Ikaruga/Rez on XBLA [HD Confirmed]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Stormwatch
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Theoritike παιδι μου,αυτη τη στιγμη μπαινω στο Live να ελεγξω τη προοδο σου...

Αν δεν εχεις καλυτερευσει την επιδοση σου θα σε βαλω να παιζεις Cooking Mama μεχρι τελικης πτωσης

Προσωπικά το Ikaruga δεν με ενθουσιάζει τόοοοοσο.

ΟΚ, έχει υπέροχα γραφικά (ιδιαίτερα στο background). Και, ακόμη και χωρίς την ιδιαιτερότητά του, θα ήταν αρκετά καλό. Η ιδιαιτερότητα της πολικότητας όμως του προσδίδει πολύ βάθος και δεν είναι ένα απλό κολπάκι.

Αλλά... συγγνώμη ρε παιδιά, δεν είμαι τζαπανηζ, και δεν μπορώ τα bullet hell shooters!

Δώστε μου Rez. Ή, αν κάτι πιο παραδοσιακό, Under Defeat - AYTO κι αν είναι παιχνιδάρα!!!

Mα το λεει και ο τιτλος:"Ikaruga/Rez on XBLA [HD Confirmed]" ;)

Ikaruga/Rez ειναι must-buy εστω και αν τα ειχαμε στο DC

Gryzor είπε:
Αλλά... συγγνώμη ρε παιδιά, δεν είμαι τζαπανηζ, και δεν μπορώ τα bullet hell shooters!
Είναι παιχνιδάρες όμως.. Προσωπικά απο τότε που είδα τα γιαπωνέζικα shooters τα υπόλοιπα μου φαίνονται κάπως. Μη φανταστείς οτι τα πάω και καλά βέβαια. Πρέπει να είμαι ο χειρότερος που υπάρχει. :D :D

Πάντως όσον αφορά το είδος, νομίζω είναι κοινή παραδοχή οτι τα γιαπωνέζικα shooters του έδωσαν άλλη διάσταση, καθώς έβαλαν και στοιχεία "στρατηγικής" μέσα στο gameplay (βλ. Radiant Silvergun, Ikaruga, DoDonPachi κ.α.), πράγμα που εκτοξεύει το ενδιαφέρον και το replayability στα υψη IMHO.

Gryzor είπε:
Δώστε μου Rez. Ή, αν κάτι πιο παραδοσιακό, Under Defeat - AYTO κι αν είναι παιχνιδάρα!!!
Παιχνιδάρες και τα δύο. Αν και το Rez το είδα αργά, κόλλησα χωρις επιστροφή. Όσο για το Under Defeat τα λόγια είναι περιττά :thumb:

Απλα διερωτηθειτε ποσα ΧΡΟΝΙΑ εχετε να κυνηγησετε hi-score...τα RS και Ιkaruga ξυπνανε αγρια ενστικτα :)

Τα achievments του 360 και το "gamertag score" ξυπνανε τα αγρια ενστικτα. :D

Μολις τωρα διαβασα για τα puzzle-srategy (ασπρο-μαυρο) στοιχεια του παιχνιδιου και το ειδα με αλλο ματι,περα απο ενα απλο shooter.

Για αυτο σας ελεγα γραφτε δυο λογακια για το παιχνιδι,θα ειχατε γλυτωσει τωρα το bad publicity. :D

Love-hate για το Ιkaruga και καπου μιλαει για ιντερνετ-lag,τι μου θυμιζει.. :xm:

Loved

Still Gorgeous Graphics - Ikaruga has the best visual design of any shooter ever. The limited color palette, in black, red, white and blue, is painted perfectly on earthy backdrops. Playing the game in high definition alone is worth the 800 Microsoft Points, even if you have the Dreamcast and GameCube ports

Soundtrack - Shooting game soundtracks are required by shmup law to feature dramatic, blood pumping anthems and Ikaruga does not disappoint. Its boss battle fanfare is classic stuff.

Punishing Difficulty - There's a certain joy to be had in beating your previous shooting performance until, ultimately, you can conquer the barrage of beams and bullets and clear the game's five chapters. After each failed attempt, you may find yourself giving it another go. And another. And another. It's hard, damn hard, but in a very satisfying way.

Options For Everyone - TATE mode lets those with rotating monitors play Ikaruga in its original, portrait aspect ratio. Replays let players save their best runs to the hard drive. Multiple difficulty options let the scrubs enjoy the later levels with continues that accrue with more play time.

Real Replayability, Real Depth - Simply beating the game isn't enough. Ikaruga's real challenge lies in racking up max combo chains—shoot groups of three of the same color consecutively without breaking the sequence—requiring memorization, strategy, twitch controls and genuine skill.

Hated

Online Lag - In a game that demands tight control and pixel accurate perception, a quarter of a second delay in response is unacceptable. System link and local two-player options perform fine, but it's hard to take Xbox Live matches seriously.

Dull achievements - A good portion are only for the hardest of the hardcore, but as a whole they're largely uninspired. Maybe I'm just bitter that I know I'll NEVER get an A on Chapter 4.

Over the past six years, I've logged a few hundred sessions with Ikaruga in its two console incarnations, but playing through it again in high(er) fidelity helped renew my appreciation for it. It also showed how rusty I'd become, requiring nearly a week of playtime to finish all five chapters.

Ikaruga is not for everyone, but it's arguably one of the best values to hit Xbox Live Arcade, considering how much many of us paid for the import Dreamcast version (or the Naomi one!). The appeal may be limited due to its niche genre and unforgiving difficulty, but even if you've never played a Treasure shooter before, you owe it to yourself to see what the fuss is about.

Aardvark είπε:
Μολις τωρα διαβασα για τα puzzle-srategy (ασπρο-μαυρο) στοιχεια του παιχνιδιου και το ειδα με αλλο ματι,περα απο ενα απλο shooter.Για αυτο σας ελεγα γραφτε δυο λογακια για το παιχνιδι,θα ειχατε γλυτωσει τωρα το bad publicity. :D
Πήγα να σε γλιτώσω με τα 2 αρθράκια που έχω δώσει παραπάνω και που έλεγαν ξεκάθαρα τα στοιχεία του παιχνιδιού, αλλα είδα οτι μετά απο δύο δημοσιεύσεις έγραφες για ... Raiden Clone και το άφησα εκεί. Εγώ φταίω που πετάω σωσίβια :D :D

Aardvark είπε:
Love-hate για το Ιkaruga και καπου μιλαει για ιντερνετ-lag,τι μου θυμιζει.. :xm:
Διάβασα αρκετά στο internet γι'αυτό το θέμα. Η όλη ιστορία είναι οτι για να παιχτεί ένα τόσο απαιτητικό και "χειρουργικό" shmup online είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς θα πρέπει να έχει lag ίσο με το μηδέν (πράγμα που δεν απαντάται εύκολα - τουλάχιστον στον πλανήτη μας). Άλλωστε αφού μπορείς να το παίξεις με άνθρωπο δίπλα-δίπλα (... να χώνεις και καμμια σφαλιάρα :D ) τι τα θές τα online; Είναι σαν να έχεις καημό επειδή βγήκε το Bubble Bubble Remake με φοβερά γραφικά αλλα δεν παίζει .... online. Έλεος ....

Άλλωστε το Ikaruga είναι εξαιρετικά δύσκολο να παιχτεί διπλό. Μια φορά προσπάθησα στο DC με φίλο και χάσαμε και οι δύο στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα. Η μόνη περίπτωση να παιχτεί είναι και οι δύο παίκτες να το ξέρουν κυριολεκτικά απ'έξω ( φαντάσου τι γίνεται όταν έχει διαφορετικό polarity ο ένας απ'τον άλλο και πυροβολούν διαφορετικού χρώματος εχθρούς. Κόλαση! )

Πάντως το κειμενάκι είναι πολύ καλό και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Όντως δεν είναι για όλους, αλλα άπαξ και κολλήσεις , τέλειωσες.

P.S. Απο χθές το βράδυ νομίζω οτι είμαι και πρώτος στα σχετικά friends leaderboards ( Wally/Stormwatch περιμένω αντεπίθεση :P :P :P )

Παλιοπαιδο! Μεθαυριο τα βραδυ θα σας ξεκρεμασω και τους δυο.. :D

Και διπλο Ikaruga δεν εχει λογικη...να εχεις ενα τυπο να σου χαλαει τα chains και τα νευρα?? Παντως το lag θα βελτιωθει.Εδω παιζουμε VF5 online...

Και διπλο Ikaruga δεν εχει λογικη...να εχεις ενα τυπο να σου χαλαει τα chains και τα νευρα??
Μα σιγουρα και σε αλλα shooters στο "διπλο" θα σου χαλανε τα chains...Λογικα μολις απερριψες την ιδεα του "διπλου" videogame.....Power !!!!

Μα αν το net Ikaruga εχει lag - οποτε και προβλημα - και το διπλο δεν σου κανει , να υποθεσω οτι στο DC εχεις παιξει μονο μονό Ikaruga ? Κριμα :D

Άλλωστε αφού μπορείς να το παίξεις με άνθρωπο δίπλα-δίπλα (... να χώνεις και καμμια σφαλιάρα :D ) τι τα θές τα online; Είναι σαν να έχεις καημό επειδή βγήκε το Bubble Bubble Remake με φοβερά γραφικά αλλα δεν παίζει .... online. Έλεος ....
Εδω τι παιχτηκε ? Δαχτυλος στη συμμαχια ?? :D :D

Δεν βαζετε κατω το DC ή ακομα καλυτερα το Cube (που το Ikaruga ειναι κατα τι πιο νευρικο) να ευχαριστηθειτε παιχνιδι ? Τι να το κανεις το "ινοβεισιον" ?? :darkglasses:

Telamonas.stokos είπε:
Εδω τι παιχτηκε ? Δαχτυλος στη συμμαχια ?? :D :D
Όπως λέμε και οι metalheads United We Stand :D

Telamonas.stokos είπε:
Δεν βαζετε κατω το DC ή ακομα καλυτερα το Cube (που το Ikaruga ειναι κατα τι πιο νευρικο) να ευχαριστηθειτε παιχνιδι ? Τι να το κανεις το "ινοβεισιον" ?? :darkglasses:
Δεν έχεις άδικο περι (ανύπαρκτου) innovation (για τα 720p μόνο εγώ κι ο Wally έχουμα κάψα μου φαίνεται :D ) , απλά αυτή είναι ευκαιρία να δεί και κανας άνθρωπος μη-κάτοχος-ρετρο-κονσόλας με ελάχιστο κόστος αυτές τις παιχνιδάρες του παρελθόντος. Άλλωστε αν δεν υπήρχαν τα online arcades του 360 και του Wii μαζί με Rez και Ikaruga θα είχαν χαθεί για πάντα και παιχνιδάρες όπως Paper Mario, Sonic και πολλά άλλα.

Αν υπάρχει κάποιο "ινοβέισιον" στο όλο εγχείρημα τότε αυτό είναι οτι υπάρχει συναγωνισμός όσον αφορά τα σκόρ, πράγμα που στις προηγούμενες γενιές μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με φωτογραφική μηχανή ...

Τράβαγες φωτογραφία το High Score σου και το έστελνες στους φίλους σου :D

Μα σιγουρα και σε αλλα shooters στο "διπλο" θα σου χαλανε τα chains...Λογικα μολις απερριψες την ιδεα του "διπλου" videogame.....Power !!!!
Μα αν το net Ikaruga εχει lag - οποτε και προβλημα - και το διπλο δεν σου κανει , να υποθεσω οτι στο DC εχεις παιξει μονο μονό Ikaruga ? Κριμα
Πες μου πανω απο 4 shooters στο DC που εχουν chains... ;) (τα Ikaruga,Psyvariar 2,Trizeal,Twinkle Star Sprites μου ερχονται αυτη τη στιγμη)

Καλο διπλο σε shooters μονο λιγα Arcades διαθετουν..η σειρα Raiden,το Twin Cobra και κανα 2 αλλα.Τα αλλα ειναι προσωπικη υποθεση...εσυ και το σκορ ;)

Δεν βαζετε κατω το DC ή ακομα καλυτερα το Cube (που το Ikaruga ειναι κατα τι πιο νευρικο) να ευχαριστηθειτε παιχνιδι ? Τι να το κανεις το "ινοβεισιον" ??
Δεν ειναι τα γραφικα.Πρωτιστως ειναι ο καλυτερος αναλογικος χειρισμος (το DC δεν επετρεπε αναλογικο control και το χειρηστηριο του Cube ειναι της πλακας) αλλα και τα παγκοσμια Leaderboards (να βλεπεις ποσο το "εχεις" ρε παιδι μου)

BTW το "καλυτερα" τι το θελες? :D

το DC δεν επετρεπε αναλογικο control και το χειρηστηριο του Cube ειναι της πλακας
Απο αντικειμενικοτητα ε ? :D
Εγω επιμενω παντως (επισης αντικειμενικα, και για να συμφωνησω με τον ετερο admin Takis7k) οτι δεν αξιζει να πληρωσω το "ινοβεισον" του 360, τις συνδρομες του ζωντανου της m$ και ποιος ξερει τι αλλο για να χαλαστω παιζοντας το αγαπημενο μου παιχνιδι με lag. Φωναζω τον κολλητο μου, κερναω και τις μπυρες και ριχνουμε οσα διπλα θελουμε - ουτε φωτογραφικη μηχανη θελω για τα highscore - τα περναω απο το recorder και στα δινω σε dvd...real "ινοβεισον" :darkglasses: "authentikh" αισθηση :coolglasses: και σε πραγματικο μηχανακι :beer:

edit - εντωμεταξυ μεχρι να ποσταρω ανεβασες τα 3 shooters του DC σε 4, μα βρε Wally 6 ειναι ολα και ολα τα κορυφαια - αν δεν επαιζες τα 4 σε διπλο τοτε απλα εχω δικιο σε αυτο που εγραψα πριν.

Telamonas.stokos είπε:
edit - εντωμεταξυ μεχρι να ποσταρω ανεβασες τα 3 shooters του DC σε 4, μα βρε Wally 6 ειναι ολα και ολα τα κορυφαια - αν δεν επαιζες τα 4 σε διπλο τοτε απλα εχω δικιο σε αυτο που εγραψα πριν.
Μας συγχωρείτε για την παρέμβαση mr Herco, αλλα δεν είναι 6 ολα κι όλα τα κορυφαία. Είναι αρκετά (εως πολλά παραπάνω) . Μια λίστα εν τάχει (σε τυχαία σειρά) :

1. Ikaruga
  2. Triggerheart Exelica
  3. Psyvariar 2
  4. GigaWing 1&2
  5. Shikigami No Shiro 2
  6. Mars Matrix
  7. Bangai O
  8. Trizeal
  9. Gunbird 2
  10. Zero Gunner 2
  11. Chaos Field
  12. Border Down
  13. Castle of Shikigami 2
  14. Twinkle Star Sprites
  15. Radirgy
  16. Under Defeat
  17. Drill

... και κάποια έχω ξεχάσει σίγουρα :coolglasses:

τα 3 πλην του Ikaruga εγιναν 4 ΜΕ το Ikaruga. ;) To βρηκα "νοηματικα" σωστοτερο.

Και δεν μιλαγαμε για τα κορυφαια shooters αλλα τα διαθετοντα chains.

Τα κορυφαια shooters του DC ειναι πανω απο 6

Ναι... νομιζα οτι μιλαγαμε για chain shooters και εγω μιλησα για τα 6 κορυφαια ΜΕ chain...τωρα αν ειναι να μου γραφετε 17 shooters του DC τοτε να προσθεσουμε και τα 10 του Cube να κανουμε μπουγιο... :darkglasses:

Telamonas.stokos είπε:
Ναι... νομιζα οτι μιλαγαμε για chain shooters και εγω μιλησα για τα 6 κορυφαια ΜΕ chain...τωρα αν ειναι να μου γραφετε 17 shooters του DC τοτε να προσθεσουμε και τα 10 του Cube να κανουμε μπουγιο... :darkglasses:
Λάθος μου τότε. Θεώρησα οτι με το "όλα κι όλα 6 είναι τα shooters του DC" έκανες γενίκευση, γι'αυτό και κοπάνησα την λίστα με τα 17 κορυφαία shooters :D

Μας συγχωρείτε κύριε πρόεδρε ... :tease:

Μα δεν ειναι 6 τα chain shooters στο DC...

Για ξαναβαλτο σε λειτουργια, γιατι το εξμπλιμπλιελει σε εχει χαλασει :D

Μα δεν ειναι 6 τα chain shooters στο DC...

Πίσω
Μπλουζα