Karnov (Review+video walkthrough) by metalcandyman

spyros_s είπε:
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο ποια ήταν η καλύτερη έκδοση! Δυστυχώς για εμάς τους αμστραντάκηδες η καλύτερη έκδοση ήταν στα σπεκτρουμάκια!

Wally είπε:
Συμφωνω. O Billy χρειαζεται μια οφθαλμιατρικη εξεταση αμεσα. :p
Μπουαχαχαχά !!

Λυπάμαι παλληκάρια, αλλά θα επιμείνω. :p

Στην ταχύτητα είναι ίδιο με τον spectrum, στον ήχο (sfx) ο amstrad υπερισχύει, ενώ στα γραφικά συναντάμε ένα απο τα καλύτερα (και αποτελεσματικότερα) dithering χρωμάτων που έχουμε δεί σε cpc. (ακόμα και με την χρήση μίας *τεράστιας* μαύρης "μάσκας" για ορισμένα sprites, ο spectrum δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τελείως τα προβλήματα με τα attributes).

Amstrad με τα χίλια λοιπόν, ακούς Γουώλλη ? :tease:
 
Που και στην ελλαδα εκανε μεγαλη επιτυχια και συνηθως τα περισσοτερα μαγαζια ειχαν μια τουλαχιστων καμπινα με αυτο μεσα και κλασικα οπως γεινοταν παντα οποιος μπορουσε να προχωρησει αρκετα το παιχνιδι συγκεντρωνε γυρω του πληθως κοσμου που αλλοι καθοταν να τον θαυμασουν και αλλοι ακομα και με μπλοκακια και μολυβι προσπαθουσαν να καταγραψουν το gameplay αλλα και γενικοτερα διαφορα κολπακια κλπ που μπορει να υπηρχαν.Ετσι λοιπον το Karnov ηταν μαζι με το GNG μετρο συγκρισης του καθε gamer που παινευε τον εαυτο του για της ικανοτητες του και τα στοιχηματα επεφταν βροχη στην αρενα του καθε μαγαζιου με arcades.
Έτσι ήταν τότε. Θυμάμαι μου έκανε φοβερή εντύπωση όταν το είδα για πρώτη φορά. Είχα ξετρελαθεί, τι παιχνιδάρα είναι αυτή. Είχε μια λέσχη με μπιλιάρδα και ορισμένα classic, Pacman, Arkanoid, Phoenix, κ.τ.λ. Και ξαφνικά έφερε το Karnov. Γουόου. Πηγαίναμε Κυριακή πρωί πρωί και μας άφηνε λίγο να παίξουμε. Είχε αυστηρή πόρτα για κάτω των 17. Είναι πανδύσκολο πάντως αλλά να που 35 χρόνια μετά βλέπω no death από έναν σούπερ παίχτη. Τέλειο.
 
Δυστυχώς για εμάς τους αμστραντάκηδες η καλύτερη έκδοση ήταν στα σπεκτρουμάκια!
Συμφωνω. O Billy χρειαζεται μια οφθαλμιατρικη εξεταση αμεσα. :p
karnov.png 00000001.png

Προς ιστορική αποκατάσταση της αλήθειας και πολύ λυπούμαι που σας το χαλάω, αλλά... αριστερά Spectrum, δεξιά Amstrad.

Τι έχουμε; Μεγαλύτερη ανάλυση, περισσότερη playing area, καλύτερα sprites λόγω απουσίας mask, ίδιο -ίσως και λίγο καλύτερο- framerate στον Amstrad, μιας και έχει να διαχειριστεί μικρότερα sprites -ίδια βέβαια με του Spectrum, αλλά χωρίς το mask, οπότε φυσικά έχει να διαχειριστεί λιγότερα pixels- και ίδιος ήχος, μόνο με τον Spectrum 128. Ο 48άρης τα γνωστά... πλικ πλοκ. Α! και να μην ξεχάσω, ο Amstrad δεν έχει καθόλου μουσταρδί... :p
 
Πίσω
Μπλουζα