Monty Python's Flying Circus

Matsablokos

RetroWannaBe
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
94
Αντιδράσεις
21
39.jpg


Λαμβάνω την τιμή να ανοίξω τόπικ για την αγαπημένη μου κωμική σειρά, μια και βλέπω ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο (μόνο για το "Life of Brian" βρήκα).

Μια σειρά που παίχτηκε για ένα φεγγάρι και στην ΕΤ2 (ή ήταν ήδη ΝΕΤ?) προς τα τέλη της δεκαετίας του '90, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία μια και ακόμα και 30 χρόνια μετά, το φλεγματικό βρετανικό χιούμορ των Monty Python δεν έκανε εντύπωση στο ελληνικό κοινό. Παιζόταν κάθε Σάββατο απόγευμα, αλλά δεν κράτησε πολύ η προβολή της και πρέπει να παίχτηκαν μόνο οι δύο πρώτοι κύκλοι.

Τώρα μην περιμένετε κριτική για μία από τις πιο πρωτοποριακές σάτιρες/κωμωδίες που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Οι τύποι (Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam και η όχι ιδιαίτερα όμορφη, αλλά σέξι Carol Cleveland που είχε ρόλο μόνιμου guest) ήταν μπροστά από την εποχή της. Σε 4 κύκλους, από το 1969 έως το 1973, έγραψαν ιστορία με το ηθελημένα σαχλό χιούμορ που όμως έβγαινε απίστευτα καυστικό και ακόμα και σήμερα προκαλεί το γέλιο.

Το μεινοέκτημα της σειράς σε σχέση με τις ταινίες είναι ότι σε πολλά σημεία σατιρίζει πρόσωπα και καταστάσεις που συνέβαιναν στη Βρετανία εκείνη την εποχή. Και πάλι όμως, στο σύνολό της η σειρά κάνει τη διαφορά και δεν είναι τυχαίο ότι κανείς δεν κατάφερε να τους αντιγράψει στα χρόνια που ακολούθησαν. Αγαπημένα επεισόδια τo "Buzz Aldrin Show" και το "Royal Episode", οσες φορές κι αν τα δω μου φαίνονται το ίδιο ξεκαρδιστικά. Κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια σε DVD με ελληνικούς υποτίτλους.

Ελπίζω να υπάρχουν κι άλλοι fan των θεών εδώ. :D
 
Ίσως η κορυφαία κωμική σειρά (το "ίσως" πηγαίνει στο Fawlty Towers)

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το Parrot sketch, το Cheese Shop sketch, το Dirty Hungarian Phrasebook sketch, το Woody and Tiny Words sketch;

Το thread σηκώνει πολλά yt links, επιφυλάσσομαι...
 
Παρών!

Αν θυμάμαι καλά πάντως, προβλήθηκε κάπου το 1992
 
My hovercraft is full of eels!

 
Εγώ τη θυμάμαι γύρω στο '96 με '97. Θυμάμαι καλά ότι είχα τελειώσει το σχολείο όταν το έδειχνε, άρα μετά το '95. Αν υπάρχει κανείς που να έχει στοιχεία, καλοδεχούμενα. Πάντως, θυμάμαι ότι η προβολή της κόπηκε απότομα. Ας είναι καλά τα DVD, τα οποία χρόνια περίμενα να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα για να απολαύσω τα σκετς, θυμόμουν χαρακτηριστικά το "The Bishop", χωρίς να ξέρω ότι είναι παρωδία της σειράς "Ο Αγιος" (οι αδυναμίες για όποιον το βλέπει σήμερα, που λέω και πι πάνω). Ιδού απόσπασμα.

 
Ειμαι σιγουρος πως το εδειχνε και η ερτ3 για ενα διαστημα. Βασικα περισσοτερο γελουσα με το ανιματιον οπως και με τις ταινιες.
 
Αυτο που θυμαμαι πιο εντονα ειναι το Killer Joke

 
Το "Killer Joke" ξεκινάει [edit], αλλά μου δίνει την αίσθηση ότι παρατραβάει. Από την άλλη βέβαια, μ' αρέσει τρελά το επεισόδιο με τον Mr Pither, το μόνο Flying Circus επεισόδιο με αρχή, μέση και τέλος.

Κορυφαίο σκετς και το "Deja Vu"


Kαι φυσικά το υπέρτατο "Undertaker", η επιτομή του μπλακ χιούμορ.

http://www.youtube.com/watch?v=vWWg5shNWR4
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συνεντεύξεις...

Sir "Eddie Baby" Ross Interview

 
Αν και το Fawlty Towers είναι το αγαπημένο μου η συγκεκριμένη σειρά άλλαξε τον τρόπο που γίνεται η σάτιρα και η κωμωδία και ανέτρεψε πολλά ταμπού της τηλεόρασης ( και ακόμα δεν ξεπεράστηκε από κανέναν ).
 
Εκτός από το πράγματι θεϊκό Fawlty Towers, μην ξεχνάμε και το Blackadder, το οποίο για μένα είναι ανώτερο και "χάνει" μόνο από τους Monty Python, αλλά και την πολιτική σάτιρα "Yes Minister" ("Μάλιστα Κύριε Υπουργέ"). Ολες αυτές οι σειρές έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, πολύ αργότερα από τότε που γυρίστηκαν και σκοπεύω σύντομα να ανοίξω θέματα, αν δεν υπάρχουν ήδη.
 
Rakeesh είπε:
Παρών!
Αν θυμάμαι καλά πάντως, προβλήθηκε κάπου το 1992
Είναι κανείς σίγουρος για την χρονιά προβολής, γιατί νομίζω ότι είχα πρωτοδεί τη σειρά παλιότερα. Μήπως όμως σε βίντεο; Κυκλοφορούσε όμως σε βίντεο; Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου.

Πάντως τι να πούμε; Απλά μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές όλων των εποχών!
 
απιστευτη σειρα αλλα που να την καταλαβουν εδω οι υπανθρωποι της γκλαμουρομιζερης γυφτιας..http://www.youtube.com/watch?v=wippooDL6WE&feature=related

απο τα καλυτερα για μενα σκετς μαζι με αλλα.

τι να πω ηταν πολυ μπροστα ολοι οι αλλοι δευτεροι..
 
Καλοκαίρι του 91 προβαλλότανε στην ΕΤ1. Είμαι σίγουρος για αυτό. Νομίζω ότι κατά καιρούς την ξαναπρόβαλλαν. Δεν ξέρω αν είχε προβληθεί και ακόμα παλιότερα αλλά για το 1991 είμαι σίγουρος.
 
Τα λόγια είναι περιττά για το ιδιαίτερο χιούμορ των Monty!

 
Κουιζ: Ποια ήταν η τελευταία εμφάνηση του Γκράχαμ Τσάπμαν?
 
Aν μετρησουμε τη μακαβρια φαρσα...θα ελεγα στο σκετς με τη (υποτιθεμενη) σταχτη του χαχαχαχα
 
χαχαχα καλό. Αυτό που είχα εγω υπ όψην ήταν το βιντεο κλιπ του Can I play with madness των Iron Maiden
 
Πίσω
Μπλουζα