Game&Watch και LR44

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Τελειωσαν οι μπαταριες στο Parachute και στο Snoopy Tennis και ενω παλια εβρισκα LR43, πλεον ολοι εχουν LR44. Βαριεμαι να ψαχνω σε ebay γι αυτο σας απευθυνω την κατωθι ρηξικελευθη ερωτηξη:

Η LR44 κανουν για τα G&W (που γραφουν για LR43) ως υποκαταστατο ανευ προβληματων?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι 1mm πιο χοντρες και μπορει να μην κλεινει το καλυμα της μπαταριας. Στο ebay πουλανε 20 LR43 για ~5 ευρω. Νομιζω οτι ετσι θα λυσεις το προβλημα σου για πολυ καιρο.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_battery_sizes

http://cgi.ebay.co.uk/20-AG12-LR43-386-Calculator-button-batteries-battery-UK_W0QQitemZ220450540885QQcmdZViewItemQQptZUK_ConsumerElectronics_Batteries_SM?hash=item3353e04d55&_trksid=p3286.c0.m14
 
εγω χρησημοποιηω τις AG13... 0.80 οι 10
 
Με το parachute κ εγώ lr44(ag13) χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Μην τις φοβάσαι. Μόνο με το καπάκι όπως ειπώθηκε παραπάνω θέλει λίγο πίεση.
 
Εκανα το λαθος και πηγα σε γνωστη αλυσιδα που (παλια) πουλαγε μπαταριες.

Δεν ειχαν LR43 και μου εδωσαν SR43 που ξερω οτι ταιριαζουν.

Η φοβερη πλακα ειναι οτι 2 μπαταριουλες τις πληρωσα 5.60 ευρω οταν στο ebay οι 10 κανουν μισο δολαριο!!

Eπισης θυμαμαι παλια οταν αγοραζα απο τις LR43 που εδινα κανα ευρωπουλο max...

Πλεον και για τις μπαταριες, θα με τρωει η "ξενιτια" :)
 
Εξαρτάται τι revision παιχνίδια έχεις. Τα πρώτα wide screen που έβγαλε η Nintendo ήθελαν μόνο LR43 και οι LR44 μπαίνουν πολύ δύσκολα και ίσως να μην ανάβει η lcd οθόνη καθόλου. Στις τελευταίες εκδόσεις wide screen (1987 και μετά) και σε όλες τις new wide screen (dkjr κλπ) ερχόντουσαν με LR44 μπαταρίες από την Nintendo και δουλεύουν μία χαρά.. Το τι μπαταρία πρέπει να βάλεις το γράφει από πίσω από το παιχνίδι συνήθως..

Δυστυχώς για φθηνές μπαταρίες μόνο έξω, ο Γερμανός που κάποτε είχε σχετικά καλές τιμές, τώρα χαρατσώνει άσχημα..

Μιχάλης
 
Δουλευοντας σε αλυσιδα πρωην μεταπωλητων ματαριων, εχω περι τις 50 LR43 πισω μου. αν θελεις pm me.

Επισης οι LR ειναι αλκαλικες και οι SR λιθίου.
 
Θα χρειαστω μερικες στο κοντινο μελλον. Θανξ

Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση: Ποιες ειναι καλυτερες, οι αλκαλικες ή οι λιθιου?
 
Για να μην τρελαθούμε τελείως:

Οι μπαταριούλες LR43, LR44 κυκλοφορούν με το κιλό σε όποιο κατάστημα με ρολόγια και αν πάτε και επίσης σε οποιδήποτε calling center για εξωτερικό.

Οι κωδικοί έχουν αλλάξει, οι LR44 έχουν κωδικό AG13/357A όπου το Α σημαίνει Alkaline. Η τιμή της καρτέλας κυμαίνεται από 1-2 ευρω στα καταστήματα ρολογιών ενώ στα calling centers αρχίζουν από 0.80Ε.

Η καρτέλα έχει 10 μπαταριούλες. Υπάχουν διάφορες μάρκες, εγώ χρησιμοποιώ τις ΤIANQUI και δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε στο parachute που αναφέρει από κάτω ότι θέλει LR43.

Οι καταστηματάρχες έχουν αντιστοιχία των κωδικών και αν τους πείτε για LR43 θα ανοίξουν τον κατάλογο και θα σας δώσουν τις αντίστοιχες.

Αν θέλετε να τις ακριβοπληρώνετε, μπορείτε να συνεχίσετε να πηγαίνετε στο Γερμανό και στον Δήσιο που τις έχουν 1Ε την μια. Ειδικά στον Δήσιο είναι οι κινέζικες της ανω καρτέλας, τις οποίες τις δίνει μεμονομένα...
 
1.5 τις εχουμε στο Γερμανο (το 'πα)
 
Παρεμπιπτόντως να πω ότι αν έχετε πρόσβαση σε LR43 ή παρόμοιες μπαταρίες και το παιχνίδι σας απαιτεί τέτοιες, καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες όπως οι LR44. Αυτό γιατί το βάθος της υποδοχής για τις LR43 είναι ρηχό που σημαίνει ότι μερικές φορές η μπαταρία δεν κάνει σωστή επαφή και υπάρχει περίπτωση αν την κουνήσετε την ώρα που παίζετε να σβήσει η οθόνη! Επίσης δεν είναι καθόλου καλό για το κάλυμμα των μπαταριών του παιχνιδιού γιατί πιέζεται και μετά από λίγο καιρό μπορεί να σπάσει!

Αυτά από προσωπικές εμπειρίες..

Μιχάλης
 
Τι μπαταριες?

Πριν από 1 μήνα περίπου έσωσα ένα Game & Watch σε καλή κατάσταση. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αν λειτουργεί. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι μπαταρίες θα πρέπει να ζητήσω για να το δοκιμάσω.

 


Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Amstrad1981 είπε:
Πριν από 1 μήνα περίπου έσωσα ένα Game & Watch σε καλή κατάσταση. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αν λειτουργεί. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι μπαταρίες θα πρέπει να ζητήσω για να το δοκιμάσω. 


Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κατα πάσα πιθανότητα θέλει 2 x LR44, πάμφθηνες στο εμπόριο.
 
Καποια πρωτα widescreen επαιρναν LR43 αλλα και οι LR44 θα δουλεψουν
 
Μπορεί να γράφει στο πίσω μέρος, ανάγλυφα τι μπαταρίες παίρνει...

Εγώ τις λέω "ασπιρίνες"... :D
 
Λοιπών... αγόρασα LR44 που έχουμε στο κατάστημα. Μόλις τις έβαλα τίποτα! Η μία μάλιστα υπερθερμάνθηκε! Κοίταξα στο πίσω μέρος και ανάγλυφα έγραφε LR43! Έχε γούστο να το έκαψα! :(
 
Μπα... Δε νομίζω να έπαθε τίποτα...

Βάλε τις σωστές και θα δουλέψει...
 
Τελικά λειτούργησε! :D

Είναι το game & watch Parachute.
 
Και εγω το Parachute με LR44 το δουλευω. Δεν ειχα βρει LR43 στο κεντρο.

Καλο παιχνιδι. Ειναι ενα απο τα 3 καλυτερα handhelds ever...
 
Amstrad1981 είπε:
Πριν από 1 μήνα περίπου έσωσα ένα Game & Watch σε καλή κατάσταση. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αν λειτουργεί. Όποιος γνωρίζει ας μου πει τι μπαταρίες θα πρέπει να ζητήσω για να το δοκιμάσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

όταν λες "έσωσα" τι εννοείς?

θα δώσεις και σε μένα την ευκαιρία να σώσω κανένα? :)
 
Πίσω
Μπλουζα