Genesis carts στο MegaDrive

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας elefas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Είσαι σίγουρος ότι αναφερόταν σε PAL κονσόλα μονταρισμένη και για αλλαγή region αλλά ΚΑΙ για αλλαγή από τα 50 στα 60Hz?

Το έχω διαβάσει αυτό που λές αλλά μόνο σε περιπτώσεις που προσπαθούσαν να παίξουν NTSC παιχνίδι στα 50Hz επειδή δεν μπορούσαν να δούν έγχρωμα το NTSC σήμα στην TV τους.

Βέβαια αν έχεις καλώδιο RGB δεν έχεις πια πρόβλημα...

Eπικοινώνησα με τον Arakon με email sto σιτε αυτό και είπε ότι δεν κάνει πια αυτή τη δουλειά (να φλασάρει και να στέλνει chips).

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
gtsamour είπε:
Το κακό είναι ότι η Multibios eprom δεν πωλείται, την έχουν κάνει release αλλά δεν πουλάνε έτοιμο το τσιπάκι. Δυστυχώς η eprom που χρειάζεται είναι 27C4096/27C4002 και δεν μπορώ να φτιάξω με τον programmer που έχω :(
Γιώργο, ο δικός μου programmer θεωρητικά μπορεί να κάψει 4096/4002.

Αν θέλεις ευχαρίστως να σου κάψω μία ;) κερνάω και καφέ

Plink είπε:
Γιώργο, ο δικός μου programmer θεωρητικά μπορεί να κάψει 4096/4002.Αν θέλεις ευχαρίστως να σου κάψω μία ;) κερνάω και καφέ
Αχ μακάρι ρε συ Ηλία, δεν το πουλάνε πουθενά πια το ριμάδι, μόνο το .bin υπάρχει για να το φλασάρει κανείς.

Μπορείς να τσεκάρεις αν όντως υποστηρίζει 27C4096 ή 27C4002? Έχει 20 ποδαράκια σε κάθε πλευρά. Λογικά αν η βάση του programmer το χωράει, μάλλον θα μπορεί να το προγραμματήσει.

Willem programmer έχεις?

Φαντάζομαι 27C4096 ή 27C4002 (είναι ίδια βασικά) θα πρέπει να πάρω από ebay, αλλά καλύτερα να σιγουρευτούμε πρώτα ότι μπορεί να τα γράψει ο programmer σου.

΄λήθεια τι έχεις γράψει με τον programmer?

gtsamour είπε:
Αχ μακάρι ρε συ Ηλία, δεν το πουλάνε πουθενά πια το ριμάδι, μόνο το .bin υπάρχει για να το φλασάρει κανείς.
Μπορείς να τσεκάρεις αν όντως υποστηρίζει 27C4096 ή 27C4002? Έχει 20 ποδαράκια σε κάθε πλευρά. Λογικά αν η βάση του programmer το χωράει, μάλλον θα μπορεί να το προγραμματήσει.

Willem programmer έχεις?

Φαντάζομαι 27C4096 ή 27C4002 (είναι ίδια βασικά) θα πρέπει να πάρω από ebay, αλλά καλύτερα να σιγουρευτούμε πρώτα ότι μπορεί να τα γράψει ο programmer σου.

΄λήθεια τι έχεις γράψει με τον programmer?
Willem είναι ναι.

Σύμφωνα με το λογισμικό του γράφει και τα δύο.

Μέχρι τώρα έχω γράψει μόνο 27C256.

Έχω και αντάπτορα για όλα.

Μην πάρεις από το ebay....προσπαθώ να μαζέψω πράγματα για να κάνω μια παραγγελία από mouser.com...και με αυτές τις eproms άνετα μαζεύω το ποσό.

Στα 75 ευρώ και πάνω έχει δωρεάν αποστολή με κούριερ...αλλίως είναι 20 ευρώ.

Δες εδώ...

http://gr.mouser.com/Search/ProductDetail.aspx?qs=sGAEpiMZZMvKaIdSMCzQp3tmXZec%2fmtcsmhefOSVl3w%3d'>http://gr.mouser.com/Search/ProductDetail.aspx?qs=sGAEpiMZZMvKaIdSMCzQp3tmXZec%2fmtcsmhefOSVl3w%3d

και εδώ

http://gr.mouser.com/Search/ProductDetail.aspx?qs=sGAEpiMZZMvKaIdSMCzQp3tmXZec%2fmtcsmhefOSVl3w%3d

Αν είναι να πάρω και εγώ μήπως το δοκιμάσω και στο δικό μου SegaCD.

gtsamour ζητα απο τον Arakon την πειραγμενη εκδοση του multibios, την εχει βελτιωση σε καποια security checks, και εχει περασμενες μεσα τις τελευταιες εκδοσεις.

Περι του mod.. Ειχα διαβασει μια μεγαλη συζητηση (δεν θυμαμαι ομως που για να δω και ποια παιχνιδια δεν παιζουν) περι αυτου, και δυστηχως, συγκεκριμενα το ευρωπαικο mega drive, δεν μπορει να διαβασει καποια παιχνιδια, ακομα και αν τα παντα ειναι ρυθμισμενα να τρεχουν ετσι.. Ενα παραδειγμα απο την αντιθετη μερια, ειναι το alien soldier της treasure, οπου τρεχει μονο σε Ευρωπαικο / Αυστραλεζικο mega drive, μιας και στα αλλα πεταει καποιο μηνυμα προβληματος.

Παιδια παντος, αν αγορασετε ποσοτητα απο τσιπακια και φοβοσαστε μην σας μεινουν, ειναι το τελευταιο πραγμα για να ανησυχειτε..Τα τσιπακια ειναι περηζητητα (ο Arakon τα πουλουσε 40? χωρις τα μεταφορικα) και μπορουν να πουληθουν πολυ ευκολα.

Έστειλα mail στον Arakon και μου είπε ότι δεν ασχολείται πια με το Multibios οπότε ούτε γράφει τσιπάκια ούτε στέλνει, δυστυχώς. Με βλέπω να το γράφω μόνος μου με τον Plink.

Αυτή την έκδοση έχει ελευθερώσει στο κοινό, και υποτίθεται ότι έχει αφειρεθεί το regional check.

Getta Robo είπε:
Τα τσιπακια ειναι περηζητητα (ο Arakon τα πουλουσε 40? χωρις τα μεταφορικα) και μπορουν να πουληθουν πολυ ευκολα.
Ωραία να πάρουμε μερικά παραπάνω και να τα πουλήσουμε να βγάλουμε τα δικά μας τσάμπα χεχεχεχε!!!

Πλάκα κάνω, αν κάποιος θέλει ευχαρίστως να παραγγείλω και για εκείνον και να του το κάψω.

Δεν υπόσχομαι όμως ότι θα του το εγκαταστήσω κι' όλας :P

Ναι να τα εγκαταστήσεις κιόλας μια που είναι τόσο εύκολο :D

gtsamour είπε:
Ναι να τα εγκαταστήσεις κιόλας μια που είναι τόσο εύκολο :D
Ναι, το έχω δει πόσο εύκολο είναι!!!!

Νομίζω η πιο εύκολη διαδικασία είναι το κόψιμο και η κόλληση socket και όχι το "καπάκωμα" πάνω από το original chip.

Θέλει μελέτη πάντως!

Αν θες φέρε και την κονσόλα σου να το κάνουμε επιτόπου....8) έχω απ'όλα τα εργαλεία ;)

Εννοείται ότι με socket θα γίνει. Μπάαα θα το κάνω εδώ με ησυχία και ίσως όχι με την μια για να το κάνω προσεκτικά.

Μόνο η eprom μου λείπει, όλα τα άλλα τα έχω (εργαλεία, διακόπτες κλπ).

Το original chip δε θα το βγάλω, θα κολλήσω τη βάση από πάνω του.

gtsamour είπε:
Εννοείται ότι με socket θα γίνει. Μπάαα θα το κάνω εδώ με ησυχία και ίσως όχι με την μια για να το κάνω προσεκτικά.Μόνο η eprom μου λείπει, όλα τα άλλα τα έχω (εργαλεία, διακόπτες κλπ).

Το original chip δε θα το βγάλω, θα κολλήσω τη βάση από πάνω του.
Οκ ότι θέλεις.

Πες μου αν είναι να τις πάρω και έρχεσαι να τις κάψουμε.

Getta Robo είπε:
Αν σου λειπει το καλωδιο συνδεσης του 32x με το mega drive, τοτε σου εχω ασχημα νεα. Το συγκεκριμενο καλωδιο ειναι πολυ σπανιο και ακριβο, μιας και ειχε μεσα καποιο κυκλωμα για να συνεργαζεται με το mega drive. Δεν εχω δει να το φτιαχνει κανεις, και οσα πουλανε σκετα στο ebay πανε σε ψηλες τιμες.
Τελικά αυτό το καλώδιο δεν είναι και τίποτα σοβαρό, το βρήκα στο ebay. Το φτιάχνει κάποιος και το πουλάει και σχετικά φθηνά.

Για όποιον ενδιαφέρεται

http://cgi.ebay.fr/SEGA-Cable-liaison-32X-Mega-Drive-I-New-kabel_W0QQitemZ390038080767QQcmdZViewItemQQptZFR_SK_Jeuxvideoconsoles_Consoles?hash=item390038080767&_trksid=p3911.c0.m14&_trkparms=72%3A1526%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

http://cgi.ebay.fr/SEGA-Cable-liaison-32X-Mega-Drive-2-New-kabel_W0QQitemZ390038080679QQcmdZViewItemQQptZFR_SK_Jeuxvideoconsoles_Consoles?hash=item390038080679&_trksid=p3911.c0.m14&_trkparms=72%3A1526%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

http://cgi.ebay.fr/SEGA-Set-de-cables-32X-Peritel-Cables-MDI-MDII_W0QQitemZ390038080970QQcmdZViewItemQQptZFR_SK_Jeuxvideoconsoles_Consoles?hash=item390038080970&_trksid=p3911.c0.m14&_trkparms=72%3A1526%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

πολυ καλα νεα, να'σε καλα gtsamour!

Μιας και λέτε για καλώδια...

το mixing που μπαίνει μεταξύ CD και Mega Drive υποθέτω ότι είναι ένα απλό στερεοφωνικό καρφί - καρφί?

Yep, απλό καλώδιο καρφί καρφί.

Ωραία...τώρα μένει να βρω ένα 8pin din σωστό βύσμα για να φτιάξω και ένα scart

Aλλά δε θυμάμαι... συνδέεται το megacd με τη md με καλώδιο καρφί? Και αν κάποιος έχει στερεοφωνικό καλώδιο για τη MD που βάζει το καρφί για τον stereo ήχο από τη MD?

gtsamour είπε:
Aλλά δε θυμάμαι... συνδέεται το megacd με τη md με καλώδιο καρφί? Και αν κάποιος έχει στερεοφωνικό καλώδιο για τη MDπου βάζει το καρφί για τον ήχο από τη MD?
Δεν ξέρω αν κάνει διαφορά, αλλά μιλάω για MD2 και MegaCD2...

Το MD έχει μπροστά μια είσοδο για ακουστικά και το MEGA CD πίσω μια είσοδο που λέει mixing

Έχει η MD2 έξοδο για stereo ήχο? Δεν έχω δει από κοντά αλλά είχα την εντύπωση πως όχι.

Το MD1 με το MCD1 συνδεονται (για ηχο) με καρφι. Ειναι στερεοφωνικος αλλα προτεινω, ακομα και αν παιζεις μονο με carts, να "ταισεις" το SCART (που αν πας απο το 8pin δινει μονοφωνικο ηχο) με τον ηχο απο τα 2 RCA του MCD διοτι ο audio mixer του ειναι πολυ καλυτερος και ως αποτελεσμα ο ηχος πιο καθαρος.

Πίσω
Μπλουζα