LaserDisc

Απ'οτι φαινεται στο ρεπορταζ στην προηγουμενη σελιδα, τα μεταγενεστερα μοντελα που κυκλοφορησαν παιζαν και cd. Μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση αυτο αν σκεφτεις οτι τα φορματ δεν θα μπορουσαν να ειναι πιο διαφορετικα. Το laserdisc ειναι αναλογικο, το cd ψηφιακο.
 
Καλησπέρα σε όλους. Ανακάλυψα το συγκεκριμένο θέμα τώρα και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βρω Laserdiscs κάπου στην αθήνα για αγόρα. Κάνω συλλογή από βινύλια της δεκαετίας του 80 καθώς μου αρέσει αυτή η μουσική, και θα ήθελα να ξεκινήσω και συλλογή Laserdiscs. Δεν έχω player και θα άγοράσω από ebay γιατί να βρω εδώ λίγο χλωμό.
 
Kι εγω το ψήνω καποια στιγμή για αγορά laserdisc μονο και μονο επειδη οι ταινίες του Jackie Chan που εκδόθηκαν στο συγκεκριμένο format περιλαμβάνουν υπερσπάνιο εξτρα υλικό (Πορωτικά ιαπωνικά trailer, περισσότερες σκηνές, πλάνα απο το backstage των γυρισμάτων) οπου για άγνωστο λόγο ποτε δε τα συμπεριέλαβαν ως πρόσθετο υλικό στις αντίστοιχες ταινίες οταν βγήκαν σε dvd!

Το κύριο χαρακτηριστικό των Ιαπωνικών laserdisc trailer είναι τα μεγάλα κι εντυπωσιακά ιαπωνικά γράμματα που κατακλύζουν την οθόνη σε συνδιασμό με την ενθουσιώδη φωνή του αφηγητή και το φοβερό μοντάζ των πιο πορωτικών σκηνών της ταινίας που τη κάνουν να φαντάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή!

Εδω πρόκειται για τη ταινία "Police story" :

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυο κομματια μου απο ενα format πεθαμενο αλλα χορταστικο στα ματια και στην θεαση και στο να τα πιανεις στα χερια σου, ναι ειναι τεραστια.

Laser Disc Total Recall - Robocop3  Aardvark.jpg

Laser Disc Total Recall - Robocop3 back Aardvark.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιας και γράφτηκαν διάφορα, να πω κι εγώ τα δικά μου. Το laserdisc απέτυχε γιατί οι βιντεοκασέτες ήταν καλύτερες. Η διαφορά ποιότητας ήταν μικρή, το μέγεθος των κασετών πρακτικότερο, δε χρειαζόταν να αλλάζεις πλευρά στη μέση της ταινίας (ή και δίσκο αν οι ταινίες ήταν πάνω από 2 ώρες), και - το σημαντικότερο - οι βιντεοκασέτες υποστήριζαν αντιγραφή ενώ το laserdisc όχι. 'Αλλωστε όλοι θυμόμαστε πως τη δεκαετία του '80 η αγορά περιοριζόταν στα βίντεοκλαμπ, και κατα τα άλλα χρησιμοποιούσαμε τα βίντεο μας για να γράφουμε προγράμματα απ' την τηλεόραση. Παρ' ολ' αυτά, το laserdisc επιβίωσε στη niche αγορά των σινεφίλ λόγω των διαφόρων έξτρα που είχαν οι μετέπειτα κυκλοφορίες, όμως μιλάμε για ένα 5% της συνολικής αγοράς, το περισσότερο στην Ιαπωνία, μέχρι που ο ερχομός του DVD του έδωσε το τελικό χτύπημα.
 
To LaserDisc απετυχε γιατι ηταν πανακριβο, τοσο σε hardware οσο και σε software.
Επισης, αγοραζοντας video μπορουσες να "γραψεις", σημαντικο πλεονεκτημα αλλα και ουσιαστικο selling point για το μεσο.

Η ποιοτητα εικονας και ηχου του LaserDisc ηταν σκαλες ανωτερη του VHS.

LaserDisc featured a far sharper picture with a horizontal resolution of 425 television lines (TVL) for NTSC and 440 for PAL discs, while VHS featured only 240 television lines with NTSC.

Laserdisc could handle analog and digital audio where vhs was mostly analog only.

Πηγη
 
Πίσω
Μπλουζα