greekeagle12
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 153
paulochelao24 είπε:Κατα την περίοδο 1985-1986 κυκλοφορούσαν κάτι φακελάκια με χαρτονάκια,μιας εταιρείας με την ονομασία "Λάκης",που σαν θέμα είχαν διάφορους εφευρέτες (και εξερευνητές κάποια).Κάθε χαρτονάκι απεικόνιζε έναν εφευρέτη και την εφεύρεση του.Θυμάμαι είχα παρα πολλά τέτοια,συγκεκριμένα μπορώ να θυμηθώ ονόματα σαν τους Καραδερς,Γαλιλαίο,Φούλτον,Κόλτ,Γκερικε,Τέηλορ,Σλήμ αν,Εντισον και άλλους οι οποίοι μου διαφεύγουν (πάνε και 30 + χρόνια από τότε).Τα χαρτονάκια ήταν σε σχήμα και χροιά σαν αυτά της Μέλο σοκολάτας.Μάζευε κανείς από εσάς?Δυστυχώς δεν έχω ούτε ένα για δείγμα ,αλλά μου έχουν μείνει χαραγμένα στην μνήμη.
Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι συλλογές «Γνώσεις, Πνεύμα, Χιούμορ» και «Σταθμοί στην Ιστορία». Στην πρώτη περίπτωση, οι κάρτες λειτουργούσαν αυτόνομα, με την κάθε μια να έχει και το δικό της θέμα. Οι κενές θέσεις, συμπληρώνονταν με τον απαραίτητο αριθμό κάρτας (κάτι που υιοθέτησαν αργότερα κι άλλες εταιρείες), ενώ δίπλα υπήρχε και μια ερώτηση.
Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, έτσι και στο εσωτερικό οι εικόνες κάλυπταν και τις τρείς κατηγορίες, με ισόποσες δόσεις !
Στην περίπτωση του δεύτερου άλμπουμ, είχαμε την ανάγκη μιας ή δύο καρτών, για την συμπλήρωση κάθε εικόνας, το περιεχόμενο των οποίων προσφέρει πραγματικά γνώσεις, με σπουδαίες ανακαλύψεις και εφευρέσεις.