Πάρε αεροπλάνο κι έλα Σαλονίκη (φέρε και τον Shock μαζί

)!!! Κερνάω μπύρες και κουβέντα σε αναπαυτικά καναπεδάκια επί της Αριστοτέλους! :flower:
angel_grig είπε:
Aς απαντησω λοιπον και εγω στην αγαπητη Μαριανα...Λοιπον για το παραπανω:Εγω επι 4 χρονια ειχα ενα Asus EEE..το επαιρνα παντου και καθημερινα λειτουργουσε περιπου ενα 8ωρο...δεν επαθε απολυτως τιποτε...ασε που ηταν απο τα πρωτα με ssd..για τα 250 ευρω που εδωσα ηταν το απολυτο value for money...απλα το αλλαξα γιατι περασα σε netbook με καλυτερο επεξεργαστη (ΑΜD).Δεν λεμε οτι τα mac ειναι σκουπιδια,αλλα οχι οτι δεν αξιζει και τιποτα απο τους υπολοιπους...
Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να γίνω τόσο ισοπεδωτική, που να πω ότι πέραν από τα Mac δεν αξίζει τίποτα άλλο!
Αντίστοιχα στο παράδειγμά σου, μπορώ να σου πω ότι έχω ένα 17άρι Acer για τις "βαριές" δουλειές.
Έχει ένα partition με Linux & (κρατήσου!) ένα partition με Vista 32bit!
Παρά τα σεντόνια που έχουν γραφτεί για τα Windows Vista τα 32-μπιτα και τα προβλήματά τους, μπορώ να σου ότι:
α) Έχω εγκαταστήσει πάνω ό,τι περπατάει - μιλάει και σέρνεται!

Σκυλί! (woof!)
β) Δεν το έχω κάνει ούτε ένα format από τότε που το πήρα! (Αύγουστος του 2008)
γ) Έχω βάλει πάνω παιχνίδια / mame / coreldraw & gimp (από πού νομίζετε ότι γίνονται τα wallpapers & τα ημερολόγια?

) / visual studio / android studio / virtual box (για beta testing linux διανομών). Αυτά, είναι τα μόνιμα!
δ) Και σε αυτό, έχω τα του πανεπιστημίου (πολλές φορές, αφήνω το mac στη δουλειά).
Αν έχω παράπονο? Κανένα! Έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω!
Το μόνο ίσως θέμα που έχω (πραγματικά, ανάξιο λόγου, αλλά προϊόν της "γλύκας" που έχουν τα mac) είναι η έλλειψη του
mission control (που εγώ το θυμάμαι όταν ακόμα λεγόταν expose...).
Κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες, που όμως μου λείπουν κολασμένα: πιάνω τον εαυτό μου να κάνει swipe με 3 δάχτυλα για να πάει πίσω στον browser ή 4 δάχτυλα για ν' αλλάξω επιφάνεια εργασίας....
Oχι απαραιτητα..αφου με ενα hackintosh μια χαρα δουλεια κανουμε...
Όχι όλοι, και όχι πάντα! Προτού περάσω στο Mac, είχα στήσει 2 hackintosh.... Ξέρεις τι όμορφα που σου φτύνει kernel panics στην παραμικρή αναβάθμιση? Είναι η περίπτωση - ημίμετρο: αν δουλέψει και για όσο δουλέψει (γιατί η Apple βγάζει και patch!

) είναι υπέροχο. But if something goes wrong.... (βάλε-ό,τι-φράση-θες)...
Σωστα..δεν εχω δουλεψει με (συγχρονο) mac..θα ηθελα ομως για να εχω καλυτερη αποψη..απο την στιγμη ομως που κανεις γνωστος μου δεν εχει,και ουτε υπαρχει στην δουλεια που να το βρω??
Σου εύχομαι ολόψυχα με κάποιον (μαγικό?) τρόπο, ν' αποκτήσεις (και mac, κι εμπειρία στα mac)! Δε θέλω να μου πεις τίποτα - αλλά να ξέρεις ότι θα διχαστείς:
ο μισός σου εαυτός θα λέει "ε, σιγά μωρέ, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο" κι ο άλλος μισός θα λέει "μα, καλά, πώς ζούσα χωρίς το expose, το dock, το tab στα παράθυρα του finder" ή "κοίτα πόσο ελαφρύ είναι - σαν το Netbook μου, τι αυτονομία που έχει το σκασμένο" κτλ....
Εδω θα απαντησω,λιγο εμμεσα, χρησιμοποιωντας ενα αλλο προιον της apple το ipad (επειδη εχω καποια εμπειρια απο αυτο).Εστω λοιπον οτι εχετε ενα ipad και χρειαζεται να αλλαξετε μπαταρια..κατι που σε μια αλλη συσκευη θελει 1 λεπτο στην περιπτωση του ipad θα πρεπει να παρετε το ειδικο εργαλειο,να ξεκολλησετε το touchpad (το οποιο μπορει να καταστραφει κατα την διαδικασια),για να φτασετε στην μπαταρια...αρα λοιπον σας κοστισε tool+touchpad+ειδικο αυτοκολλητο+μπαταρια,εφ οσον φυσικα εχετε την εμπειρια να το κανετε...και ερωτω:χαθηκε ο κοσμος να βαλουν 4 βιδες να ανοιγει???αλλα οχι φυσικα,εμεις ειμαστε η apple και δινουμε σημασια στο design...
Α, μην το λες.... Το ίδιο ακριβώς κι απαράλλαχτο πρόβλημα έχουν και κάποια Vero (τα οποία τα χρησιμοποιούμε στη δουλειά)!
Οπότε μην ψέγεις μόνο την Apple γι' αυτό!
Ωραια..ναι,συμφωνω...εαν ομως σου κολλησει μεσα το dvd και δεν βγαινει,τοσο πολυ θα πειραζε να υπαρχει ενα emergency pin hole οπως στα υπολοιπα drives???
Υποστηρίζω mac εγκατεστημένα στην εταιρεία που εργάζομαι, αλλά και σε κάποιους πελάτες. Έχω εμπειρία σε MBP, MB, MBA, iMacs, MacMini. Δεν μου έχει τύχει ποτέ να κολλήσει το cd /dvd στο superdisk.
Αν μου τύχει, τότε θα κάνω
αυτά. Κι αν πάλι δεν βγει, τότε θα επιβεβαιώσω αυτό που λες! Ο πατέρας μου έλεγε πάντα: "για να το βάλει ο κατασκευαστής, χρειάζεται. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν χρειάζεται!"
Παρεπιπτόντως, σε κάποια μοντέλα, υπάρχει το pin hole!
Kαι εμεις που χρησιμοποιουμε τα μαιμου pc μια χαρα ευχάριστη και εύκολη ειναι η εμπειρια μαζι τους...
Και πολύ καλά κάνεις!

Και δεν είσαι ο μόνος!
Γρηγόρη, μέχρι πριν λίγο καιρό, είχα το iPhone 3GS, για το οποίο, πίνω νερό στο όνομά του. Όταν ήρθε η ώρα να το αλλάξω, προετοιμάστηκα ψυχολογικά για το 5S (και είπα ότι θα βάλω πάλι δόσεις για την επόμενη τριετία!....).
Απογοητεύτηκα τόσο πολύ από την έλλειψη καινοτομίας στο hardware και στο design, που γύρισα επιδεικτικότατα την πλάτη μου και στράφηκα σε Android. Δεν έχω μετοχές στην Apple, ούτε μου χαρίζει τα προϊόντα της. Με εξυπηρετεί / έχει κάτι που οι άλλοι δεν έχουν / κάνει πιο εύκολη τη δουλειά μου? Τότε την προτιμώ. Δεν κάνει τα παραπάνω? Ε, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές - δεν θα κάτσω να σκάσω!
Και κλεινοντας να πω την προσωπικη μου αποψη:Ο πρωτος mac,ναι,ηταν ενα πρωτοποριακο μηχανημα οταν παρουσιαστηκε..ειχε πραγματικο GUI-με την εννοια που το ξερουμε σημερα...παρ'ολο που αυτο δεν ηταν ιδεα της apple (αφου η xerox το σκεφτηκε πρωτη),εν τουτοις ηταν το πρωτο προσιτο consumer μηχανημα με κατι τετοιο.
Αυτο που με ενοχλει με τα σημερινα apple μηχανηματα,ειναι το οτι πλεον εχουν γινει στυλιζαρισμενα wintel machines,με ενα κλειστο λειτουργικο,το οποιο δεν ξερω ποσο καλο ή κακο ειναι σε σχεση με τα windows,αλλα και μονο το οτι το διαχειριζεται αποκλειστικα η apple ειναι κατι που δεν μου αρεσει.Εγω δεν ειμαι fanboy κανενος ή μαλλον ειμαι fanboy της τσεπης μου και της ευκολιας μου..το οτι χρησιμοποιω windows δεν με αποτρεπει να πω οτι πχ.το metro interface στα win 8 ειναι μια βλακεια και μιση,οπως επισης και η καταργηση του start menu..Eυτυχως παντως που το ΙΒΜ pc κατεληξε τελικα...open source,γιατι εαν στην θεση της ΙΒΜ ηταν η apple,τα πραγματα ισως να ηταν αλλιως και οχι απαραιτητα προς το καλυτερο...
Θα συμφωνήσω μαζί σου.... Κι εμένα μ' εκνευρίζει που ο κόσμος αγοράζει iPhone, iPad, Mac, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι αγοράζει και ποιες είναι οι πραγματικές του ανάγκες, αλλά ψωνίζει επειδή είναι στη μόδα!.....
Το ότι τα διαχειρίζεται η Apple, για μένα είναι πλεονέκτημα: είναι στάνταρ το hardware και εκμηδενίζεις τις πιθανότητες ασυμβατότητας. Γράφουν κώδικα για στάνταρ hardware: δεν έχουν να παλέψουν με τον κάθε κατασκευαστή που θέλει άλλους drivers, που σκάνε κάθε τρεις και λίγο κλπ....
Κοντολογίς, η Apple είναι software custom-made για specific hardware. Γι' αυτό και δουλεύει ορθότερα και με λιγότερα προβλήματα.
Τα ταλαίπωρα Windows (ναι, καλά διαβάζετε! Τα υποστηρίζω!) πρέπει να καλύψουν όλο το πιθανό κι απίθανο φάσμα του hardware, θέλοντας να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αυτό είναι στα μείον τους και φυσικά οι περισσότεροι είναι δυσαρεστημένοι.
Κλείνοντας, γιατί το πήρα το τόπικ και το "σήκωσα" λέμε (θα κάνω τη μεταφορά το Σ/Κ, να μιλάμε με την άνεσή μας), κάπου αναφέρθηκε ότι τα Mac είναι κινεζιές. Συμφωνώ. Όπως πλέον όλα τα πράγματα.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν οι ποιοτικές κινεζιές, τις οποίες πληρώνεις (συνεργαζόμαστε με κινέζικες εταιρείες και σας διαβεβαιώ ότι έχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια) και οι φτωχο-κινεζιές, που "πληρώνεις" αφού τ' αγοράσεις.
Αυτά τα ολίγα κι από μένα!

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε (και τουλάχιστον εγώ μαθαίνω και πράγματα που δεν ήξερα, και από τους 2 σας!

)