H Apple γιορτάζει τα 30 χρόνια του Mac!

Shock είπε:
Είσαι νέος εδώ μέσα δε μπορείς να φανταστείς τι χαρακτηρισμούς έχω ακούσει :) Μου αρέσει η όμορφη κουβέντα που δε φτάνει στα άκρα και στηρίζουμε αυτά που λέμε με επιχειρήματα.
Off-topic: Αν κάποιος θέλει όμορφη κουβέντα, δεν την στηρίζεις με ατάκες του στυλ «είσαι νέος εδώ μέσα». Τώρα θα μου πεις, από όλο το ποστ αυτό πρόσεξα; Όχι δεν πρόσεξα μόνο αυτό, αλλά μετά απ' αυτό... δεν υπάρχει πλέον διάθεση. Off-topic τέλος.

Καλή συνέχεια.
 
Shock είπε:
Ο Macintosh όχι μόνο ζει αλλά έχει χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερες πωλήσεις σε μια αγορά που όσο πάει και συρικνώνεται γιατί μεταβένουμε (και αυτό χωράει πολύ συζήτηση) στην Post PC era.

Μπορείς να πεις λοιπόν ότι αν ζούσε σήμερα ο Jobs θα μπορούσε να πει "αποστολή εξετελέσθη", χωρίς φυσικά να του τη πιστώνουμε.
Συγγνωμη αλλα ποιος macintosh ζει????Αυτος που εχει το hardware της μαιμους ΙΒΜ???Γιατι αυτο ειναι,απλα με δικο του λειτουργικο...(που παιζει και στην μαιμου...)

Για την ΙΒΜ που παραθετεις το link,εαν το παμε ετσι τοτε και η αποστολη στο φεγγαρι απο μελος των SS πραγματοποιηθηκε (τον Φον Μπραουν δηλαδη)....

Η σχεδίαση ενός υπολογιστή δεν έχει σχέση μόνο με την διάταξη των θυρών.
Μαλλον δεν με επιασες...το ανεφερα σαν παραδειγμα για να δειξω οτι η apple ειναι απλος αναπαραγωγεας των σχεδιων της intel με λιγο διαφορετικη διαταξη...που εαν θελουμε το πιστευουμε το designed in California και οχι το designed in China... :D

Και ναι θέλω πιο ψηλές τιμές γιατί θέλω να υπάρχει ανταγωνισμός και δεν αναφέρομαι στις τιμές αλλά στις εξελίξεις στην τεχνολογία. Το ίδιο θέλουν και οι εταιρίες ή νομίζεις ότι δεν θα ήθελαν 20% margin και αυτές;
Οχι ,δεν θελω πιο ψηλες τιμες..τι να πω..εαν οι apple users τα εχετε και τα δινετε καλα κανετε..εμεις δεν τα εχουμε,και να τα ειχαμε στην apple δεν θα τα διναμε..Τωρα γιατι ο ανταγωνισμος πρεπει να εχει ντε και καλα ακριβες τιμες δεν το εχω καταλαβει...

Να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Η LG αυτή τη στιγμή είναι ο Νο1 προμηθευτικής οθονών της Apple. Επειδή όμως δεν μπορεί να βγάλει την παραγωγή, η Apple πάει στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, που βρίσκονται μάλιστα στα μαχαίρια, να πάρει οθόνες. Λες η LG να μην θέλει να πουλήσει; Λες να θέλει να ρίξει τα μούτρα της στην Samsung? Πάμε πάλι στους επεξεργαστές, λες η TSMC το εργοστάσιο που "τυπώνει" τους AMD να μην θέλει δουλειά; Πάλι πάει σε ανταγωνιστές για να τυπώσει τον Α7 γιατί τα εργοστάσια της TSMC δουλεύουν και για άλλους (SONY πχ) Προφανώς έχουν κάνει τις μελέτες τους και έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους.
Και μονο απο αυτα που λες φαινεται οτι η "μεγαλη" apple ειναι ενας απλος συναρμολογητης που χωρις τους third party manufacturers την "εκατσε"...Αφου εχει τοσα πολλα λεφτα γιατι δεν φτιαχνει ενα δικο της εργοστασιο???
 
Rygar είπε:
Ντων την ΙΒΜ δεν τη νοιάζει η αγορά πισί γιατί υπάρχουν δεκάδες αλλοι κατασκευαστές PC. Η Apple ποτέ δεν είχε ανοίξει την αγορά της, πλην μιας μικρής περιόδου με τον Laser. Αρα δεν της πιστώνουμε τη "νίκη" επειδή το αξίζει πραγματικά, αλλα για λόγους πολιτικής της εταιρίας. Αν είχε δώσει άδειες και σε άλλους να κατασκευάζουν Apple clones, τότε
Νίκο η IBM άφησε την αγορά και της έφυγε μέσα από τα χέρια της. Δεν υπάρχει "δεν τη νοιάζει", είναι λεφτά που αν μπορούσε να τα τσεπώσει θα το είχε κάνει.

Το πρώτο λάθος της ήταν, πάντα κατά τη γνώμη μου, ότι δεν πίστευε ποτέ στον τελικό καταναλωτή.

Από την δεκαετία του 70 κι όλας δεν μπορούσε να μπει στη λογική ότι κάθε σπίτι θα έχει έναν υπολογιστή.

Ότι είχε πάθει και η Xerox που πίστευε ότι η άκρη του κόσμου είναι οι εκτυπωτές της, χωρίς να βλέπει την μεγαλύτερη εικόνα

Όταν έφτιαξε το PC το 81, σκεφτόταν μόνο τις επιχειρήσεις. Θα πούλαγε ένα mini/main και μαζί μερικές εκατοντάδες PCs σε κάθε εταιρία που της χτύπαγε τη πόρτα.

Το 1984 πήγε η ίδια να σπάσει την αγορά της φτιάχνοντας "home" PC το Junior που εκτός του ότι ήταν ένα δράμα δεν είχε και λογική! Και μη μου πεις ότι κρίνω εκ του αποτελέσματος, οι μεγάλες εταιρίες, δημιουργούν την ιστορία.

Την έπαθε από την Compaq με τους συμβατούς.

Την έπαθε από την Microsoft το 81 με το MS-DOS

Την έπαθε από την Microsoft δεύτερη φορά με το OS2

Ήταν μια εταιρία που είχε μεγαλώσει τόσο πολύ, σε σημείο που δεν μπορούσε να ελλειχθεί. Κάποιος είχε την φανταστική ιδέα όταν δεν προχώραγε το πράμα να τη σπάσει σε 13 κομμάτια, Mainframes, PCs, Disks, software,κλπ ώστε να γίνει πιο ευέλικτη λες και αυτό ήταν το πρόβλημα και όχι η εστίαστη, ο προγραμματιστός και η γρήγορη μεταφορά τεχνογνωσίας από το R&D στα προιόντα.

Ακόμα και το 1992 που έχανε εκατομύρια από τα PCs, περίμενες ότι θα τα βγάζει από τα mainframes αλλά και εκεί είχε μείνει πίσω και έχανε λεφτά, οι πελάτες πήγαιναν σε άλλες εταιρίες όπως η Unisys.

Όταν ανέβηκε ο Gernster πάνω τα έκοψε όλα αυτά και βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση αλλά και πάλι... Ενώ δαπανούσε το 10% των εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη δεν μπορούσε να βγάλει προιόντα που να εκμεταλεύονται τα απίστευτα πράγματα που είχε μέσα στα εργαστήρια της, κάτι που συμβαίνει ακόμα και σήμερα! Ας δούμε πόσα χρόνια τρέχει το project Watson και πότε θα φτάσει στον τελικό καταναλωτή, ωστόσο η IBM ρίχνει κι άλλο χρήμα.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους άλλους! Η IBM έβαλε τους κανόνες στην αγορά, εκείνη άφησε τις κερκόπορτες ανοιχτές και μπήκαν οι μαιμούδες μέσα στο δικό της παιχνίδι.

Οι άλλοι δεν έκαναν τα ίδια λάθη, (έκαναν άλλα βέβαια :) ).

-Αλλαξαν 3 φορές τεχνολογία σε αυτά τα 30 χρόνια, δεν έμειναν προσκολημένοι σε μια εταιρία

-Δεν έδωσαν σε άλλη εταιρία την ανάπτυξη του λειτουργικού. Έχουν αυτοί τον έλεγχο

-Δεν άφησαν τους Κινέζους να μπουν. Γιατί να το κάνουν; Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα λάθη της IBM! Θα ήταν παράλογο να το επαναλάβουν

-Δεν φτιάχνουν 100 προιόντα για όλα τα βαλάντια. Εστιάζουν σε αυτά που τους επιφέρουν έσοδα

-Δεν χτυπάνε το φθηνό γιατί ξέρουν ότι θα χάσουν.

-Έχουν κάθετη λογική, ένας παίρνει τις αποφάσεις και όλα γίνονται inhouse. Το software φιάχνεται παράλληλα με το hardware

-Όλο το R&D είναι προσανατολισμένο στα προιόντα. Πρώτα βρίσκουν τι θα πουλήσουν και μετά βλέπουν πως θα το φτιάξουν.

@gademosauros

Δε ξέρω πως και γιατί έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα.

Να σαι καλά
 
Αν μου επιτρέπετε μια παρέμβαση... Λίγο να διαβάζουμε τα λόγια του συνομιλητή μας, προτού αποφασίσουμε να παρεξηγηθούμε, έτσι?

@gademosauros: Ο Shock είπε ξεκάθαρα ότι είσαι πολύ λίγο καιρό, για να ξέρεις τι του έχουν σούρει. Δε σε μέμφεται, ούτε σου προσάπτει κάτι. Οπότε, δεν χρειάζεται το επιθετικό ύφος. Και εν τοιαύτη περιπτώσει, δε χρειάζεται να πετάμε ένα τέτοιο ποστ μέσα στο θέμα και να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα.

Διότι ο Shock μπορεί να μην δίνει έκταση, αλλά αν ήταν κάποιος άλλος, το θέμα θα είχε πάρει φωτιά. Αν έχεις τέτοιους προβληματισμούς ή ενστάσεις, υπάρχουν πάντα τα πμς ή τα reported posts.

Τώρα για να επιστρέψω κι εγώ στο άκρως ενδιαφέρον θέμα.... Είμαι mac girl (fan girl ή ό,τι άλλο θέλετε).

Από τα πολύ εύστοχα ποστ του Αντώνη, κρατάω αυτό:

Τα τελευταία 5 χρόνια έχω ένα 15άρι MBP που έχει κάνει χιλιάδες μίλα στην υδρόγειο, ταλαιπωρείται κάθε μέρα βάλε βγάλε σε τσάντα, δεν κλείνει ποτέ και ίσα-ίσα που ακούω το ανεμιστηράκι του. Έχει μια ονειρική οθόνη που χαίρεσαι να τη βλέπεις, ένα τεράστιο γυάλινο touchpad με απίστευτη αίσθηση και multitouch για gestures με περισσότερα από ... 2 δάχτυλα.
Δεν είναι τρύπιο παντού, οι ανεμιστήρες έχουν την είσοδο-έξοδο τους ενωμένη μακριά από τα χέρια σου και τα πόδια σου :) Βασικά δεν τους βλέπεις καν είναι στο κάτω μέρος της οθόνης.

To σασί δεν είναι σπασμένο σε 200 κομμάτια που τρίζουν κατά τη μεταφορά και είναι λεπτό, το DVD δεν έχει αυτό το απαράδεκτο tray που έχουν τα υπόλοιπα που βγαίνει όλος ο μηχανισμός έξω από το μηχάνημα για να βάλεις ένα δισκάκι! Δεν υπάρχουν χίλια-δυο φωτάκια πάνω να αναβοσβήνουν αλλά μόνο τα ουσιώδη και μάλιστα σβηστά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του!

Το πληκτρολόγιο αν είχε και PgUP/Down/Delete θα ήταν απλά τέλειο. Είναι φωτιζόμενο και έχει τα πλήκτρα ελέγχου του ήχου, της φωτεινότητας της οθόνης και του πληκτρολογίου στις σωστές θέσεις. Στις ίδιες θέσεις που ήταν και στα G3 15 χρόνια πριν που σημαίνει ότι κάποιοι τότε έκαναν σωστή μελέτη όχι για ένα μοντέλο αλλά για τις πιθανές ανάγκες στο μέλλον.

Το Bios είναι, και ήταν, για πολλά χρόνια EFI, με εύκολα self tests και diagnostics για όλο τον υπολογιστή. Όχι δε θα σου μετρήσει τη μνήμη όταν ξεκινάει αν καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με έναν συνδυασμό πλήκτρων κατά το boot θα κάνει self test μέχρι και τους ανεμιστήρες.

Όλος ο υπολογιστής δεν σου δείχνει ποιοτικός αλλά είναι ποιοτικός. Μπαταρία άλλαξα πριν μια βδομάδα μετά δηλαδή από 5 χρόνια με τον υπολογιστή να είναι κάθε μέρα στον δρόμο. Πολλές φορές δεν παίρνω καν τροφοδοτικό μαζί γιατί με βγάζει άνετα πάνω από 4 ώρες.

Βλέπεις λοιπόν ότι δεν είμαστε όλοι του πόσα Mhz βγάζει ο i5 και στα πόσα είναι η μνήμη, για κάποιους μετράνε περισσότερο κάποιες ίσως για πολλούς λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή μας καθημερινά πιο ευχάριστη και εύκολη, και δεν έχω μιλήσει καν για το λειτουργικό!
Εγώ έχω εδώ και 4 χρόνια ένα MBP 13άρι. Σας διαβεβαιώ ότι είναι έτσι όπως τα λέει ο Αντώνης. Έχει ταξιδέψει κι εμένα στο μισό πλανήτη και δούλευε σε θερμοκρασίες από -20 έως και 40 βαθμούς Κελσίου. Ταλαιπωριέται όσο δεν πάει. Δεν του έχω κάνει ούτε καν ένα "format" (όπως έχουμε μάθει στα windows) - να πω ότι θα ξαναστήσω στο OSX από την αρχή και να φέρω το back up μου, που είναι piece of cake χάρη στο Time Machine.

Προγραμματίζω σε iOS & android (και σε java φου και φου), παίζω (και όχι mame, αλλά παιχνίδια με βαρβάτα γραφικά και απαιτητικό window drawing - π.χ. το τελευταίο που παίζω είναι το The Battle for Middle Earth II με τα κουκκιδοανθρωπάκια μου να περπατάνε στην οθόνη και να χρειάζεται constant redrawing), φτιάχνω τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο, έχω κι ένα windows partition για το Visual Studio (ναι, γιατί μου χρειάζεται και μπορώ να το έχω), σερφάρω στο internet κλπ.

Κάνω ακριβώς ότι κάνω και με ένα win pc. Και προτού μου πείτε ότι δεν θα μπορούσα να προγραμματίσω σε VS, αν δεν είχα τα windows, να σας αντιπαραθέσω ότι δεν μπορείτε να προγραμματίσετε σε iOS / OSX, αν δεν έχετε Mac. Score: 1-1.

Τώρα, το κατά πόσο είναι υπερτιμημένα, να με συγχωρείτε, αλλά συγκρίνετε τα μήλα με τα αχλάδια. Και δυστυχώς βλέπω ότι στο ίδιο σφάλμα, πέφτετε και όσοι γνωρίζετε. Έχω δουλέψει με άπειρα μηχανάκια με windows & linux πάνω. Πόσοι από όσους βάλλεστε εναντίον των Mac έχετε δουλέψει με κάποιον? Εννοώ όμως να έχετε δουλέψει, όχι να το κρατήσετε για μια βδομάδα και να αποφανθείτε υπέρ ή κατά....

Παλιά, τα Mac ήταν απλησίαστα. Τώρα είναι το ίδιο απλησίαστα με ένα καλό Dell μηχανάκι ή με ένα Sony Vaio -που προσωπικά πιστεύω ότι είναι τα πιο πεταμένα λεφτά ever και δεν θα επεκταθώ σε αυτό. Ελπίζω ότι όσοι γνωρίζετε, συμφωνείτε. Αν όχι, θυμήστε μου να κάνουμε ένα θέμα, όπου θα σας εξιστορήσω τις περιπέτειες της μικρής Μαριάνας στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει για επισκευές / εγγυήσεις / παραγγελία ανταλλακτικών και αντικαταστάσεις.

Βγαίνω κι εγώ εκτός θέματος, αλλά ώρες - ώρες, πιστεύω ότι έχετε βάλει τον Αντώνη (Shock) ή τον Αντώνη (Noxrider - αυτός πλέον δεν μπαίνει κιόλας) ή όποιον άλλον Mac user βρίσκετε στο στόχαστρο! :)

Πώς μπορείτε να έχετε άποψη για κάτι που οι περισσότεροι (όχι όλοι) δεν έχετε καν δοκιμάσει, αλλά αναπαράγετε αυτά που διαβάζετε ή ακούτε? ;)

P.S. Μιλήστε ελεύθερα γύρω από τα mac! Όταν κοπάσει η σκόνη, θα κάνω ένα συμμάζεμα το θεματάκι και θα μεταφέρω τα άσχετα posts, αφήνοντας εδώ τα σχετικά! :)
 
angel_grig είπε:
Συγγνωμη αλλα ποιος macintosh ζει????Αυτος που εχει το hardware της μαιμους ΙΒΜ???Γιατι αυτο ειναι,απλα με δικο του λειτουργικο...(που παιζει και στην μαιμου...)
Αν σε βάλω μπροστά σε ένα G5 και σε ένα χ86 Mac 5-6 ετών πίσω πως θα καταλάβεις τη διαφορά του επεξεργαστή; Η εμπειρία χρήσης είναι η ίδια και δε μιλάω μόνο για το λειτουργικό σύστημα, από τον τρόπο που bootάρει, τις θύρες, τη φιλοσοφία όλα είναι ίδια! Το τι επεξεργαστή έχει πάνω έχει σημασία ή το αποτέλεσμα; Αύριο όπως είπα μπορεί να φοράει ARM. Και;

Αν για σένα ο ορισμός της μαιμούς είναι οτιδήποτε φοράει χ86 και δεν γράφει πάνω IBM, ναι συμφωνώ τα Mac είναι μαιμού :)

angel_grig είπε:
Για την ΙΒΜ που παραθετεις το link,εαν το παμε ετσι τοτε και η αποστολη στο φεγγαρι απο μελος των SS πραγματοποιηθηκε (τον Φον Μπραουν δηλαδη)....
Ακριβώς αυτό λέω! Όλες οι μεγάλες εταιρίες θα έχουν τακτικές που δε μας αρέσουν.

angel_grig είπε:
Μαλλον δεν με επιασες...το ανεφερα σαν παραδειγμα για να δειξω οτι η apple ειναι απλος αναπαραγωγεας των σχεδιων της intel με λιγο διαφορετικη διαταξη...που εαν θελουμε το πιστευουμε το designed in California και οχι το designed in China... :D
Μπερδεύεις την αρχιτεκτονική με τα specifications. Το παρακάτω πιστεύω ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

To 2008 η Apple φτιάχνει το παρακάτω laptop. Για να χωρέσουν όλα μέσα η CPU έπρεπε να είναι custom παρόλο που πρακτικά ήταν core2duo.

Η αρχιτεκτονική είναι x86 αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν έφτιαξε κάτι παρόμοιο, μέχρι το 2012 η intel να βγάλει τα specifications για μια νέα κατηγορία laptops τα ultrabooks.

Έκανε δηλαδή το R&D που της κόστισε απ' ότι διάβασες εκατοντάδες εκατομμύρια και μετά η κάθε εταιρία αγοράζει τα σχέδια για να φτιάξει κάτι που μοιάζει με Air αλλά τρέχει Windows, έχει τις μπαταρίες που έχει ορίσει η intel, τις συχνότητες που έχει ορίσει η Intel, τα chipset υποστήριξης που πουλάει η Intel κλπ.

Σημείωση: Οι τιμές των Air είναι παρόμοιες με των άλλων ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και χαμηλότερες.

angel_grig είπε:
Οχι ,δεν θελω πιο ψηλες τιμες..τι να πω..εαν οι apple users τα εχετε και τα δινετε καλα κανετε..εμεις δεν τα εχουμε,και να τα ειχαμε στην apple δεν θα τα διναμε..Τωρα γιατι ο ανταγωνισμος πρεπει να εχει ντε και καλα ακριβες τιμες δεν το εχω καταλαβει...
Ένα πολύ καλό άρθρο είναι αυτό από την Guardian

Δες τα χάλια της Acer, της LG, HP, Dell

Εκτός του ότι σκοτώνονται μεταξύ τους για "πενταροδεκάρες", έχουν πέσει και οι πωλήσεις των PCs παγκοσμίως, οπότε πιέζονται ακόμα περισσότερο. Οι τιμές που αγοράζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι ρεαλιστικές, οι εταιρίες απλά θα κλείσουν ή θα σταματήσουν να πουλάνε PCs και αυτό δεν είναι καλό για τον καταναλωτή.

Θέλω οι εταιρίες να έχουν κέρδη, για να μπορέσω να έχω επιλογές στα προιόντα τους αλλά και τα ίδια τα προιόντα να έχουν κάποια ποιότητα. Εσύ υποθέτεις ότι θέλω τιμές Apple, δεν είμαι τρελός ρε Γρηγόρη!

angel_grig είπε:
Και μονο απο αυτα που λες φαινεται οτι η "μεγαλη" apple ειναι ενας απλος συναρμολογητης που χωρις τους third party manufacturers την "εκατσε"...Αφου εχει τοσα πολλα λεφτα γιατι δεν φτιαχνει ενα δικο της εργοστασιο???
Εργοστάσιο τι; επεξεργαστών; Ο αρθμός μηχανημάτων που πουλάει δικαιλογεί την επένδυση;

Για τα υπόλοιπα νόμιζα ότι ήταν γνωστή η τακτική της.

Γιατί να φτιάξει τα δικά της και να μην φτιάξει στις Sharp και Toshiba για παράδειγμα από ένα εργοστάσιο και να πάρει όλη την παραγωγή τους;

Πάει σε μια εταιρία όπως η GT Advance της φτιάχνει εργοστάσια και για πέντε χρόνια παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής

Η Foxconn που φτιάχνει σχεδόν όλα τα laptops των γνωστών εταιριών πήρε 10 ΔΙΣ δολάρια, μιλάμε για τρελά χρήματα για νέας robotiκές γραμμές παραγωγής.

Tα hi end Mac Pro ωστόσο τα συναρμολογεί η ίδια σε δικό της εργοστάσιο στο

και σε λίγο το iMac.
 
Για πρωτη φορα στο διαδυκτιο!

Ιστορικο βιντεο απο το 1984 με τον Steve Jobs απο την πρωτη παρουσιαση του Macintosh!!!

BF208BF5895F01CE0E7516095D832632.jpg

Πηγη

Μπορειτε να δειτε το βιντεο και να διαβασετε το σχετικο αρθρο πατωντας εδω
 
D@redevil είπε:
Τώρα για να επιστρέψω κι εγώ στο άκρως ενδιαφέρον θέμα.... Είμαι mac girl (fan girl ή ό,τι άλλο θέλετε).

Από τα πολύ εύστοχα ποστ του Αντώνη, κρατάω αυτό:

Εγώ έχω εδώ και 4 χρόνια ένα MBP 13άρι. Σας διαβεβαιώ ότι είναι έτσι όπως τα λέει ο Αντώνης. Έχει ταξιδέψει κι εμένα στο μισό πλανήτη και δούλευε σε θερμοκρασίες από -20 έως και 40 βαθμούς Κελσίου. Ταλαιπωριέται όσο δεν πάει. Δεν του έχω κάνει ούτε καν ένα "format" (όπως έχουμε μάθει στα windows) - να πω ότι θα ξαναστήσω στο OSX από την αρχή και να φέρω το back up μου, που είναι piece of cake χάρη στο Time Machine.
Aς απαντησω λοιπον και εγω στην αγαπητη Μαριανα...

Λοιπον για το παραπανω:Εγω επι 4 χρονια ειχα ενα Asus EEE..το επαιρνα παντου και καθημερινα λειτουργουσε περιπου ενα 8ωρο...δεν επαθε απολυτως τιποτε...ασε που ηταν απο τα πρωτα με ssd..για τα 250 ευρω που εδωσα ηταν το απολυτο value for money...απλα το αλλαξα γιατι περασα σε netbook με καλυτερο επεξεργαστη (ΑΜD).Δεν λεμε οτι τα mac ειναι σκουπιδια,αλλα οχι οτι δεν αξιζει και τιποτα απο τους υπολοιπους...

D@redevil είπε:
Κάνω ακριβώς ότι κάνω και με ένα win pc. Και προτού μου πείτε ότι δεν θα μπορούσα να προγραμματίσω σε VS, αν δεν είχα τα windows, να σας αντιπαραθέσω ότι δεν μπορείτε να προγραμματίσετε σε iOS / OSX, αν δεν έχετε Mac. Score: 1-1.
Oχι απαραιτητα..αφου με ενα hackintosh μια χαρα δουλεια κανουμε...

D@redevil είπε:
Τώρα, το κατά πόσο είναι υπερτιμημένα, να με συγχωρείτε, αλλά συγκρίνετε τα μήλα με τα αχλάδια. Και δυστυχώς βλέπω ότι στο ίδιο σφάλμα, πέφτετε και όσοι γνωρίζετε. Έχω δουλέψει με άπειρα μηχανάκια με windows & linux πάνω. Πόσοι από όσους βάλλεστε εναντίον των Mac έχετε δουλέψει με κάποιον? Εννοώ όμως να έχετε δουλέψει, όχι να το κρατήσετε για μια βδομάδα και να αποφανθείτε υπέρ ή κατά....
Σωστα..δεν εχω δουλεψει με (συγχρονο) mac..θα ηθελα ομως για να εχω καλυτερη αποψη..απο την στιγμη ομως που κανεις γνωστος μου δεν εχει,και ουτε υπαρχει στην δουλεια που να το βρω??

D@redevil είπε:
Παλιά, τα Mac ήταν απλησίαστα. Τώρα είναι το ίδιο απλησίαστα με ένα καλό Dell μηχανάκι ή με ένα Sony Vaio -που προσωπικά πιστεύω ότι είναι τα πιο πεταμένα λεφτά ever και δεν θα επεκταθώ σε αυτό. Ελπίζω ότι όσοι γνωρίζετε, συμφωνείτε. Αν όχι, θυμήστε μου να κάνουμε ένα θέμα, όπου θα σας εξιστορήσω τις περιπέτειες της μικρής Μαριάνας στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει για επισκευές / εγγυήσεις / παραγγελία ανταλλακτικών και αντικαταστάσεις.
Εδω θα απαντησω,λιγο εμμεσα, χρησιμοποιωντας ενα αλλο προιον της apple το ipad (επειδη εχω καποια εμπειρια απο αυτο).Εστω λοιπον οτι εχετε ενα ipad και χρειαζεται να αλλαξετε μπαταρια..κατι που σε μια αλλη συσκευη θελει 1 λεπτο στην περιπτωση του ipad θα πρεπει να παρετε το ειδικο εργαλειο,να ξεκολλησετε το touchpad (το οποιο μπορει να καταστραφει κατα την διαδικασια),για να φτασετε στην μπαταρια...αρα λοιπον σας κοστισε tool+touchpad+ειδικο αυτοκολλητο+μπαταρια,εφ οσον φυσικα εχετε την εμπειρια να το κανετε...και ερωτω:χαθηκε ο κοσμος να βαλουν 4 βιδες να ανοιγει???αλλα οχι φυσικα,εμεις ειμαστε η apple και δινουμε σημασια στο design... :banghead:

shock είπε:
To σασί δεν είναι σπασμένο σε 200 κομμάτια που τρίζουν κατά τη μεταφορά
Επειδη εχω ανοιξει αρκετα λαπτοπ σε κανενα δεν εχω δει το σασι σε 200 κομματια..μια μητρικη βλεπω,αντε και μια πλακετιτσα με τα buttons..

shock είπε:
το DVD δεν έχει αυτό το απαράδεκτο tray που έχουν τα υπόλοιπα που βγαίνει όλος ο μηχανισμός έξω από το μηχάνημα για να βάλεις ένα δισκάκι!
Ωραια..ναι,συμφωνω...εαν ομως σου κολλησει μεσα το dvd και δεν βγαινει,τοσο πολυ θα πειραζε να υπαρχει ενα emergency pin hole οπως στα υπολοιπα drives???

shock είπε:
Δεν υπάρχουν χίλια-δυο φωτάκια πάνω να αναβοσβήνουν αλλά μόνο τα ουσιώδη και μάλιστα σβηστά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του!
Σε οσα λαπτοπ εχω δει υπαρχουν τα βασικα..On/off,battery,HDD,αντε και wireless..τα χίλια-δυο που λες δεν τα εχω δει..

shock είπε:
Το πληκτρολόγιο αν είχε και PgUP/Down/Delete θα ήταν απλά τέλειο.
Ειπαμε apple εχουμε..στο επομενο μοντελλο θα μας βαλουν και αυτα(με εξτρα χρεωση φυσικα :) )

shock είπε:
Είναι φωτιζόμενο και έχει τα πλήκτρα ελέγχου του ήχου, της φωτεινότητας της οθόνης και του πληκτρολογίου στις σωστές θέσεις. Στις ίδιες θέσεις που ήταν και στα G3 15 χρόνια πριν που σημαίνει ότι κάποιοι τότε έκαναν σωστή μελέτη όχι για ένα μοντέλο αλλά για τις πιθανές ανάγκες στο μέλλον.
Δεν ξερω που ακριβως τα εχει η apple αλλα στα περισσοτερα μοντελα ειναι στα function keys.Προσωπικα προτιμουσα τα παλια καλα αναλογικα controls με την "ροδελιτσα"

shock είπε:
Το Bios είναι, και ήταν, για πολλά χρόνια EFI, με εύκολα self tests και diagnostics για όλο τον υπολογιστή. Όχι δε θα σου μετρήσει τη μνήμη όταν ξεκινάει αν καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με έναν συνδυασμό πλήκτρων κατά το boot θα κάνει self test μέχρι και τους ανεμιστήρες.
Εδω ακομη και το πρωτογονο bios των IBM pc ειχε self tests (εστω και με τα beeps)...Tα περισσοτερα συγχρονα Pc εχουν τετοια bios..

shock είπε:
Βλέπεις λοιπόν ότι δεν είμαστε όλοι του πόσα Mhz βγάζει ο i5 και στα πόσα είναι η μνήμη, για κάποιους μετράνε περισσότερο κάποιες ίσως για πολλούς λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή μας καθημερινά πιο ευχάριστη και εύκολη, και δεν έχω μιλήσει καν για το λειτουργικό!
Kαι εμεις που χρησιμοποιουμε τα μαιμου pc μια χαρα ευχάριστη και εύκολη ειναι η εμπειρια μαζι τους...

Και κλεινοντας να πω την προσωπικη μου αποψη:

Ο πρωτος mac,ναι,ηταν ενα πρωτοποριακο μηχανημα οταν παρουσιαστηκε..ειχε πραγματικο GUI-με την εννοια που το ξερουμε σημερα...παρ'ολο που αυτο δεν ηταν ιδεα της apple (αφου η xerox το σκεφτηκε πρωτη),εν τουτοις ηταν το πρωτο προσιτο consumer μηχανημα με κατι τετοιο.

Αυτο που με ενοχλει με τα σημερινα apple μηχανηματα,ειναι το οτι πλεον εχουν γινει στυλιζαρισμενα wintel machines,με ενα κλειστο λειτουργικο,το οποιο δεν ξερω ποσο καλο ή κακο ειναι σε σχεση με τα windows,αλλα και μονο το οτι το διαχειριζεται αποκλειστικα η apple ειναι κατι που δεν μου αρεσει.Εγω δεν ειμαι fanboy κανενος ή μαλλον ειμαι fanboy της τσεπης μου και της ευκολιας μου..το οτι χρησιμοποιω windows δεν με αποτρεπει να πω οτι πχ.το metro interface στα win 8 ειναι μια βλακεια και μιση,οπως επισης και η καταργηση του start menu..Eυτυχως παντως που το ΙΒΜ pc κατεληξε τελικα...open source,γιατι εαν στην θεση της ΙΒΜ ηταν η apple,τα πραγματα ισως να ηταν αλλιως και οχι απαραιτητα προς το καλυτερο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάρε αεροπλάνο κι έλα Σαλονίκη (φέρε και τον Shock μαζί :p )!!! Κερνάω μπύρες και κουβέντα σε αναπαυτικά καναπεδάκια επί της Αριστοτέλους! :flower:

angel_grig είπε:
Aς απαντησω λοιπον και εγω στην αγαπητη Μαριανα...Λοιπον για το παραπανω:Εγω επι 4 χρονια ειχα ενα Asus EEE..το επαιρνα παντου και καθημερινα λειτουργουσε περιπου ενα 8ωρο...δεν επαθε απολυτως τιποτε...ασε που ηταν απο τα πρωτα με ssd..για τα 250 ευρω που εδωσα ηταν το απολυτο value for money...απλα το αλλαξα γιατι περασα σε netbook με καλυτερο επεξεργαστη (ΑΜD).Δεν λεμε οτι τα mac ειναι σκουπιδια,αλλα οχι οτι δεν αξιζει και τιποτα απο τους υπολοιπους...
Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να γίνω τόσο ισοπεδωτική, που να πω ότι πέραν από τα Mac δεν αξίζει τίποτα άλλο! :)

Αντίστοιχα στο παράδειγμά σου, μπορώ να σου πω ότι έχω ένα 17άρι Acer για τις "βαριές" δουλειές.

Έχει ένα partition με Linux & (κρατήσου!) ένα partition με Vista 32bit!

Παρά τα σεντόνια που έχουν γραφτεί για τα Windows Vista τα 32-μπιτα και τα προβλήματά τους, μπορώ να σου ότι:

α) Έχω εγκαταστήσει πάνω ό,τι περπατάει - μιλάει και σέρνεται! :D Σκυλί! (woof!)

β) Δεν το έχω κάνει ούτε ένα format από τότε που το πήρα! (Αύγουστος του 2008)

γ) Έχω βάλει πάνω παιχνίδια / mame / coreldraw & gimp (από πού νομίζετε ότι γίνονται τα wallpapers & τα ημερολόγια? ;) ) / visual studio / android studio / virtual box (για beta testing linux διανομών). Αυτά, είναι τα μόνιμα!

δ) Και σε αυτό, έχω τα του πανεπιστημίου (πολλές φορές, αφήνω το mac στη δουλειά).

Αν έχω παράπονο? Κανένα! Έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω!

Το μόνο ίσως θέμα που έχω (πραγματικά, ανάξιο λόγου, αλλά προϊόν της "γλύκας" που έχουν τα mac) είναι η έλλειψη του mission control (που εγώ το θυμάμαι όταν ακόμα λεγόταν expose...).

Κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες, που όμως μου λείπουν κολασμένα: πιάνω τον εαυτό μου να κάνει swipe με 3 δάχτυλα για να πάει πίσω στον browser ή 4 δάχτυλα για ν' αλλάξω επιφάνεια εργασίας....

Oχι απαραιτητα..αφου με ενα hackintosh μια χαρα δουλεια κανουμε...
Όχι όλοι, και όχι πάντα! Προτού περάσω στο Mac, είχα στήσει 2 hackintosh.... Ξέρεις τι όμορφα που σου φτύνει kernel panics στην παραμικρή αναβάθμιση? Είναι η περίπτωση - ημίμετρο: αν δουλέψει και για όσο δουλέψει (γιατί η Apple βγάζει και patch! ;) ) είναι υπέροχο. But if something goes wrong.... (βάλε-ό,τι-φράση-θες)...

Σωστα..δεν εχω δουλεψει με (συγχρονο) mac..θα ηθελα ομως για να εχω καλυτερη αποψη..απο την στιγμη ομως που κανεις γνωστος μου δεν εχει,και ουτε υπαρχει στην δουλεια που να το βρω??
Σου εύχομαι ολόψυχα με κάποιον (μαγικό?) τρόπο, ν' αποκτήσεις (και mac, κι εμπειρία στα mac)! Δε θέλω να μου πεις τίποτα - αλλά να ξέρεις ότι θα διχαστείς:

ο μισός σου εαυτός θα λέει "ε, σιγά μωρέ, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο" κι ο άλλος μισός θα λέει "μα, καλά, πώς ζούσα χωρίς το expose, το dock, το tab στα παράθυρα του finder" ή "κοίτα πόσο ελαφρύ είναι - σαν το Netbook μου, τι αυτονομία που έχει το σκασμένο" κτλ....

Εδω θα απαντησω,λιγο εμμεσα, χρησιμοποιωντας ενα αλλο προιον της apple το ipad (επειδη εχω καποια εμπειρια απο αυτο).Εστω λοιπον οτι εχετε ενα ipad και χρειαζεται να αλλαξετε μπαταρια..κατι που σε μια αλλη συσκευη θελει 1 λεπτο στην περιπτωση του ipad θα πρεπει να παρετε το ειδικο εργαλειο,να ξεκολλησετε το touchpad (το οποιο μπορει να καταστραφει κατα την διαδικασια),για να φτασετε στην μπαταρια...αρα λοιπον σας κοστισε tool+touchpad+ειδικο αυτοκολλητο+μπαταρια,εφ οσον φυσικα εχετε την εμπειρια να το κανετε...και ερωτω:χαθηκε ο κοσμος να βαλουν 4 βιδες να ανοιγει???αλλα οχι φυσικα,εμεις ειμαστε η apple και δινουμε σημασια στο design... :banghead:
Α, μην το λες.... Το ίδιο ακριβώς κι απαράλλαχτο πρόβλημα έχουν και κάποια Vero (τα οποία τα χρησιμοποιούμε στη δουλειά)! ;)

Οπότε μην ψέγεις μόνο την Apple γι' αυτό!

Ωραια..ναι,συμφωνω...εαν ομως σου κολλησει μεσα το dvd και δεν βγαινει,τοσο πολυ θα πειραζε να υπαρχει ενα emergency pin hole οπως στα υπολοιπα drives???
Υποστηρίζω mac εγκατεστημένα στην εταιρεία που εργάζομαι, αλλά και σε κάποιους πελάτες. Έχω εμπειρία σε MBP, MB, MBA, iMacs, MacMini. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να κολλήσει το cd /dvd στο superdisk.

Αν μου τύχει, τότε θα κάνω αυτά. Κι αν πάλι δεν βγει, τότε θα επιβεβαιώσω αυτό που λες! Ο πατέρας μου έλεγε πάντα: "για να το βάλει ο κατασκευαστής, χρειάζεται. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν χρειάζεται!"

Παρεπιπτόντως, σε κάποια μοντέλα, υπάρχει το pin hole! :)

Kαι εμεις που χρησιμοποιουμε τα μαιμου pc μια χαρα ευχάριστη και εύκολη ειναι η εμπειρια μαζι τους...
Και πολύ καλά κάνεις! :) Και δεν είσαι ο μόνος!

Γρηγόρη, μέχρι πριν λίγο καιρό, είχα το iPhone 3GS, για το οποίο, πίνω νερό στο όνομά του. Όταν ήρθε η ώρα να το αλλάξω, προετοιμάστηκα ψυχολογικά για το 5S (και είπα ότι θα βάλω πάλι δόσεις για την επόμενη τριετία!....).

Απογοητεύτηκα τόσο πολύ από την έλλειψη καινοτομίας στο hardware και στο design, που γύρισα επιδεικτικότατα την πλάτη μου και στράφηκα σε Android. Δεν έχω μετοχές στην Apple, ούτε μου χαρίζει τα προϊόντα της. Με εξυπηρετεί / έχει κάτι που οι άλλοι δεν έχουν / κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μου? Τότε την προτιμώ. Δεν κάνει τα παραπάνω? Ε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές - δεν θα κάτσω να σκάσω! :)

Και κλεινοντας να πω την προσωπικη μου αποψη:Ο πρωτος mac,ναι,ηταν ενα πρωτοποριακο μηχανημα οταν παρουσιαστηκε..ειχε πραγματικο GUI-με την εννοια που το ξερουμε σημερα...παρ'ολο που αυτο δεν ηταν ιδεα της apple (αφου η xerox το σκεφτηκε πρωτη),εν τουτοις ηταν το πρωτο προσιτο consumer μηχανημα με κατι τετοιο.

Αυτο που με ενοχλει με τα σημερινα apple μηχανηματα,ειναι το οτι πλεον εχουν γινει στυλιζαρισμενα wintel machines,με ενα κλειστο λειτουργικο,το οποιο δεν ξερω ποσο καλο ή κακο ειναι σε σχεση με τα windows,αλλα και μονο το οτι το διαχειριζεται αποκλειστικα η apple ειναι κατι που δεν μου αρεσει.Εγω δεν ειμαι fanboy κανενος ή μαλλον ειμαι fanboy της τσεπης μου και της ευκολιας μου..το οτι χρησιμοποιω windows δεν με αποτρεπει να πω οτι πχ.το metro interface στα win 8 ειναι μια βλακεια και μιση,οπως επισης και η καταργηση του start menu..Eυτυχως παντως που το ΙΒΜ pc κατεληξε τελικα...open source,γιατι εαν στην θεση της ΙΒΜ ηταν η apple,τα πραγματα ισως να ηταν αλλιως και οχι απαραιτητα προς το καλυτερο...
Θα συμφωνήσω μαζί σου.... Κι εμένα μ' εκνευρίζει που ο κόσμος αγοράζει iPhone, iPad, Mac, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι αγοράζει και ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες, αλλά ψωνίζει επειδή είναι στη μόδα!.....

Το ότι τα διαχειρίζεται η Apple, για μένα είναι πλεονέκτημα: είναι στάνταρ το hardware και εκμηδενίζεις τις πιθανότητες ασυμβατότητας. Γράφουν κώδικα για στάνταρ hardware: δεν έχουν να παλέψουν με τον κάθε κατασκευαστή που θέλει άλλους drivers, που σκάνε κάθε τρεις και λίγο κλπ....

Κοντολογίς, η Apple είναι software custom-made για specific hardware. Γι' αυτό και δουλεύει ορθότερα και με λιγότερα προβλήματα.

Τα ταλαίπωρα Windows (ναι, καλά διαβάζετε! Τα υποστηρίζω!) πρέπει να καλύψουν όλο το πιθανό κι απίθανο φάσμα του hardware, θέλοντας να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αυτό είναι στα μείον τους και φυσικά οι περισσότεροι είναι δυσαρεστημένοι.

Κλείνοντας, γιατί το πήρα το τόπικ και το "σήκωσα" λέμε (θα κάνω τη μεταφορά το Σ/Κ, να μιλάμε με την άνεσή μας), κάπου αναφέρθηκε ότι τα Mac είναι κινεζιές. Συμφωνώ. Όπως πλέον όλα τα πράγματα.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν οι ποιοτικές κινεζιές, τις οποίες πληρώνεις (συνεργαζόμαστε με κινέζικες εταιρείες και σας διαβεβαιώ ότι έχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια) και οι φτωχο-κινεζιές, που "πληρώνεις" αφού τ' αγοράσεις.

Αυτά τα ολίγα κι από μένα! :) Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε (και τουλάχιστον εγώ μαθαίνω και πράγματα που δεν ήξερα, και από τους 2 σας! :) )
 
angel_grig είπε:
Σωστα..δεν εχω δουλεψει με (συγχρονο) mac..θα ηθελα ομως για να εχω καλυτερη αποψη..απο την στιγμη ομως που κανεις γνωστος μου δεν εχει,και ουτε υπαρχει στην δουλεια που να το βρω??
Να παίζεις περισσότερο lotto? :)

angel_grig είπε:
Εδω θα απαντησω,λιγο εμμεσα, χρησιμοποιωντας ενα αλλο προιον της apple το ipad (επειδη εχω καποια εμπειρια απο αυτο).Εστω λοιπον οτι εχετε ενα ipad και χρειαζεται να αλλαξετε μπαταρια..κατι που σε μια αλλη συσκευη θελει 1 λεπτο στην περιπτωση του ipad θα πρεπει να παρετε το ειδικο εργαλειο,να ξεκολλησετε το touchpad (το οποιο μπορει να καταστραφει κατα την διαδικασια),για να φτασετε στην μπαταρια...αρα λοιπον σας κοστισε tool+touchpad+ειδικο αυτοκολλητο+μπαταρια,εφ οσον φυσικα εχετε την εμπειρια να το κανετε...και ερωτω:χαθηκε ο κοσμος να βαλουν 4 βιδες να ανοιγει???αλλα οχι φυσικα,εμεις ειμαστε η apple και δινουμε σημασια στο design... :banghead:
Θυμάμαι όταν είχε βγει το πρώτο iPhone, ένα από τα πολλά που του έσουρναν ήταν ότι δεν μπορούσες να αλλάξεις μπαταρία εύκολα. Σήμερα 7 χρόνια μετά σχεδόν όλα τα high end κινητά είναι έτσι. Το ίδιο και στα επώνυμα tablets (νομίζω). Είμαι κάτοχος του πρώτου iPad και ακόμα η μπαταρία του μετά από 4 χρόνια είναι σαν καινούρια, μπορείς να πεις το ίδιο για παρόμοια προιόντα; Είναι τα "περιφερειακά" τους ανάλογης ποιότητας;

Having said that που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο πρόβλημα που πάνε να δημιουργήσουν στην ευκολία "επισκευασιμότητας" και επεκτασιμότητας στον απλό χρήστη στα σύγχρονα (retina/air) laptops τους.

Για να μειώσουν τόσο πολύ το profil σε i7 μηχανήματα τα έχουν πιέσει όλα τόσο πολύ μέσα, ακόμα και η RAM είναι κολλημένη πάνω στην πλακέτα! Είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις το μηχάνημα σου σκεπτόμενος τις ανάγκες που θα έχεις μετά από 3-5 χρόνια, γιατί μη γελιόμαστε αυτά τα μηχανήματα δεν τα αλλάζεις κάθε λίγο.

angel_grig είπε:
Επειδη εχω ανοιξει αρκετα λαπτοπ σε κανενα δεν εχω δει το σασι σε 200 κομματια..μια μητρικη βλεπω,αντε και μια πλακετιτσα με τα buttons..
Κι όμως όλα τα laptops έχουν ένα σασί και όλα τα κομμάτια τους είναι χτισμένα πάνω του, όπως είναι τα desktops ή τα... αυτοκίνητα. Έτσι ήταν και τα Macbooks πριν το 2008. Ο σκελετός ήταν μαγνήσιο και όλα τα υπόλοιπα "κολούσαν" πάνω του. Από τότε τα Macbooks είναι φτιαγμένα από ένα κομμάτι αλουμινίου το οποίο σκάβεται.

Δες το παρακάτω video μέχρι το 0:40 γιατί μετά έχει PR από τον εκνευριστικό Ive

Εδώ έχω ΠΟΛΥ διαφορετική γνώμη και δεν εννοώ για το δεύτερο μέρος της πρότασης αδιάφορο.

Το ότι τα PCs κέρδισαν τον "πόλεμο" είναι η κατάντια της πληροφορικής, ειδικά όταν έχουμε δει τόσα απίστευτα πράγματα τη δεκαετία του 80 και αρχές 90.

Πότε τα PCs έφτασαν την υπολογιστική ισχύ του Macintosh της Amiga, του ST, του X68000; Πότε τα Windows έφτασαν το AmigaOS, MacOS, NeXT?

Πόσα χρόνια πήγε πίσω το Internet γιατί τρώγαμε στην μάπα τα κακογραμμένα sites γιατί η πλειοψηφία είχε IE και Windows?

Πότε επιτέλους πήγαμε σε multitasking/multiuser όταν στο Unix υπήρχε κυριολεκτικά δεκαετίες πριν;

Ή γιατί τα Windows δεν είχαν μέχρι σχεδόν τα τέλη της δεκαετίας 90 TCP/IP stack? Θέλετε να σας θυμίσω πως μπαίναμε στο Internet παλιότερα; Θα θέλατε να δείτε πως έμπαινε ένας χρήστης Mac?

Ποιος κατασκευαστής τράβαγε τους άλλους μπροστά?

Ποιος άλλος κατασκευαστής λειτουργικών συστημάτων υπάρχει ώστε να δουλέψει ο ανταγωνισμός και να δούμε κάτι καλύτερο;

Ποιος άλλος σχεδιαστής CPU μπορούσε να ορθώσει το ανάστημα του στην Microsoft? Αν εκείνη δεν έφτιαχνε HAL απλά έσβηνες από τον χάρτη.

Αυτό είναι που ¨με εκνευρίζει" το ότι πολλοί πιστεύουν ότι το κόστος ήταν που μας πήγε πίσω, τα Apple ήταν ακριβά, τα SGI ακόμα πιο πολύ ενώ τα PCs ήταν φθηνά. Ε όχι δεν είναι έτσι. Τα Macintosh ήταν για πολλά χρόνια πολύ πιο φθηνά από τα PCs, δε συζητάω για την Amiga και τον ST και δεν συγκρίνω καν χαρακτηριστικά.

Το μονοπώλιο δύο εταιριών Intel/Microsoft μας κράτησαν στο μεσαίωνα για χρόνια. Και όχι δεν θέλω μονοπώλιο μιας εταιρίας (Apple), θέλω ανταγωνιστές που όμως δεν θα ρίχνουν τις τιμές για να πιάσουν την αγορά, αλλά να φτιάχνουν καλύτερα προϊόντα που να τραβάνε μπροστά τις εξελίξεις, η μείωση του κόστους είναι φυσικό επακόλουθο.
 
Shock είπε:
Το ότι τα PCs κέρδισαν τον "πόλεμο" είναι η κατάντια της πληροφορικής, ειδικά όταν έχουμε δει τόσα απίστευτα πράγματα τη δεκαετία του 80 και αρχές 90.


Mac At.jpg

:eek: ...............:biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα