- Joined
- 16 Νοέ 2011
- Μηνύματα
- 7.716
- Αντιδράσεις
- 1.838
Αφιερωμένο στον συγγραφέα και εικονογράφο Maurice Sendak είναι το σημερινό Doodle της Google.
http://www.youtube.com/watch?v=03aBKVu_1f8
http://www.youtube.com/watch?v=03aBKVu_1f8
Σε ευχαριστω πολυ Μαριαννακι μου!!! :flower:D@redevil είπε:Βλέπω ότι εν τη απουσία μου, ο Σταυρής έκανε εξαιρετική δουλειά!
Δεν είχε αναφερθεί όλη την ημέρα και έτσι το πρόσθεσα!D@redevil είπε:Ώπα!
Μπράβο ρε Χριστινάκι!
Αν δεν το θυμήσουν, θα μας "ξέφευγε"! (λείπει και ο Σταυρής! :flower: )
Η εικόνα για το αρχείο μας:
Προβολή συνημμένου 83247
Και η περίφημη γάτα του!Έρβιν Σρέντιγκερ, ο νομπελίστας φυσικός στη Google! Σήμερα το doodle της Google γεμάτο σύμβολα φυσικής και μία γάτα σε ένα κουτί, είναι αφιερωμένο στιν διάσημο φυσικό Έρβιν Σρέντινγκερ.Ο Έρβιν Σρέντινγκερ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1887 στη Βιέννη, μοναδικό παιδί του Ρούντολφ Σρέντινγκερ και της Έμιλι Μπάουερ, θυγατέρας του Αλεξάντερ Μπάουερ, καθηγητή του της Χημείας στο Πολυτεχνείο της Βιέννης.. Ασχολήθηκε με τη Στατιστική Φυσική, τη Θερμοδυναμική, την Ηλεκτροδυναμική, την Κοσμολογία, τη Βιολογία, τη Φιλοσοφία, αλλά κυρίως με την Κβαντική φυσική, ανακαλύπτοντας την περίφημη κυματική εξίσωση που φέρει το όνομά του. Τιμήθηκε μαζί με τον Πολ Ντιράκ (Paul Dirac, 1902-1984) με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής για τις εργασίες του πάνω στην ατομική θεωρία.
Το σημαντικότερο επίτευγμα του Έρβιν Σρέντιγκερ ήταν η ανακάλυψη της περίφημης κυματικής εξίσωση, γνωστή ως κυματική Εξίσωση του Σρέντινγκερ και αυτή η ανακάλυψη έγινε επειδή οι κβαντικές συνθήκες του . Ο Σρέντινγκερ πίστευε ότι η λύση σχετιζόταν με το πρόβλημα των χαρακτηριστικών ριζών (eigenvalue problem). Γι' αυτή του την εργασία ο Σρέντινγκερ τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ το 1933, από κοινού με τον Πολ Ντιράκ (Paul Dirac).
πηγήΤο πείραμα του Σρέντιγκερ
Φανταστείτε ένα δοχείο χωρίς ανοίγματα μέσα στο οποίο βρίσκεται μια γάτα. Υπάρχει ένας εξωτερικός μηχανισμός που παράγει ένα φωτόνιο, το οποίο προσκρούει σ΄ ένα ημιδιαφανές κάτοπτρο.
Εκεί, έχει 50% πιθανότητα να διαπεράσει το κάτοπτρο και άλλη τόση να ανακλαστεί. Αν το διαπεράσει, ενεργοποιεί έναν άλλο μηχανισμό στο εσωτερικό του δοχείου που απελευθερώνει ένα δηλητήριο που σκοτώνει τη γάτα.
Επειδή λοιπόν δεν ξέρουμε πώς το φωτόνιο θα συμπεριφερθεί ή καλύτερα επειδή ξέρουμε πως υπάρχει ταυτόχρονα σε δυο επάλληλες και κβαντικές καταστάσεις, δεν ξέρουμε και τη μοίρα της γάτας.
Μέχρι όμως ν΄ανοίξουμε το κουτί για να δούμε τι κάνει η γάτα, σύμφωνα με την κβαντική θεωρία και τους κανόνες της, έχουμε τη λεγόμενη «υπέρθεση δύο καταστάσεων». Ο κόσμος υπάρχει στον βαθμό που υπάρχουμε κι εμείς ως μάρτυρες μιας από τις πολλές του εκδοχές και τις άπειρες διακλαδώσεις του αρχικού συμβάντος.
Ο Σρέντιγκερ για να εξηγήσει θέματα της κβαντομηχανικής πρότεινε το περίφημο πείραμα με τη γάτα, θέλοντας να δείξει ότι η κβαντική θεωρία είναι ακόμη ελλιπής. Θεωρούσε ότι η γάτα είτε είναι ζωντανή είτε έχει πεθάνει, ανεξαρτήτως της παρατηρήσεως μας...
Να και το doodleBETTY BOOP είπε:Σήμερα η Google τίμησε τα 100ά γενέθλια του Leonidas da Silva.
Αγαπημένο βιβλίο!D@redevil είπε:Ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να προσπαθήσω να διαβάσω και το περιβόητο, ομώνυμο βιβλίο του Έκο......