• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Grecostyl αυτοκινητάκια

kingtiger077

RetroMaNiaC
Joined
2 Ιολ 2011
Μηνύματα
564
Αντιδράσεις
41
Η γνωστή εταιρεία πλαστικών της δεκαετίας του 80 παρήγαγε εκτός των άλλων κι αυτά τα απίθανα πλαστικά αυτοκινητάκια, που περιττό να σας πω υπεραγαπώ καθώς έπαιζα τα μάλα με αυτά!!! Έτσι λοιπόν, όταν μετά από τόσα χρόνια που ήταν ξεχασμένα στην άκρη του μυαλού μου τα είδα τυχαία μπροστά μου σε μια αγγελία, κάτι ξύπνησε μέσα μου...ναι, το θηρίο του συλλέκτη!!!
Δύσκολα σχετικά στην ανεύρεσή τους και κάπως τσιμπημένα σε τιμή, κάτι που δεν λειτούργησε ανασταλτικά στην απόκτησή τους βέβαια, έχοντας καταφέρει να βρω αρκετά ως τώρα και φυσικά η αναζήτηση συνεχίζεται!!
Να πω εδώ πως (θεωρητικά), υπήρξαν δυο εκδόσεις: Η πρώτη με μονόχρωμα αυτοκινητάκια και η δεύτερη με πολύχρωμα, με την δεύτερη έκδοση να παράγεται πιθανόν από άλλη εταιρεία (Ολυμπιάδα). Τα χρώματα, κίτρινο, πράσινο, μπλε, κόκκινο, λευκό, πορτοκαλί...ίσως και περισσότερα.

Η συλλογή μου
grecostyl 0.jpg

Και μερικές φωτό με καρτέλες (πηγή: ebay)
grecostyl 1.jpg grecostyl 2.jpg grecostyl 3.jpg grecostyl 4.jpg
 

Always Somewhere

Retro Member
Joined
9 Νοέ 2019
Μηνύματα
189
Αντιδράσεις
263
Η γνωστή εταιρεία πλαστικών της δεκαετίας του 80 παρήγαγε εκτός των άλλων κι αυτά τα απίθανα πλαστικά αυτοκινητάκια, που περιττό να σας πω υπεραγαπώ καθώς έπαιζα τα μάλα με αυτά!!!
[...]
@kingtiger077 Τα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια ήταν και για μένα τα αγαπημένα!!

Είχαν και όμορφο σχεδιασμό αυτά τα αυτοκίνητακια.

Ώρες ατελείωτες παιχνιδιού με δαύτα.. Σε ευχαριστώ που μου τα θύμισες!! :)
 

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.322
Αντιδράσεις
184
Χεχε, είχα το 3ο της πρώτης σειράς (από αριστερά) και το 2ο της 2ης σειράς στην πρώτη φωτό.

Χίλια ευχαριστώ @kingtiger077, είχα ξεχάσει ύστερα από τόσα χρόνια ότι καν υπήρχαν τα εν λόγω αυτοκινητάκια!
 
Μπλουζα