Google.com.tr στην αναζήτηση. Γιατί;

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.475
Αντιδράσεις
903
Είναι καιρός που το έχω παρατηρήσει αλλά τώρα βρήκα χρόνο να το θίξω. Παρατηρώ ότι όταν βάλω μια οποιαδήποτε λέξη στο πεδίο της αναζήτησης, το παράθυρο που ανοίγει έχει μέσα στην url του επέκταση του Google Τουρκίας.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν μετά πάω να πληκτρολογήσω google σε νέα καρτέλα, η αυτόματη συμπλήρωση μου βγάζει το Google Τουρκίας!! Προς θεού, δεν έχω κανένα πρόβλημα και το Google Ταϊλάνδης να ήταν αλλά μου κίνησε την περιέργεια και είπα να ανοίξω θέμα.

Δείτε τις εικόνες παρακάτω.

Προβολή συνημμένου 137275

Προβολή συνημμένου 137274
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.162
Αντιδράσεις
325
Aν πας στις ρυθμισεις του browser μπορεις να το αλλαξεις..τωρα γιατι μπηκε?μαλλον απο καποιο malware...
 

geoanas

Commodore Vampire
Διαχειριστές
Joined
14 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.225
Αντιδράσεις
242
Έχεις απόλυτο δίκιο Johnny. Η αναζήτηση του retromaniax σε πετάει link στο .tr

Να και το δικό μου...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.162
Αντιδράσεις
325
Ok Τωρα καταλαβα,εννοεις στο πεδιο αναζητησης του retromaniax...σωστος,εγω καταλαβα λαθος...και σε μενα το ιδιο γινεται...οι admins θα μας πουν..
 

xlife

RetroN00b
Joined
30 Μάρ 2015
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
0
Ο server βρίσκεται στη Γερμανία. Πιθανών όμως να γίνεται ανακατευθυνση σε άλλο server για μείωση ping κτλ. Οποτε είναι πιθανό ο server να φαίνεται στην Τουρκία για τις εφαρμογές της google. Μπορεί ακόμη και η τοποθεσία στο setup του forum να έχει μπερδευτεί και να μπήκε λάθος.. Κάτι άλλο περισσότερο μόνο από τους admin
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.890
Αντιδράσεις
263
xlife είπε:
Ο server βρίσκεται στη Γερμανία. Πιθανών όμως να γίνεται ανακατευθυνση σε άλλο server για μείωση ping κτλ. Οποτε είναι πιθανό ο server να φαίνεται στην Τουρκία για τις εφαρμογές της google. (....)
Το αυτό. Πριν από λίγο καιρό, έκανε ανακατεύθυνση στο google.fr. Μάλιστα, στη RetroDB.gr, έχει μείνει στο γαλλικό google. Δεν έχει κάποιο κώδικα να επέμβουμε. Στην ουσία είναι ένα div (ή ένα iframe - δε θυμάμαι είναι καιρός που το έφτιαξα...) το οποίο μπαίνει αυτούσιο στον κώδικα της σελίδας και κάνει ανακατεύθυνση στην google.
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.890
Αντιδράσεις
263
Έχω κάνει κάποιες αλλαγές στον κώδικα της αναζήτησης. Θα ήθελα να δοκιμάσετε όσοι έχετε chrome & ie και να με πείτε:

α) Αν σας βγάζει το google.com.tr (λογικά, δε θα πρέπει)

β) Αν έχει φτιάξει το πρόβλημα στην αναζήτηση που έβγαζε τα ελληνικά με ιερογλυφικά (λόγω encoding).

Το έχω δοκιμάσει σε Firefox & φαίνεται να δουλεύει οκ.
 

Ajax87

Human RetroDatabase
Joined
20 Φεβ 2011
Μηνύματα
3.551
Αντιδράσεις
368
Απο Chrome το "α)" ειναι οκ! Απο google.com βγαζει τα αποτελεσματα. Για το "β)" δεν ξερω το προβλημα για να δοκιμασω...
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.475
Αντιδράσεις
903
Από ΙΕ 11 α, β λειτουργούν κανονικά
 

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.581
Αντιδράσεις
961
Όλα οκ με Chrome (και τα α και το β) :thumbup:
 

angel_grig

KAT Resurrector
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
3.162
Αντιδράσεις
325
Δοκιμη με iron ολα ΟΚ!

Eυτυχως που υπαρχει και η Μαριανα σε αυτο το φορουμ :D
 

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.890
Αντιδράσεις
263
Άψογα! :) Ευχαριστώ για το feedback!

Με κάνεις και κοκκινίζω, Κε Ρησαρέκτορα! #) Εσύ ζωντανεύεις κοτζάμ μηχανήματα - εγώ 2 γραμμούλες άλλαξα! #)
 
Μπλουζα