Έχοντας φάει κυριολεκτικά ώρες σε αυτό το πράγμα έχω να πω τα εξής.
Ναι γίνεται,αλλά θέλει πολύ ψάξιμο.Θυμάμαι για να βάλω το 10.4 να καταλάβει την geforce 5700 128 mbyte και να ενεργοποιήσω τα 3d μου πήρε καιρό.Επίσης καλο θα ήταν να ξέρεις κάποια πράγματα περί linux/unix και command line και να χρησιμοποιείς εντολές όπως chmod ,cp mkdir κτλ.Διαφορετικά άστο.
Η διαφορά μεταξύ pc και mac είναι ότι τα mac είναι πολύ πιο τυποποιημένα από τα pc οπότε το λειτουργικό τρέχει χωρίς προβλήματα στα τυποποιημένα συστήματα αυτά.Όμως στο pc που υπάρχουν ένα κάρο ασύμβατα περιφερειακά μεταξύ τους θα σου βγει το λάδι,ειδικά για να σετάρεις usb controllers,ή με την σειρά των δίσκων.Ας πούμε αν οι δίσκοι ide δεν είναι στο master πολύ πιθάνον να σου λέει "waiting for boot device" θέλει μετά να αλλάξεις τα cdrom κτλ.
Επίσης θα σου πρότεινα να κάνεις το εξής.Να βάλεις ενα virtual box η vmware server 6.5 που υποστηρίζει virtulization και εφόσον θα έχει και 3d acceleration νομίζω να πάρεις ένα pc με virtulization support και να βάλεις πολλά λειτουργικά.
Εγώ πήρα ένα gigabyte 770taud3 motherboard εναν εξαπύρηνο Amd Phenom II στα 2,8 ghz,4 gb corsair μνήμη,1 τρομερή κάρτα pci express nvidia και μπορώ να σου πω ότι φοράω στο vmware windows 7 με 3d aero,μια χαρά,επίσης,windows xp sp3,μεσω του virtual pc.Σκέφτομαι την μνήμη να την πάω στα 8 giga.
Είναι όνειρο το virtulization τώρα σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω να βάλω mac os 10.6 σε vmware.
Γενικά original δεν αξίζει να αγοράσεις εκτός και αν έχεις όρεξη για patching.Γιατί χωρίς patch δεν παίζει με τίποτα.
Το virtulization είναι το μέλλον να φανταστείς στο βασικό λειτουργικό που είναι windows 7 ultimate x64 δεν έχω βάλει ούτε msn ούτε skype.Μόνο το maya και το cubase.
Όταν θέλω torrents,msn,skype φορτώνω το virtual pc με το official windows xp sp3 της microsoft.Δεν με νοιάζει που θυσιάζω μνήμη γιαυτό,το μηχάνημα κάνει boot σε λίγα δευτερόλεπτα.
Γενικά η φάση με virtulization είναι ότι μπορείς να έχεις ένα πολύ καθαρό host λειτουργικό και ότι και να κάνεις να μην πάθει τίποτα.Και το γουστάρω τρελά αυτό!