Grecostyl αυτοκινητάκια

kingtiger077

RetroMaNiaC
Joined
2 Ιουλ 2011
Μηνύματα
583
Αντιδράσεις
157
Η γνωστή εταιρεία πλαστικών της δεκαετίας του 80 παρήγαγε εκτός των άλλων κι αυτά τα απίθανα πλαστικά αυτοκινητάκια, που περιττό να σας πω υπεραγαπώ καθώς έπαιζα τα μάλα με αυτά!!! Έτσι λοιπόν, όταν μετά από τόσα χρόνια που ήταν ξεχασμένα στην άκρη του μυαλού μου τα είδα τυχαία μπροστά μου σε μια αγγελία, κάτι ξύπνησε μέσα μου...ναι, το θηρίο του συλλέκτη!!!
Δύσκολα σχετικά στην ανεύρεσή τους και κάπως τσιμπημένα σε τιμή, κάτι που δεν λειτούργησε ανασταλτικά στην απόκτησή τους βέβαια, έχοντας καταφέρει να βρω αρκετά ως τώρα και φυσικά η αναζήτηση συνεχίζεται!!
Να πω εδώ πως (θεωρητικά), υπήρξαν δυο εκδόσεις: Η πρώτη με μονόχρωμα αυτοκινητάκια και η δεύτερη με πολύχρωμα, με την δεύτερη έκδοση να παράγεται πιθανόν από άλλη εταιρεία (Ολυμπιάδα). Τα χρώματα, κίτρινο, πράσινο, μπλε, κόκκινο, λευκό, πορτοκαλί...ίσως και περισσότερα.

Η συλλογή μου
grecostyl 0.jpg

Και μερικές φωτό με καρτέλες (πηγή: ebay)
grecostyl 1.jpg grecostyl 2.jpg grecostyl 3.jpg grecostyl 4.jpg
 
Η γνωστή εταιρεία πλαστικών της δεκαετίας του 80 παρήγαγε εκτός των άλλων κι αυτά τα απίθανα πλαστικά αυτοκινητάκια, που περιττό να σας πω υπεραγαπώ καθώς έπαιζα τα μάλα με αυτά!!!
[...]

@kingtiger077 Τα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια ήταν και για μένα τα αγαπημένα!!

Είχαν και όμορφο σχεδιασμό αυτά τα αυτοκίνητακια.

Ώρες ατελείωτες παιχνιδιού με δαύτα.. Σε ευχαριστώ που μου τα θύμισες!! :)
 
Χεχε, είχα το 3ο της πρώτης σειράς (από αριστερά) και το 2ο της 2ης σειράς στην πρώτη φωτό.

Χίλια ευχαριστώ @kingtiger077, είχα ξεχάσει ύστερα από τόσα χρόνια ότι καν υπήρχαν τα εν λόγω αυτοκινητάκια!
 
Ωρε φιλεεε... Τι έχεις εκεί! :D

Λιώνω από τις αναμνήσεις και το παίξιμο με αυτά τα αυτοκινητάκια!!!
 
Και με το πέρασμα του χρόνου όλο και κάτι νέο έρχεται στην επιφάνεια! Ήρθε στα χέρια μου και το κουτί που περιείχε μέσα τα αγαπημένα αμαξάκια Grecostyl!!!
36 τεμάχια χωρητικότητα. Ειλικρινά δεν το θυμάμαι ούτε από μικρός. Φυσικό θα μου πείτε καθώς τότε απλά κοίταζα να αγοράσω τα αμαξάκια και δεν έδινα σημασία στο κουτί...
Αφοί Παπαευστρατίου Α.Ε.
20220624_165740.jpg
20220624_165750.jpg
20220624_165804.jpg
 
Ω ρε ανάμνηση αυτά τα αυτοκινητάκια!!! Είχα να τα δω από αρχές 80 λίγο πριν μετακομίσουμε από Αθήνα...είχα 2-3 από αυτά ,μου είχαν φέρει σε κάποια γιορτή, γενέθλια κτλ.
 
Πίσω
Μπλουζα