Games and soundtracks...

Alucard

RetroMasteR
Joined
15 Αύγ 2006
Μηνύματα
1.312
Αντιδράσεις
476
Ίσως ξεκινάω κάπως ανορθόδοξα το συγκεκριμένο topic αλλά θα το τολμήσω....

Η μουσική στα PC games αποτελεί βασικό κομμάτι που συμπληρώνει το σύνολο του παιχνιδιού και παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη ψυχαγωγία που μπορεί αυτό να προσφέρει. Όπως μια καλή ταινία συνοδεύεται συνήθως από ένα καλό soundtrack, έτσι και τα PC games προϋποθέτουν ένα δυνατό μουσικό “background” για να καρφωθούν στη μνήμη των gamers και να θεωρηθούν αξιόλογα.

Τα soundtracks των παιχνιδιών στον Commodore 64 πολλές φορές αποτελούσαν απίστευτα όμορφα ακούσματα και συνόδευαν τέλεια τη ροή και το story των παιχνιδιών. Κάποια από αυτά αποφάσισα πλέον να τα συγκεντρώσω σε CD ώστε να τα ακούω όσο συχνά ήθελα. Πιστέψτε με δεν είναι λίγες οι φορές που τα ακούω στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, με τους περαστικούς και τους οδηγούς να με κοιτάνε παράξενα :)

Ας παραθέσω το track list του CD που έχω φτιάξει:

1. Combat school

2. Cobra

3. Cybernoid

4. Ghosts `n` goblins

5. Ghosts `n` goblins 2

6. Gianna Sisters

7. Green beret

8. Gryzor

9. Ikari Warriors

10. Maniac Mansion

11. Continental Circus

12. Rastan Saga

13. Tusker (ίσως το πιο όμορφο soundtrack)

Ποία τα δικά σας αγαπημένα soundtracks παιχνιδιών και τί σημαίνουν για σας όταν τα ξανακούτε;;;;
 
Δεν είναι ακριβώς αγαπημένα αλλά σίγουρα μου έχουν μείνει οι μελωδίες από το Commando και το Ghost 'n' Goblins. Ισως γιατί έχουν περάσει στο υποσυνειδητό μου αλλά τις θυμάμαι σαν να έπαιζα χθες.

Ωραίες μουσικές είχαν σίγουρα πολλά παιχνίδια όπως το Agony της Amiga αλλά δεν μου έμεινε για να θυμάμαι τις νότες.
 
Shadow of the beast II στην Amiga, όλο το παιχνίδι ήταν μια ηχητική απόλαυση.

Έπειτα έχουμε Blood Money, Agony, η εισαγωγή του Eye of the Beholder, Gods, Project X!
 
Alucard ίσως σε ενδιαφέρει αυτό το site. Αν είχες σχέση με C64 ή Amiga είναι του Mahoney (Mahoney & Kaktus???). Εχει κάνει αρκετά remixes από παιχνίδια του C64.
 
...πολύ καλά τα κομμάτια που παρέθεσε ο Alucard - άλλωστε ήταν δεδομένη η υπεροχή του SID του Commodore απέναντι στους υπόλοιπους 8-bit (όπως και η υπεροχή της Αmiga στα 16-bit) στον τομέα του ήχου.

Μερικές απο τις δικές μου αγαπημένες μουσικούλες για τον Commodore, περιλαμβάνουν επίσης την κορυφαία μουσική κατά το φόρτωμα του Sanxion, την -απίστευτη- μουσική του Μyth (της System 3), αλλά και τα θέματα των International Karate (άψογο!!), Savage (επίσης κορυφαίο), Monty on the Run, Uridium, Robocop, Wizball, Batman the Movie, Platoon, The Untouchables, Tai-Pan, Τarget Renegade, Delta, Last Ninja 2, Hunter's Moon, αλλά και θέματα απο γνωστά arcade conversions, όπως Afterburner, Nemesis και R-Type, όπως και διασκευές γνωστών κομματιών ("Chariots of Fire" στο Hypersports, κ.α.).

Δεν αναφέρομαι σε άλλες μουσικές, όπως τα conversions των Commando & Ikari Warriors, τα Cybernoid, αλλά και την πολύ καλή διασκευή του "Ι wanna be your drill instructor" του Full Metal Jacket για το Combat School του Commodore, διότι αυτές τις κάλυψε ο Alucard.

Τώρα για την Amiga, ένα τέτοιον τέλειο ηχητικά υπολογιστή, απο που να πρωτοξεκινήσει κανείς; (τα Agony & Project X, αναφέρθηκαν ήδη...)

Ενδεικτκτικά λοιπόν αναφέρω τις μελωδίες των Defender of the Crown, Rocket Ranger, ATF 2, Shadow of the Beast, τις φοβερές "κιθαριές" του Awesome (όνομα και πράμα), το ΥΨΙΣΤΟ μουσικό θέμα του Space Crusade, η σκοτεινή και απόκοσμη μουσική του Space Hulk, οι μελωδίες του Cannon Fodder (όχι απλά το εισαγωγικό τραγουδάκι), Jim Power (ειδικά η in-game μουσική), Turrican & Turrican 2 (ά-ψο-γα), Super Cars 2, Lotus & Lotus 2, οι ροκιές του Last Action Hero, η μουσική των Xenon 2, Body Blows και Magic Pockets, First (& Second) Samurai, Shadow Fighter, η "pilgrim-ish" μουσική του Railroad Tycoon, η μελωδία του F1GP (Microprose), Midwinter 2, το ροκ-εν-ρολ των Resolution 101 και Street Rod, αλλά και οι μουσικούλες των Robocod, Venus the Flytrap, Full Contact, Test Drive 2, των Pinball Dreams/Fantasies/Illusions... (κάπου εδώ βάζω τέλος - η Amiga είναι συνυφασμένη με την καλή μουσική, και η λίστα των games ατελείωτη...).

Oσοι Αmiga users δεν γνωρίζσουν το UnExotica, ας σπεύσουν αμέσως....

Για να μην αδικήσουμε όμως και τα μηχανάκια με το γνωστό τσιπάκι της General Instrument/Yamaha (Atari ST, Amstrad CPC, MSX, κλπ) θα αναφέρω και εδώ μερικά αγαπημένα θέματα, όπως η μουσική του Goldrunner, Starglider και Captain Blood στον ST, και στον Amstrad οι μελωδίες των Renegade, ATF, Frost Byte, Equinox, Turbo Esprit, Stainless Steel, Trollie Wallie, Exolon, Saboteur, Cybernoid, Commando, Trantor, Space Harrier, Τhrust, Zynaps, καθώς φυσικά και πολλές άλλες οι οποίες είναι ίδιες, αλλά ελαφρώς υποδεέστερες με αυτές του Commodore (Βatman the Movie, Robocop, Target Renegade, Platoon, Tai-Pan, Βarbarian, MASK, Slap Fight, κλπ).
 
Καταράχτης!!!!

Billy σάρωσες. Αλλά ξέχασες το blood money. Γίνομαι κουραστικός το ξέρω αλλά δε θυμάμαι το παιχνίδι τόσο για το gameplay του όσο για τη μουσική του. Η in-game μουσική είναι μόνιμα στον mp3 player μου, κάτι σαν rom.

Επείσης ήταν και τα demos. θυμάται κανείς την εντυπωσιακή μουσική του Hardwired? ή τα music disks που κυκλοφορούσαν (Gnome?)
 
Συμφωνω με τον billy νομιζω πως δεν του ξεφυγε τιποτα!!

Θα προσθεσω ενα παιχνιδι ακομα το οποιο δεν ηταν και τοσο

εμπορικο ομως καταφερε να μπει στην καρδια μου απο την

υπεροχα νοσταλγικη μουσικη του.Το Bicoulac!!!
 
...shock, έχεις δίκιο, πρόκειται για ένα πολύ καλό in-game tune - αν θυμάμαι καλά λίγο μελαγχολικό και "ήρεμο", σε αντίθεση με την εισαγωγή που παραπέμπει σε Xenon 2.

Απο demos, θυμάμαι είχα πάθει πλάκα με την μουσική του Odyssey (έπιανε 5 δισκέττες αυτό το demo νομίζω...). Είναι και αρκετά άλλα πολύ καλά που τα ξεχνάω...

...akmakas, αυτό το παιχνίδι που λες δεν το θυμάμαι καν !! ...τρέχω να το δοκιμάσω αμέσως !! :D

Ξεχάσαμε πάντως να κάνουμε μία αναφορά και σε μερικές καλές μελωδίες adventure games (θυμάστε τα Monkey Island & Loom; ...πόρωση !!)
 
Ενα απο τα τελευταια καταπληκτικα demos στην amiga ηταν το

9 fingers απιστευτο!!!!!!!!με digiταρισμενους χαρακτηρες !!!

Η amiga δεν παιζοταν!!!!!
 
billy είπε:
...shock, έχεις δίκιο, πρόκειται για ένα πολύ καλό in-game tune - αν θυμάμαι καλά λίγο μελαγχολικό και "ήρεμο", σε αντίθεση με την εισαγωγή που παραπέμπει σε Xenon 2.
Ακριβώς όπως τα είπες μελαγχολικό και ήρεμο. Τώρα που το σκέφτομαι λες να έχω κάτι; :confused: :confused:
 
...το μόνο που έχεις φίλε μου, είναι καλό γούστο στην μουσική !! :)

...άλλωστε και εγώ συμπαθώ (και) αυτού του είδους τα κομμάτια (η μουσική του Agony, του Lost Patrol, του Cannon Fodder στον λόφο με τους τάφους, η επιλογή του "old timer" tune στο Project X...).
 
shock είπε:
Alucard ίσως σε ενδιαφέρει αυτό το site. Αν είχες σχέση με C64 ή Amiga είναι του Mahoney (Mahoney & Kaktus???). Εχει κάνει αρκετά remixes από παιχνίδια του C64.
Σε ευχαριστώ για το site shock, φαίνεται ενδιαφέρον μακάρι να είχα λίγο καλύτερη σύνδεση :(
 
Alucard είπε:
Σε ευχαριστώ για το site shock, φαίνεται ενδιαφέρον μακάρι να είχα λίγο καλύτερη σύνδεση :(
Αν θες τα κατεβάζω εγώ στα καίω ένα DVD βρισκόμαστε και στα δίνω.

Αλήθεια τον κύριο τον θυμόσαστε; Ηταν η μεγαλύτερη ιδιοφυα όσον αφορά τη μουσική στον C64. Οχι ότι δεν έγραφε και καλό κώδικα!! Τώρα δουλεύει project leader στην ΕΑ. Εκανε το χόμπυ του δουλειά και τα κατάφερε. Eχω ένα video από ένα assembly party που μίλαγε για τα τρελά ωράρια μπροστά στον υπολογιστή. Για δουλείες με deadlines μέσα στην ίδια ημέρα κ.α. Ο τύπος ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.
 
Ευχαριστώ shock :)

Εκτελεσμένο από ορχήστρα το Cybernoid 2;;;;!!!!! Δόξα το θεό δεν είμαι ο μοναδικός που συγκινείται όταν ξανακούει παλιά soundtracks παιχνιδιών.

Επίσης δόξα το θεό που υπήρξαν συνθέτες (μάλλον καλλιτέχνες) όπως ο Rob Hubbard.
 
Δεν ξέρω αν έπαιζε κανείς σας το FIST II... εκτός του ότι ήταν απίστευτα πωρωτικό παιχνίδι, είχε και εξαιρετική μουσική! Πρόσφατα ανακάλυψα έναν τύπο που κάνει διασκευές σε μουσική παιχνιδιών του C-64.

Ιδού λοιπόν!

http://c64takeaway.com/2006/08/28/episode-031-thought-youd-lost-me-eh/

Το συγκεκριμένο είναι "recorded directly off the Commodore-64"!
 
Το FIST II δυστυχώς δεν έτυχε να το δoκιμάσω. Όσο για το πρώτο μέρος του (Way of the Exploding Fist), ήταν από τα πρώτα beat`em up στον C64 που δοκίμασα και ένα από τα αγαπημένα μου. Χαρακτηριστικό soundtrack :)

Lycos είπε:
Δεν ξέρω αν έπαιζε κανείς σας το FIST II... εκτός του ότι ήταν απίστευτα πωρωτικό παιχνίδι, είχε και εξαιρετική μουσική! Πρόσφατα ανακάλυψα έναν τύπο που κάνει διασκευές σε μουσική παιχνιδιών του C-64.
Ιδού λοιπόν!

http://c64takeaway.com/2006/08/28/episode-031-thought-youd-lost-me-eh/

Το συγκεκριμένο είναι "recorded directly off the Commodore-64"!
Podcast για C64; Ενδιαφέρον...
 
Alucard είπε:
Ευχαριστώ shock :) Εκτελεσμένο από ορχήστρα το Cybernoid 2;;;;!!!!! Δόξα το θεό δεν είμαι ο μοναδικός που συγκινείται όταν ξανακούει παλιά soundtracks παιχνιδιών.

Επίσης δόξα το θεό που υπήρξαν συνθέτες (μάλλον καλλιτέχνες) όπως ο Rob Hubbard.
Όχι φίλε μου δεν είσαι μόνος σου! ειδικά ο Commodore έβγαζε εκείνο το βραχνό - γεμάτο ήχο που αν τον ακούσεις μια φορά στη ζωή σου δεν τον ξεχνάς με τίποτα!!!! Πραγματικά απόκοσμο το Ghosts n Goblins είναι απο τα αγαπημένα μου , όπως επίσης και το Uridium που ο επικός απόηχος του συντροφεύει νοσταλγικά τις νύχτες μου! :icon_cry:
 
Όλοι είμαστε το ίδιο...Εχθές έβαλα ένα παιχνίδι στην 500 μου και ξεκίνησε με τα γνωστά διαφημιστικά των hackers του Bamiga sector one...Ε ρε παιδιά αυτή η μουσικούλα με απογείωσε!
 
Bamiga Sector One (BS1, 1986-1990)

----------------------------------

BEL> Cbx (89), Ermida (mainorg supply, 86-89), Lion (89), Lord Blitter

(code crack, 11/88-89), Skylight (crack, 11/88-89), The Bandit (89),

The Belgium Waffels (code, 89), The Hobbit (89), The Red Baron (89).

HOL> Switch (code crack train pack, 89).

DEN> The Free Traders (code crack music, 89).

ENG> The Demon (music, 89), Toxic (spread, 89).

CAN> Double Density (trade, 89).

USA> The Agnostic (sysop 'INFERNAL REGIONS' WHQ, 89), Viral Empath (crack,

11/88).

???> Chatterbox (crack, 11/88), Necromancer (swap, 11/88), Outbound (new

12/88), Syncro (crack), The Visitor (swap, 11/88).

Bamiga Sector One was formed in Belgium in june of 1986 by Ermida and two

others. Their members later found their way into such groups as Kefrens

(S.L.L). They were also in several cooperations, with a.o. Cybertech.

Necromancer and The Visitor are father and son.

1988 - An interview with Ermida in Crack Journal #10 [11/88] revealed how

they were having problems getting crackers, seeing as Lord Blitter was

working for a large software company, Chatterbox went to the university,

Skylight is very busy at the moment with other things, The Big Fat Lamer is

abroad and won't be back until next year, and finally Viral Empath is now

busy writing protections (!) for a large software firm ;) Outbound joined in

december.

1990 - Danish musician S.L.L (ex Red Sector) left for Kefrens early

february. The group was declared dead early 1990.

ΘΑ προσπαθησω να βρω τη μουσικουλα...
 
Σωστόοοοοοος...Έτσι πρέπει.....
 
Πίσω
Μπλουζα