Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πολύ ενδιαφέρον. Εχω την πιο κάτω ISA κάρτα δικτύου, η οποία έχει ενα κενό socket στο οποίο αναγράφει BOOT ROM (δε φαίνεται καθαρά στην εικόνα). Θελω να πιστεύω ότι αυτό λειτουργεί ως option ROM. Ναι; Μαλλον κι εσύ κάτι τέτοιο θα έχεις. Αν όχι, διαφώτισέ με περισσότερο.δεν χρειάζεται να ανησυχείς για όριο μεγέθους στον HDD υπάρχει το XUB , το έχω βάλει σαν 'option ROM' σε μιά ISA κάρτα δικτύου.
Ωραία. Αν σε χρειαστώ, θα σε πρήξωναι εκει πάει
Αν εχεις greaseweazle, μηπως μπορεις να επικοινωνησεις με τον @Omenforever για την δισκετα με το κλειδωμα που εχει;
χαχα κανένα πρόβλημα!Ωραία. Αν σε χρειαστώ, θα σε πρήξω![]()
κάτσε, νομίζω αυτή η 3COM έχει πρόγραμμα παραμετροποίησης για να ενεργοποιείς το option ROMΑφου έσπασα τα μούτρα μου για αρκετές ώρες, παράτησα την ιδέα του IDE μεσω της PROM της κάρτας δικτύου. Δε φόρτωσε ποτέ XTIDΕ BIOS και ο configurator της κάρτας δικτύου (είναι 3Com 509 etherlink III) δεν αναγνώριζε το chip που τοποθετούσα.
Το ξέρω, το έκανα μεσα από αυτό το πρόγραμμα (είναι μια δισκέτα με drivers και το εργαλείο 3c5x9cfg.exe) με το οποίο ρυθμίζεις IRQ και διεύθυνση, αφού η κάρτα είναι jumperless. Πιθανόν να έφταιγε η eprom που χρησιμοποίησα. Επιπλέον, μπορεί να φταίει ακόμα και το ίδιο το ΙΒΜ. Αν ηταν καποιο 486 με ενα κοινό BIOS (Phoenix ή AMI), ίσως και να έπαιζε, ποιός ξερει. Προς το παρόν δε θα ασχοληθώ αφου μέλημά μου είναι να ξυπνήσω σωστά το μηχάνημα, να στήσω μερικά λειτουργικά και να βγάλω εικόνες. Μετά θα ασχοληθω και με τα δευτερεύοντα (ενδιαφέροντα όμως), όπως το XTIDE.κάτσε, νομίζω αυτή η 3COM έχει πρόγραμμα παραμετροποίησης για να ενεργοποιείς το option ROM
edit:
εδώ
λίγο μάλλον...θα δυσκολευτώ να βρω τροφοδοτικό που να ταιριάζει εκεί μεσα.