Γεια σας παιδιά! Πρώτο μου post εδώ!
Πολύ χαίρομαι που βρήκα την παρέα σας. Είχα και εγω έναν Amstrad 6128 Plus με ασπρόμαυρη οθόνη που στην υψηλή ανάλυση ήταν αρκετά ευκρινής για προγραμματισμό. Ξεκίνησα σε Locomotive BASIC (φυσικά!) όπου μάλιστα είχα γίνει εξπέρ.
Θυμήθηκα αυτό το παιχνίδι Ξερής που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ήταν κάπου 20 KB αν θυμάμαι καλά, όλο σε BASIC. Ο τύπος που το έγραψε είχε κάνει φοβερή δουλειά. Ειδικά οι φιγούρες ήταν πολύ καλές και χρησιμοποιούσε ένα τρικ στο μοίρασμα των χαρτιών με ένα ωραίο ηχητικό εφέ ώστε δεν φαινόταν αμέσως που δεν είχε γράψει τα sprites σε ASM. Θυμάμαι ακόμη ότι είχε στην αρχή ένα μενού με πολλές επιλογές που έπιανε όλη την οθόνη και μετά από κάθε παρτίδα σου έδειχνε στο κάτω μέρος της οθόνης ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά όλα τα φύλλα που πέρασαν.
Δυστυχώς ενώ έχω ψάξει πάρα πολύ δεν έχω βρει πουθενά αυτό το παιχνίδι, μήπως το έχει κανένας εύκαιρο κάπου? Είναι κρίμα τόσο ελληνικό software να μην υπάρχει κάπου έστω για αρχειακούς λόγους. Θυμάμαι π.χ. ένα επαγγελματικό πρόγραμμα πελατών με κάρτες, επίσης 100% σε BASIC, που ήταν πολύ καλό δεδομένων των περιορισμών.
Σχεδόν τα μόνα ελληνικά προγράμματα για Amstrad που έχω βρει στο ίντερνετ είναι δύο arcade παιχνίδια!
Αν έχει κάποιος τουλάχιστον την Ξερή παρακαλώ πολύ να μου πει. Ευχαριστώ.
PS: Από το βιβλίο περισσότερο μου άρεσε το Electric Fencing ή όπως λεγόταν
PS2: Τα manual των μηχανημάτων (όπου περιλαμβάνεται και η περιγραφή της BASIC) υπάρχουν σε διάφορα μέρη στο διαδίκτυο όπως (στα Αγγλικά)
εδώ ή (επίσης στα Αγγλικά)
εδώ