Minimig

Μα πάρα πολλά ... με αυτά τα χρήματα παίρνεις μια 500άρα, μια 600άρα , ένα Dreamcast ( :p ) και σου μένουν και κάτι ψιλά.

Έλεος .... :mad:
 
Πάντως επειδή η εταιρία είναι στην Ιταλία και εμείς μένουμε Ελλάδα, κανονικά δεν πρέπει να πληρώσουμε Φ.Π.Α.

Την ίδια κοτσάνα κάνουν σχεδόν όλα τα eshop στην Ευρώπη, μόνο και μόνο για να διευκολύνονται οι ίδιοι. Παίρνουν Φ.Π.Α. τον οποίο και αποδίδουν μετά, δεν κερδίζουν τίποτα. Κανονικά όμως πρέπει να μην πάρουν καθόλου και να ακολουθήσουν κάποιες διαδικασίες, και να αποδείξουν ότι πουλήσανε και στείλανε στο εξωτερικό.

Στο eshop μου έχω βάλει μηδέν Φ.Π.Α. για πωλήσεις στο εξωτερικό και το μειωμένο Φ.Π.Α. για πωλήσεις σε περιοχές με μειωμένο Φ.Π.Α. (π.χ. Δωδεκάνησα). Εννοείται ότι θα με πήξει η εφορία στη χαρτούρα και στους ελέγχους, αλλά αυτό είναι το σωστό για τον πελάτη που δικαιούται να γλιτώνει φόρο (όσοι σκέφτεστε πώς να γλιτώσετε το Φ.Π.Α. στο eshop μου, δε μπορείτε, εκτός κι αν μετακομίσετε μόνιμα στο Άγιο Όρος).

Με λίγα λόγια, το Minimig θα έπρεπε να είναι 170 ευρώ για εμάς...
 
Επίσης τα 33€ μεταφορικά είναι πολλά. Εκτός και αν η Ιταλία έχει ακριβά μεταφορικά.
 
Όντως είναι ακριβή η τιμή αλλά δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα...Ο τύπος που το έφτιαξε σπατάλησε κάποιο πολύτιμο χρόνο έκανε μελέτες επάνω στο project και γενικά έπεσε πολύ δουλειά....ήταν πολύ καλό που έκανε κάτι τέτοιο...Τώρα επειδή υπάρχουν άφθονες 500άρες με κάτω από 70ευρώ μας φαίνεται πολύ..Είναι υψηλή η τιμή του μιας και διαθέτουμε και 500αρα αλλά και τον WinUae!!!
 
Rygar είπε:
Επίσης τα 33? μεταφορικά είναι πολλά. Εκτός και αν η Ιταλία έχει ακριβά μεταφορικά.
Είναι ακριβώς έτσι. Τα μεταφορικά στην Ιταλία συναγωνίζονται αυτά της Αγγλίας...

akmakas είπε:
Όντως είναι ακριβή η τιμή αλλά δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα...Ο τύπος που το έφτιαξε σπατάλησε κάποιο πολύτιμο χρόνο έκανε μελέτες επάνω στο project και γενικά έπεσε πολύ δουλειά....ήταν πολύ καλό που έκανε κάτι τέτοιο...
Ναι, αλλά το Minimig είναι Open Source. Δηλαδή ο τύπος που το έφτιαξε δε θα πάρει λεφτά για τη δουλειά αυτή. Υποτίθεται ότι τα λεφτά είναι για την κατασκευή του, όχι το project Minimig αυτό καθεαυτό.

Και να συμπληρώσω κάτι. Ρώτησα την εταιρία για να το αγοράσω σε ποσότητα για το μαγαζί Retromarket, αλλά δε μπήκαν στον κόπο να μου απαντήσουν καν.
 
telonio είπε:
Αυτό δεν είναι εκείνο το project ενός τύπου που είχε κατασκευάσει ένα μικροσκοπικό board της Α500; :woot: Ανυπομονώ να το δω! Θα το αγοράσω στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του εκτός βέβαια αν έχει καμιά εξωφρενική τιμή.


edit: Δεν είναι φοβερό; ΘΕΛΩ ΤΙΜΗ ΤΩΡΑ!

2001348446081574932_rs.jpg
Υποθετω οτι το minimig ειναι η παραπανω φωτο και ερωτω ως ασχετος .

Το παραπανω συνδεεται με pc η με τηλεοραση;

Παιρνει roms η δισκετες;

Τελοσπαντων τι ειναι αυτο που φαινεται στην φωτό; :confused:
 
Μια σημείωση Γιώργο. Ο άνθρωπος που έφτιαξε το προτότυπο, ήταν ιδιώτης (νομίζω) και το πούλησε συνεπώς έβαλε στην τσέπη του ένα x ποσό. Τώρα η acube το κοστολογεί διακόσια ευρώ.
 
amiga 500 και παίρνει κάρτα sd για να τρέχεις το workbench 1.3 και να παίζεις τα παιχνίδια με roms.
 
Cool αν και δεν απαντησες υποθετω οτι συνδεεται μεσω pc και οχι κατευθειαν σε μονιτορ.

Τωρα αν συνδεοταν στο καπακι σε μονιτορ η tv και ειχε κανει ο τυπας καμμια μοντια ωστε να θυμιζει το διαφανο κουτι κατι απο amiga τοτε μια χαρα, αλλιως (ετσι οπως το βλεπω εγω) τι να εχεις winuae τι το παραπανω (με την προυποθεση οτι χρειαζεσαι pc). :)
 
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να το συνδέσεις στο pc. Πρέπει να έχει θύρα για οθόνη. To μόνο που κάνεις με το pc πρέπει να είναι η αντιγραφή των roms στην κάρτα sd.
 
σωστός ο Vagelis περί ΦΠΑ, είναι ακριβώς όπως τα λέει.

Και ΝΑΙ, η Ιταλία έχει ακριβά μεταφορικά...
 
AARDVARK είπε:
C(ετσι οπως το βλεπω εγω) τι να εχεις winuae τι το παραπανω
Η πλάκα είναι ότι το Minimig δε βασίστηκε (άμεσα) στο hardware της Amiga 500, αλλά στον κώδικα του UAE! Είναι hardware emulator του software emulator UAE!

Και κάτι άλλο.

Εννοείται πως αν κάποιος έχει τη θέληση, μπορεί να το κατασκευάσει μόνος του. Μπορεί να του δώσει όποια μορφή θέλει, ακόμα και να το χώσει και να το προσαρμόσει στο κουτί μιας Amiga 500 (ή ενός Game Gear).
 
Vagelis είπε:
Είναι ακριβώς έτσι. Τα μεταφορικά στην Ιταλία συναγωνίζονται αυτά της Αγγλίας...
Μα η Ιταλία είναι δίπλα μας! :D
 
είχα γράψει και παλαιότερα για το αγαπημενο μου minimig και ειχα διαβασει απονθαρυντικα σχολια ωστοσο χαιρομαι που το θεμα επανερχεται στην επιφανεια..

συμφωνω οτι δεν ειναι και πολυ φθηνο και θα προτιμουσα απο τα ? 138 να βγαλει και χρηματα και ο Dennis αφου ειναι ο πνευματικος του πατερας. Αρκετοι λετε οτι με τοσα χρηματα αγοραζεται μια, δυο τρεις Amiga 500 κτλ

Ωστοσο για ποσο καιρο θα παιζει χωρις προβληματα μια 500αρα; ποσο θα αντεξει το drive της; προτιμω να την χαιρομαι την 500αρα σε λιγες στιγμες και να λιωνω το minimig με μηδενικους χρονους loading...

αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη , το περιμενω με αγωνια :)
 
32bitos είπε:
Ωστοσο για ποσο καιρο θα παιζει χωρις προβληματα μια 500αρα; ποσο θα αντεξει το drive της;
Γι'αυτό οι αμιγκάδες τα έχουμε όλα εις διπλούν :D
 
καλα ναι αν κρινω απο τα 2 αυγα τουρκιας λολ :)
 
ακομα και τους peg2 διπλους τους εχω!!!
 
Πίσω
Μπλουζα