Modern Gaming Syndrome

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.332
Αντιδράσεις
1.356
Εμείς πως τα καταφέρναμε? Συνήθισαν όλοι να τους πιάνουν από το χεράκι. Πληροφοριακά, τα σημεία αυτά είναι στην αρχή του παιχνιδιού...

xW2jQMe.jpg


Προβολή συνημμένου 80116

[edit] Μεταφορά του θέματος από εδώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα για αυτό ακριβώς ανέβασαν την υπηρεσία του Mii Universe. Για να μην κολλάνε οι πιτσιρικάδες στο παιχνίδι τους. Θέλουν μία γραμμική διαδρομή απο την αρχή έως το τέλος, ή τουλάχιστον να τους λέει το ίδιο το παιχνίδι που πρέπει να πάνε στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ξέρω, τι ποσοστό των πιτσιρικάδων που αγόρασαν το Super Metroid, με την προσφορά, θα το τελειώσει.
 
Τότε δεν είχαμε 800 παιχνίδια, περνάμε ένα και το τερματίζαμε 100% (είχαμε και πιο πολύ υπομονή) τώρα δεν είναι έτσι, με tutorials από την αρχή, βοήθειες σε κάθε πιστα, autosave ανά 5λεπτό. Ξεκίναγε τότε το παιχνίδι και κόψε το λαιμό σου, βρες μονος σου τα πάντα. Πιστεύω και τώρα αν δεν είχαν μάθει στα walkthrough και στα tutorials και δεν είχαν επιλογή να παίξουν άλλο game, αν καθόντουσαν θα έβρισκαν την λύση μετά από λίγο αφού έκαναν κάθε πιθανή κίνηση. Για αυτό και οι πιο πολλοί πλέον είναι graphic junkies και όχι gameplay. Αντί για χάσιμο χρόνου σε γρίφους σου δείχνουν cinematics να γεμίζουν το κενό..
 
To Super Metroid το επαιξα πριν καποιους Μηνες τελευταια φορα ,χρειαστηκα βοηθεια σε καποια σημεια ωρες ωρες δεν ξερεις τι πρεπει να κανεις και που να πας και δεν εχω την υπομονη πια να καθομαι σε ενα σημειο 2-3 ωρες μεχρι να βρω τι πρεπει να κανω. Το τελειωσα με γυρω στην 9 ωρες gameplay.Αυτο που λεει ο Tabon απο πανω ισχυει παλια ειχες ενα παιχνιδι αναγκαστικα και μη , σου αρεσε ή οχι επαιζες (ετσι ηταν για μενα τουλαχιστον).Εχω "πιασει" τον εαυτο μου να κολαω καπου και κατευθειαν να ψαχνω λυση μεσω google , αυτο πιστευω γινεται γιατι εχω τοσα παιχνιδια που θελω να παιξω και δεν θελω να χασω τον λιγο χρονο που εχω για gaming , χανεται η μαγεια του παιχνιδιου ετσι ομως. Επισης παλια δεν υπηρχε το ιντερνετ κανα hint,walkthrough ή κανα password απο περιοδικα μονο :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλο να κολλάς σε ένα σημείο που θέλει λίγο ψάξιμο (παιχνίδι εξερεύνησης είναι, αν δεν κόλλαγες και λίγο δεν θα είχε νόημα) και άλλο να κολλάς στην αρχή του παιχνιδιού σε κάποια σημεία που είναι προφανή. Δηλαδή οδηγίες ακόμα και για ένα απλό πράγμα όπως το να σκύψεις και να πυροβολήσεις τα blocks ή να χρησιμοποιήσεις τα upgrades που μόλις πήρες? Που να παίζανε και το original Metroid δηλαδή.

Οσο για το αν είχαμε 800 παιχνίδια, ρωτήστε τους home computer users, εμένα μαζί με τον commodore, μου έδωσαν και μία βαλίτσα γεμάτη κασσέτες (αντιγραφές). Αλλά και με τις κονσόλες από κάποιο σημείο και μετά αν ήθελες να παίξεις έβρισκες games ή από φίλους ή νοίκιαζες από clubs. Και από το Playstation και μετά οι αντιγραφές πέφτανε σύννεφο.

Απλά έχει συνηθίσει ο κόσμος στο πιάσιμο από το χεράκι πιστεύω. Ένας πιτσιρικάς όταν θα παίξει σήμερα τα πρώτα του games δεν θα είναι τα ίδια σαν αυτά που παίξαμε εμείς. Πάντως το Miiverse, αν πετύχει τον σκοπό του, γίνει επιτυχία και το αντιγράψουν, ίσως να ξαναδούμε games με νόημα και βάθος αφού θα ξέρουν οι devs ότι ο κόσμος θα βρίσκει βοήθεια εκεί και δεν θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ίδιο το παιχνίδι ένα τεράστιο tutorial.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παντως επαιρνα max 3-4 παιχνιδια το χρονο για το Snes αφου η οι τιμες ηταν 18.000-30.000 αναλογα το παιχνιδι. Για αυτο συνηθως επαιρνα παιχνιδια που τα ηξερα και οχι τυχαιες επιλογες (την πατησα και 2-3 φορες :p ) .Π.Χ ακομα θυμαμαι το Asterix & Obelix με την τρομερη δυσκολια του που μου ειχε βγαλει την πιστη και ηθελα να ταϊσω το χειριστηριο στην κονσολα :) , οπως και το Marco Magic Football που ηταν ενα μετριο πλατφορμ.Θελοντας ή οχι τα επαιξα πολυ και τα 2 γιατι δεν ειχα αλλη επιλογη :D . Το Super Metroid δεν το επαιξα τοτε, το επαιξα αργοτερα σε emulator, γιατι μου φαινοταν πολυ πολυπλοκο (ημουν και μικρος :p ) .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ajax87 είπε:
Το Super Metroid δεν το επαιξα τοτε, το επαιξα αργοτερα σε emulator, γιατι μου φαινοταν πολυ πολυπλοκο (ημουν και μικρος :p ) .
Τι να πω, δεν ξέρω, μπορεί και να είμαι περίπτωση.

Τώρα που το σκέφτομαι, το παιχνίδι που με έκανε να ασχοληθώ με τα games μικρός ήταν το Golden Axe στα arcade. Και ο λόγος που με εντυπωσίασε αυτό το παιχνίδι ήταν η "ευχή" που ήταν μία παραπάνω κίνηση και ένα παραπάνω κουμπί (θυμάμαι όλα τα παιχνίδια που είχα δει μέχρι τότε είχαν μέχρι ένα jump και ένα attack μόνο). Αλλά και το ότι έπρεπε να σκεφτώ πότε είναι η καλύτερη στιγμή να κάνω το μαγικό αφού όσο το κράταγες και το γέμιζες τόσο πιο δυνατό γινόταν.

Από τότε, το να έχει λίγη στρατηγική σκέψη, λίγο εξερεύνηση κλπ ενα game είναι απαραίτητο για μένα. Να σε βάζει να σκεφτείς και να νιώθεις ότι κάτι έκανες, όχι απλά να προχωράς για να δεις το τέλος. Γι αυτό και το Metroid είναι το αγαπημένο μου franchise. Το να χάνεσαι λίγο και να κολλάς είναι μέρος της διασκέδασης γιατί αν τα έκανες όλα με την μία τότε δεν θα υπήρχε η αίσθηση της εξερευνησης, δεν θα είχαν νόημα οι γρίφοι κλπ. Το ότι μπορείς να χαθείς και να πελαγώσεις λίγο είναι κάτι που προσθέτει και ατμόσφαιρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι όπου πρέπει μόνος σου να εξερευνήσεις έναν άγνωστο πλανήτη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παντως οταν ειχα το Snes επαιζα platform και fighting κυριως τα παιχνιδια που εχω (αν θυμαμαι καλα) ειναι Mario all stars, Yoshis island, Mortal Kombat 2, Ultimate Mortal Kombat 3, Super Street Fighter 2, Donkey kong Country, Zombies Ate my neighbors, Asterix & Obelix, Lion King,Ninja Turtles in time, Cannon Fodder(το ειχα παρει σε ανταλαγη με το Marcos Magic football) , international Superstar soccer.

Παμε εκτος θεματος και θα πεσει Καμπανα!!! :p
 
[edit] Έγινε η μεταφορά [edit]

Τελως παντων το θεμα ειναι οτι ολοι εσεις που μενετε στην αθηνα ειχατε παρα πολλες επιλογες παιχνιδιων για να παιξεται και γιατι τα εφερναν οταν κυκλοφορουσαν αλλα και γιατι υπηρχαν μαγαζια και videoclub που μπορουσατε να νοικιασετε παιχνιδια απο snes,mega drive κλπ.Οταν καποιος Gamer των αθηνων ειχε τεραμτισει κανα δυο φορες το Zelda A link to the past εγω τοτε το ειχα παρει στα χερια μου.Γιαυτι λοιπον οταν επερνα ενα παιχνιδι το ξεζουμιζα στην κυριολεξια το πετουσα τα ματια εξω και γιατι δεν ειχα πολες επιλογες αλλα και γιατι δεν υπηραχαν και τα φραγκα να περνω συνεχεια ακομα και να ειχα επιλογες.Ασε που δεν ειχα ουτε ιντερνετ ουτε οδηγους ουτε walkthrough ουτε τιποτα τετοιο.Οι gamers των τελευταιων χρονων αλλα και οι σημερινοι ειναι της ευκολιας ειναι οι gamers του Halo του call of duty και του Pro δεν θελουν να ζοριζονται και θελουν την ευκολη λυση του Walkthrough κλπ.Γιαυτο και ωσο περνανε τα χρονια η ικανοτητες των gamers μειωνονται μερα με την μερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Παμε εκτος θεματος γιατι ο Τασος ανοιξε ενα πολυ ωραιο θεμα που σηκωνει πολυ συζητηση και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εμεινε ανοιχτο και μεταφερθηκε εδω.Το οτι ειχε εικονες κλπ απο το super Metroid δεν σημαινει οτι ηταν και η ουσια του θεματος.
Το μήνυμα δεν μεταφέρθηκε, να πω την αλήθεια μου δεν ξεκίνησα νέο θέμα αλλού, απλά επειδή μιλούσαμε για το Metroid είπα να το κάνω post εδώ και να βάλω έναν τίτλο, οπότε στην ουσία δικό μου είναι το λάθος.

Πάντως αν όντως το θέμα σηκώνει συζήτηση και υπάρχουν και άλλες απόψεις, όρεξη κλπ, τότε να ζητήσω, αν χρειάζεται, να μεταφερθεί ως νέο θέμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τοτε sorry γιαυτα που ειπα αφου δεν μεταφερθηκε.Αν ειναι πες να μεταφερθη το θεμα στο sub forum του gaming και ολα τα μηνυμα που ακολουθησαν να μεταφερθουν επισης εκει.
 
Ορίστε έγινε η μεταφορά. Τα off topic θα διαγραφούν εντός της ημέρας.
 
Όποτε θέτω αυτό το θέμα για τα adventure games, με αρχίζετε όλοι τα κατεβατά ότι έχουμε και δουλειές και σιγά μην καθόμαστε να μαντεύουμε τι κατεβάζει η κούτρα του καθενός, αφού θέλουμε να δούμε τι γίνεται παρακάτω και άλλα τέτοια. :animangry: Τώρα φταίω εγώ να πω, σιγά μην κάθομαι να παιδεύομαι να πηδάω και να πυροβολώ;
 
Kambia είπε:
Ορίστε έγινε η μεταφορά. Τα off topic θα διαγραφούν εντός της ημέρας.
Thanks :)

alkis21 είπε:
Όποτε θέτω αυτό το θέμα για τα adventure games, με αρχίζετε όλοι τα κατεβατά ότι έχουμε και δουλειές και σιγά μην καθόμαστε να μαντεύουμε τι κατεβάζει η κούτρα του καθενός, αφού θέλουμε να δούμε τι γίνεται παρακάτω και άλλα τέτοια. :animangry: Τώρα φταίω εγώ να πω, σιγά μην κάθομαι να παιδεύομαι να πηδάω και να πυροβολώ;
Εγώ πάντως με το μέρος σου είμαι :armed:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παντως γενικα δεν ειμαι των ακρων ουτε ειμαι "ορκισμενος" οτι δεν θα χρησιμοποιω walkthrough καθολου , ουτε το κανω με το πρωτο , ειμαι καπου στην μεση. Γενικα σε καποια ειδη παιχνιδιων χρησιμοποιω walkthrough οχι συνεχεια ανοιχτο αλλα ριχνω κανα βλεφαρο να δω παω καλα;; :p . (Σε πολλα παιχνιδια χρησιμοποιω για να δω τι ειναι αυτα που μου εχουνε ξεφυγει κατα το playthrough extra μυστικα items κτλ. ). Αυτα απο μενα οσο για τα adventures που ειπε φιλος alkis απο πανω θα ξεχασω που ξεκινησα το Curse of monkey island στην 1η Γυμνασιου και το Τελειωσα στην 3η !! :p (Δεν ειχα και ιντερνετ τοτε!!)
 
Το Super Metroid είναι ένα παιχνίδι που πιο πολύ με κούρασε, παρά με διασκέδασε. Όχι πως δεν το θεωρώ κορυφαίο τίτλο για το SNES, αλλά μερικά σημεία ήταν πάρα πολύ δύσκολα και ψυχοπλακωτικά.

Πάντως έχει πλάκα να βλέπω πιτσιρικάδες να παίζουν και να κουράζονται όπως συνέβη σε εμένα πριν 20 χρόνια. Είναι κάπως συγκινητικό :)
 
dr_slump είπε:
Όχι πως δεν το θεωρώ κορυφαίο τίτλο για το SNES, αλλά μερικά σημεία ήταν πάρα πολύ δύσκολα και ψυχοπλακωτικά.
Αυτό το έπαθα παλιότερα με το original NES Metroid και πιο πρόσφατα με το Dark Souls. Και μου άρεσε! Οσο πιο δύσκολο είναι να ανακαλύψεις κάτι για να προχωρήσεις, τόσο πιο καλά νιώθεις όταν τελικά το κάνεις (εφόσον έχει μία λογική και δεν είναι τελείως random σαν κάτι adventure games που έχω δει).

Το Super Metroid δεν ήταν τόσο δύσκολο αλλά εκεί που το χάρηκα ήταν όταν προσπαθούσα να το τερματίσω 100%. Κάθε φορά που ανακάλυπτα μία καινούρια περιοχή στον κόσμο που ήδη είχα μάθει και τον ένιωθα σαν το σπίτι μου, ήταν μια φοβερή εμπειρία. Ειδικά όταν βρήκα επιτέλους το jumping ball upgrade (το μόνο upgrade που δεν χρειάζεσαι για να τερματίσεις το παιχνίδι).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα πιτσιρίκια της εποχής μας δεν έχουν την υπομονή να κάτσουν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους. Είχα δώσει κάποτε σε ανιψάκι μου το wario land 1 . Για μια εβδομάδα με είχε ζαλίσει στα τηλέφωνα και να με ρωτάει πως θα βρει τον τάδε θησαυρό ή πως θα κερδίσει το τάδε boss. Έκανα πολύ υπομονή, επειδή με ρωτούσε πράγματα τα οποία ήταν μπροστά στα μάτια του, αλλά στο τέλος δεν άντεξα και του είπα πως στην ηλικία του τα είχα βρει μόνος μου χωρίς βοήθεια και πως δεν του δίνω άλλα tips :D
 
:rofl: "is there any option to enhance the graphics" χαχαχα! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα