iOS 7: Innovation re-designed... Αμαρτία σκέτη!....

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
attachment.php


Πριν λίγο καιρό (περίπου κανα μήνα? Ενάμιση?....) πήρα μια ειδοποίηση από το Dev Center της Apple, ότι βγήκε το iOS 7 SDK beta... Λόγω φόρτου εργασίας, δεν πρόλαβα να ρίξω μια ματιά - μέγα λάθος, καθώς τελικά το είδα μια και καλή σε beta release σε iPhone 5!

Μιλάμε για μια πλήρη ανακατασκευή - με έμφαση στο UI, αλλά και με μερικά upgrades που δίνουν ένα εκπληκτικό overall feeling:

(a) Control Center:

Προβολή συνημμένου 84662

Control center: γρήγορη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες ή όπως λέει η ίδια η Apple "Some things should be one swipe away". Στα στοιχεία του βάλτε τα κουμπιά γρήγορης πρόσβασης σε βασικές λειτουργίες, όπως ενεργοποιήση bluetooth, wifi, airplane mode και έχετε στα χέρια σας το τελικό προϊόν για το οποίο πάλευαν οι jailbreakers στα πρώτα βήματα του customization. Και για να σας προλάβω: ναι, android-ίζει! :p

(b) Notification center:

Προβολή συνημμένου 84663

Επανασχεδιασμός του notification area: Τι έχουμε, τι έγινε, τι είναι προγραμματισμένο για σήμερα, τι χάσαμε!.... Ακολουθώντας την τακτική του τρόπου κλήσεων, έχουμε τρία tabs επιλογής: today / all / missed, ώστε να μπορούμε να ανατρέξουμε γρήγορα και άμεσα σε αυτά που μας ενδιαφέρουν. Να πω ότι το δικό μου notification area λόγω cluttering, πλέον δεν του δίνω σημασία.... Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα μου δώσει μια λύση!.....

© Multitasking:

http://movies.apple.com/media/us/ios/ios7/f34c5445-5a9c-4b3a-9556-8efe89147559/shared_multitasking/shared_multitasking_2x.mp4

Εντάξει, απλά τέλειο! Πέρα από αυτά που ήδη έκανε, πλέον έγινε και "εξυπνότερο"! Για του λόγου το αληθές, ξέρει πότε χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή και πότε την κλείνετε. Κατά τη διάρκεια που είναι ανενεργή, προγραμματίζονται κι εκτελούνται τα updates, χωρίς να σας τρώνε πολύτιμο χρόνο. Στην πράξη που το είδα για λίγο, δούλεψε καλά. Δεν ξέρω βέβαια τι θα γίνει με τις third party εφαρμογές - it is yet to be seen...

(d) Camera:

Προβολή συνημμένου 84664

Επιτέλους, η εφαρμογή εκμεταλλεύεται το hardware, ανοίγοντας νέους ορίζοντες τόσο στη λήψη βίντεο, όσο και στη λήψη πανοραμικών φωτογραφιών. Νέα φίλτρα και δυνατότητες, έρχονται να δώσουν νέο "αέρα" στους χρήστες κι έτσι όλα τα third party εργαλεία χάνουν την αίγλη τους....

(e) Photos:

Προβολή συνημμένου 84665

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον redesign... Πλέον οι ομαδοποιήσεις είναι πολύ πιο χρηστικές, δίνοντας την πληροφορία που χρειάζεται ο χρήστης ακόμα και σε μια εικόνα (φωτογραφίες μιας ολόκληρης χρονιάς!!!). Και φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το iCloud! ;)

(f) AirDrop:

Προβολή συνημμένου 84666

Ο εύκολος τρόπος (κατά Apple) να μοιράζεσαι μέσω Wifi / Bluetooth όταν ο άλλος βρίσκεται δίπλα σας.... Εύκολος? Θα το δούμε... Φυσικά, αυτό που έχω against Apple - τι γίνεται αν ο άλλος βρίσκεται δίπλα μου με ....Android?! :p

(g) Safari:

Προβολή συνημμένου 84667

Αυτό που με καίει πραγματικά να δω πώς το κάναν, είναι ο Safari. Υποτίθεται ότι έγινε πιο minimal, πιο εύχρηστος, πιο φιλικός κτλ... Το λίγο που τον δούλεψα, μου άφησε την εντύπωση ότι είναι εξίσου βαρύς - but again, μπορεί να ήταν και το beta release..... Dunno.... Πάντως, οι εικόνες φαίνονται ελπιδοφόρες!

(h) iTunes Radio:

attachment.php


A great breakthrough που το περίμενα πώς και πώς!....

Available in US only! :eviltongue:

http://www.apple.com/itunes/itunes-radio/

(i) Siri:

attachment.php


Κακολογήθηκε πολύ, ωστόσο πιστεύω ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο asset. Απλά θέλει ....τρόπο! Δεδομένου ότι όλο μου το τηλέφωνο είναι στα αγγλικά, ο πρόγονος του Siri (Voice Control) μου έχει λύσει τα χέρια! Στο iPhone 5 που δοκίμασα λίγο το Siri, το βρήκα πάρα πολύ εύχρηστο (well, περισσότερο εύχρηστο από το να πληκτρολογώ! :p ). Εκτός από τις νέες φωνές και το επανασχεδιασμένο ui, το Siri έγινε πιο γρήγορο, ψάχνει περισσότερες πηγές, ενώ μπορεί να αναλάβει καθήκοντα όπως επανακλήσεις ή ακρόαση του voice mail... Γενικά, περισσότερα καλούδια! ;)

(j) Find my iPhone:

attachment.php
attachment.php


"...και αν δε μπορούμε να το βρούμε, μπορούμε πάντα να το "αχρηστεύσουμε" για όλους τους άλλους πλην από εσάς!", Apple says.... Ακόμα λοιπόν και αν κλαπεί, δεν είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιηθεί:

new security features in iOS 7 make it harder for anyone whoʼs not you to use or sell your device. Now turning off Find My iPhone or erasing your device requires your Apple ID and password. Find My iPhone can also continue to display a custom message, even after your device is erased. And your Apple ID and password are required before anyone can reactivate it. Which means your iPhone is still your iPhone. No matter where it is.



Θα μπορούσα να πω τόσα και άλλα τόσα, αλλά πραγματικά η πείρα μου μ' έχει μάθει "να κρατάω μικρό καλάθι"! :D

Για τις οπτικές βελτιώσεις (call me "Parallax"!) δε λέω τίποτα: επειδή μια εικόνα = 1.000 λέξεις, πάρτε ένα βιντεάκι - θα σας τα πει καλύτερα από μένα! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=zcebqUdvDrw

Πηγές:

http://www.zdnet.com/ios-7-review-apples-mobile-mid-life-crisis-7000019167/

https://developer.apple.com/devcenter/ios/index.action
 
Εχω δει ολες της beta εκδοσεις που εχουν κυκλοφορησει και παροτι δεν με ξετρελανε ειναι τουλαχιστον μια κλαση ανωτερο και καλητερο απο το απαραδεκτο για μενα IOS 6.Δυστηχως ομως αν και φυσιολογικο λογο του αρμεγματος καθε χρονο της Apple οι κατοχοι Iphone 3GS δεν θα μπορουν να το δουν στης συσκευες τους και οι κατοχοι Iphone 4 θα το δουν αλλα θα ειναι πιο αργο απο την καθυστερηση.Δεν πηραζει ομως συνηθησμενα τα βουνα = Apple fanboys στα χιονια = κυκλοφορια νεοου iphone καθε χρονο η σε λιγοτερο απο ενα χρονο.
 
metalcandyman είπε:
Εχω δει ολες της beta εκδοσεις που εχουν κυκλοφορησει και παροτι δεν με ξετρελανε (...)
Τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των αναγκών, μπορείς να με πεις τι ήταν αυτό που δε σ' άρεσε? Για πόσο καιρό το δούλεψες, παρεπιπτόντως? Να κάνουμε κουβέντα βρε αδερφέ! :D

metalcandyman είπε:
Δυστηχως ομως αν και φυσιολογικο λογο του αρμεγματος καθε χρονο της Apple οι κατοχοι Iphone 3GS δεν θα μπορουν να το δουν στης συσκευες τους και οι κατοχοι Iphone 4 θα το δουν αλλα θα ειναι πιο αργο απο την καθυστερηση.Δεν πηραζει ομως συνηθησμενα τα βουνα = Apple fanboys στα χιονια = κυκλοφορια νεοου iphone καθε χρονο η σε λιγοτερο απο ενα χρονο.
Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που λες είναι άστοχο, έτσι? Δε γίνεται να έχεις την απαίτηση από συσκευές που έχουν κλείσει 4ετία (iphone 3gs) με το hardware του 2009 να πρέπει να μπορούν ν' ανταπεξέλθουν στις software απαιτήσεις του 2013! Και ειδικά όταν μέσα σε μια τετραετία έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο mobile development & αντίστοιχα στο hardware.

Είναι σα να μου λες ότι το laptop του 2007 που είχε τα Windows XP πάνω και "σφύριζε" θα μπορεί να σηκώσει άνετα και τα Windows 8 - τέτοια μεγέθη συγκρίνεις. Εκεί όμως, το θεωρείς φυσιολογικό ν' αναβαθμίσεις το pc / laptop σου - εδώ έχεις την απαίτηση να μπορεί να τρέξει το εξαιρετικά πολύπλοκο και πολυδάπανο (σε πόρους) software.

Παρεπιπτόντως, για να μην το κάνουμε άλλο ένα VS (έχουμε και πολλά - αν είναι να μεταφέρουμε την κουβέντα εκεί), θα πω μονάχα αυτό: Κάθε εταιρεία βγάζει προϊόντα όποτε κρίνει αυτή απαραίτητο για τη βιωσιμότητά της. Π.χ. η Intel αυτή τη στιγμή στο RnD της είναι 4-5 επεξεργαστές πιο μπροστά από αυτούς που κυκλοφορεί τώρα. Γιατί? Γιατί πρέπει σε 1-2-3 χρόνια να έχει κάτι να πουλήσει για μείνει ανταγωνιστική.

Πρακτικά λοιπόν αυτό σημαίνει ότι κάθε προϊόν έχει έναν συγκεκριμένο κύκλο ζωής και εκ των πραγμάτων, κάποια στιγμή θα παροπλιστεί και θ' αντικατασταθεί. Οπότε δεν έχει να κάνει ούτε με "άρμεγμα" (θες να μιλήσουμε για το άρμεγμα στο gaming? Εκεί γιατί δεν μας πειράζει? Διότι ο κύκλος ζωής των κονσολών είναι μεγαλύτερος και είναι φθηνότερες? Το ίδιο πράγμα ακριβώς είναι), ούτε με fanboy-σμούς. Εγώ γουστάρω iPhone γιατί κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Γουστάρω και android γιατί κάνει άλλα πράγματα, που δε μπορώ να τα κάνω με iPhone. Το θέμα είναι να βλέπουμε τα επιτεύγματα ανεξαρτήτου εταιρείας - και είτε μας αρέσει, είτε όχι, το iOS7 θα πάει ένα κλικ πιο μπροστά το mobile development.

Είναι φρέσκο, είναι ωραίο, είναι νέο και αποτελεί έμπνευση για τους απανταχού προγραμματιστές, όπως ακριβώς το UI του iOS γέννησε ολόκληρο ρεύμα από γραφιστικά concepts.
 
Ολα αυτα που γραφεις καλως τα γραφεις και ειναι η αποψη σου αλλα για μενα ειναι να χαμε να λεγαμε και απο το ενα αυτι μπαινουν και απο το αλλο βγαινουν γιατι πολυ απλα η αποψη μου ειναι εντελως αντιθετη και δεν υπαρχει λογος να την αναλυσω και δεν εχω και καμια ορεξη να το κανω για να γιννει vs το θεμα.Εχω iphone μονο και μονο γιατι το περνω σχεδον τζαμπα και για κανεναν αλλο λογο και για τα προιοντα της Αpple αλλα και το κοινο της εχω αποψη αλλα οπως ειπα δεν θα κατσω να το αναλυσω.Αμα θελουν αλλοι να μαλωσουν για την Apple ας το κανουν εμενα δεν με απασχολει ουτε στο ελαχιστο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν είναι ανάγκη όμως ρε συ Μέταλ ότι δε σου αρέσει να το απαξιώνεις πάντα στα ποστ σου.
 
Δεν απαξιωνω τιποτα,στο πρωτο post εγραψα οτι απο ωσο το ειδα το ios 7 δεν με ξετρελανε κιολας τι πρεπει να κανουμε δηλαδη να μας αρεσουν ολους τα παντα ε δεν γεινεται αυτο.Τελως παντων ειπα αυτα που ηταν να πω την κανω για κανενα ποτο γιατι στο τελος παλι φταιχτης θα βγω στα καλα καθουμενα.
 
Εν μέσω γουρουνοπούλας, σουβλακίου και μπύρας, οφείλω να ομολογήσω ότι επιτέλους η apple κατάλαβε το android. Μέχρι να ανακαλύψει τα wiget έχουμε δρόμο ακόμα. Btw η επερχόμενη έκδοση 5 του android θα είναι τόσο ελαφριά που τα 512mb μνήμης θα της είναι υπεραρκετά.

Το θέμα multitasking έχει λυθεί πλήρως στο android εδώ και κάμποσο καιρό. Μάλιστα υπάρχουν τηλέφωνα που μπορούν να έχουν ταυτόχρονα στην οθόνη δύο λειτουργίες. Πχ στην μια να βλέπεις ταινία και στην άλλη να ελέγχεις το μέιλ σου. Πράγματα εξωπραγματικά για τα iphone. Κοντολογίς, πετάξτε τα iphones και πάρτε με τα μισά λεφτά την τρέχουσα έκδοση nexus για οποιουδήποτε τύπου συσκευή( τηλ ταμπλέτας) ενδιαφέρεστε. Αυτές βγαίνουν κάθε χρόνο + ίσως 1-2 μήνες και με τα λεφτά που θα δίνατε για μια συσκευή i-x παίρνετε 2 σε 2 χρόνια και έχετε όλα τα νέα specs.

Υγ: Το άρθρο γράφτηκε επίτηδες με λίγο πιπεράτο ύφος γιατί πλέον τα 2 arm os κονταροχτυπιούνται στα ίσα με νίκη στα σημεία του linux kernel.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
foutix είπε:
Υγ: Το άρθρο γράφτηκε επίτηδες με λίγο πιπεράτο ύφος γιατί πλέον τα 2 arm os κονταροχτυπιούνται στα ίσα με νίκη στα σημεία του linux kernel.
Ε, μάλλον όχι και τόσο στα ίσα. :p

Globally το ποσοστό του iPhone και δη iOS σύντομα θα πέσει κάτω από το 10%. Μόνο στη Αμερική καταφέρνει καλα ποσοστά. Άρα μάλλον η κυριαρχία του Android είναι ήδη ολοκληρωτική...
 
Χμ και όμως η έκδοση android 4.3 με πυρήνα 3.6 δεν παίζεται!! Άλλο ένα + του anroid οι καστομιες και το rootαρισμα.

Εννοείται πως το μεγάλο του πλην για μένα είναι ότι αναπτύσσεται από μια διαφημιστική εταιρία με τους καλύτερους προγραμματιστές. Μεταξύ αστείου και σοβαρού σε κάποιο συνέδριο πληροφορικής, στην εναρκτήρια ομιλία, ειπώθηκε ότι σήμερα τα καλύτερα μυαλά του αντικειμένου ασχολούνται με το θέμα ' πως θα ορίζεται ως επιτυχημένη μια ιντερνετικη διαφήμιση, λαϊκά πως ο χρήστης θα αναγκάζεται να πατήσει το κουμπί" αυτό θα πει επιστήμη στην υπηρεσία του λαού, χεχε
 
Βασικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του iOS 7 (που πιστεύω ότι θα το βλέπατε αν δε μπαίνατε στο τριπάκι του "καλύτερου" mobile os) είναι ότι έμαθε (κάποια) από τα λάθη του κι επιτέλους άρχισε να κρυφοκοιτάζει το android, που -όντως- στην παρούσα φάση είναι πιο μεστό και πιο καλοδουλεμένο.

Αυτό που πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω είναι πώς συγκρίνετε κάτι που ήδη κυκλοφορεί και με επιτυχία -όπως λέτε-, με κάτι που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει! Πιάνετε την overall εικόνα - κάτι, που δεν άπτεται του παρόντος θέματος....

Το iOS 7 το δοκιμάσατε? Σας άρεσε? Ναι? Όχι? Τι σας άρεσε? Τι δε σας άρεσε? Αν δεν το δοκιμάσατε, από πηγάζει η γνώμη σας? Από άρθρα? Από φίλους? Από βιντεάκια?

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα μπορούσατε ν' απαντήσετε....

Όσο για τις απαντήσεις σου, Βασίλη, κι εμένα δε με ξετρελαίνουν πολλά πράγματα στη Nintendo -για παράδειγμα. Και είμαι από τα παιδιά που μεγάλωσαν μαζί της. Να είσαι όμως σίγουρος, ότι -αν κι όταν- αποφασίσω να γράψω στο θρεντ του WiiU, θα έχω παίξει, θα το έχω δοκιμάσει και δε θα πω απλά ένα "δεν ξετρελλάθηκα". Θα πω ότι μ' άρεσε το τάδε και δε με άρεσε το δείνα, που θα μπορούσε να το είχε φτιάξει καλύτερα / διαφορετικά....

Rex non potset peccare...
 
D@redevil είπε:
Βασικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του iOS 7 (που πιστεύω ότι θα το βλέπατε αν δε μπαίνατε στο τριπάκι του "καλύτερου" mobile os) είναι ότι έμαθε (κάποια) από τα λάθη του κι επιτέλους άρχισε να κρυφοκοιτάζει το android, που -όντως- στην παρούσα φάση είναι πιο μεστό και πιο καλοδουλεμένο.
Αυτό που πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω είναι πώς συγκρίνετε κάτι που ήδη κυκλοφορεί και με επιτυχία -όπως λέτε-, με κάτι που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει! Πιάνετε την overall εικόνα - κάτι, που δεν άπτεται του παρόντος θέματος....

Το iOS 7 το δοκιμάσατε? Σας άρεσε? Ναι? Όχι? Τι σας άρεσε? Τι δε σας άρεσε? Αν δεν το δοκιμάσατε, από πηγάζει η γνώμη σας? Από άρθρα? Από φίλους? Από βιντεάκια?

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που θα μπορούσατε ν' απαντήσετε....

Όσο για τις απαντήσεις σου, Βασίλη, κι εμένα δε με ξετρελαίνουν πολλά πράγματα στη Nintendo -για παράδειγμα. Και είμαι από τα παιδιά που μεγάλωσαν μαζί της. Να είσαι όμως σίγουρος, ότι -αν κι όταν- αποφασίσω να γράψω στο θρεντ του WiiU, θα έχω παίξει, θα το έχω δοκιμάσει και δε θα πω απλά ένα "δεν ξετρελλάθηκα". Θα πω ότι μ' άρεσε το τάδε και δε με άρεσε το δείνα, που θα μπορούσε να το είχε φτιάξει καλύτερα / διαφορετικά....

Rex non potset peccare...
Παντα τα iphone ηταν κατι το διαφορετικο οπως και το ios και παντα οι αλλοι βλεπε microsoft αντιγραφανε πραγματα απο της Apple συσκευες αλλα τωρα αυτο που βλεπω ειναι το ios παει να χασει την ταυτοτητα του και γεινεται ολο και πιο πολυ Android με καποια μικρα στοιχεια απο Windows 8.Δεν με νοιαζη αν το οτι παει να μοιαση με τα Android για παρα πολυ κοσμο ειναι πολυ καλη εξελιξη γιατι εμενα δεν μαρεσει καθολου.Δεν μαρεσει ο σχεδιασμος των εικονιδιων που μοιαζουν σαν να τα σχεδιασε η ανιψια μου που παει στον παιδικο οπως και η λαθος επιλογη στα χρωματα.Δεν μαρεσει που εχουν αλαξει το slide to unlock το οποιο ηταν σημα κατατεθεν του ΙOS οπως και η εμφανιση της ωρας με αποτελεσμα να φαινεται πολυ γυμνη η αρχικη οθονη αλλα και να νοιωθω λες και εχω καποια Android συσκευη και οχι iphone και δεν μαρεσει που το mail φαινεται λες και ειναι το outlook της microsoft.Καλo το control center αν και παντα θα προτιμω της επιλογες που με δεινουν τα αλανια του Cydia και το SB SETTINGS δεν το αλαζω με τιποτα αλλα δεν μαρεσει η εμφανιση του γιατι οχι απλα Andro-ιζει αλλα ειναι σχεδον ολοιδιο με των Android συσκευων.Καλα ολα τα θετικα που εχουν βαλει και συμφωνω απολυτα και μαρεσουν και ισως να ειναι το κορυφαιο IOS ομως μπορει να μοιαζη οντως διαφορετικο απο τα προηγουμενα αλλα δεν ειναι και τοσο καλητερο απο το IOS 5 και 6 οπως θελουν να μας το παρουσιασουν.Ναι εχει νεο λουκ,νεο σχεδιασμο,νεο αερα και καποιες θετικες προσθηκες αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχει την βελτιωση πχ που ειχε το Android 3.2 με το 4.2 που ηταν μερα με τη νυχτα.Να διορθωσω με την ευκαιρια κατι που ειπα παραπανω και να πω οτι πριν λιγη ωρα ειδα να τρεχει το IOS 7 σε iphone 4 και το κινητο πηγαινε σφαιρα οποτε διορθωνω αυτο που ειπα οτι θα σερνεται στο iphone 4.
Ολα τα παραπανω οπως και διαφορα αλλα δεν αρεσουν σε μενα ειναι η αποψη μου και δεν με νοιαζη αν ειμαι μερος της μειοψηφιας.Δεν ειμαι προγραματιστης,σχεδιαστης η οπως αλλιως λεγονται ολοι αυτοι που ασχολουνται μαυτα τελως παντως ωστε να με ενδιαφερουν τεχνικα θεματα και να το ψαχνω πολυ και βαθυτερα.Ζαχαροπλαστης ειμαι και εχω το κινητο για να γουσταρω να κανω καποια πραγματα που μαρεσουν και να μαρεσει αυτο που κοιταω και το ios 7 δεν μαρεσει αν και το καταλαβαινω και το ειπα και παραπανω οτι το θεωρω μια μκλαση τουλαχιστων καλητερο απο το ios 6 αλλα συγνωμη δεν θα παρω.Θα παραμεινω στο IOS 6 που πηγα σαυτο μονο και μονο γιατι ηθελα να παιξω το plants vs zombies 2 αλλιως θα παρεμενα στο ios 5.0.1 που ημουνα και με ολα τα καλουδια του cydia εχω φτιαξει το τηλεφωνο μου οπως ακριβως το θελω και το γουσταρω παρα πολυ.

ΥΓ: Φυσικα και μπορει να εχει αδικο και ο βασιλιας πολυ απλα γιατι στο λειτουργικο τουλαχιστον δεν ειναι βασιλιας γιατι οπως αναφερε και ο arpacolla παραπανω το ποσοστο του ios παγκοσμιως θα πεσει κατω απο το 10% και μονο στην αμερικη τα πηγαινει καλητερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ότι έχω υπόψη μου για το 7 είναι από το επίσημο event. Το android έχει πολλά τρωτά σημεία αλλά μόνο και μόνο όταν κάποιος σε αντιγράφει δηλώνει αδυναμία αυτού που κάνει την αντιγραφή. Όπως έγραψα και παραπάνω όταν έχεις μεράκι με τα arm pc πας linux με όχι πολλά λεφτά το ίδιο και για απλή καθημερινή χρήση. Όλες οι jelly bean συσκευές πετάνε. Αν απλώς θέλεις κάτι να δουλεύει σίγουρα και είσαι ταυτόχρονα και στο ecosystem της apple πας ios με τα δίπλα λεφτά. Παρεπιμτώντος είτε έτσι, είτε αλλιώς η όλη φάση σημαίνει ιδιωτικότητα τέλος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχεις δίκιο herco. Για να δουλεύει μια συσκευή nexus με όλη της την κρέμα απαιτεί google account. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του λογαριασμού αυτού είναι γνωστοί. Με αυτά τα μαραφέτια βαθαίνει η αλλοίωση της ιδιωτικότητας.
 
Καμια αντιρρηση εννοειται - αλλα δεν μου απαντας στο τι ειδους ιδιωτικοτητα ειχες προ android/Ios/Blackberry κλπ κλπ.
 
Την ίδια ιδιωτικότητα που μπορείς να έχεις με μια "χαζή" συσκευή. Οι συνομιλίες μπορούν να υποπέσουν σε "νόμιμη συνακρόαση" είτε πρόκειται για ψηφιακές είτε αναλογικές συσκευές. Στην τελική είναι και πόσο ως χρήστης θέλεις να προστατευτείς. Για παράδειγμα δεν είναι απαραίτητο να έχεις μόνιμα το gps ανοικτό και να μεταφέρεις όλες τις λεπτομέρειες της ζωής σου στο facebook. Αλλά δεν είναι και διαφορετικό με αυτό που συνέβαινε παλιότερα, πάντα υπήρχαν οι γείτονες πρόθυμοι να μεταφέρουν ότι πληροφορίες είχαν για σένα. Από την άλλη με έναν τόσο μεγάλο αριθμό δεδομένων ίσως να είναι και πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις ποια από αυτά είναι πραγματικά χρήσιμα..
 
Τους χάρτες τους έφτιαξαν ή ακόμα? :p :p:p
 
metalcandyman είπε:
Παντα τα iphone ηταν κατι το διαφορετικο οπως και το ios και παντα οι αλλοι βλεπε microsoft αντιγραφανε πραγματα απο της Apple συσκευες αλλα τωρα αυτο που βλεπω ειναι το ios παει να χασει την ταυτοτητα του και γεινεται ολο και πιο πολυ Android με καποια μικρα στοιχεια απο Windows 8.Δεν με νοιαζη αν το οτι παει να μοιαση με τα Android για παρα πολυ κοσμο ειναι πολυ καλη εξελιξη γιατι εμενα δεν μαρεσει καθολου.Δεν μαρεσει ο σχεδιασμος των εικονιδιων που μοιαζουν σαν να τα σχεδιασε η ανιψια μου που παει στον παιδικο οπως και η λαθος επιλογη στα χρωματα.Δεν μαρεσει που εχουν αλαξει το slide to unlock το οποιο ηταν σημα κατατεθεν του ΙOS οπως και η εμφανιση της ωρας με αποτελεσμα να φαινεται πολυ γυμνη η αρχικη οθονη αλλα και να νοιωθω λες και εχω καποια Android συσκευη και οχι iphone και δεν μαρεσει που το mail φαινεται λες και ειναι το outlook της microsoft.
Οκ, κάτι τέτοιο περίμενα αρχής - εξαρχής.... Εδώ πάει το "γούστα είναι αυτά" - προσωπικά το βρήκα πολύ καλό. Μια μικρή ένσταση έχω κι εγώ για τα εικονίδια - στην προσπάθειά τους να τα κάνουν πιο minimal, το ξεφτυλίσαν... Κάποια απλά δε βλέπονται.

metalcandyman είπε:
Καλo το control center αν και παντα θα προτιμω της επιλογες που με δεινουν τα αλανια του Cydia και το SB SETTINGS δεν το αλαζω με τιποτα αλλα δεν μαρεσει η εμφανιση του γιατι οχι απλα Andro-ιζει αλλα ειναι σχεδον ολοιδιο με των Android συσκευων.
Με τους όποιους "κινδύνους" αυτό συνεπάγεται όμως... Γιατί μπορεί τα παιδιά του Cydia να κάναν πολύ καλή δουλειά, ωστόσο υπήρχαν περιπτώσεις που δεν ήμουν σίγουρη αν θα ξαναξεκινήσει το κινητό μου. (Αν θυμάσαι, μια από αυτές τις περιπτώσεις την είχες πετύχει κι εσύ στο chatbox και με τάϊζες υπογλώσσια, γιατί το κινητό δεν άναβε....). Οκ, μάλλον γέρασα αρκετά για να αφήνω μερικούς brilliant, yet third-part developers να πειραματίζονται στο δικό μου exploited κινητό... Δεν παραπονιέμαι. Το έκανα έχοντας πλήρη (μα πλήρη όμως!) επίγνωση των κινδύνων, αλλά δε βρίσκω το λόγο να συνεχίσω να "σκαλίζω" πλαγίως κάτι που δουλεύει πλέον natively.

metalcandyman είπε:
(....)δεν εχει την βελτιωση πχ που ειχε το Android 3.2 με το 4.2 που ηταν μερα με τη νυχτα.Να διορθωσω με την ευκαιρια κατι που ειπα παραπανω και να πω οτι πριν λιγη ωρα ειδα να τρεχει το IOS 7 σε iphone 4 και το κινητο πηγαινε σφαιρα οποτε διορθωνω αυτο που ειπα οτι θα σερνεται στο iphone 4.
Εδώ, επέτρεψέ μου να σε πω ότι κάνεις λάθος. Κάποιες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, απλά δεν το ξέρεις. Έχει πέσει πολύ δουλειά στον κώδικα, που δεν φαίνεται στο UI, οπότε δώσε ένα περιθώριο σφάλματος σε αυτά που λες.

metalcandyman είπε:
Ολα τα παραπανω οπως και διαφορα αλλα δεν αρεσουν σε μενα ειναι η αποψη μου και δεν με νοιαζη αν ειμαι μερος της μειοψηφιας.Δεν ειμαι προγραματιστης,σχεδιαστης η οπως αλλιως λεγονται ολοι αυτοι που ασχολουνται μαυτα τελως παντως ωστε να με ενδιαφερουν τεχνικα θεματα και να το ψαχνω πολυ και βαθυτερα.Ζαχαροπλαστης ειμαι και εχω το κινητο για να γουσταρω να κανω καποια πραγματα που μαρεσουν και να μαρεσει αυτο που κοιταω και το ios 7 δεν μαρεσει αν και το καταλαβαινω και το ειπα και παραπανω οτι το θεωρω μια μκλαση τουλαχιστων καλητερο απο το ios 6 αλλα συγνωμη δεν θα παρω.Θα παραμεινω στο IOS 6 που πηγα σαυτο μονο και μονο γιατι ηθελα να παιξω το plants vs zombies 2 αλλιως θα παρεμενα στο ios 5.0.1 που ημουνα και με ολα τα καλουδια του cydia εχω φτιαξει το τηλεφωνο μου οπως ακριβως το θελω και το γουσταρω παρα πολυ.
Οκ, δεκτά και σεβαστά όλα αυτά. Τώρα, μπορώ να πω ότι κατάλαβα το πρίσμα υπό το οποίο εξέτασες το iOS 7. Again, δεκτό και σεβαστό.

metalcandyman είπε:
ΥΓ: Φυσικα και μπορει να εχει αδικο και ο βασιλιας πολυ απλα γιατι στο λειτουργικο τουλαχιστον δεν ειναι βασιλιας γιατι οπως αναφερε και ο arpacolla παραπανω το ποσοστο του ios παγκοσμιως θα πεσει κατω απο το 10% και μονο στην αμερικη τα πηγαινει καλητερα.
Δε με απασχολεί - δεν έχω μετοχές στην Apple! ;)

foutix είπε:
Ότι έχω υπόψη μου για το 7 είναι από το επίσημο event. Το android έχει πολλά τρωτά σημεία αλλά μόνο και μόνο όταν κάποιος σε αντιγράφει δηλώνει αδυναμία αυτού που κάνει την αντιγραφή. Όπως έγραψα και παραπάνω όταν έχεις μεράκι με τα arm pc πας linux με όχι πολλά λεφτά το ίδιο και για απλή καθημερινή χρήση. Όλες οι jelly bean συσκευές πετάνε. Αν απλώς θέλεις κάτι να δουλεύει σίγουρα και είσαι ταυτόχρονα και στο ecosystem της apple πας ios με τα δίπλα λεφτά. Παρεπιμτώντος είτε έτσι, είτε αλλιώς η όλη φάση σημαίνει ιδιωτικότητα τέλος.
Το android μπορεί να έχει πολλά τρωτά σημεία, έχει όμως κι αυτό μερικά πολύ δυνατά χαρτιά. Επέτρεψέ μου να σου θυμήσω ότι η καλύτερη μορφή κολακείας είναι η μίμηση / αντιγραφή - οπότε γιατί να μην εκμεταλλευτεί η Apple εν προκειμένω, τα καλά στοιχεία του android για να μας δώσει (εμάς τους καταναλωτές) καλύτερο τελικό προϊόν? Κι έτσι αύριο - μεθαύριο, να βγουν τα παιδιά του android και στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την Apple, να μας δώσουν κάτι καλύτερο? ;)

Για την ιδιώτικότητα, δεν έχει κάτι να πω - πρέπει να πάμε σε καινούριο θέμα.....

Captain Kal είπε:
Τους χάρτες τους έφτιαξαν ή ακόμα? :p :p:p
It is yet to be seen, my young padawan! :biglaugh:
 
Herco επιφυλάσσομαι με ένα εκτενέστερο κείμενο να σου απαντήσω. Είναι βλέπεις σε android και δεν μπορώ να επεκταθώ αυτή την στιγμή.

Dare πάντα η στεγνή αντιγραφή υποδηλώνει αδυναμία κατ εμέ. Σκέψου και το άλλο. Οι της apple βγήκαν από τον Ιούνη και ανακοίνωσαν το 7 χωρίς να το διαθέσουν μαζικά στο κοινό. Έχουν συνεπώς την ευκαιρία οι ανταγωνιστές να κάνουν κάτι καλύτερο μιας και λίγο πολύ όλοι ξέρουν ότι τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη θα παρουσιαστεί η 5η έκδοση του android.
 
foutix είπε:
(...) Dare πάντα η στεγνή αντιγραφή υποδηλώνει αδυναμία κατ εμέ. (...)
Δε νομίζω ότι πρόκειται περί "στεγνής αντιγραφής" - κάνε σε παρακαλώ έναν κόπο και ψάξτο λίγο καλύτερα... Το φαίνεσθαι δεν είναι το μόνο πράγμα που υπάρχει σε ένα (οποιοδήποτε) os.

Επίσης, ρίξε και μια ματιά σ' αυτό: http://www.androidcentral.com/apple-s-ios-7-copied-everyone-and-s-good-thing

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάτι τέτοιες κινήσεις, μπορούν μόνο όφελος να έχουν για τον τελικό καταναλωτή.

foutix είπε:
(...) Σκέψου και το άλλο. Οι της apple βγήκαν από τον Ιούνη και ανακοίνωσαν το 7 χωρίς να το διαθέσουν μαζικά στο κοινό. Έχουν συνεπώς την ευκαιρία οι ανταγωνιστές να κάνουν κάτι καλύτερο μιας και λίγο πολύ όλοι ξέρουν ότι τέλη Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη θα παρουσιαστεί η 5η έκδοση του android.
Έπρεπε να βγουν και να δώσουν ένα beta release, γιατί έπρεπε να βγει και το SDK για ν' αρχίσουν να δουλεύουν οι προγραμματιστές, ώστε να είναι τα apps ios7-compatible... Δε μου φαίνεται κάτι παράλογο ως εδώ. Ούτε κάτι που θα μπορούσε να γίνει με κάποια μυστικότητα!....

Περιμένω να δω την 5η έκδοση του android.... Είμαι περίεργη - τι καλύτερο θα μας προσφέρει? (δεν το λέω ειρωνικά).

In the meantime, περιμένουμε για τα όποια νεώτερα! ;)
 
Πίσω
Μπλουζα