Game & Watch ρεπλικες?

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.738
Επεσα πανω σε αυτο το ποστ στο Reddit

Λεει οτι χρησιμοποιησε ενα EPS32 και το LCD-Game Emulator

Δεν βλεπω καποιο bin στο GitHub. Δεν καταλαβαινω πως προσθετεις πχ ενα Parachute.
Γενικα δεν ξερω τι παιζει με αυτα τα boards αλλα ψηνομαι πολυ να εφτιαχνα κατι τετοιο

Καταλαβαινει καποιος κατι?

έχει διάφορα project με ESP32, τουλάχιστον να είχαν κάποιο schematic να το πέταγα στο KiCad να είχαμε carrier board.

edit:
μπορεί να είναι αυτό απο πίσω..

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουν οι Κινέζοι και το AliExpress, μια LCD screen θέλει η ρημαδα η μπανάνα .
Τόσα και τόσα έχουν αντιγράψει.

είμαι 95% σίγουρος είναι το RetroESP32 στα release αναφέρει για Game & Watch (και όχι μόνο G&W έχει και Speccy!) σε ESP32 με SPI οθόνη ILI9342 , δυστυχως η εικόνα με το συγκεκριμένο setup είναι 'σπασμένη' εκεί
μια LCD screen θέλει η ρημαδα η μπανάνα .

LCD , το ESP32, μερικά switch , κανά power module + μπαταρία, πρέπει να έχει ήδη έτοιμο carrier (πχ. σε PCBWay/hackaday.io)

(τα νεύρα μου, είχα πάρει ενα 'πακέτο' ESP32 και δεν έχω ιδέα που είναι πεταμένα .. λολ)

Τελευταία επεξεργασία:
όπα κάτσε... μιλάμε για Nintendo εδώ! Δεν νομίζω να τους άφηνε να βγάλουν κλώνους, μπορεί να έχει -σίγουρα- κάτι στο aliexpress αλλά δεν θα το βρούμε να διαφημίζεται Game & Watch, κάτι άλλο με ESP32 που να είναι συμβατό με το RetroESP32

ok.. μπορεί να είναι κι αυτό

Τελευταία επεξεργασία:
Απαντησε ο τυπας και ειπε οτι θα γραψει και ενα Tutorial

You have to setup the Espressif IoT Development Framework on your computer and write a little bit of code to setup the panel and amp and then run a game loop. In the game loop the LCD game emulator will supply the framebuffer and audio buffer data that you send to the panel and amp. Over the weekend I'll write a guide to help people get started. Things you will need are below. They are all cheap on Aliexpress. You will also want a breadboard and wires when you first start testing.

ESP32-S3 dev board: ESP32-S3-Zero or ESP32-S3-WROOM1

240 x 320 2.4 inch SPI panel with ILI9341 driver

Max98357 I2S Amp

Speaker around 20mm. but any speaker will work for testing.

Mini push Buttons

Ολα καλά αλλά σε τι case θα μπουν όλα αυτά;
πρώτα συμμαζεύεις τα εξαρτήματα και μετά πας σε case, πχ με ποιό ESP32 θα δουλέψεις , το ESP32-S3-Zero είναι dev board, ποιο βολικό, για το δεύτερο , μάλλον δεν εννοεί το module ESP32-S3-WROOM1 καθεαυτό, αλλά dev board βασισμένο σε αυτό γιατί θέλεις carrier board η έξτρα εξαρτήματα για να το προγραμματίσεις, όπως έγραψα παραπάνω προτιμώ ενα carrier board, το case θα είναι λίγο πιο 'παχύ' , βέβαια αυτό εξαρτάται, πχ χρήση flex PCB. A, μην ξεχνάμε το όλο setup θέλει charger/power module + μπαταρία + SD module (εκτός αν το έχεις one-shot προγραμματισμένο μόνο για 1 G&W παιχνίδι), μάλλον πιό φθηνά είναι να παρεί κανείς το ESPlay Micro...

δείτε εδω τι γίνεται με το καλωδιομάνι να πάρετε μια ιδέα (αλλο project, αλλά πάνω/κάτω η σύνδεση του ESP32 με το display, αγνοήστε το 12v module, θα μπούνε άλλα στην θέση του)
1749802192028.png

Τελευταία επεξεργασία:
Επανηλθε με Tutorial

Μαλιστα οταν ειδα το Oil Panic (αγαπημενο αλλα δεν το εχω) ενθουσιαστηκα.

Φυσικα δεν ξερω τι κοπο, γνωση, κοστος εχουν ολα αυτα.

Κοστος τιποτα τρελο, αλλα ως εχει το project δεν ειναι για τους πρωταρηδες.

Εξαλλου απο εδω

parachute.jpg

εως εδω

my-3d-printed-game-and-watch-v0-d5iqv57ffe6f1.png

εχει πολυ δρομο ακομα που δεν το αναφερει στο github.

μην αγχώνεσαι, αν σου δώσει schematic στείλε το μου να σου κάνω ενα THT carrier, τα μπουτονάκια θα είναι smd αλλα αν το παραγγείλεις με αυτά δεν νομίζω να έχει μεγάλο κόστος (περίπου $10-$15), (2 min κομμάτια συναρμολογημένα)
τώρα ESP32+display ανάλογα , κάπου $10-15 κι αυτά (aliexpress...) έχουμε και power module (περίπου $3..) ...case (κανά 10ρικο.. αν την παραγγείλεις απο έξω, εκτός αν έχεις δικό σου 3d printer) , οι τιμές παίζονται ανάλογα τι θα βρείς (aliexpress) και τι φόρους/εξτρα πληρώνεις για την εισαγωγή - εκτός αν έχεις υπ'οψιν σου μαγαζί να τα πουλάει (ολα εκτος carrier board, μπορεί να ξέρεις κάποιον να κάνει ακόμα χάραξη πλακέτας με χημικά - είχα ασχοληθεί παλιά και δεν έχω καμία διάθεση γι' αυτό το ...σπορ καλύτερα 8 μέρες αναμονή απο JLCPCB :) ...)

EDIT... ESP32+display+max-audio -- > £8.60 (€10?) τελική (με ταχυδρομικά/φόρο (HB)) (aliexpress, το τσέκαρα τώρα)

Τελευταία επεξεργασία:
θέ

θέλει άγριο συμμάζεμα.. νομίζω καλύτερα χωρίς τα header αλλιώς θα είναι αρκετά παχύ
J2 , θα είναι ενα pad, χρειάζεται για να συνδεθεί το PIN14 απο το ESP32 (είναι πάνω στο PCB)
αγνοήστε και το J1 αριστερά, εκεί θα μπεί το max audio.
ναι, καμία σχέση με esplay micro... γιατι όλα είναι THT εδώ (ακόμα και τα κουμπιά) σχετικά εύκολο για κατασκευή
(εκτός αν δουλεύει κανείς με κολλητήρια του 1950, αλλά και πάλι... γίνεται :) )

1750084431229.png

μπορεί να μην θέλει ούτε καν case... ενα απλό - custom - PCB πάνω στο άλλο ή διάφανο ακρυλικό (μερικοί στα κόβουν όπως θες, θέλει όμως προσοχή για τις τρύπες) τα PCB μπορείς να τα παραγγείλεις σε διάφορα χρώματα, πχ. κόκκινο να ταιριάζει με το PCB οθόνης

* έχω κάπου κολλήσει με το θέμα μπαταρίας, αν ενδιαφέρει κανένα να κυκλοφορεί στον δρόμο με αυτό (χαχαχα)
* τα κουμπάκια θέλουν σίγουρα ρύθμιση, μάλλον λίγο ποιο πάνω/κάτω αλλιώς δεν θα βολεύουν να παίζεις, ξέρει κανείς τι απόσταση έχουν
μεταξύ τους στο original ;

1750091322310.png

ok για lolz παράγγειλα τα εξαρτήματα - εκτός PCB , έπρεπε να το δουλέψω πάλι γιατί το σύμβολο για την οθόνη ήταν ενα παλιότερο και μικρότερο μοντέλο (9 pin αντί 14), έπρεπε να κάνω με το χέρι τις βάσεις (δεν έκανα νέο σύμβολο, είναι μανίκι) - τέλος πάντων τα περισσότερα εξαρτήματα μπορούν να μπουν κάτω από την οθόνη, αλλά και πάλι -δυστυχώς- η όλη κατασκευή δεν είναι και 'τσέπης' 113x57x20 χιλ , 2.4" οθόνη (μεγαλύτερη απο το αρχικό/γνήσιο G&W) , αρα ποιο πολύ για 'μεταφερόμενο' δίπλα στο PC εκεί που δεν έχεις τι να κάνεις...

Για όσους νομίζουν το PCB είναι παλούκι.. περιμένετε.. το μέγα γέλιο θα πέσει με το software, έχω δει φάσεις που όλα δούλευαν σε ένα αλλά κινεζο-device στο άλλο (απο τον ίδιο πωλητή) οχι.. φυσικά δεν προχωράω με το PCB αν δεν γίνουν δοκιμές στο breadboard.(αρκετά coaster PCB έχω μαζέψει εδω) , πρέπει να κάνω mock-board με τα εξαρτήματα πάνω να δω αν βολεύει να παίζει κανείς, θυμάμαι το γνήσιο είχε μαλακά κουμπιά (σαν τα τηλεκοντρόλ) όχι τέτοια switches - αυτά τα διακοπτάκια δεν είναι για τέτοια χρήση κακά τα ψέματα, και πολύ φοβάμαι μετά από καιρό θα τα παίξουν (όσοι έχετε εμπειρία ειδικά απο τα Atari ST ποντίκια... ξέρετε τι θέλω να πω)

1750108857266.png

@xc8 περιμενουμε με ανυπομονησια! Ελπιζω να τα καταφερεις διοτι μετα με την εμπειρια σου θα μπορεσεις να βοηθησεις και εμας του νουμπαδες να φτιαξουμε μερικα :)

πόσο θα ήθελα ενα snoopy tennis τετοιο...
_τεχνικώς_ εφικτό, το ESP32-S3-Zero που γίνεται η χρήση του, έχει πάνω ακόμα 2 pin άδεια:
1750144708948.png

το 14 συνδέεται με το GAMEA, άρα μένουν 2 ακόμα για πχ. EXTRA1 (GPIO15), EXTRA2 (GPIO16), οπότε άνετα βάζω άλλα 2 κουμπιά

Κώδικας:
(EXTRA1)                      (EXTRA2)
(LEFT)                         (RIGHT)

το θέμα είναι απο την μεριά του λογισμικού
βλέπω στον κώδικα ότι μπορεί να γίνει def για τα κουμπάκια
Κώδικας:
// buttons
#define BUTTON_GAME_A       GPIO_NUM_14
#define BUTTON_GAME_B       GPIO_NUM_5
#define BUTTON_TIME         GPIO_NUM_3
#define BUTTON_LEFT         GPIO_NUM_2
#define BUTTON_RIGHT        GPIO_NUM_1
#define BUTTON_ALARM        GPIO_NUM_7
#define BUTTON_ACL          GPIO_NUM_8

αλλά για μένα μέχρι εκεί.. θα ρωτήσω όμως τον τύπο αν μπορεί να τα προσθέσει
βέβαια έχουμε και το θεματάκι αν υπάρχει η ROM του συγκεκριμένου παιχνιδιού,
άρα αν όλα αυτά είναι εφικτά μάλλον καλύπτουμε όλα τα G&W (μέ μονή οθόνη)
Ελπιζω να τα καταφερεις διοτι μετα με την εμπειρια σου θα μπορεσεις να βοηθησεις και εμας του νουμπαδες να φτιαξουμε μερικα :)

η κατασκευή είναι σχετικά εύκολη, τίποτα SMT με ένα απλό κολλητήρι (μέτρια προς μικρή μύτη)
1750146558809.jpeg
πχ κάτι σαν το πρώτο (αν θυμάμαι καλά ήταν στάνταρτ με το συγκεκριμένο κολλητήρι (Antex), έχω κολλήσει και SMD με αυτό) τα άλλα δύο είναι για SMT εργασίες , ή μόνη δυσκολία ίσως είναι για μερικούς η καλωδίωση από το 14 (και ίσως 15+16) pin πάνω στο ESP32 προς την πλακέτα,

@freaktmp ή όποιος άλλος ξέρει από κολλήσεις, αν διαθέτεις χρόνο μάλλον σου είναι εφικτό να συνεννοηθείς με άλλους που είναι σχετικά κοντά σου να τους συναρμολογήσεις κάποια απο αυτά..;

σημειώσεις:
* καλύτερα να παραγγείλετε το ESP32 και το max audio με τα headers κολλημένα
* υπομονή! Τα μάτια μου είναι ψιλο-χάλια (μερικές μέρες είμαι "off" όποτε χειροτερεύει) δουλεύω βασικά σε inverted-contrast/μεγάλα font, τα διάφορα προγράμματα/web δεν είναι φιλικά με τέτοιο setup.
* η κατασκευή μπορεί άνετα να γίνει solder/free (εκτος pin 14/15/16 και κουμπιά) , δηλαδή να το παραγγείλετε με κολλημένα τα headers για ESP32/max-audio αλλά θα έχει μεγάλο μέγεθος, θα βγεί τελείως πατάτα.... κάτι σαν ... "Game & Ρολόι τοίχου"
* ΑΑΑ!!! βρήκα μαλακά κουμπάκια!! Δεν ξέρω αν μπορείτε να τα βρείτε εκεί ..? (είναι απο PiHut(UK))

1750148563471.png

Πίσω
Μπλουζα