Heavy Rain (Θα ρίξει καρεκλοπόδαρα)...

DarkSynbios είπε:
Πως συμβαινει παντα σχεδον σε ολα τα θεματα να αναφερετε Sega σε οτιδηποτε! :D Thats mean BRAIN DAMAGE! :D
H Sega αναφέρθηκε από τους Σεγκαμμένους (ΤΜ) του φόρουμ (που "τυχαίνει" να είναι και φανατικοί εχθροί του PS), όχι από εμένα . Εγώ απλώς απάντησα στα τελείως αναληθή σχόλια. Τώρα ποιος έχει "brain damage", ας το κρίνει κάποιος άλλος. :D

Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι απλά πειράζω τους συμπαθέστατους φανατικούς Σεγκαμμένους του φόρουμ και να μην τα παίρνετε στα σοβαρά.

Τώρα για το Heavy Rain. Δεν θα παίξω το ντέμο, αλλά θα περιμένω να παίξω ολόκληρο το παιχνίδι, για να κρίνω. Αλλά από αυτά που διαβάζω και βλέπω και από την κάκιστη εμπειρία μου από το Fahrenheit, κρατάω μικρό καλάθι.
 
Το EDGE, δε το συμπάθησα ποτέ... Ο τρόπος γραφής δε με άγγιξε...

Παρ'ολα αυτά, είναι εντυπωσιακή έκδοση με κορυφαία εξώφυλλα, αλλά το μισό είναι γεμάτο με διαφημίσεις (ειδικά στις τελευταίες σελίδες που ζητάνε προγραμματιστές κλπ)...
 
Wally είπε:
@Leon αρκει καποιος να διαβασει το review του Deep Fear. Ειναι απολυτα ενδεικτικο της καταστασης τοτε...
Δεν έχω διαβάσει το review αλλά πως είναι ενδεικτικό; Ένα παιχνίδι του '98, όταν η Sega έχει ήδη παρατήσει το Saturn, που δεν το θυμάται ούτε...ο προγραμματιστής του.
 
To Heavy Rain και το Uncharted 2 ειναι τα δυο επομενα games που θα παρω,μετα το λιωσιμο του Mass Effect 2 ειναι οτι πρεπει.
 
To EDGE θυμαμαι ειναι ηταν απο τα ελάχιστα περιοδικά (το μοναδικο?) που ειχε βαλει μέτρια βαθμολογία στο Super Metroid (SNES) και στο κλασσικό, original DOOM στο PC! 8)

Oσο για το Heavy Rain, τι να πω... Oσο έχω δει απο το "παιχνίδι" μεχρι στιγμής, μου θυμίζει έντονα κατι τιτλους στο Mega CD όπως το Road Avenger, που απλώς πατας τα κουμπια που σου δίχνει στην οθόνη. Εκεινη την εποχή δεν ήταν άσχημο, ηθελαν να δειξουν τα FMVs, αλλα σήμερα.... :xm:

Ειναι σαν ένα graphics demo διαρκειας με story. Οκ, τα γραφικά ειναι πολύ καλά, αλλα θα μπορούσαν να είναι τόσο καλά αν το παιχνίδι δεν ήταν "on rails" που λένε? Και τέλος πάντον, τόσο καλή ιστορία έχει αυτό το πράγμα που θα πρέπει να πληρώσεις την τιμή ενός full game (φαντάζομαι) για να την δεις?

Ισως αν με εκαιγε τοσο πολυ το σενάριο στα παιχνίδια γενικότερα, να μην με ενοχλουσε τόσο, αλλα πάντα με ενδιεφερε περισσοτερο το design και το gameplay (και σε μικρότερο βαθμό η μουσική). Ενας απο τους λόγους που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα games ήταν οτι "ξεφευγες" απο τις ταινιες και εισουν εσύ αυτος που ελεγχει 100% τι γίνεται στην οθόνη. Tόσο καιρό που παιζαμε games πριν αρχίσουμε να κοιταμε παθητικά, cut scenes και FMVs μια χαρά δεν ήμασταν? Και δεν ειναι οτι το σενάριο "χαλάει" το gaming... oσοι έχουν παιξει Halflife 1-2 και Portal, ξέρουν οτι το σενάριο μπορει να "ξετυλήγεται" πολύ όμορφα μπροστά στα μάτια σου την ώρα που ελέγχεις τον χαρακτήρα, χωρις να καθεσαι και να χαζευεις cut scenes η FMVs όλη την ώρα.

Γι αυτόν τον λόγο, και παρα καποια πιθανά flames που θα υποστώ, ελπίζω το Heavy Rain να μην γίνει μεγαλη επιτυχια και μετα όλοι να προσπαθουν να το αντιγράψουν....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άνοιξα το PS3 μετά απο καιρό (λιώνω Dreamcast και cd32) για να παίξω αυτό το demo.

Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία γραφικά, και σε γενικές γραμμές το παιχνίδι φαίνεται αρκετά καλοστημένο. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα νουάρ, όπως επίσης και το ότι παίζεις με διάφορους χαρακτήρες. Τα controls είναι όντως λίγο παράξενα στην αρχή, αλλά συνηθίζονται μετά απο λίγο, δέν είναι η τραγωδία του Alone in the dark ας πούμε. Μου άρεσε που στις κινήσεις η ταχύτητα είναι ανάλογη της ταχύτητας που θα πιέσεις το analog stick. Π.χ στην αρχή στο κατέβασμα του χειρόφρενου και στο άνοιγμα της πόρτας. Επίσης ωραία είναι η εναλλαγή της κάμερας, και η χρήση του stick για να κοιτάει ο χαρακτήρας γυρνώντας το κεφάλι του. Δέν μου άρεσε λίγο tearing σε κάποιες σκηνές,

Σίγουρα θα το πάρω μόλις βγεί, μου αρέσουν τέτοια παιχνίδια, αργά και ατμοσφαιρικά. Για τις φαμφάρες περί πρωτοτυπίας, διατάραξης των νερών του gaming κλπ φύκια, ε εντάξει νομίζω πως υπερβάλλουν λιγάκι (πότε δέν το κάνανε άλλωστε ?)
 
DarkSynbios είπε:
vago τo Mass Effect 2 τι λεει?
To Mass Effect 2 μπορω να πω (αν και ελειπαν καποια στοιχεια που μου αρεσαν απο το πρωτο π.χ. το ΜAKO) ειναι απο τα καλυτερα games που εχω παιξει, φοβερο σεναριο,τρελα γραφικα,δεν εχω λογια, περιμενω το expansion του γιατι το 3 θα αργησει να βγει :(

Ενα βιντεακι με τα γνωστα ονοματα του κινηματογραφου που εχουν δανεισει φωνες του παιχνιδιου

οπως την ομορφουλα Yvonne που μοιραζετε το προσωπο και τη φωνη της στο ρολο της miranda

2l9sdw5.jpg


edit:sorry για το οfftopic
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
έπαιξα και εγώ το demo του heavy rain, φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο και πιστεύω ότι ταιριάζει στα δικά μου γούστα. Το μόνο που με ξένισε λίγο είναι ο χειρισμός στο πως περπατάει ο ήρωας. Σίγουρα θα το αγοράσω όταν κυκλοφορήσει.
 
Το βρήκα στο e-shop για 68.90 ευρώ ... Μάλλον θα περιμένω λιγάκι.
 
Και καλά θα κάνεις...

Σε κανά δίμηνο θα έχει βγει σε Platinum, φαντάζομαι...
 
Μολις το πηρα απο το πλαισιο.Μολις παω σπιτι απο την δουλεια θα το λιωσω.
 
Το πήρα τη περασμένη πέμπτη ( δέν άντεξα :p ) και το τερμάτισα σήμερα ... Τρομερό παιχνίδι, φοβερό. Πιστεύω οτι του αξίζει το βραβείο του τίτλου της χρονιάς, τουλάχιστων έστω για το PS3.

Βασικά είναι σαν interactive movie οπου όμως εσύ ελένχεις το τι θα συμβεί. Δεν είναι free-roaming το στυλ τού, υπάρχει μια σειρά απο "κεφάλαια" που πρέπει να ακολουθήσεις, άλλα απο εκεί και πέρα, σχεδόν το καθε τί που κάνεις, έχει επίδραση στη ιστορία.

Και τί ιστορία. Νομίζω οτί είναι απο τα καλύτερα σενάρια ψυχολογικού θρίλερ που έχω δεί απο τη εποχή του Se7en. Γενικά είναι πολύ καλά δομημένη, χωρίς να λείπουν κάποιες τρύπες για τη ώρα, οι οποίες όπως λένε οι develepers θα εξηγηθούν με downloadable content που θα εξηγεί τις ιστορίες τους πρίν τα γεγονότα του κυριώς παιχνιδιού...

Οσο αφορά το τεχνικό τομέα.. τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ καλά, ειδικά τα μοντέλα των χαρακτήρων δίνουν ρέστα. Και η μουσική είναι επίσης πάρα πολύ καλή... Το soundtrack του Ethan ειδικά είναι φοβερό κομμάτι.

Γενικά, είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι, και νομίζω απο αυτά που θα μείνουν σαν τα κορυφαία του PS3 που βγήκαν ποτέ.
 
Παρα πολυ καλο αλλα πολυ μικρο,το τελειωσα σε μια μερα..
 
Πολύ καλό και πολύ μικρό
 
Δύο αστέρια; Μάλιστα...

Better games to play instead "Barbie Horse Adventures";;;;; Gimmme a break!

Δεν το έχω παίξει το παιχνίδι (θα περιμένω να παει Platinum), και θα εκφέρω άποψη...
 
DINO είπε:
Better games to play instead "Barbie Horse Adventures";;;;; Gimmme a break!
κι ομως, το Barbie Horse Adventure ειναι game. Το Heavy Rain οχι και τοσο.

So what did they actually end up doing then? They took the classic adventure game concept, dumbed down the fuck out of it, practically removing the entire puzzle-solving aspect (the genre's sole raison d'être) and diminishing the dialogue aspect to an absolute minimum, then stitched up a fancy-shmancy SixAxis-based QTE action system next to it, and finally grafted the whole thing onto a ridiculous sixth-rate murder drama mystery that doesn't really make any sense, which is moreover poorly directed and for the most part terribly voice-acted.
Καλυτερα νοικιασε το απο ενα video club, ακομα κλαιει τα λεφτα του φιλος που το πηρε (τουλαχιστον γελασαμε για κανα 15΄ που μου το εδειχνε).
 
Πίσω
Μπλουζα