Παντως ο ελληνικος κινηματογραφος ειναι η επιτομη των κλισε. Αν ειναι κωμωδια ο γκει ειναι παρωδια και καρικατουρα, στριγγλιζει και κουνιεται υστερικά σε βαθμο ξεγωφιάσματος και η μονη δουλεια που κάνει ειναι σχεδιαστής ή χορευτης. Αν ειναι λεσβια ειναι παντα αντροπρεπης με μπασα φωνη και οδηγει φορτηγο ή αντιστοιχο. Αν τωρα έχουμε δραμα ο γκει ειτε αντρας ειτε γυναικα έχει καταπιεσμένα σεξουαλικά ένστικτα που εκδηλωνονται με φονικά και οικογενειακές τραγωδίες. Ολοι ανεξαιρετως οι τραβεστι και cross dresers ειναι ομοφυλόφιλοι και μάλιστα κανουν πεζοδρόμιο. (πραγμα που δεν ειναι ισχυει,υπαρχουν ετεροφυλόφιλοι που τους αρεσει να ντυνονται με ρουχα του άλλου φύλου δειτε π.χ. τις ταινιες Ed Wood και Victor-Victoria ή τον Βρετανό κεραμίστα Grayson Perry που ντύνεται ως γυναικα στα πλαίσια της τέχνης αλλά στην πραγματικότητα ειναι ετεροφυλόφιλος και παντρεμένος).
Τέλος παντων στο θέμα μας. Ο ερωτικος κινηματογραφος αντιμετωπισε το θεμα με παρόμοια αναληθοφάνεια αλλά περισσοτερη κατανοηση (π.χ. η Γκιζελα Ντάλι) και λιγότερο γκροτεσκ καταστασεις. Η μάλλον το ίδιο γκροτέσκ και άθελα(?) αστειες αλλά πιο ανθρώπινα.
Πάντως θυμαμαι έβλεπα τον ''Αγγελο᾽᾽ με ενα ζευγαρι φυλων γκει και ειχαμε πεσει κάτω από τα γέλια τοσο πια κλισε μαζεμένο έλεος! (αυτο την δευτερη φορά που το ειδα, την πρωτη ειχα φριξει με τοση μιζερια). Ακομα και ο ιδιος ο πρωταγωνιστης του δράματος τρομαξε με τοση μαυριλα και ειχε ξεκινησει απο τις φυλακες εκστρατεία εναντια στην ταινία νομιζοντας πως τον εκθέτει. (αλλο αν μακροπροσθεσμα η ταινια μάλλον τον ωφέλησε). Ειδαμε την ταινια double bill με το σουπερ καλτ ῾Ὀι ομοφυλοφιλοι῾᾽. (που μέσα στην άγνοια του βεβαια θιγει το θεμα ταμπου του καταπιεσμένου οικογενειάρχη που ανακαλυπτει πως ειναι ομοφυλοφιλος και φευγει από το χωριο).
Απο τις πολυ κλασσικες ταινιες νομιζω πως στην ῾᾽Στελλα῾᾽ του Κακογιαννη αφήνονται υπονοιες πως ο χαρακτηρας της Σοφιας Βεμπο ειναι ομοφυλοφιλη αν και αυτή ειναι η δικη μου εντυπωση και δεν το έχω βρει πουθενά γραμμένο.
Για να μην είμαστε κακοί όμως στις ελληνικές ταινίες φαινεται πως αντιμετωπίζονταν ελεεινά ολοι οσοι ειναι κάπως διαφορετικοἰ και δεν έχουν αποκτήσει την πατροπαράδοτη οικογένεια, δειτε π.χ. την ῾᾽γεροντοκόρη῾ (῾᾽Δεσποινις ετών 39῾᾽ και άπειρες κωμωδίες και δράματα) ή πιο σοκαριστικά την ᾽᾽χήρα῾᾽ (῾᾽Ζορμπάς῾᾽, ῾᾽Το κορίτσι με το μαυρα῾᾽). Αντίθετα ο ῾᾽εργένης῾᾽ ειναι πάντα θετικός χαρακτήρας ακόμα και αν κυνηγά τις σχεδόν ανήλικες κόρες των φίλων του! Νομιζω πως το παρακάνω με την κοινωνιολογία αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην κάνουμε μια πολιτισμένη συζήτηση πάνω στο θέμα ειναι ενδιαφέρον και από τα ρετρο που ειναι πάντα επικαιρα.