MAME...ο κατήφορος [από David Haywood]

Εγω πιστευω οτι εαν γινει εμπορικο, απλα οι περισσοτεροι θα μεινουν στην free εκδοση που εχουν και με αυτην θα παιζουν.

Παντως εγω ετσι θα κανω, γιατι για εμενα ΜΑΜΕ ειναι μεχρι οριακα το τελος της δεκαετιας του '90, εαν θελω καινουργια παιχνιδια υπαρχουν και τα xbox360/ps3.
 
Oποιος εχει την τελευταια εκδοση mame ειναι καλημενος 100% ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε και κατι παιχνιδια πχ που δεν τα ξερει ουτε η μανα του και τα ψαχνουν διαφοροι ειναι τα 9 στα 10 αδιαφορα.Πιστευω οτι αυτο το θεμα ειναι μια κοντρα οπως ολες της αλλες τοσα χρονια και δεν προκυται να γιννει τιποτα.Δεν γεινεται να γιννει εμπορικο το mame μην τρελαθουμε κιολας αλλα και αν γιννει οπως ειπα δεν υπαρχει κατι να προσθεσουν ωστε να πεισουν καποιον να δωσει λεφτα για να το αγορασει την στιγμη που με της προηγουμενες εκδοσεις ειναι 100% καλημενος.
 
Μπερδεμένα τα πράγματα.. Δεν παρακολουθώ από κοντά τα του mamedev οπότε μόνο με βάση όσα διαβάζω (και από τα πιο πάνω quotes, thanx btw) κλείνω προς την άποψη του 2ου quote.. Αν όντως χρειάζεται να γίνει κάτι ώστε το MAME να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα από museums ως archive, τότε καλώς να γινότανε με σωστό τρόπο (αν και κι εγώ επίσης δεν βλέπω πως απλά δεν θα μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως εξαίρεση στη licence για πχ μη κερδοσκοπικά ιδρύματα κλπ.. Αλλά δυστυχώς από το no commecrial όπως λέει μέχρι το άλλο άκρο που το πήγανε ξαφνικά αυτοί... Τι να πω δεν ξέρω.. Θα φανεί σύντομα φαντάζομαι από το κύμα αυτών που ασχολούνται..

Κατατάλλα, επειδή δεν είναι το τι μπορούμε ατομικά να παίξουμε ο καθένας με το set του :p αλλά ο σκοπός που είναι η διαφύλαξη της ηλεκτρονικής κουλτούρας και πολιτιστικής κληρονομιάς σε ΟΛΑ τα επίπεδα, και στα arcades που ασχολείται το mame, ελπίζω να βγει μια άκρη σίγουρα και να πάνε όλα καλά..

Αλλά κι αν δεν πάνε , πάντα κάτι καινούριο (-ια) δημιουργείται από τις ίδιες τις κοινότητες..
 
Εγώ προσωπικά ελπίζω να συνεχιστεί κανονικά σε GPL. Το porting θα πάει παντού, θα έχουμε νόμιμες καμπίνες και γενικά, θα ανθήσει το MAME όσο ποτέ άλλοτε.
 
Κατ'εμέ, Λινουξ και ΜΑΜΕ (με 3ο το winuae) είναι η επιτομή του ελεύθερου και ανοικτού κώδικα και κυρίως της δύναμης που δίνει η νοσταλγία στους ανθρώπους και επιδρά θετικά πάνω τους.
Οσον αφορα το "Λινουξ" και το "ελευθερο", δεν υπαρχει καμια επιτομη δυστυχως, γιατι το "Λινουξ" (ειτε ο πυρηνας ειτε οι διανομες) δεν ειναι "ελευθερο".

Τωρα, για το MAME, το project εχει αυτοκαταστραφει εδω και χρονια - και αυτα περι αλλαγης στο καθεστως αδειας κλπ κλπ ειναι μαλλον διαφημιστικα τερτιπια μπας και κινησει το ενδιαφερον και γραψει καπου καποιος 2-3 κουβεντες.
 
Ποιο είναι το εναλλακτικό;
 
Ειναι παρανομο να πουλησεις cd με καποια διανομη linux? Δε λεω αν θα το αγορασει κανεις εφοσον θα υπαρχει και δωρεαν αλλα απ'οσο ξερω ειναι κατι που δυνασαι να το κανεις

Για να κανουμε λιγο το δικηγορο του διαβολου λοιπον, γιατι το ΜΑΜΕ να ειναι παρανομο να το πουλησεις?

Φυσικα θα συνεχισει να υπαρχει δωρεαν. Το λιγοτερο αφου o κωδικας ειναι διαθεσιμος παντα θα υπαρχει ενα compile διαθεσιμο για κατεβασμα
 
Πίσω
Μπλουζα