Locomotive basic

Θυμαται κανεις το Raffles?Ηταν ενα παιχνιδι σε listing στο manual του 6128!Το πρωτο που ειχα κανει σε basic.Απιστευτο...Ποσα ξενυχτια μετα το διαβασμα για την επομενη μερα στο δημοτικο που πηγαινα τοτε ειχα κανει με ενα φιλο και την αλλη μερα να μην μπορω να ανοιξω τα ματια μου απο την νυστα!!Λογικα πρεπει σε καποια δισκετα να υπαρχει ακομα.

Δυστυχως πλεον η ικανοποιηση της προσωπικης δημιουργιας δεν υπαρχει στα συγχρονα μηχανηματα.Ολα ειναι τυποποιημενα..
 
sorry gia ta greeklish mpeno apo ena pro-polemiko laptop pou gia na mi to petaksw trexei linux
Και επειδη τρεχει Linux ? Δεν εχει Ελληνικα ? :eek:

Μην τα λες αυτα και βρισκουν καποιοι ευκαιρια να μας την πουν.

Debian 4 Etch Rulez !!! :cool:
 
Telamona έπιασε τίποτα το αυτί σου????

Εχω την εντύπωση οτι κάτι ακούγεται από τους κάτω ορόφους!!!! :D
 
παιδια σχετικα με τον προγραμματισμο,ειχα φτιαξει σχεδον ολα τα προγραμματα που εδινε το βιβλιο του amstrad! Πω πω πληκτρολογηση και οταν γινοταν κατι λαθος...ελεος.

Θυμαμαι ειχα φταιξει με τις εντολες if και then ερωτηματολογιο. Τωρα αμα με ρωτησετε δε θυμαμαι απολυτως τιποτα. Κριμα.
 
Γεια σας παιδιά! Πρώτο μου post εδώ!

Πολύ χαίρομαι που βρήκα την παρέα σας. Είχα και εγω έναν Amstrad 6128 Plus με ασπρόμαυρη οθόνη που στην υψηλή ανάλυση ήταν αρκετά ευκρινής για προγραμματισμό. Ξεκίνησα σε Locomotive BASIC (φυσικά!) όπου μάλιστα είχα γίνει εξπέρ.

Θυμήθηκα αυτό το παιχνίδι Ξερής που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ήταν κάπου 20 KB αν θυμάμαι καλά, όλο σε BASIC. Ο τύπος που το έγραψε είχε κάνει φοβερή δουλειά. Ειδικά οι φιγούρες ήταν πολύ καλές και χρησιμοποιούσε ένα τρικ στο μοίρασμα των χαρτιών με ένα ωραίο ηχητικό εφέ ώστε δεν φαινόταν αμέσως που δεν είχε γράψει τα sprites σε ASM. Θυμάμαι ακόμη ότι είχε στην αρχή ένα μενού με πολλές επιλογές που έπιανε όλη την οθόνη και μετά από κάθε παρτίδα σου έδειχνε στο κάτω μέρος της οθόνης ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά όλα τα φύλλα που πέρασαν.

Δυστυχώς ενώ έχω ψάξει πάρα πολύ δεν έχω βρει πουθενά αυτό το παιχνίδι, μήπως το έχει κανένας εύκαιρο κάπου? Είναι κρίμα τόσο ελληνικό software να μην υπάρχει κάπου έστω για αρχειακούς λόγους. Θυμάμαι π.χ. ένα επαγγελματικό πρόγραμμα πελατών με κάρτες, επίσης 100% σε BASIC, που ήταν πολύ καλό δεδομένων των περιορισμών.

Σχεδόν τα μόνα ελληνικά προγράμματα για Amstrad που έχω βρει στο ίντερνετ είναι δύο arcade παιχνίδια!

Αν έχει κάποιος τουλάχιστον την Ξερή παρακαλώ πολύ να μου πει. Ευχαριστώ.

PS: Από το βιβλίο περισσότερο μου άρεσε το Electric Fencing ή όπως λεγόταν

PS2: Τα manual των μηχανημάτων (όπου περιλαμβάνεται και η περιγραφή της BASIC) υπάρχουν σε διάφορα μέρη στο διαδίκτυο όπως (στα Αγγλικά) εδώ ή (επίσης στα Αγγλικά) εδώ
 
Είχα λιώσει στο προγραμματισμό με αυτή τη basic. Είχα φτιάξει απίθανα demos που αν τα έβλεπε κανείς μόνο η ταχύτητα θα πρόδιδε πως ήταν σε basic. Ενα μάλιστα έφτανε τα 11 kbyte, κανονικό σποτάκι σαν αυτά των x or και των CBS. Είχε scrolling σε όλες τις κατευθύνσεις bouncing letters και έναν primitive ήχο. H basic tou amstrad ήταν για μένα η κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού. Eκανα βδομάδες να βρίσκω και να μαθαίνω διάφορες παραμέτρους αλλά όλα ήταν τόσο δημιουργικά. Σκέφτομαι να ξαναασχοληθώ πλέον για hobby και να μάθω περισσότερα όχι μόνο για τη basic αλλά και για την assembly που είχα παρατήσει πριν καν την ξεκινήσω. Υπάρχουν link με manuals και οδηγίες ή και source code από games? Eπίσης θα ήθελα κάποιος να μου στείλει προγράμματα και compiler της εποχής.

Είδα το ριμεικ του cauldron και το ερωτεύτηκα... Μακάρι να γίνοταν και άλλα remake σαν αυτό
 
Tι μου θυμισατε τωρα....

Locomotive basic το ειχα σκισει το βιβλιο,τα ειχα πληκρολογησει ολα

μετα αρχισα τα δικα μου περιπου 1986,απιστευτη γλωσα,μετα ηρθανε τα εργαλει pyradev,discology(το γαλλικο),και ενα αλλο με μια μαιμου το θυμαστε,αρε αξεχαστες εποχες.
 
...αξέχαστες εποχές πράγματι !!

Αυτό με την "μαϊμού", ήταν μάλλον το Oddjob. :D
 
πω πω ρε φιλε billy τι λες τωρα...ναι εχεις δικαιο oddjob ορε πραμα

τρεχω αποθηκη να βρω δισκετες,ανοιγω amstrad και φορτωνο discology γεια...
 
Πάρτε κι ένα bug:

Γράψτε:

10 cont

run

Και φυσικά ο amstrad θ' απαντήσει: Cannot CONTinue in 10...

Τώρα δώστε χύμα cont κι απλά πατήστε enter :diablotin:
 
Φίλοι,

Ο Shock ξεκινά ένα καινούργιο θέμα στο 80s Culture, το "Game Programming...the old way", με κύριο θέμα απασχόλησης την Locomotive Basic.

Τι θα λέγατε, να του δίναμε λίγη "ώθηση" με την συμπαράστασή μας και με την βοήθειά μας...

Κάποιοι από μας πιστεύω, έχουν φυλαγμενες διάφορες ρουτίνες ή και ολόκληρα προγράμματα, αλλά και κάποιες γνώσεις (από τότε), επάνω στην γλώσσα. Ότι γραφτεί σε αυτό το θέμα, θα ήταν χρήσιμο για τους υπόλοιπους.
 
Πίσω
Μπλουζα