Να προσθεσω και εγω μερικες φωτογραφιες και σχολια απο τα νεαποκτηθεντα game boys μου (κλασσικο και color) καθως και το EMS USB 64M Smart Card. Επειδη σταδιακα αρχιζει και σπανιζει, ειπα να το παρω και εγω οσο υπαρχει χρονος, ενω ταυτοχρονα να κλεισω και δυο μικρες τρυπες στην συλλογη μου.
Ενα κλασσικο oldschool flash cart που εχει αρχισει να δειχνει την ηλικια του. Για να το χρησιμοποιησει κανεις σε ενα συγχρονο λειτουργικο (windows 7 64bit) πρεπει να κανει μερικες μανουβρες. :shake:
Εδω θα βρει κανεις καλες οδηγιες για τα 64bit λειτουργικα.
/monthly_2018_02/large.image_30928.jpg.2e15db3ece72f93d114d5526dde9deff.jpg
Το software που φορτωνει τα παιχνιδια δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα σιγουρα ειναι 1000 προτιμοτερο απο αλλες
χαοτικες καταστροφες. Μοναδικο προβλημα που αντιμετωπισα με το προγραμμα ηταν το color checkbox που υποτιθεται οτι πρεπει να τσεκαρει κανεις οταν γραφει roms για το GBC. Φυσικα οταν το τσεκαρα, δεν δουλευε τιποτα! Αν δεν το τσεκαρω, ολα φυσιολογικα.
Το flash cart εν δρασει:
Περιεργως στο GBC ενεργοποιειται αυτοματα η δευτερη memory bank και ειναι αδυνατο να γυρισει στην πρωτη, αλλα μικρο το κακο. 8) Εγραψα τα παιχνιδια για το κλασσικο GB στην πρωτη, και για το GBC στην δευτερη και ουτε γατα ουτε ζημια.
Φημολογειται οτι ο γνωστος flash cart maker
Krikzz φτιαχνει ενα μοντερνο GB/GBC flash cart που θα δουλευει με sd καρτα και δεν θα χρειαζεται software και drivers, αλλα μεχρι να το δουμε, το 64M smart card παραμενει μονοδρομος για τους οπαδους των κλασσικων Game boys.