Gp2x Caanoo

Γεια σας , έχει λίγο καιρό που ψάχνω κάτι ώστε να εξομειώνει καλά την παλιά μου αγάπη , την Amiga . Θέλω να μπορεί να δείχνει τα Demos που είναι και αρκετά δύσκολα και φυσικά τα άπειρα παιχνίδια . Σκεφτόμουν για το Dingoo αλλά λόγω Cpu δεν ξέρω πόσο θα αποδίδει . Έτσι είδα οτι υπάρχουν και πιο δυνατά μηχανήματα όπως το Caanoo . Σε psp που έχω δεν παίζει αξιοπρεπώς ο Pspuae , σε Ipad που θα μπορούσε ίσως , δεν έχουν βγάλει ακόμη κάτι . Ετσι μένει η κάποιο Android tablet αρκετά δυνατό ή μια άλλη λύση όπως το Caanoo . Οποιως το έχει και μπορεί να βοηθήσει στο θέμα ας απαντήσει , για να καταλήξω . Ευχαριστώ .
 
Το Caanoo δεν έχει βγάλει ακόμα Amiga emulator αλλά μπορείς να τρέξεις αυτόν του Wiz μέσω του Ginge (που είναι κάτι σαν emulator/simulator για να τρέχεις compatible software του Wiz ή του GP2X στο Caanoo χωρίς χάσιμο ταχύτητας). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το overclocking δεν θα πιάσει, οπότε με ένα Wiz θα είσουν καλύτερα για γρηγορότερο Amiga emulation.

Βέβαια και στο Wiz που το δοκίμασα δύσκολα πιάνει καλή ταχύτητα. Υπάρχουν βέβαια videos ενός Wiz/Caanoo να τρέχει turrican ή shadow of the beast με πολύ καλή ταχύτητα (γύρω στα 40 frames νομίζω, την τελευταία φορά που δοκίμασα) αλλά πολλά games και demos δεν αντέχουν, ειδικά demos που χρησιμοποιούν πολύ τον blitter. Έτσι θα τρέχουν από 30-40fps έως και 5-10fps και σπάσιμο στη μουσική αναλόγως με το part του demo που τρέχει.

Αν και fan των gamepark μηχανημάτων, θα συμβούλευα το android για amiga emulation full speed. Δεν ξέρω αν έχει βγει emulator εκεί και τι πουλάκια πιάνει αλλά νομίζω ότι το android έχει πια αρκετή ισχύ για τέτοια πράγματα.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση . Έχω δει κάποια video αλλά δεν μπορώ να καταλάβω εαν και τα Android με ένα πυρήνα θα παίζουν καλά . Αυτά με 2 πυρήνες λογικά θα είναι και πιο καλά αλλά είναι και αρκετά ακριβά , οπότε είναι εκτός προυπολογισμού μου . Έχω δει και το Dingoo αλλά με τον 400αρι cpu που έχει δεν πιστεύω να είναι και ιδιαίτερα καλό σε amiga . Το Gp2x δεν το έχω βρει έξω διαθέσιμο αλλά έχει σχεδόν ίδια τιμή με το Caanoo , έτσι πιστεύω οτί συμφέρει το τελευταίο . Είδα ότι παίζει και .avi .divx αρχειάκια . Μπορεί με το Tvout να γίνει καλός media player ή απλά το έχει να δείχνει χωρίς απαιτήσεις σε ποιότητα ?

Χτές δοκίμασα και το psx4all σε Ipad αλλά δεν αποδίδει 100% . Το ωραίο είναι οτι όλα τα ps1 games παίζουν τέλεια στο psp οπότε δεν χρειάζεται κάποιο άλλο μηχάνημα για αυτό .

Πίστευα οτι το Caanoo θα αρκούσε για αρκετά Games - Demos ώστε να το πάρω και να βγει και σχετικά φτηνή λύση αλλά με αυτα που αναφέρεις το σκέφτομαι γενικώς . Ισως ακόμη να μην μπορεί να γίνει και τέλεια εξομείωση της amiga στα υπάρχοντα μηχανάκια . Αλήθεια εκτός απο Pantora ... υπάρχει κάποιο άλλο που είναι πιο ισχυρό απο το Caanoo για εξωμειώσεις ?
 
Δεν ειμαι απολυτος αλλα οχι. Ακομα και το pandora εχει πολυ μετριο emulation της amiga, ειδικα στο διαβασμα εικονων απο hdd. Γνωμη μου παρε το caanoo ( το εχω ) και διαβαζε τα φορουμ κατα καιρους. Το wiz εχει θεμα στην οθονη και μπορει να σου καει. Το dingoo δε συγκρινεται με caanoo.

Χθες αγορασα και pandora προς 440 ( δεν εχει αποσταλει ακομα). Ευτυχως που το iphone 5 θα αργησει να βγει οποτε παμε παλι απο την αρχη στο μαζεμα χρηματων :)
 
Αρχικά και εγώ έψαξα για το iphone μήπως έχει Amiga emulator αλλά αφού ακόμη δεν βγήκε κάτι δεν πρόκειται να βγάλουν ποτέ κανονικό UAE . Έτσι ξεκίνησα το ψάξιμο .. Πολύ μου αρέσει και το Archos 70 με Android το οποίο χαλβαδιάζω εδώ και καιρό ... Κάτι διάβασα οτί θα βγάλουν και UAE για το Caanoo , είναι σε εξέλιξη , πράγμα που θα βόλευε ισως λόγω χειρισμού και τιμής αλλά δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω ...
 
Παρε ενα netbook, με 260 ευρο εχεις winUAE...
 
Πίσω
Μπλουζα