Games Expo 2012 - Πανεπιστήμιο Πατρών

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.603
Αντιδράσεις
202
Στις 16 Μαρτίου θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών ημερίδα με θέμα το Game Development, υπό την αιγίδα της ΙΕΕΕ.

Tο ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το πρώτο Ελληνικό Games Expo στην πόλη της Πάτρας.
Μία σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών,αλλά και η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την όρεξη των μελών της οργανωτικής επιτροπής οδήγησαν στην απόφαση για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης που αφορά έναν τομέα που όλοι ξέρουμε από “μικροί” αλλά θέλουμε να μάθουμε περισσότερα, αυτόν... των Video Games!

Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν σήμερα μέσο ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και φύλα, με τεράστια απήχηση τόσο στο νεανικό κοινό όσο και στους ενήλικες. Είναι διαθέσιμα σε κάθε μορφής ψηφιακή συσκευή από κονσόλες μέχρι κινητά τηλέφωνα. Σταδιακά αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε, που αλληλεπιδρούμε, που μαθαίνουμε, που εργαζόμαστε.Είναι ένα μέσο με σημαντική ιστορία, αλλά ακόμα σημαντικότερο μέλλον. Αξίζει να τα γνωρίσουμε καλύτερακαι ποιος καλύτερος τρόπος από το να παρουσιάσεις τον τομέα αυτό σε νέους φοιτητές με ενδιαφέρον και όρεξη για μάθηση!

Η εκδήλωσή αυτή θα απευθύνεται γενικότερα στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως σε νέους και φοιτητές που ενδιαφέρονται για τον τομέα του Gaming στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι η εκδήλωση να απαρτίζεται από μία σειρά ομιλιών από ερευνητές αλλά και Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Gaming στην Ελλάδα καθώς και η ενημέρωση του κοινού για το πώς ξεκίνησαν,τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στο χώρο του Gaming στην Ελλάδα, πώς βλέπουν το μέλλον των βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα,τις επιχειρηματικές λύσεις μέσα από το συγκεκριμένο τομέα, η ενημέρωση για τα στάδια και τις διαδικασίες ανάπτυξης ενός βιντεοπαιχνιδιού και τέλος η επίδειξη Demo Videos από βιντεοπαιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί. Επιμέρους στόχος μας να ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στον αναπτυσσόμενο χώρο των videogames.

Βασική μέριμνα της εκδήλωσης είναι να έρθουν οι νέοι σε πιο άμεση επαφή με τον χώρο του Game Development στην Ελλάδα και να να δωθεί έμφαση στη διασύνδεση μεταξύ ακαδημαϊκού-ερευνητικού λόγου και παραγωγής & ανάπτυξης των videogames. Με προσωπική επαφή και γόνιμο διάλογο μεταξύ εταιρειών,ερευνητών και νέων θα προκύψουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και προοπτικές για τους συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, κάθε συμμετέχουσα εταιρία μπορεί να παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από μία ομιλία, ενώ παράλληλα θα μπορεί να έχει το δικό της χώρο στην έκθεση, τον οποίο μπορεί να διαμορφώσει όπως θέλει έτσι ώστε να είναι ελκυστικός προς τους επισκέπτες της. Έτσι, σε ένα φιλικό κλίμα θα μπορούν όλοι οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρίας, τυχόν θέσεις εργασίας,αλλά και τα Gaming Projects με τα οποία ασχολείται. Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να παίξει τα βιντεοπαιχνίδια αυτά σε ειδικά τοποθετημένες κονσόλες έτσι ώστε να ζήσει από κοντά την συναρπαστική εμπειρία του Gaming.Τέλος, η κάθε εταιρία από την πλευρά της, θα διαφημιστεί και θα γίνει γνωστή σε νέους φοιτητές και μηχανικούς ενώ παράλληλα θα δείξει ότι στηρίζει εθελοντικές πρωτοβουλίες παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι παρουσιάσεις θα είναι διάρκειας 20-30 λεπτών.
Πληροφορίες

Πρόγραμμα Ημερίδας (draft version)

Θα δώσω κι εγώ το παρόν με θέμα ομιλίας "Δόμηση σεναρίου και συνεργασία με ηθοποιούς στα adventure games".

DINO πως το βλέπεις, θα περάσεις καμιά βόλτα; :)
 
Για οσους δεν μπορουμε να παραστουμε, υπαρχει περιπτωση να ανεβασεις την ομιλια σου σε YT?
 
Εξαιρετικά νέα, αλλά δυστυχώς, είναι μόνο στην Πάτρα.

Υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί η ομιλία και σε άλλα μέρη (και πιο βόρεια)? :(

Αλλιώς, να ρωτήσω κι εγώ για youtube?

(Τόσο ενδιαφέρον event και το κάναν σε τόσο μακρινό μέρος...! :( )
 
Η Πάτρα κοντά είναι, εσύ είσαι μακριά D@redevil. :diablotin:
 
Maddog είπε:
Η Πάτρα κοντά είναι, εσύ είσαι μακριά D@redevil. :diablotin:
Μα πας και κολλάς σε κάτι πράγματα κι εσύ! Δυο λεπτά με το τηλέφωνο είμαι! :p

Πέραν της πλάκας, πάντως, έχει πολύ ενδιαφέρον θεματολόγιο - δες 12:20 - 12:40. Πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα και πολύ θα ήθελα να δω την προσέγγιση.

Σερί τα θέματα από 12:40 μέχρι και τις 15:00 είναι ένα κι ένα!....

Για να μην πω για την απογευματινή ζώνη!....

Ζηλεύω! :(

Κρατάω κάπου μια μικρή ελπίδα ότι θα καλυφθούν με webcasting οι ομιλίες και θα διατηρηθούν στην ενότητα Multimedia!

/me crossing fingers! :D
 
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα κάνω ό,τι μπορώ ώστε να έχετε κάτι να δείχνετε στα παιδιά σας για να τρώνε όλο το φαγητό τους.
 
Και αν έχεις καμιά ενημέρωση μηπως γίνει και πουθενά αλλού (πιο κοντά προς Βορρά) η ημερίδα αυτή θα με ενδιέφερε και μένα.
 
Αυτή η συγκεκριμένη είναι πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, επομένως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αν υπάρξει όμως κάτι ανάλογο σε οποιαδήποτε άλλη πόλη εννοείται πως θα ενημερώσω.
 
alkis21 είπε:
DINO πως το βλέπεις, θα περάσεις καμιά βόλτα; :)
Χεχεχε...

Είμαι κρυφο-adventurάς όπως ίσως γνωρίζεις! :D

Η ημέρα και η ώρα δεν βολεύουν, καθώς θα είμαι στη δουλειά.

ΟΜΩΣ.... Κάτι τέτοιο δε το χάνω με τίποτα, και φυσικά δε θα χάσω την ευκαιρία να σε γνωρίσω από κοντά!

Οπότε θα προφασιστώ οτι πρέπει να λείψω οπωσδήποτε για 1-1.5 ώρα και θα έρθω.

Αρκεί να μη το ξεχάσω (δε φημίζομαι για τη μνήμη μου), οπότε την προηγούμενη κάνε ένα post εδώ μέσα ή στείλε μου ένα PM. ;)
 
Έγινε! Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις θα καθίσω μέχρι την Κυριακή οπότε ένα καφεδάκι δεν μπορεί, θα καταφέρουμε να το πιούμε.
 
Χμ, Παρασκευή πέφτει και είμαι free όλο το ΣΚ. Θα δω μήπως μπορέσω να "κλέψω" τη μέρα να σε απολαύσω.

Άλκη όπως και να έχει καλή επιτυχία, την έχεις, βέβαια, παραπάνω από σίγουρη!
 
Άλκη, ο λαός απαιτεί video! :D
 
Ειναι πολυ πιθανο να περασω και εγω καποια στιγμη.
 
Καθώς πλησιάζουν οι μέρες, να σημειώσω πως στο περιθώριο του Games Expo έχει ανακοινωθεί πως θα στηθούν στον εκθεσιακό χώρο και παιχνιδομηχανές παλαιοτέρων ετών. Διαβάστε εδώ
 
Το τελικό πρόγραμμα της ημερίδας:

EXPO.jpg
 
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Άλκη.

Θα φροντίσω να είμαι εκεί...
 
Ψοφια κεφια στην Πατρα...

Μολις γυρισα απο το event. Δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστικα ιδιαιτερα. Πολλα οργανωτικα προβληματα, :shake: οι περισσοτεροι ομιλητες ειχαν μικρη σχεση με το αντικειμενο και οι παρουσιασεις τους ηταν τουλαχιστον αδιαφορες (αναφερομαι φυσικα στο πρωινο κομματι της εκδηλωσης, γιατι δεν την παλευα και για το απογευματινο -- ηδη με πηρε ο υπνος μια φορα!) :sleep:

Αλλα επειδη ο γυφτος πρεπει να παινέψει και την καλυβα του, θα πω οτι o alkis21 ηταν μακραν ο καλυτερος ομιλητης της εκδηλωσης. :award: Ειπε πραγματα ουσιαστικα και ηξερε και πως να τα παρουσιασει. Δυστυχως τα οργανωτικα προβληματα δεν του επετρεψαν να εχει τον απαραιτητο χρονο να μας πει περισσοτερα.

Απο κει και περα ειχαμε μιση ντουζινα καμπινες (μονο 1-2 αυθεντικες απ'οσο μπορω να καταλαβω), ενα jukebox, ενα τραπεζι με arcade motherboards, μια σειρα απο demo stands για το 3DS, και στο lobby μερικα demo stands ελληνικων εταιριων gaming και χορηγων της οργανωσης.

Δεν λεω, καθε προσπαθεια καλη, αλλα εχουμε να φαμε ακομα πολλααααααα ψωμια μεχρι να πλησιασουμε τους πραγματικους επαγγελματιες του χωρου.

Μερικες - ελαφρα κουνημενες και εν μερη θεματικα αποτυχημενες - φωτογραφιες.

Lobby, stands χορηγων και game developers

2012-03-16-16h30m21.JPG

2012-03-16-16h30m35.JPG

2012-03-16-16h30m47.JPG

Oi καμπινες, τα motherboards και τα 3DS.

2012-03-16-16h27m46.JPG

2012-03-16-16h28m06.JPG

2012-03-16-16h28m37.JPG

2012-03-16-16h29m17.JPG

Ο Alkis21 εν δραση!

2012-03-16-16h06m51.JPG

2012-03-16-16h07m35.JPG

Αν καποιοι πρεπει να λαβουν ευφημη μνεια, ειναι οι ταλαιπωροι οι φοιτητες που εκαναν ολη αυτη την δουλεια και ετρεχαν σαν τον Βεγγο. Οπως συμβαινει συνηθως στον ακαδημαικο χωρο, ο φοιτητακος την πληρωνει... :thanx2:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπράβο στον Άλκη :clap:

Πάντως βλέπω ότι οi καμπινες, και τα 3DS είχαν λαό μαζεμένο.
 
Πίσω
Μπλουζα