Λοιπόν κύριοι, συνεχίζω. Αλλα πριν συνεχίζω να πω πόσο καταπληκτικό είναι το ΙΒΜ πληκτρολόγιο που χρησιμοποιώ. Τέτοιο κλικ είχα ν'ακούσω από τα τέλη των 90'ς, όταν ακόμη χρησιμοποιούσα μεσω ενός ΑΤ-to- ATX αντάπτορα ενα Mitsumi πληκτρολόγιο με παρόμοιο σχήμα και πλήκτρα, που μου έμεινε αμανάτι από το 386 που πούλησα το 1997.
Στο θέμα μας. Οπως εγραψα πιο πάνω, κάτι συνέβαινε με το τροφοδοτικό. Η έτσι νόμιζα. Το άνοιξα για να δω τί συμβαίνει, δε βρήκα κανέναν πυκνωτή σε κακή κατάσταση (φουσκωμένο στο πλάι ή από πάνω). Για καποιο λόγο, δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί το φαινόμενο. Επιπλεον, απέτυχα να χρησιμοποιήσω και μεγαλο δίσκο IDE γιατί μάλλον είτε κάτι δεν έκανα σωστά με το κάψιμο της EPROM ή οι EPROM που έχω δεν είναι καλής ποιότητας όντας πανάρχαιες και ταλαιπωρημένες ή ο programmer μου με κοροϊδεύει. Αρα τώρα παίζω με SCSI, έχοντας στήσει DOS 6.22 με msclient και Windows 311. Το δίκτυο και στα δύο λειτουργεί σωστά. Το έχω βάλει και σε config.sys menu για να (απο)επιλέγω όταν χρειάζεται. Βρήκα όμως και κάτι πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα οι ψαγμένοι θα το γνωρίζετε. Ανακάλυψα το mTCP (
εδώ) που είναι ενα πολύ ελαφρύ και ταχύ IP stack, το οποίο λειτουργεί μόνο αν φορτώσεις τους packet drivers της κάρτας δικτύου, αρκεί να ξέρεις το interupt και το address της. Αυτά τα βρήκα απο το εργαλείο της 3com. Ο τύπος που εχει κανει την υλοποίηση, έχει φτιάξει διάφορα εργαλεία (ftp client, dhcp κλπ) αλλά κατ΄εμέ το πιο ενδιαφέρον είναι το netdrive που έφτιαξε σχετικά πρόσφατα. Το server κομμάτι του (ενα ΕΧΕ είναι) τρέχει σε πισί με windows/linux και σερβίρει ένα φάκελο στον οποίο έχεις δημιουργήσει καποια disk/hdd images, και αυτά τα εχεις φτιάξει μέσα από το εργαλείο αυτό. Από το dos μηχάνημα τρέχεις την client εκδοχή του ίδιου εργαλείου (εννοείται εχεις φορτώσει packet driver και dhcp) η οποία σε συνδέει στο server. Ασφαλώς όταν την τρέχεις, ορίζεις την IP και το αρχείο image που θα κάνεις mount ως σκληρό δίσκο. Ακριβώς αυτό! Το DOS βλέπει το δίσκο ως τοπικό και μπορείς να τον κάνεις φορμάτ και να αντιγράψεις μεσα σε αυτό αρχεία ή να πάρεις αρχεία. Π.χ. μπορείς να φτιάξεις ένα image στο οποίο να ρίξεις ένα σωρό adventures, εργαλεία κλπ και να τα πάρεις εύκολα στο DOS μηχάνημα. Αυτή η διαδικασία προσφέρει μία πολύ μεγάλη πρακτικότητα. Δε χρειάζεσαι πρωτόκολλο SMBv1 πουθενά στο δίκτυό σου. για να κάνεις share φακέλους.
Εδώ βλέπετε το εργαλείο να τρέχει στο πισί μου για να σερβίρει disk images
View media item 6872
Κι εδώ μεσα από το IBM
View media item 6873
Να τονίσω ότι μπορείτε εύκολα να προσθαφαιρέσετε αρχεία/φακέλους στα images με τη χρήση του Winimage, τουλάχιστον στα Windows.
View media item 6874
Αφτά
Για την ώρα...