[Lyra] Πιγκουινοτσουλήθρες

Τα έχω και τα πιγκουινάκια και τα στρουμφ από 4 φορές το καθένα χι χι χι,ολοκαίνουρια και απο ένα χρησιμοποιημένο ,τα παλιά φυσικά της LYRA!!!!!!!!
 
Να και τα δικα μου...λειπει το κουτι τους ομως.

38298.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kι εγώ είμαι φαν των κουτιών...αλλά τελικά άλλο πράμα να τα βλέπεις στην "μάχη"!! Να υποθέσω ότι το έχεις απο παιδί?? Μπράβο σου αν όντως το διαφύλαξες σε τοσο καλή κατάσταση τοοοσα χρονια..!! ;)
 
Οντως, το εχω απο πιτσιρικας.Ημουν παιδι που δεν χαλαγε/εσπαγε παιχνιδια :) ...ευτυχως...γιατι οπως βλεπεις το εχω ακομα και τα καμαρωνω!!!
 
Και δεν είχες και μαμά που τα χάριζε ή τα πετούσε ;) Να το χαίρεσαι stayros

Πάντως αυτό το παιχνίδι μου θυμίζει Χριστούγεννα...
 
Μπράβο Σταύρο, άλλο ένα παιχνίδι που διέσωσες σε άριστη κατάσταση!
 
Kambia μου, μπορει να μην ειχα μαμα να μου πεταει παιχνιδια αλλα ειχα ενα μπαμπα που μου πεταξε 2 σακουλες σκουπιδιων PLAYMOBIL καποιο καλοκαιρι... :rant: και που ακομα τα κλαιω μετα απο τοσα χρονια... :(
 
Το πήρα και'γω για το μικρό μου αλλά μου φάνηκε ότι ήταν μικρότερο σε μέγεθος από το παλιό της Lyra. Ιδέα μου ήταν; Όσο για τις Στρουμφοτσουλήθρες δεν τις θυμάμαι καθόλου... :wait2: :wait2: :wait2:
 
Nasospakos σαν μεγεθος νομιζω ειναι το ίδιο....διαφορά μονο είναι στο κουτί γιατι αυτο της Λυρα και γενικά τα παιχνιδια τότε τα έβαζαν σε τεράστια κουτιά για να εντυπωσιάζουν..!!!!
 
γειά σου 'makisimos'! Δεν ξέρω, εσύ που έχεις & το αυθεντικό κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Η εξήγηση είναι μάλλον μια: Τα παιχνίδια δεν μικραίνουν ποτέ, εμείς όμως; :wink:
 
JESTER21 είπε:
Τα έχω και τα πιγκουινάκια και τα στρουμφ από 4 φορές το καθένα χι χι χι,ολοκαίνουρια και απο ένα χρησιμοποιημένο ,τα παλιά φυσικά της LYRA!!!!!!!!
Να σε ρωτήσω!Ο δρακουμέλ και η ψιψινέλ που είχε χάρτινα,έχουν πρόσωπο και από τις 2 πλευρές?Αυτά μετακινούνται κάπως ή απλά είναι ακίνητα,έτσι για το σκηνικό?
 
Μόλις χθες το ξετρύπωσα από παλιό παιχνιδάδικο όπου έχουν ακόμα και τις 2 εκδοχές, τους Πιγκουίνους και τα Στρουμφάκια, για τον αδερφό μου και την κορούλα του! Δεν ξέρω ποιός θα ενθουσιαστεί περισσότερο!
 
Bump

Προχθές πήγα μια βόλτα στο γνωστό μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών. Εκεί η μικρή μου είδε τη νέα έκδοση της πιγκουϊνοτσουλήθρας.

"Μαμά πάρτο μου, το θέλω"

"Παιδί μου έχουμε στο σπίτι τα πιγκουινάκια της Lyra. Θα σου δώσω να παίξεις με κείνα" (Ωραία! Μας έμειναν μερικά φράγκα στη τσέπη...)

Σε παιδί και σε Άγιο λένε μην τάζεις. Μόλις γυρίσαμε σπίτι έπρεπε να στήσω τα πιγκουινάκια. Έλα που όμως δε δούλευαν! Το θυμόμουν πως είχε κάποιο πρόβλημα αλλά δεν είχα ασχοληθεί για να δω τί έφταιγε όταν μου το δώρισαν. Έπρεπε λοιπόν να το δω και άμεσα κιόλας αν ήθελα την ψυχική μου υγεία και την ησυχία μου απο το κλάμα της μικρής! Εγχείρηση λοιπόν ανοιχτής καρδιάς...

IMG_20130208_113235.jpg

7 βίδες όλες κι ολες κρατάνε το καπάκι. Τις αφαίρεσα και είδα τον μηχανισμό. Έδωσα ρεύμα κατευθείαν στο μοτεράκι αλλά τίποτα. Οπότε συμπέρασμα πρώτο => αλλάζουμε μοτεράκι. Ευτυχώς πάντα όταν είναι να πετάξω κάποιο παιχνίδι το ξεκοιλιάζω και κρατάω ανταλλακτικά. Οπότε είχα κάτι μοτεράκια ;) . Προσάρμοσα το γρανάζι που είχε το παλιό στο καινούριο έκανα τις κολλήσεις των καλωδίων και το τοποθέτησα στη θέση του. Έγιναν όμως και τις απαραίτητες επεμβάσεις (έκοψα λίγο το πλαστικό) καθώς το νέο μοτεράκι είχε πιο χοντρό το πίσω μέρος του και δε χωρούσε στο κουτάκι του μηχανισμού.

IMG_20130208_191821.jpg

Έλα που όμως πάλι δεν έκλεινε κύκλωμα! Νεκρή η τσουλήθρα! Άλλαξα καλώδια μήπως και έφταιγαν αυτά. Τίποτα. Αν έδινα ρεύμα στο "θετικό" έλασμα της μπαταρίας και στο δεξί καλώδιο του διακόπτη όλα λειτουργούσαν. Αν έβαζα την μπαταρία κανονικά στη θέση της τίποτα!

Άνοιξα το διακόπτη που είχε και είδα έναν βουνό σκουριάς. Οπότε είπα "Εδώ είμαστε" Με λίγο γυαλόχαρτο έγιναν καινουριες οι επαφές

IMG_20130208_113501.jpg

Τσεκάρω αν λειτουργεί σωστά πριν κλείσω και... όλα τέλεια :D

IMG_20130208_193657.jpg

H μαμά Κάμπια απαλλάχτηκε από τη μουρμούρα της μικρής αλλά απέκτησε νέο πονοκέφαλο! Πολλή φασαρία κάνουν! Πρέπει να βρω έναν πιο αθόρυβο τρόπο να λειτουργήσει....
 
Τι βλεπουν τα ματακια μου στο background? Tι ειναι αυτα? LEGO?????!!!!!!! :eek: o_O

Ιεροσυλια!!!!!!!!!!!!!:mad:

Σε ειχα για playmofun....με απογοητευεις!!!!! :cry: :cry:

:tease: :tease: :tease:


By the way....Ωραια η εγχειρηση!!! :thumbup:
 
To φόντο ανήκει στα off topic :) :p
 
Κι εγώ έχω τις Πιγκουινοτσουλήθρες, αλλά την καινούρια έκδοση, συγκεκριμένα αυτή:

Battery Operated Jolly Penguin Track set

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και τα Στρουμφάκια είχα και τα Πιγκουινάκια αλλά κι ένα ακόμη με αυτοκίνητα ράλλυ. Η ίδια νοοτροπία. Τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν τη σκάλα και κατεβαίνουν την τσουληθρα. Το τελευταίο αγοράστηκε σε μια απέλπιδα προσπάθεια των γονιών μου για Χριστουγεννιάτικο δώρο όταν είχαν τελειώσει τα δώρα που μοίραζε ο δήμος παραμονές πρωτοχρονιάς.
 
Μου το είχε φέρει ο θείος μου και είχα χαζέψει :eek: .Πριν λίγο καιρό το πήρα εγώ για την κόρη μου ;)
 
Μια 3η version του παιχνιδιου,παλι απτην Lyra,ηταν το flying dolphins!!!
 
thebest20 είπε:
Να ρωτήσω!Ο δρακουμέλ και η ψιψινέλ που είχε χάρτινα,έχουν πρόσωπο και από τις 2 πλευρές?Αυτά μετακινούνται κάπως ή απλά είναι ακίνητα,έτσι για το σκηνικό?
Τελικά κανένας δεν μου απάντησε μετά από 4+ χρόνια.Το είχα το 1990 αλλά επειδή ήμουν πολύ μικρός δεν θυμάμαι λεπτομέρειες!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα