Gray Matter (PC/360)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.682
Τα adventure δεν ειναι το φορτε μου (I suck βασικα) οποτε δεν θα τολμησω καποια παρουσιαση του Gray Matter. Καποιος απο τους συνηθεις υποπτους θα βρεθει να ποσταρει (υπαρχει και εξαιρετικο review στο Adventure Advocates).

Gray_Matter_cover.jpg

Υπεροχο παιχνιδι - υπεροχη ατμοσφαιρα - υπεροχη μουσικη. Μονο και μονο το ονομα της δημιουργου (Jane Jensen) αποτελει εγγυηση ποιοτητας και ατμοσφαιρας.

Παιρνεις το ρολο μιας εκολαπτομενης ταχυδακτυλουργου που ψαχνει στην Ευρωπη να βρει ενα κλειστο κλαμπ οπου το απαρτιζουν οι μεγαλοι μαγοι. Τα βηματα της την φερνουν στο Λονδινο αλλα ενα ατυχημα δεν τις επιτρεπει να φτασει και την αναγκαζει να περασει τη νυχτα σε μια μυστηρια επαυλη καποιου νευροβιολογου.

Εκει ξεδιπλωνεται το σεναριο με αριστοτεχνικο τροπo και πολυ μαγια :)

Μονο παραπονο: ο χειρισμος στο 360 με εναν κυκλικο οδηγο που δυσκολευει.

Ο λογος που ανοιξα το παρον thread ειναι οτι εχω κολλησει (στα τελη του ΠΡΩΤΟΥ! chapter :) ) και ακομα και τα walkthrough δεν βοηθανε. Ισως να εχω πεσει σε bug.

Πηγα στο μαγαζι με τα μαγικα, εβγαλα το 21, πηγα στο κολλεγιο, επεισα 4 να συμμετασχουν στο μυστηριωδες πειραμα, μου ανοιξε και το Achievement (αρα δεν εχω να κανω κατι αλλο).

Παρολα αυτα το τηλεφωνο δεν χτυπαει. Στο progress μου ειδα οτι δεν εχω ολοκληρωσει το Betrayer's Price. Διαβαζω λοιπον οτι πρεπει να παω στο Carfax Tower Plaque και με καποιο τροπο θα μου ανοιξει ο δρομος για τη κορυφη του πυργισκου.

Στο PC εχει OBSERVE και EXAMINE - στο 360 οχι.

Με αλλα λογια δεν μπορω να ανεβω στον πυργο. Κανενα clue?

Ο σωστός τίτλος είναι "Gray Matter". ;)

Το παιχνίδι το κάνει παρουσίαση ο Μάνος, στο PC Master Ιανουαρίου...

Ίσως να μπορέσει να σε βοηθήσει...

To προβλημα ξεκινα απο εδω:

Φορτωσα παλιοτερο save και ξεκινησα. Οταν παω στο μαγαζι του Μεμφιστοφελη και κερδιζω το παζλ στο μηχανημα, δεν μου δινει το βραβειο που θεωρητικα (οπως λενε τα walkthroughs) θα επρεπε να μου δωσει! Μην εχοντας αυτο, δεν μπορω να μπω στο πυργο αρα ουτε να τελειωσω το chapter! Δεν ξερω τι διαολο bug ειναι αυτο!!!!

Πάνο,

να ανέβεις στον πύργο δηλαδή δεν μπορείς;

ναι αλλα ΜΑΛΛΟΝ βρηκα μια ακρη να δοκιμασω. Αφου κερδιζω στο μηχανημα εμφανιζει καπου το επαθλο. Δεν καταφερα να το δω εχτες, αλλα σε ενα PC video ειδα μια λεπτομερεια που θα τσεκαρω μολις παω σπιτι. Χωρις το επαθλο δεν σου δινει επιλογη να ανεβεις στον πυργισκο

Παντως ειναι φοβερο παιχνιδι. Περιμενω να διαβασω το review σου τον Γεναρη!

Δηλαδή το έπαθλο δεν εμφανίζεται δεξιά του μηχανήματος,στην 360 έκδοση;Mάλλον στο εμφάνισε και δεν το πήρες γραμμή! :)

Κατά τη γνώμη μου Πάνο,είναι ένα καλό παιχνίδι,με ένα φινάλε όμως που προσωπικά δεν με ικανοποίησε και με κάποια προβλήματα στη δράση του.Σίγουρα πάντως αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί του...

retail ποιό μαγαζάκι το έχει ξέρει κανείς ?

Ορίστε οι λόγοι που δεν ασχολούμαι πια με adventures.

Το σενάριο του Gray Matter είναι εκπληκτικό, αν μη τι άλλο. Αλλά τι δουλειά μπορεί να έχει το 360 με το είδος αυτό παιχνιδιών;

Αν είναι ο Wally να γράφει ότι δεν τον βόλεψε ο χειρισμός στο 360, πρέπει να είναι κυριολεκτικά απίστευτα δύσκολος και δύστροπος. Κύριοι, κατά την ταπεινή μου γνώμη η λέξη Adventure τέλειωσε μαζί με τη Sierra και τα θρυλικά της παιχνίδια. Όλα τα άλλα είναι κακές αντιγραφές και φαντάζουν σαν κάποιος να προσπαθεί να ξεκινήσει μια μηχανή που έχει μείνει από καύσιμα πατώντας συνέχεια τη μίζα.

Θα ευχηθώ, όμως, καλή επιτυχία στο συγκεκριμένο παιχνίδι και είδος, αλλά δεν το βλέπω.

H Jensen ειναι η τελευταια* απο την θρυλικη παρεα της Sierra που συνεχιζει να ασχολειται με το αντικειμενο (εστω και μια στα τοσα).

Το παιχνιδι εχει υπεροχη ατμοσφαιρα και αξιζει να ασχοληθει καποιος μαζι του.

Εχει χαζο interface αλλα απο καποια αλλα επιτυχημενα adventure-console-adaptations (πχ Sherlock Holmes Jack the Ripper) που πασχουν απο στορυ, το προτιμω...

*Αν κανω λαθος διορθωστε με

Σέβομαι την άποψή σου, αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου, ως προς το παιχνίδι. Στις μέρες που περνάμε και στο οικονομικό λούκι που μπήκαμε, από το οποίο μη γελιόμαστε δεν θα βγούμε ποτέ σαν ανθρωπότητα, μάλλον αυτά είναι τα τελευταία "πειράματα" παραγωγών.

Κάτι μου λέει, και σαν μέντιουμ έχω εκτελέσει απόλυτα πετυχημένη καριέρα, ότι και το παιχνίδι θα αποτύχει και θα σβήσει το είδος. Απλά, διότι δεν θα αποφέρει τα χρήματα που θα ήθελε κάποιος, ενώ από την άλλη παραγωγές στα όρια του πειράματος κοστίζουν και δεν επαναλαμβάνονται συχνά.

Ειδικά στο 360 και στο κοινό που αναφέρεται, δεν βλέπω προκοπή. Γιατί κακά τα ψέματα είμαστε δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία όσοι άνω των 30 ασχολούμαστε με modern console gaming και λόγω της οικονομικής κατάστασης θα γίνουμε λιγότεροι. Δυστυχώς μόνο η δική μας γενιά είναι σε θέση να εκτιμήσει ένα τέτοιο παιχνίδι και μάλιστα όχι όλοι.

I, and many more, prefer a mindless racing sim instead, or an FPS.

Η εποχή που ανοίγαμε κουτάκια, πατάγαμε μοχλάκια και διαβάζαμε νότες πέρασε, κύριοι adventurers είστε, δυστυχώς, μειοψηφία.

@ pooky(1) σωστα οσα λες αλλα η αγορα των adventures απευθυνεται κυριως στους pc

στο 360 ειναι βεβαιο οτι θα πατωσει

10 χρονια τωρα ακουω οτι τα adventures πεθαναν αλλα ολο κατι γινεται και βγαινουν διαμαντια

Χάθηκε να το παίξεις σε ένα pc αυτό Wally. Βέβαια, μιλάω εγώ που πήρα το Monkey Island Special Edition σε PS3. hehe

Όσον αφορά το είδος των adventure έχουν κάνει δυναμικό comeback τα 2 τελευταία χρόνια. Παίχτε λιγάκι το Amnesia - The Dark Descent και θα καταλάβετε!!

Αναφέρομαι break ασφαλώς στο 360 και όχι τόσο στο pc. Αλλά από τη στιγμή που γνωστό περιοδικό διώχνει τον guru των adventures (και δεν με ενδιαφέρει αν αποχώρησε μόνος του αυτό δεν το πιστεύω δεν πα να ορκίζονται στα 30 ευαγγέλια και σιγά μην έλεγαν ποτέ το αντίθετο) και μετά από ένα τεύχος ούτε που είναι καν αισθητή η απουσία του, το είδος έχει μπει σε κρίση.

Το ότι 10 χρόνια πεθαίνουν τα adventures, δεν μου λέει τίποτε, δεν πουλάνε, είναι σαν τον ασθενή με μηχανική υποστήριξη.

Φυσικά θέλω και επιθυμώ να ξαναζήσουμε τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, αλλά το ίδιο θέλω και για την επιστροφή των home micros, αυτό δεν γίνεται, δυστυχώς.

Γενικά έχουμε χάσει το νόημα του παιχνιδιού μέσα μίας συνεχής διαδικασίας leveling up (rpg) ή καθαρού γραμμικού gameplay (fps + άλλα action).

Το στοιχείο της εξερεύνησης έχει χαθεί. Οι πιτσιρικάδες παίζουν rpg σαν φρενιασμένοι να φτάσουν το max σε level, σε skills και υπόθεση τίποτα. Ακόμα και στα fps αν κολλήσει κάποιος σε ένα σημείο για περισσότερο απο 5 λεπτά, συνήθως το παρατάει.

Εγώ αρνούμαι να υποταχθώ σε αυτού το είδος gameplay. Ακόμα παίζω το wow εξερευνώντας την περιοχή και διαβάζοντας τα quest (Ναι, έβαλα πάλι συνδρομή για το Cataclysm. Αν και δεν βλέπω να το συνεχίζω για πολύ!! ). Ένα καλό adventure το παίζω ακόμα όμως!! Δυστυχώς, η νέα γενιά δεν φαίνεται να τα αγαπά τόσο. Πολύ ανυπόμονα να προχωρήσουν.

Το μότο μου είναι : 'Η διαδρομή είναι πιο όμορφη απο τον προορισμό'

To τί παίζουν οι πιτσιρικάδες δέν με νοιάζει - καθόλου όμως. Το πόσοι και ποιοί είναι πλειοψηφία πάλι δέν με νοιάζει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να παίζω games που να έχουν storyline και ατμόσφαιρα, και φυσικά τα adventures προσφέρουν κάτι τέτοιο. Δέν είμαι ο πλέον φανατίκλας adventurer όμως στον κυκεώνα της μπούρδας που βγαίνει με το κιλό σήμερα, μόνο αυτά τραβούν την προσοχή μου και μόνο αυτά διαθέτουν "ψυχή" που λέμε. Τώρα το άν πέθαναν ή όχι...εδώ και 15 χρόνια ακούω τον κόσμο να λέει ότι τα adventures είναι νεκρά ! Not....

Tις προάλλες αγόρασα μερικά semi-oldschool pc games (Drakan, rune, Vampire the masquerade redemption) και χάρηκα τόσο πολύ όσο σχεδόν λυπήθηκα που δέν βγαίνουν και σήμερα τέτοια παιχνίδια. Οι κονσόλες πλάκα-πλάκα έχουν ισοπεδώσει το gaming και πλήν ελάχιστων εξαιρέσεων αριστερώθεν και δεξιώθεν , τα παιχνίδια είναι άψυχα benchmark gfx engines, ή mindless hack'n'shoot'n'slash generic copy-pasters. O ακρίτας λοιπόν του gaming, κατα την γνώμη μου φυσικά, είναι το PC Adventuring. (BTW τσεκάρεται το Alternativa φρέσκο). Kαι αυτό γιατί τα action adventures και rpgs δυστυχώς κονσολοποιούνται πρώτα, και πλέον γίνονται port στα Pc's. Όπως και να έχει τα adventures δέν πεθαίνουν ποτέ, έχουν ίσως το πιό ψαγμένο κοινό και ταυτόχρονα αφοσιωμένο.

Y.Γ ξαναρωτάω....To βρήκε το Gray Matter κουτάτο κανείς και πού ?

Aardvark είπε:
Σαφώς.

Σε PS3 δεν θα το δούμε;

To τί παίζουν οι πιτσιρικάδες δέν με νοιάζει - καθόλου όμως. Το πόσοι και ποιοί είναι πλειοψηφία πάλι δέν με νοιάζει.
Φυσικά και σε νοιάζει. Το γιατί, το εξηγείς ο ίδιος αμέσως μετά!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν καταλαβαινω που φταινε οι κονσολες. Ο κατηφορος στο PC gaming ξεκινησε απο το 2001. To προβλημα δεν το δημιουργησαν η κλειστης αρχιτεκτονικης κονσολικες πλατφορμες (και οι home micros κλειστες αρχιτεκτονικες ηταν).

Απο Γερμανια μπορεις να το αγορασεις και με Αγγλικη γλωσσα. Αλλιως περιμενεις τον Φλεβαρη.

Πίσω
Μπλουζα