Αυτή η ιδέα για OCR των listings μου είχε έρθει και εμένα, αλλά δεν την προχώρησα. Ίσως κάνω κάποιες προσπάθειες και πάλι μόλις βρώ χρόνο. Υπάρχουν τώρα και τα κατάλληλα εργαλεία όπως το BASIN και το ZX Editor που σου επιτρέπουν να διαχειρίζεσαι listings του Spectrum. Πάντως, αυτού του είδους τα πληκτρολογημένα προγράμματα με πηγαίνουν πίσω στο παρελθόν, τότε που αυτά είχαμε, με αυτά παίζαμε αν και πολλά από αυτά ήταν πανδύσκολα..
Και άλλο παιχνίδι από το βιβλίο "Εξήντα προγράμματα και εφαρμογές για τον Spectrum", το Rescue Team. Εδώ πρόσθεσα διαστημικούς χαρακτήρες από το ίδιο βιβλίο και ρουτίνα για Kempston Joystick που νομίζω πως βρήκα σε ένα Pixel. Στο μεταξύ, προσέξτε αυτό το scrolling γραμμής παρά γραμμή που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι. Την ίδια ρουτίνα θα την συναντήσουμε και σε επόμενο παιχνίδι που θα ανεβάσω. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η διάσωση των ατόμων πηγαίνοντας από πάνω τους, ελέγχοντας την κατάβασή σας με το fire του joystick ή με το πλήκτρο space. Αφού πάρετε κάποιο ανθρωπάκι με την (αυτόματη) ελκτική σας ακτίνα, στη συνέχεια ανεβαίνετε προς το mothership σας, που κόβει βόλτες πέρα-δώθε στο πάνω μέρος της οθόνης, και πρέπει να συνδεθήτε με αυτό να για να το αφήσετε και στη συνέχεια να κατεβείτε ξανα για το επόμενο. Κατά την ανάβαση, με το fire ή με το space εκπέμπετε ένα μικρής εμβέλειας laser με το οποίο ανοίγετε δρόμο ανάμεσα στα εχθρικά σκάφη.
Δείτε το:
Προβολή συνημμένου Teamresq BG.tzx
Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι μια απλούστερη έκδοση για Spectrum basic του arcade παιχνιδιού Lunar Rescue.