωτου μερους), Renegade 3 (μετα το TR να κυκλοφορει τετοιο σκουπιδι?), Bomb Jack 2 (καλυτερα να μασησω αλουμινοχαρτο παρα να παιξω εστω μια πιστα - ποση εξυπναδα ηθελε να βγαζαν το πρωτο με νεες πστες??), Operation Thunderbolt (εμ δεν ηξερες, εμ δεν ρωταγες?)

Tελος δεκαλεπτου!
 
Wally είπε:
....Nα αναφερω εν ταχει και τα Saboteur 2 (σπαστο animation, χαζοδυσκολο, μπερδεψουρα, αργοοοο - χαλασε ολα τα καλα του πρωτου μερους)....
N' αγιάσουν τα πεθαμένα σου! :sealed: Είπα να το πω, αλλά μετά έδωσα τόπο στην οργή!....

Είναι η δεύτερη φορά που σχεδόν συμφωνώ μαζί σου σε gaming issue & ανησυχώ! :D
 
Να πω κγω με τη σειρα μου?(Αrcade)Το Double Dragon 2,3.Αισχοςςςςςς
 
Δεκαδες θα μπορουσα να γραψω αλλα θα αναφερω καποια μονο.

super mario bros 2-Γουσταρω με χιλια ολα τα παιχνιδια super mario αλλα αυτο πιστευω οτι και η ιδια η nintendo Μετανιωσε που το εφτιαξε.Μολις το ειδα αναφωνησα δεν γεινονται αυτα.Ραπανακια που βγαζεις απο το εδαφος και τα πετας στους εχθρους,μυστικες πορτες,οτι να ναι επιπεδα και τελικος ενας χοντροβατραχος που καμια σχεση δεν ειχε με τον κοσμο του super mario.

Devil may cry 2-To πρωτο παιχνιδι εντυπωσιασε και ηταν ενα πολυ αξιολογο και διασκεδαστικο παιχνιδι.Το νουμερο 2 ηταν τραγικο.Καταρχην το Antialiasing προβλημα του ps2 φαινεται παρα πολυ πολυ στους χαρακτηρες.Τα περιβαλοντα ειναι χωρις φαντασια και γενικα για τα περισσοτερα κακα του παιχνιδιου παιζει ρολο οτι η capcom δεν πηρε στο 2 τον Hideki Kamiya τον Director του πρωτου που εκανε φανταστικη δουλεια.

Crono cross-Oταν μιλαμε γεια το υπερτατο crono trigger του υπερτελειου snes τα λογια ειναι περιτα.Το να βηγει sequel επυτηχημενο ηταν παρα πολυ δυσκολο γιαυτο και το crono cross ειναι απλα ενα μετριο rpg με μπερδεμενη ιστορια και τιποτα παραπανω.

Final Fantasy X-2 - Ζησαμε την υπερτατη βαρεμαρα με το final fantasy x που το μονο καλο που ειχε ηταν τα γραφικα και ηρθε η square να μας αποτελειωση με το x-2 ενα παιχνιδι χωρις νοημα χωρις λογικα αν γυρνουσαμε τον χρονο πισω και δεν κυκλοφορουσε ποτε σε κανεναν δεν θα ελειπε.

Perfect Dark Zero-Το perfect dark ηταν ενα απο τα καλητερα παιχνιδια του Ν64 και ενα απο τα καλητερα FPS της τοτε γενιας.Το perfect dark zero ηταν τραγικο.Οι εχθροι ειναι απο τους πιο ηλιθειους που εχω δει σε παιχνιδι και τα επιπεδα τοσο μπερδεμενα που η Rare εβαλε κατι βελη ωστε να σε δειχνουν τον δρομο.Γενικα το μαπα το καρπουζι.

super mario sunshine-Μια χαρα ηταν ο mario που γυρνουσε στης πιστες ετρωγε τα μανιταρια του και εσωζε την πριγκιπησα.Τι τα θελατε ολα αυτα με το νερο κτλ.Πραγματικα απογοητευτηκα.

Εarthworm jim 3D-Tα 2D EJ τα παω με χιλια και περιμενα πως και πως να τον δω και σε 3D.Mολις το ειδα ξενερωσα μεχρι αηδιας αλλα ειπα θα του δωσω μια ευκαιρια.Τελικα οταν το επαιξα εκανα μια τεραστια αγγαρια μεχρι να το τερματισω και δεν το ξανααγγιξα απο τοτε.

Βanzo kazooie nuts & bolts-Kαλομαθαμε με το banzo kazooie του Ν64 και ολοι ειπαμε οτι με την ισχυ του xbox360 θα βλεπαμε κατι πολυ καλητερο.Τελικα με την ορεξη μειναμε γιατι περα απο τα πολυ ομορφα γραφικα το παιχνιδι ειναι αισχος.Καλητερα να μεινετε με την αναμνηση του banzo kazooie στο N64 παρα να παιξετε αυτη την βλακεια.

Alundra II-Οπως εξω ξαναπει το πρωτο Alundra το θεωρω μια κακη αντιγραφη του zelda και τιποτα παραπανω αλλα δεν μπορω να μην πω οτι παρα τα προβληματα του μπορεις να το παιξεις και να περασεις καποιες ωρες ευχαριστα.Το Alundra II δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι.Απαισιο παιχνιδι που δεν σε κανει κεφι να το παιξεις ουτε στον ελαχιστο βαθμο.
 
Rainbow Islands Bubble Bobble 2. Προτιμώ 1000 φορές τις φούσκες από τα ουράνια τόξα...
 
To Still Life 2 ήταν τρομερό!!! Απίστευτη ατμόσφαιρα, έξυπλοι γρίφοι και το σενάριο όλα τα λεφτά.

Το Νο1 (λεγόταν POST MORTEM) δεν το έπαιξα ποτέ. Δεν γνωρίζω αν αξίζει.

Το Νο3 η υπέρτατη αηδία.....με άφησε παγερά αδιάφορο.
 
X-COM, PC Versions, μιας και δεν είχα Playstation. Ενώ το 1 (Enemy Unkown) και το 2 (Terror from the Deep) ήταν σούπερ (τα ξαναέπαιξα πρόσφατα μιας και βρήκα τα συμβατά με Windows XP :D ), τα υπόλοιπα με απογοήτευσαν. :(

qB8D6.jpg


Αχ, πόσες αμέτρητες ημέρες παιγνιδιού για να το τερματίσω, στο "easy" πάντα, τις άλλες "βαθμίδες" δυσκολίας δεν τις ακούμπαγα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μου αρεσε και τοσο το Tetris 2 για game boy, γιατι μου θυμιζε το Dr.Mario...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνήσω με το καινούριο Ninja Gaiden, το Mario Sunshine και το Banjo - Kazooie Nuts and bolts και θα προσθέσω τα εξής:

Sonic Adventure (και σχεδόν όλα τα Sonic μετά από αυτό). Τα πολύ καλά γραφικά του πανίσχυρου Dreamcast μας έκαναν να ξεχάσουμε πολλά σφάλματα που έγιναν στην σειρά. Αδιάφοροι, πολύ άσχημα σχεδιασμένοι νέοι χαρακτήρες, χαζομάρες τύπου pokemon μιας και τότε ήταν της μόδας, ελεεινό voice acting, προβληματική κάμερα, human NPCs (!), RPG στοιχεία (και καλά) που δεν χρειάζονταν στην σειρά κατά την άποψή μου κλπ. Ok και το Chaotix ήταν πολύ κακό Sonic πριν το adventure αλλά δεν ήταν τόσο σημαντικό παιχνίδι, πιο πολύ ένα αποτυχημένο πείραμα ήταν.

Turok 2 (συγκεκριμένα η N64 έκδοση). Πολύ καλό παιχνίδι, φοβερά γραφικά, τεράστιες πίστες και πολλά άλλα καλά, μόνο που το έκαναν υπερβολικά καλό για N64 και το παιχνίδι είχε σοβαρά προβλήματα στο frame rate ακόμα και στο low res setting. Έτσι, σε σχέση με το πολύ ομαλό Turok 1 ήταν πολύ κουραστικό και δεν το ευχαριστήθηκα. Και το Perfect Dark είχε παρόμοιο πρόβλημα αλλά ευτυχώς σε κάποιες πίστες μόνο.

Doom 3. Απλά βαρετό, καθόλου τρομακτικό αφού ήταν πολύ προβλέψιμο και το μόνο που είχε ήταν τα γραφικά του. Θυμάμαι που υπήρχε μία leaked alpha έκδοση η οποία είχε καλύτερη ατμόσφαιρα από το τελικό game. Πάντως καμία σχέση με τα παλιά καλά Doom, θα έπρεπε να το κάνουν σε στιλ Serious Sam - Painkiller.

Quake 3. Οκ, που είναι το single player campaign?

F-Zero GX. Περίεργη επιλογή μιας και θεωρείται πολύ καλό sequel αλλά προσωπικά δεν μου άρεσε. Το F-Zero X (το οποίο είναι και το αγαπημένο μου game) είχε πολύ καλύτερο χειρισμό με περισσότερο βάθος, εκπληκτική metal μουσική (μέχρι και death metal είχε με παραμορφωμένα φωνητικά!) και μου άρεσε και η ατμόσφαιρα. Το άδεια backgrounds έδιναν πραγματικά την αίσθηση ότι οι πίστες ήταν στον ουρανό (όπως υποτίθεται ότι είναι), μακριά από την ασφάλεια του εδάφους και έδιναν μια αίσθηση κλειστοφοβίας να το πω? Στο GX τα υπερφορτωμένα γραφικά ήταν χάρμα οφθαλμών αλλά δεν έδιναν την αίσθηση ότι παίζω F-Zero. Πίστες όπως αυτή με το Casino απλά έδειχνε ότι η Sega δεν ήξερε τι ακριβώς σημαίνει F-Zero και κακώς η Nintendo το έδωσε. Α και η μουσική ήταν αδιάφορη.

Και φυσικά....

OtherM :banghead: :banghead: :banghead: (αρνούμαι να το ονομάσω Metroid). Το χειρότερο των χειροτέρων, αν έπρεπε να επιλέξω ένα game για το thread θα ήταν αυτό. Από που να αρχίσω για αυτό το έκτρωμα που παραλίγο να με κάνει να παρατήσω το χόμπι? Τελείως γραμμικό (σε μία σειρά που είναι γνωστή για το αντίθετο), καθόλου εξερεύνηση (σε πιάνει από το χεράκι και πας σαν χαζός), καμία ελευθερία (πόρτες κλειδώνουν από πίσω σου κλπ), τα upgrades τα έπαιρνες έτοιμα εκεί που έπρεπε χωρίς να ψάχνεις, ανύπαρκτη μουσική, χάθηκε τελείως η αίσθηση της απομόνωσης που είχαν τα Metroid με όλους τους χαρακτήρες που χώσανε μέσα και μία ιστορία... μα μία ιστορία.... τέρμα μελόδραμα και τόνοι κλισέ, με χαρακτήρες στερεότυπα και γενικώς μία αίσθηση ότι βλέπεις ένα εμετικό anime που συγκριτικά, ακόμα και τα τούρκικα σήριαλ είναι καλύτερα. Και το χειρότερο ήταν ότι μας το πασάρανε σαν το πραγματικό sequel του Super Metroid (ουυυυ αμέ) απλά και μόνο γιατί δεν ήταν first person. Ίσως το χειρότερο παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ μου (περιέργος το έπαιξα όλο ελπίζοντας για κάποια βελτίωση). Και τώρα με συγχωρείτε, πάω να ξεσπάσω στον σάκο του μποξ...

Αυτά, αν θυμηθώ κι άλλα (από πιο παλιά) θα τα αναφέρω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλα sequels που δεν θυμαμαι με ειχαν απογοητευσει,αλλα ενα και μοναδικο με εχει "στιγματισει" μεχρι τα τωρινα γεραματα μου: :cool:

Renegade 3!

Η απολυτη απογοητευση!Εκτος του οτι ηταν αφανταστα δυσκολο,ηταν και αδιανοητα απαραδεκτο σε γραφικα,κινηση κυριως και ηχο...

Μετα το 1 που ηταν τρομερο,ακουλουθησε το μετριο 2 που το εσωζε μονο το οτι παιζοταν διπλο και ηρθε το 3 και τα αποτελειωσε ολα.....Ελεος!Χιλιες φορες το Rally 2!(αληθεια,υπηρξε ποτε 1? :D )
 
Βλέποντας το avatar του Gyubrush, δεν μπορώ να μην αναφέρω το Escape from Monkey Island.

Μετά τα 2 αριστουργηματικά πρώτα, πήραμε το αξιοπρεπές Curse of Monkey Island. Και μετά...αυτό;!;! :xm:
 
τα αναφέρατε τα περισσότερα:

1) το escape from monkey island...χειρότερο από τα πρώτα 3.

2) Oi εκδόσεις του gta μετά το vice city...χάθηκε η ατμόσφαιρα

3) Το renegade 3...μετά το target renegade το χάος

4) bomb jack 2...πολύ χειρότερο

5) batman returrns...μετά το batman the movie περίμενα κάτι καλύτερο από αυτή την..."κονσολιά" στην αμίγκα

6) victory road (ikari warriors 2) για πολλές πολλές πολλές κλωτσίες!

7) barbarian 2 μετά το τέλειο barbarian...αχρωμο-άγευστο-άοσμο

8) parasol stars μετα το rainbow islands και το bubble bobble

9) το sequel του shinobi με το σκύλο. Δεν μου άρεσε!

10) το double dragon 3...ήταν καλό στην αμίγκα αλλά χειρότερο του 2

Είναι και άλλα όμως ξεχνάω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maddog είπε:
Βλέποντας το avatar του Gyubrush, δεν μπορώ να μην αναφέρω το Escape from Monkey Island.Μετά τα 2 αριστουργηματικά πρώτα, πήραμε το αξιοπρεπές Curse of Monkey Island. Και μετά...αυτό;!;! :xm:
Οντως τραγικο!Θυμα της τοτε νεας τασης για 3d παιχνιδια τα οποια ξεφευγαν απο το καρτουνιστικο στυλ που ολοι αγαπησαμε!
 
Εγω απογοητευτικα απιστευτα με το chaos engine 2 στην αμιγκα. Το 1 ειναι απο τα καλυτερα παιχνιδια της αμιγκα, εχει εξαιρετικα γραφικα, φοβερη μουσικη και απειρα sampling. Το gameplay του ειναι πολυ καλο, το παιζω ανετα ακομα και τωρα. Δραση και γριφοι σε γρηγορους ρυθμους.

Το 2 απο την αλλη ειναι απογοητευτικο, εχει χειροτερα γραφικα, βαρετη μουσικη και "θολα" sampling. Το χειροτερο ειναι το gameplay του οπου στο "μονο" δεν προσπαθεις να βγαλεις την πιστα, αλλα συναγωνιζεσαι την CPU, που ομως ξερει τις πιστες "απεξω"!
 
Πίσω
Μπλουζα